PDA

Zobacz pełną wersję : wątek do wolnych pogaduszek o Euro

Strony : [1] 2 3

sinner
08-06-2012, 19:34
no to piszcie ...

Rafał_Sz
08-06-2012, 19:56
Fajny stadion. :)

shaolin
08-06-2012, 19:57
We Wroclawiu jest lepszy.

Rafał_Sz
08-06-2012, 19:57
Bo Wrocław jest lepszy. :)

Czornyj
08-06-2012, 20:02
Bo Wrocław jest lepszy. :)

Swoją drogę to jest pewna zagadka - dlaczego stonka jeździ do Krakowa, skoro Wrocek jest - eufemistycznie rzecz ujmując - wcale nie gorszy, w dodatku bliżej Niemiaszków.

sinner
08-06-2012, 20:09
krótka piłka Tytoń nr 1, Szczęsny szpanerek dał wg mnie ciała
Smuda nie przeprowadzając żadnej zmiany pokazał że nie panuje nad sytuacją
Murawski nic nie pokazał i powinien być zmieniony zamiast Rybusa ( który zszedł za czerwień szpanerka )
za dużo piłek do Lewego .................................................. .................................................. ....
no i na razie tyle ...

Rafał_Sz
08-06-2012, 20:15
Swoją drogę to jest pewna zagadka - dlaczego stonka jeździ do Krakowa, skoro Wrocek jest - eufemistycznie rzecz ujmując - wcale nie gorszy, w dodatku bliżej Niemiaszków.Mi Kraków się bardzo podoba, ale Wrocław ma coś takiego, co powoduje, że człowiek zawsze tam czuje się tak, jakby był u siebie. Jednak osobiście najbardziej podoba się moje podupadające miasteczko ze względu na okolice. Wychodzę z domu na rower i po 20 minutach jestem w miejscach, gdzie człowiek czuje się panem świata.

krótka piłka Tytoń nr 1, Szczęsny szpanerek dał wg mnie ciała

Zachował się tak, jakby mu ktoś za to zapłacił. Skrajna głupota.

krzysiekpoli
08-06-2012, 20:21
A co miał zrobić Szczęsny przy tej akcji? Gdyby nie faulował gralibyśmy w 11, ale wynik byłby 1:2...

Rafał_Sz
08-06-2012, 20:24
Szczęsny jest od łapania piłki, nie od zabawy w Chucka Norrisa. Ale może nie ma tego złego.

krzysiekpoli
08-06-2012, 20:28
Nie jestem jakimś zwolennikiem Szczęsnego, ale przy akcji w której faulował zawalili obrońcy i bramkarz nie miał wielkiego wyboru.

pincerna
08-06-2012, 20:29
....Ale może nie ma tego złego.

no tak ale grać w 10 i tego nie wykorzystać...chyba naprawde sie "spalili"...

Calme
08-06-2012, 20:59
Mam wrażenie, że jednak nadal sił nie starcza na drugą połowę, z Rosją nie pójdzie łatwo bo to praktycznie o klasę lepsza drużyna jak Grecy..no ale 1 punkt też dobry :)

shaolin
08-06-2012, 21:02
Rosjanie ladnie cisna, ostatnio im swietnie idzie. A niby miala byc najlatwiejsza grupa... :D

sinner
08-06-2012, 21:06
nie chodzi o akcję z karnym ale o bramkową, niepotrzebnie wychodził do piłki ...

shaolin
08-06-2012, 21:10
Jak tak dalej pojdzie to bedzie 8:0 :D

foto4deg
08-06-2012, 21:13
Ja nie wiem, skąd ludzie wytrzasnęli, że to łatwa grupa. Zarówno Rosja, jak i Grecja wygrały swoje grupy, Czesi przeszli baraże, poza tym Rosja 13, Grecja 15, Czesi 27 w rankingu FIFA.
Poza tym, nie rozumiem, jak można tak łatwo oceniać Szczęsnego? Sytuację zawalili obrońcy, a on szans nie miał praktycznie żadnych. Gdyby nie jego faul, to pewnie byłoby 1:2..
Ale co ja tam wiem...nie jestem takim fachowcem, jak reszta Rodaków, którzy znają się na wszystkim, łącznie z katastrofami lotniczymi...

shaolin
08-06-2012, 21:27
Trzeba bylo skonczyc swoja wypowiedz na
pewnie byłoby 1:2.. ;)

Ja rowniez uwazam, ze nasza grupa jest mocna, ale moglismy trafic gorzej ;)

Onsajt
08-06-2012, 21:28
To nie jest ta drużyna co w 73 na Wembley - takie jest moje zdanie.

shaolin
08-06-2012, 21:30
Ale Anglia jeszcze nie grala wiec dajmy im szanse... :mrgreen:

Onsajt
08-06-2012, 21:33
Ale Anglia jeszcze nie grala wiec dajmy im szanse... :mrgreen:

W sumie tak....:) oceniałem całościowo ! no i ciągle mam w głowie ten 73 - tak samo z II Wojną Światową, do 16 roku życia myślałem, że wygrali ją Polacy.

ekonet
08-06-2012, 21:41
To nie jest ta drużyna co w 73 na Wembley - takie jest moje zdanie.
No, coś Ty? Naprawdę? ;)

Onsajt
08-06-2012, 21:43
No, coś Ty? Naprawdę? ;)

Wiem, że lubisz dosłowne przekazy:) - chodziło mi o "hart ducha".

mycza
08-06-2012, 21:54
Niestety miało być pięknie, a wyszło jak zwykle...

sinner
08-06-2012, 21:55
foto4deg nikt tu nie jest wielkim specem i każdy pisze co myśli na temat danego meczu a porównania z katastrofami lotniczymi są trochę nie na miejscu
no i nie mam akurat pretensji o zachowanie Szczęsnego przy tej interwencji ale o wcześniejszą przy bramce dla Greków
no i ta czerwona dla Greka ?
równie dobrze mógłby być sam wolny nawet bez żółtej

a Czesi właśnie strzelili kontaktową ... może remis ???

shaolin
08-06-2012, 22:01
Juz wczesniej zapowiadali, ze sedzia lubi rozdawac kartki wiec rozdal ;) Druga zolta dla Greka wg mnie niepotrzebna... to samo dla Szczesnego, chociaz mogl to inaczej rozegrac ale karny to wystarczajaca kara ;)

A Czesi niech cisna, remis lepszy dla nas, chociaz przy tym stanie bramkowym to i tak bedziemy w pupie ;)

downandout
08-06-2012, 22:05
owszem, przy bramce dla Greków Szczęsny popełnił błąd (bramkarz nie powinien wychodzić do piłki, gdy leci ona na kryjącego obrońcę), lecz poważniejszy był udziałem obrońców i defensywnego, którzy nie przekazali sobie krycia Salpingidisa, bodajże Wasilewski poszedł do boku, za piłką, niepotrzebnie chcąc asekurować Benisza, a Polański nie wrócił zaasekurować Wasilewskiego. W sumie trzy błędy, efekt oczywisty.

Shaolin - w takich sytuacjach, sędzia musi dać czerwo, przepisy są w takich sytuacjach jasne - zawodnik faulujący zawodnika wychodzącego na czystą pozycję karany jest czerwoną kartką.

shaolin
08-06-2012, 22:08
Polanski krecil film wtedy... ;)

A tu niby Czesi strzelili i walcza, ale to Rosjanie siedza ciagle w ich polu karnym...

EDIT: Ja wiem jakie sa przepisy ale napisalem wg mnie, a nie wg nich ;)

foto4deg
08-06-2012, 22:13
No rzeczywiście trochę przesadziłem :oops: Sorry...
Co do czerwonej dla Greka, to uważam, że pierwsza żółtka kartka, którą dostał, była niesłuszna. Natomiast druga, jak najbardziej - mimo, że Murawski się przewracał o wlasne nogi, to Grek mu w tym dość mocno pomógł.
Kartka dla Szczęsnego? Słuszna, bez dwóch zdań.
Mam nadzieję, że Czesi strzelą na 2:2

shaolin
08-06-2012, 22:19
Ladnie ruski bramkarz zawinal na trawie, ale pilke zlapal czyli wykonal zadanie ;)

EDIT: To chyba nie bedzie remisu...

Rafał_Sz
08-06-2012, 22:21
Dają radę. :) Chyba po meczu...

shaolin
08-06-2012, 22:24
Dobrze, ze nie przegrywaja bo by nam Ruskie przerobily Wroclaw na mielone :D

EDIT: Dziekuje, dobranoc :D 4:1 na 8min przed koncem... raczej ciezko bedzie zrobic z tego remis ;)

downandout
08-06-2012, 22:25
co ta ROSJA gra! są w ogromnym gazie, leją Włochów 3:0, łoją Czechów aż miło patrzeć, strach myśleć co będzie 12 ;)

ekonet
08-06-2012, 22:30
strach myśleć co będzie 12 ;)
Jak to, CO?! Chwila prawdy będzie. ;) Czyli mecz o wszystko. ;)

Cosnek
08-06-2012, 22:36
Rosja Czechy 4:1

no i już wiemy kto rządzi w grupie.

Rafał_Sz
08-06-2012, 22:37
Na razie emocji nie brakuje. I dobrze! :)

paul.g.85
08-06-2012, 22:42
Obejrzałem no i powiem wam że będzie ciężko, naprawdę ciężko z Rosją.
Gdyby udało nam się zremisować i ostatni mecz wygrać to nie było by tragedii. Może na drugie miejsce byśmy się załapali.
Tak jak wszyscy piszą, ta grupa chyba należy do Rosji...
Ale gdyby ruscy wszystkich tak pykali, tj. Greków a z nami remis to jakieś szanse mamy.

Następny mecz jak zwykle meczem o wszystko ;)
Oby ostatni nie był meczem o honor jak to zwykło bywać...

rafal1980
08-06-2012, 22:54
Póki co bardzo fajnie turniej ruszył z kopyta :) Polska miała swoją szansę ale niestety nie wykorzystaliśmy :) A po drugim meczu, zaczynam obawiać się czy ugramy z kimś jeszcze chociażby 1pkt :)
Rosja ma szansę wysoko zajść, może nawet podium?

Fajna Babka
08-06-2012, 22:54
A co miał zrobić Szczęsny przy tej akcji? Gdyby nie faulował gralibyśmy w 11, ale wynik byłby 1:2...
Zastanawiam się czy on naprawdę faulował? A może to zbieg okoliczności? Ja jestem za tym drugim.

Amadeusz
08-06-2012, 23:24
Otwarcie Euro mocno słabe albo operator spał na mikserze i łokciami przełączał kamery co dało nudny obraz...
Szczęsnego chyba trudno ocenić. Widać było po jego minie, że znalazł się w sytuacji bez wyjścia gdy zrobił co zrobił. Szkoda wyniku, mecz wydawałoby się, że już w kieszeni. Bramka padła po 2 głupich stratach piłki przez Obraniaka. Potem równia pochyła. Wydaje się, że Smuda nie rozdawał dobrze kart.
PS. Grecy to jednak farciarze.

Mi1980
08-06-2012, 23:28
Osobiście spodziewałem się więcej po Polakach z przodu. Druga połowa to dramat. W pierwszej fatalna skuteczność. Powinniśmy prowadzić 3-0. Smuda chyba był zadowolony z remisu, bo nie robił zmian.

hobbits
08-06-2012, 23:31
Moim zdaniem na powtórce widać wyraźnie, że faluował...

A swoją drogą, to jest to, co różni niestety Polaków od innych zespołów. Strzelamy na 1:0 i bronimy wyniku - i o mało nie przegraliśmy tego meczu. Rosja strzela na 1:0 i dalej idzie za ciosem. Proste? Czesi tracą na 2:0 i mimo wszystko próbują. Udaje im się strzelić kontaktowego i o mało nie wyrównali.

Pamiętacie kiedy był ostatnio mecz, w który straciliśmy pierwsi bramkę, ale udało się nam nie przegrać?

Po I połowie czułem, że wreszcie mamy reprezentację, która jest w stanie pograć w Europie. W II połowie okazało się, że brak sił i jakieś wyobraźni, że nie musimy zawsze bronić 1:0...

Mimo wszystko, czuję się rozczarowany :(

downandout
08-06-2012, 23:48
Moim zdaniem na powtórce widać wyraźnie, że faluował...

A swoją drogą, to jest to, co różni niestety Polaków od innych zespołów. Strzelamy na 1:0 i bronimy wyniku - i o mało nie przegraliśmy tego meczu. Rosja strzela na 1:0 i dalej idzie za ciosem. Proste? Czesi tracą na 2:0 i mimo wszystko próbują. Udaje im się strzelić kontaktowego i o mało nie wyrównali.

Oni nie mieli sił, nie to że nie chcieli ;)

co do braku zmian, to czego oczekiwać od człowieka bez matury;) smuda nigdy nie potrafił wygrywać spotkań zmianami, jeśli nie ma pewnego wyniku to nie robi zmian do 80 minuty, co tylko pokazuje jego zacofanie. a już smerfnym hitem jest to, że gdyby nie czerwona kartka to wpuściłby Brożka :D

downandout
09-06-2012, 00:22
ten mecz się pamięta z powodu zwrotu akcji, tylko ile w tym było Smudy, a ile charakteru Widzewiaków i rozprężenia Legionistów?;)

co do matury: http://www.weszlo.com/news/8090-Lybacka_dla_Weszlo_Smuda_mial_zrobic_mature

Locter
09-06-2012, 00:58
Ja powiem tak, wyszło jak zwykle - były dobre akcje, były dobre wejścia pod bramke, ale jak to zwykle bywa u Polaków - to nie jest ta technika, to nie jest ten poziom co topowe drużyny, w pamięci mam sytuację praktycznie sam na sam z bramkażem (jakoś tak przed koncem pierwszej polowy), nie pamietam kto strzelał, w kazdym razie gdyby to byl zawodnik, wloch, niemiec, hiszpani itp - piłka siedziala by w siatce.
Polacy graja szybko i "na czuja", ale zawsze brakowalo im tego technicznego wykonczenia i zachowania zimnej krwi.
Moje zdanie ;)

zdyboo
09-06-2012, 07:34
Meczy nie oglądam. W ogóle telewizji nie oglądam. Co do Euro to przygnębiające wrażenie robi wrocławski rynek, obecnie większej części ograniczony do alejek kilkumetrowej szerokości na obrzeżach. Robienie strefy kibica w takim miejscu uważam za duży błąd. Dla sporej ilości ludków, będzie to jedyna wizyta we Wrocławiu no i Rynku sobie nie zobaczą, a szkoda.
Do tego strefa jest przewidziana dla 30 tyś ludzi. Rynek ma trzykrotnie większą pojemność, już wczoraj doszło do przepychanek, bo przestali ludzi wpuszczać. Przecież są miejsca we Wrocławiu, gdzie raz, że nie byłoby cyrku z restauratorami, dwa zmieściliby spokojnie dwa razy więcej ludzi.
Trzeba będzie poczekać do lipca, aż zwiną cały ten kram.

downandout
09-06-2012, 08:02
A paradoksalnie jeszcze niedawno kibice Lecha płakali w internecie po nim, czyż nie ? ;)
Z Frankiem źle, ale bez niego jeszcze gorzej jak widać.
Od czasu odejścia Lech nic praktycznie nie grał. To co grali to jechali jeszcze pędem który im Smuda nadał :-D a wiadomo że każdy pęd kiedyś słabnie. Ja pamiętam jak ostatnio Lech w karnych pokonywał zespół z Azerbejdżanu (jak dobrze pamiętam) żeby przejść do następnej rundy :-P

No cóż, nie lubisz widzę Franza, no ale w Polsce nie ma nikogo kto by ogarnął kadrę jeśli nie on ;)
No chyba że Wielki Jan Tomaszewski :lol:

a czy to nie w rok po odejściu Smudy Lech został mistrzem? nie ma czegoś takiego jak 'siła rozpędu' w dzisiejszym futbolu, zwłaszcza w wydaniu polskim, gdzie gra się pół roku, 2 miesiące odpoczywa, by przez 4 się przygotowywać. Zieliński dostał Lecha w spadku po Smudzie, rewolucji nie zrobił, bo nie miał za co, a że jest lepszym taktykiem, to wygrał ligę w cuglach.
I tak, nie lubię Smudy , bo nie mam za co go lubić, ani nawet szanować. Z reprezentacji Polski, zrobił kadrę PZPNu, z obcokrajowcami i przestępcami w składzie (sprzedawczyk i idiota, który po pijaku wsiadł za kółko i zabił innego pijanego idiotę). Z taką drużyną nie mogę się identyfikować, ale nawet pomimo tego życzę im jak najlepiej, choć dobrze wiem, że tylko klęska mogłaby coś zmienić.

Aras
09-06-2012, 08:06
Co jak co, ale kryzys w Grecji faktycznie jest. Chłopaki nawet na maszynki do golenia nie mają. A nasi? Nie dość że gładko ogoleni to jeszcze wyżelowani :D

Rafał_Sz
09-06-2012, 09:41
Co jak co, ale kryzys w Grecji faktycznie jest. Chłopaki nawet na maszynki do golenia nie mają. A nasi? Nie dość że gładko ogoleni to jeszcze wyżelowani :D
Więc mamy pytanie: Z którego Euro Gracja wyleci wcześniej? ;)

stock
09-06-2012, 11:20
Byłem wczoraj pod strefą w rynku we Wrocławiu. Do strefy nie wpuszczali bo już robiły się jakieś zadymy przed wejściem i kibice wrzeszczeli że "w*******imy się tam siłą". Stwierdziłem ze nie chce w tym uczestniczyć :) Stałem więc obok strefy w wąskim przejściu i oglądałem mecz. Przede mną żule pili żytnią z butelki i popijali mineralną, dookoła pełno rosjan i czechów nawalonych jak świnie. Puszki i butelki równiuteńko wyścieliły piękny wrocławski bruk na rynku. Ogólnie syf i totalna dezorganizacja. A na dodatek rano czytamw prasie że na stadionie była bójka i pobili ochronę i jacyś ze wschodu pobili się w knajpie. Straty właściciel wycenił na 2 tysie. Ot i pierwszy dzień euro :)

sea21
09-06-2012, 12:18
Ciekawe jak będzie przed i po meczu Polska-Rosja. We Wrocławiu Ruscy dali o sobie znać: http://www.youtube.com/watch?v=C7D0fNtIdW0&feature=youtu.be Do tego mają pozwolenie na przemarsz przez Warszawę.....

stock
09-06-2012, 12:45
jak plota niesie mają być rozróby. Wszak i polacy i ruscy lubią się napić i potem kontrolnie po mordach pookładać. Taki mecz to idealna okazja, niestety.

Rafał_Sz
09-06-2012, 12:46
jak plota niesie mają być rozróby. Wszak i polacy i ruscy lubią się napić i potem kontrolnie po mordach pookładać. Taki mecz to idealna okazja, niestety.Do tego dochodzi miejsce i czas. Może być kiepsko.

stock
09-06-2012, 12:50
czytałem nawet że jakiś wschodni kibic się chwalił ze mają cały arsenał materiałów pirotechnicznych, rac i innych cudów dymnych. Stwierdził nawet że jak u nich to wnosza bez problemu na mecze to tu też się da. Czego zresztą mieliśmy pokaz wczoraj we Wrocławiu - jedna raca wylądowała na stadionie.

rafal1980
Ruscy już błysnęli 2-krotnie wczoraj we Wrocławiu ( rzucać się na 50-latka - szczyt tchórzostwa ).
W dniu meczu z Polską będzie na pewno "ciekawie" w tym negatywnym znaczeniu.
Moim zdaniem nasze władze powinny zabronić im przemarszu, niech cierpią za grupkę swoich "inteligentów", którzy wczoraj błysnęli.

shaolin
Komentarz do wczorajszego meczu, z kwejka jak widac w podpisie :D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/06/5c914468e29feeb16455f0cf9d83c45a.png?1339193725)

Marcin trzeba bylo w domu ogladac ;)

Co do rozrob i innych incydentow - nie ma tak wielkiej imprezy bez takich klimatow... po prostu nie ma... jedyne co mozna zrobic to szybko reagowac...

rafal1980
09-06-2012, 12:52
Ja się obawiam, że jak dojdzie do tego przemarszu będzie jak w Święto Niepodległości - Ruscy swoje a policja swoje ( oczywiście z bezpiecznej odległości na pozycję obserwatora )
Choć to będzie nie lada gratka dla fotoreporterów, III Wojna Światowa murowana :)

stock
09-06-2012, 12:59
shao - drugi mecz już w domu oglądałem. Lało wczoraj podczas gry naszych, do strefy nie wpuszczali, parasola niet. Ale po pierwszym meczy juz mi wrażeń wystarczyło. Zobaczymy jak będzie w kolejne dni. A Ruscy chodza pijani po mieście od rana. Niezniszczalni można rzec :)

rafal1980
09-06-2012, 13:01
A Ruscy chodza pijani po mieście od rana. Niezniszczalni można rzec :)

Lata systematycznych treningów robią swoję :) Wyższe stadium wtajemniczenia :)
Władają własnym organizmem jak żaden inny naród na świecie :)

stock
09-06-2012, 13:04
przyzwyczajonym. A że mieszkam przy rynku na trasie do stadionu to nie sposób wyjśc po bułki do sklepu by nie spotkać kilku wesołków :)

rafal1980
09-06-2012, 13:19
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/06/2j5ayx4-1.jpg
źródło (http://i46.tinypic.com/2j5ayx4.jpg)

Rozbawiło mnie to, chociaż osobiście jestem zdania, że Smóda nie zrobił nic złego. Taką miał koncepcję i grał bez zmian.

shaolin
09-06-2012, 13:27
SmÓdy nie bylo na tym meczu ;) Nawet nie wiem czy sie zajmuje pilka :D

sea21
09-06-2012, 13:54
Jak Rosjanie kiedyś zaczęli maszerować przez Warszawę to skończyli dopiero w '89 :) Oby nasze służby dały radę.

Calme
09-06-2012, 14:53
Ciekawe jak będzie przed i po meczu Polska-Rosja. We Wrocławiu Ruscy dali o sobie znać: http://www.youtube.com/watch?v=C7D0fNtIdW0&feature=youtu.be Do tego mają pozwolenie na przemarsz przez Warszawę.....
Typowa ruska swołocz

elanek
09-06-2012, 15:09
No szkoda meczu, pół godziny ekstazy, Grecy nie wychodzili w połowy, potem godzina rozpaczy, mało mocy w nogach, wynikające z tego błędy. Lewa strona katastrofalna, Boenisch słaby, Murawski na drugą ligę by się nadawał, zero pomyślunku, piła w przód. Skrzydła by coś pomogły przy takim zagęszczeniu środka, ale trza mieć zdrowie by biec na chorągiewkę. Przy wrzutkach mało kto wchodził na krótki słupek, a przecież tam najłatwiej piłkę dostać.
Szczęsny zawalił połowicznie pierwszą bramkę, bezmyślnie rzucił się na piłkę, która musiała być przecięta. Za to jego karny uratował nas od porażki. No i Tytoń.
Smuda przez brak zmian zawalił. Trzeba było wpuścić Mierzejewskiego, Grosickiego - czyli graczy szybkich i kreatywnych. Ma jeszcze dwa mecze żeby się poprawić.

rychu_cmg
09-06-2012, 15:25
Mam pytanie do osób, które były wczoraj na meczu: Czy można wnieść aparat z kitowym obiektywem, czy tylko małpki ?
http://www.weszlo.com/fotonews/1339243845_kibice.jpg

shaolin
09-06-2012, 17:57
Wpuszczaja tylko z D4+600 :twisted: czyt. ja nie znaju.

Kurna jakas bida ten stadion w Charkowie... i do tego nie sa zajete wszystkie miejsca... :shock:

EDIT: 1:0 dla Danii :D

Kundzior
09-06-2012, 19:25
Nic nie miałem do przemarszu Swołoczy przez Warszawę w ich święto (człowiek se tam tłumaczył że święto, no i ludzie no i....). Wystrzelać, wystrzelać, gumowe kule powinny ich zasypać. Co mnie obchodzi że jakaś baba wrzeszczała w filmiku "Polacy co wy robicie", na filmie widać kto kogo leje, nie wierzę że obsługa ich tam atakowała :))

Co do komentarzy o Smudzie: Widzę że lepiej znają się co poniektórzy na piłce niż sam Smuda.....dajcie spokój facetowi. Zrobił co uważał za słuszne, a fakt jest faktem że cokolwiek by nie zrobił to tradycyjnie po polsku by był zjechany.

12stego damy radę. Może PUTINów nie wpuszczą na stadion :)))

shaolin
09-06-2012, 19:53
Robi sie ciekawie, zobaczymy jak Niemiaszki poradza sobie z Portugalia...

di_
09-06-2012, 20:44
Dania świetnie poukładana. Może okazać się czarnym koniem tej grupy. Ale z drugiej strony Holandia nic, poza dużą niedokładnością, nie pokazała.
Teraz zaczyna się ciekawy mecz. Postawiłem piwko na germańskiego oprawcę;) Zobaczymy.

**luk**
09-06-2012, 20:52
a ja czekam na najciekawszy mecz
Polska -Ruskie jak nasi się ośmieszą .

krzysiekpoli
09-06-2012, 21:03
luk jesteś z siebie dumny, że czekasz na ośmieszenie polskiej reprezentacji?

shaolin
09-06-2012, 21:20
Kazdy moze miec swoje zdanie, nawet jesli w oczach innych sam sie osmiesza.

Niemiaszki strasznie asekuracyjnie, chociaz to niby oni dyktuja tempo bo siedza ciagle na polowie Portugalczykow. Do tego Podolski ma BF i nie moze trafic do bramki :D Portugalia liczy chyba tylko na Naniego i Ronaldo... poki co nudy ;)

sokolnik
09-06-2012, 21:34
holandia przegrała przez robena :) nie podawał w ataku kolegom na czyste pozycję strzeleckie. I tyle. Dania super Ale czy tak będą grać reszte turnieju? Wątpię

shaolin
09-06-2012, 22:17
Juz myslalem, ze sie nie doczekam... Dojczland 1:0 Ronaldo :D

shaolin
09-06-2012, 22:19
Chyba ktos tu chce permbana :twisted: :mrgreen: Niemiaszki wbijcie jeszcze jedna i mozna isc spac :D u mnie juz sie jasno zaczyna robic...

Cosnek
09-06-2012, 22:42
Niemcy wygrali. Nie wiem jak oni to robią, a Portugalia zagrała świetny mecz tyle ze bez bramki.

rafal1980
09-06-2012, 22:51
Niemcy standardowo - brzydki, nie ciekawy dla oka futbol ale 3pkt są. Podolski co się słaby zrobił, takie samo słabe wrażenie zrobił dzisiaj na mnie van Persie..

stock
09-06-2012, 23:23
Euro 2012 - wizytacja kibiców z Rosji.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/06/3165i83-1.jpg
źródło (http://i50.tinypic.com/3165i83.jpg)

od użytkownika https://www.facebook.com/profile.php?id=100001834568614

Amadeusz
10-06-2012, 00:00
a ja czekam na najciekawszy mecz
Polska -Ruskie jak nasi się ośmieszą .

Kto wie, może pęknie poprzeczka ;)

ekonet
10-06-2012, 00:07
Komentarz do wczorajszego meczu, z kwejka jak widac w podpisie :D

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/06/5c914468e29feeb16455f0cf9d83c45a.png?1339193725)

Marcin trzeba bylo w domu ogladac ;)

Co do rozrob i innych incydentow - nie ma tak wielkiej imprezy bez takich klimatow... po prostu nie ma... jedyne co mozna zrobic to szybko reagowac...
Typowe, w dwóch króciutkich zdaniach co najmniej cztery błędy. ;)

freefly
10-06-2012, 00:11
Euro 2012 - wizytacja kibiców z Rosji.

U nas w 100lycy 10 małolatów ( trzy dziewuchy i 7 gnojków ) skopało Greka przedwczoraj, o bójce Turków z Rosjanami po "kebabem" nie wspomnę.

Amadeusz
10-06-2012, 00:17
Typowe, w dwóch króciutkich zdaniach co najmniej cztery błędy. ;)

Ze sześć będzie :) Przecinki w połowie lub przy drugim słowie to jest nagminna rozpacz.

Amadeusz
10-06-2012, 00:25
No tak, ale tu nie chodziło o analizę tego jak ktoś napisał tylko o humor sytuacyjny ;)
Chyba nie wszyscy załapali tego kwejka :D

Niektórzy łapią dwie rzeczy naraz ;)

Amadeusz
10-06-2012, 00:54
Coś w deseń core 2 duo? ;)

Jeden procesor przerabia i interpretuje treść a drugi w tym samym czasie robi analizę gramatyczno-leksykalno-interpunkcyjną ? :D

Ja, aż tak nad tym się nie zastanawiam :) Ale jestem pewien, że gdyby wszyscy myśleli o pisowni i czytali ze zrozumieniem, forum byłoby wspomnieniem :)

freefly
10-06-2012, 01:15
Ja, aż tak nad tym się nie zastanawiam :) Ale jestem pewien, że gdyby wszyscy myśleli o pisowni i czytali ze zrozumieniem, forum byłoby wspomnieniem :)

W większości przypadków, to raczej piszący mają problem z pisaniem w sposób zrozumiały dla ogółu.;)

Amadeusz
10-06-2012, 01:42
paul.g.85, bez przesady. Akurat wczoraj czytałem Twoje wywody o Smudzie :) Nie znam się na takich piłkarskich detalach, ale rozmowa pisana była bardzo ciekawa.

freefly, to oczywiste :) Ale w fotografii można dodatkowo odnieść się do obrazka. Również ze zrozumieniem. Ostatni przykład z trumnami w jednym z działów był dobitny.

rychu_cmg
10-06-2012, 16:28
na stadionie w Gdańsku udało mi się wejść z d300 i samyanga - rybe

rafal1980
10-06-2012, 17:37
No to pokazuj co tam ciekawego ustrzeliłeś :)

shaolin
10-06-2012, 19:05
Albo ta Barcelona jakas slaba dzisiaj albo Wlosi w miare mocni (a wiemy, ze u nich znowu afera korupcyjna na duza skale :D)... ;) Fajnie, ze pokazuja stadion z powietrza bo ladniutki, chociaz i tak wiadomo gdzie jest najlepszy (czyt. we Wroclawiu :D).

Torresssssssssssssssss sie rozgrzewa, moze cos wykombinuja.

EDIT: Dobrze, ze zdjeli tego leszcza na B bo przynajmniej Wlosi sie obudzili i od razu 1:0 :D

EDIT: Najs, 1:1, nawet Torresssssssssss nie byl potrzebny ;)

fIlek
10-06-2012, 19:39
...Fajnie, ze pokazuja stadion z powietrza bo ladniutki, chociaz i tak wiadomo gdzie jest najlepszy (czyt. we Wroclawiu :D).

No trawę ma na pewno ładniejszą, ale jakiś taki szarawy ;)

shaolin
10-06-2012, 19:51

Niewazne jaki kolor, wazne ze najlepszy :D I co Ty tu robisz? :D

ekonet
10-06-2012, 20:12
Bo ma owijkę z papieru toaletowego. ;)

shaolin
10-06-2012, 20:38
Cos mokro w Poznaniu... Blizej mi do Chorwacji niz do Irlandii... wiec stawiam na Chorwatow ;)

sokolnik
10-06-2012, 20:45
Irlandia ich rozniesie :)
chodzi mi o to że ich rozmiesie do 1 Heh

shaolin
10-06-2012, 20:56
Jezeli tak beda ich roznosic jak do tej pory to ja bardzo chetnie :twisted:

shaolin
10-06-2012, 21:09
Nie mam krewnych w Irlandii, zostaje przy Chorwatach :D

Na razie ciekawy mecz, lepszy niz zamula w postaci ESP vs ITA ;)

ASAHI
10-06-2012, 21:29
Goooool !

ASAHI
10-06-2012, 21:32
Teraz jest 2:1 dla Chorwacji :D

W sumie nie mam faworyta w tym spotkaniu, obie drużyny się starają.

shaolin
10-06-2012, 21:33
Roznoszenia ciag dalszy ;)

shaolin
10-06-2012, 21:35
Niech pykaja, bo mecz naprawde niezly.

ASAHI
10-06-2012, 21:35
Im więcej bramek tym lepiej :D

Shao, Ty spać idź..

shaolin
10-06-2012, 21:37
Czemu?

shaolin
10-06-2012, 21:53
No to Irlandia faktycznie roznosi Chorwacje... :twisted:

ASAHI
10-06-2012, 21:59
Oj, faktycznie roznosi..

sokolnik
10-06-2012, 22:00
rozmiesie ich tylko irlandia czeka do 70 min meczu by rozpocząć festiwal bramek :) :)

shaolin
10-06-2012, 22:04
Chyba do wlasnej siaty te bramki beda pakowac :D

sokolnik
10-06-2012, 22:09
wystarczy czerwona kartka dla chorwata. Karny dla irlandi i mecz może się skończyć inaczej. Skąd my to znamy? :)

ASAHI
10-06-2012, 22:15
Shao, Ty do pracy na rano nie masz? :D

shaolin
10-06-2012, 22:18
Taaa... 11 czerwonych kartek ;)

Tomek jutro jade do Hong Kongu wiec musze tylko wbic do roboty przekazac pare informacji, poza tym nawet jak wroce z HK to i tak bede ogladal kazdy mecz ;)

ASAHI
10-06-2012, 22:31
I zaczęło się faulowanie..

sokolnik
10-06-2012, 22:31
irlandczycy Jak niemcy ze strzelaniem bramki czekają do 90 min :)
niestety się nie udało :)
w tym meczu wyniku nie trafiłem Heh Ale hiszpani włochy trafiłem remis i już 7 pkt mam :)

shaolin
10-06-2012, 22:33
Chyba nie polubia tego sedziego w Irlandii :D

ASAHI
10-06-2012, 22:40
Koniec marzeń...

shaolin
10-06-2012, 22:40
Trapattoni bedzie w tarapatach jak tak beda grac dalej... :D

rafal1980
10-06-2012, 22:44
Jeden z lepszych meczów do tej pory :)

ASAHI
10-06-2012, 22:44
Ale chęci były :D

Cosnek
10-06-2012, 22:50
Starali się jak mogli ale... nie ta liga.

downandout
10-06-2012, 23:02
no to wpuścili prawdziwego Chorwata ;)
Taki opalony on trochę niczym nasz Perejro :D

Nie ma porównania do Rogera, Eduardo od małego żyje w Chorwacji, tam się wychował i tam nauczyli go piłki.

szkoda Irlandczyków, jedna z najsympatyczniejszych ekip na ojro.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/06/IrishBannersEuro2012-1.jpg
źródło (http://i4.mirror.co.uk/incoming/article869593.ece/ALTERNATES/s510/Irish+Banners+-+Euro+2012.jpg)
:D

fIlek
10-06-2012, 23:11
Niewazne jaki kolor, wazne ze najlepszy :D I co Ty tu robisz? :D

Się zabłądziłem się :) Zaglądam na giełdę, a tu po drodze w Cafe znajomy Chińczyk coś wypisuje :p

rychu_cmg
11-06-2012, 02:22
No to pokazuj co tam ciekawego ustrzeliłeś :)
Zdjęcia dodam rano bo padam na pysk. Przy wyjściu ze stadionu widziałem kolesia z 70-300 VR czyli można wmieść sporo. Kamer też niby nie można wchodzić, ale obsługa stadionu patrolująca sektory ma zawieszkę z grafiką kamery i oznaczeniem max 10cm jest tam też grafika małej kamery, aparatu i większego aparatu ze znaczkiem OK. D300 wniosłem z małymi problemami na lekko ponad 2 godziny przed meczem przy "trzepaniu" mi i facetowi za mną stewarprzede mną d kazał oddać aparaty do depozytu, ale przed samym depozytem kierownik odcinka kazał mi się cofnąć bo "taki aparat może być" zaprowadził do "trzepania" i nie było już problemów. Z 70-200 nie ma szans wejść. D700 i szkło typu 70-300 VR jest realne do wniesienia.
Jutro dopisze też kilka słów o organizacji.
Jak ktoś chce w czwartek jechać na Włochy - Chorwacja do Poznania to zapraszam na PW

jarekf34
11-06-2012, 18:40
Zapowiada się ciekawy mecz... 1-1, oglądamy dalej :)

stock
11-06-2012, 19:56
ale anglicy mają obronę - niech ich... :)

sokolnik
11-06-2012, 21:19
Ukraina rozniesie szwecję jak polska grecję :D
a tak serio, to kto wierzy że wyjdziemy z grupy ?
Ja daje naszym 50 % szans na dzień dzisiejszy...

ASAHI
11-06-2012, 21:28
Będąc realistą szanse to około 25% na wyjście z grupy. Ale nie pogniewam się jak mnie zaskoczą i jednak wyjdą :D

zdyboo
11-06-2012, 21:45
Ja się jeszcze grubo przed mistrzostwami założyłem z kumplem w fabryce o to wyjście naszych z grupy. Ja twierdze, że nie, on, że tak. Obaj chcielibyśmy przegrać. ;)
Przedmiotem zakładu jest oczywiście dobra flaszka.

thorcik
11-06-2012, 22:00
O, 1:1 :)

edit: 2:1! :D
Znowu Szewczenko.

ASAHI
11-06-2012, 22:09
Się dzieje :D

sokolnik
11-06-2012, 22:14
stawiałem 2-0 dla ukrainy...ale zapomniałem o ibrahimowiczu... ukraina !!! mogli by zremisować bo będą znowu gadać że ukraina lepsza od nas...co jest prawdą a nie nadużyciem :D

thorcik
11-06-2012, 22:40
2:1!!! :d

ASAHI
11-06-2012, 22:42
Ładny mecz, pełen dramatyzmu i walki. Oby tak dalej :D
Gratulacje dla zwycięzców i pokonanych.

Cosnek
11-06-2012, 22:43
Ukraina wygrywa, brawo!

Kilka ostatnich minut było ciężkich...

sokolnik
11-06-2012, 22:49
szczęśliwie wygrała ukraina a szwecja pechowo przegrała... tyle sytuacji szwecji... słupek ibrahimowicza + kilka prawie 100proc. sytuacji szczególnie w końcówce meczu.
już jutro POLSKA - ROSJA !!! już się zastanawiam nad wynikiem i nie mogę się doczekać meczu...strach ale też wielkie nadzieje :) że zagramy 2 połowy tak jak w 1 połowie z Grekami :) i wygramy mecz!!!

Sokolnik 8 pkt :)

obstawiać mecze koledzy w wątku "obok"

sprychu
11-06-2012, 23:10
szczęśliwie wygrała ukraina a szwecja pechowo przegrała... tyle sytuacji szwecji... słupek ibrahimowicza + kilka prawie 100proc. sytuacji szczególnie w końcówce meczu.
już jutro POLSKA - ROSJA !!! już się zastanawiam nad wynikiem i nie mogę się doczekać meczu...strach ale też wielkie nadzieje :) że zagramy 2 połowy tak jak w 1 połowie z Grekami :) i wygramy mecz!!!

Sokolnik 8 pkt :)

obstawiać mecze koledzy w wątku "obok"

Jesteś pewien że 8 pkt?
Bo według moich obliczeń, to z 10 pkt już masz farciarzu ;-)

...
ukraina - szwecja 2-1

sokolnik 7 pkt

sokolnik
11-06-2012, 23:18
a no faktycznie :D a wydawało mi się że obstawiałem 2-0 :D hehe pocieszyłeś mnie :)

uwaga melduję :)

sokolnik 10 pkt :D

chyba zacznę obstawiać na mieście... :D

jakieś nagrody dla najlepiej typującego??? d3s albo d800e ? może być jakiś obiektyw tele, np 400mm :D
wynik polski ostatnio trafiłem...oby teraz się sprawdził, wynik podam jutro jak się zastanowię :D

Amadeusz
11-06-2012, 23:24
O co chodzi z tymi różowymi korkami?

sokolnik
11-06-2012, 23:27
specjalna seria dla gejów... UEFA przystąpiła do kampanii ONZ przeciwko dyskryminacji gejów, coś takiego

Amadeusz
11-06-2012, 23:48
specjalna seria dla gejów... UEFA przystąpiła do kampanii ONZ przeciwko dyskryminacji gejów, coś takiego

No to respect ;)

sokolnik
12-06-2012, 00:13
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/06/1339277079_by_sokolnik1988-2.jpg
źródło (http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201206/1339277079_by_sokolnik1988.jpg)
Mój demotywator na głównej :)

Sendilkelm
12-06-2012, 09:22
słupek ibrahimowicza + kilka prawie 100proc. sytuacji szczególnie w końcówce meczu.
To było akurat do przewidzenia. Nie bawię się tu w obstawianie, ale obstawiałem (sobie) akurat wygraną Ukrainy bardziej pewnie niż inne mecze. Ibrahimowicz to spec od marnowania sytuacji i bycia na spalonym :)

Mecz Polska-Rosja dla mnie jest meczem no-bet, więc nawet się nie zastanawiam ile może być (nadzieje na wygraną mam) :) Jedyne co mnie się wydaje, to że nie będzie miażdżącego zwycięstwa Rosji tak jak w meczu z Czechami.

A Grecja- Czechy? Obstawiam 2-1, ale nadzieje mam na remisik 0-0 najlepiej :)

EDIT: Jeszcze jedna rzecz jest fajna. Stawki u buków :)
Wygrana Polski: 3.00 zł
Remis: 3.2 zł
Wygrana Rosji: 2.5 zł
A najwyższa stawka na strzelca gola (kiedykolwiek) jest na Lewandowskiego :) 2.5 zł

prz3mo
12-06-2012, 16:18
:lol:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,11916741,Tusk_krzyczy_do_ministrow__Kto_w ygra_mecz__Polska_.html

pinio
12-06-2012, 16:30
sokolnik 10 pkt :D

chyba zacznę obstawiać na mieście... :D

jakieś nagrody dla najlepiej typującego???

Nagrodą będzie zastąpienie słonicy, tudzież innego ślimaka przy typowaniu wyników meczów ;) :)

sokolnik
12-06-2012, 16:35
Nagrodą będzie zastąpienie słonicy, tudzież innego ślimaka przy typowaniu wyników meczów ;) :)

może być, chociaż liczyłem przynajmniej na d3s lub 400mm :)

ale w telewizji też mogę wystąpić :) ale nie w ZOO :P

ASAHI
12-06-2012, 17:50
Znieczulamy się przed meczem?? :D

sokolnik
12-06-2012, 18:11
ja na razie będę jadł obiad :D

czesi pięknie ! 2 -0 !!!

Sendilkelm
12-06-2012, 18:23
Ja tam czekam. Ale piwo trzeba już wstawić do lodówki.
Zaopatrzenie oprócz piwa też gotowe :D

A wy zaopatrzeni? Przygotowani ? :P
No a jak :)

ja na razie będę jadł obiad :D

czesi pięknie ! 2 -0 !!!
No i pięknie. Nie spodziewałem się tego... Teraz wystarczy pokonać Czechów :P (no dobra, za wcześnie na ... :P)

RobertMiernik
12-06-2012, 18:43
Nie daliśmy rady Grekom, Czesi kopnęli im już 2, a z kolei Rusi Czechom 4, z tego wynika, że od Rosji dostaniemy z 12:1...

A tak w ogóle, to Ukraińcy wczoraj zagrali zajebiaszczy mecz!

sokolnik
12-06-2012, 18:43
To wy Grekom nie kibicujecie? :confused::shock:
Ja myślałem że wy też Grekom kibicujecie ...

a czemu mielibyśmy kibicować Grekom?
żartujesz? mam nadzieje że tak :)

ASAHI
12-06-2012, 18:53
Miejmy nadzieję że choć zremisujemy :D

sokolnik
12-06-2012, 18:54
podobno się kibole na moście leją koło Narodowego :D ? to prawda ? kto wie ?

Władca Pixeli
12-06-2012, 19:11
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/przemarsz-rosyjskich-kibicow,1,5158333,wiadomosc.html

sokolnik
12-06-2012, 19:11
ale ten petr cech jest słaby... masakra, inwalida :) i mój wynik poszedł w pisdu :) jeszcze będzie remis i polska zapomni o wyjściu z grupy z 4 pkt ;/

sokolnik
12-06-2012, 19:15
z tego wynika, że od Rosji dostaniemy z 12:1...

martwię że tak będzie po 1 połowie...
ale wierzę w naszych !

stock
12-06-2012, 19:33
ja wierzę w naszych bardzo mocno. Polska - Rosja 0:2

sokolnik
12-06-2012, 19:34
bedzie 2-1 dla nas... ugadałem się z sędzią

sokolnik
12-06-2012, 19:45
niech wpadają :)
przynajmniej się będzie coś działo :)

prz3mo
12-06-2012, 21:22
:(

sokolnik
12-06-2012, 21:33
wynik jest ok :)

teraz w II połowie zagramy lepiej, i strzelimy 2 bramki i mój wynik się sprawdzi :) zobaczycie :)

ciekawe co im Smuda mówi w przerwie... pewnie że nic się nie stało :)
póki piła w grze wszystko jest możliwe!
rosja zagrała mądrze! spokojnie, a my jak zawsze na huuuuuuura !

sędzia mnie wkurza, bo faulują LEWEGO i nic, chłopak poobijany i napewno nie ma już sił.
Jeśli Smuda nie zrobi 2 zmian to będzie gorzej, zmienić benisza na Wawrzyniaka, oraz obraniaka na grosickiego albo na ostatnie 10 min wolskiego lub mierzejewskiego jako JOKERA na ostatnie 10min. oczywiście przy wyniku w 80 min 0-1 dla rosji, jak będzie więcej to nie ma co bawić się w Jokerów...
zmiany zmiany zmiany !!! obrone do kupy zebrać!
nasi bawią się z piłka a nie umieją tego robić, zaraz podbiega rusek i zabiera nam piłke... a rosja gra prostopadłymi podaniami do przodu do napastników a my szybko, szybko, szybko i strzały nie celne!!!
Tytoń dobrze broni, przy stracie nie miał nic do powiedzenia.
chyba piszczek dupy dał przy stracie bramki, 2óch ruskich nieupilnowanych...

darsedz
12-06-2012, 21:35
Chyba czas juz by weszla Adamiakowa...

foto4deg
12-06-2012, 21:36
Zastanawiam się, gdzie ten 12 zawodnik? Mogliby się kibice poderwać w drugiej połowie, bo ta cisza z ich storny nie pomaga...

ASAHI
12-06-2012, 21:36
Niech ktoś coś zrobi..

galka
12-06-2012, 21:38
Niech ktoś coś zrobi..

......i nauczy w końcu Polaków grać w piłkę...... oraz lepiej przygotuje kondycyjnie

ASAHI
12-06-2012, 21:40
Ale bramka wpadła z barku, nie z główki.

sokolnik
12-06-2012, 21:43
i rozsunięty dach nie pomaga naszym...tylko Rosji...
gdyby nasi biegali z butlami z tlenem może by więcej biegali...

zresztą ostatnio słyszałem jak Błaszczykowskie gadał że w wolbnych chwilach grają w PLAYSTATION, nie chce się czepiać, ale Rosjanie w PLAYSTATION nie grają... tak mi się wydaje
a my jak dzieci do bicia i dalej w playa grają

downandout
12-06-2012, 21:48
......i nauczy w końcu Polaków grać w piłkę...... oraz lepiej przygotuje kondycyjnie

Trenerem od przygotowania fizycznego jest Amerykanin, który nigdy nie miał styczności z piłką na takim poziomie - ot, niedopatrzenie ;)
W meczu który możemy przegrać, gramy ustawieniem na wskroś defensywnym. Jesteśmy u siebie, gramy z drużyną, z którą można pograć, ale nie - trzech defensywnych pomocników, bez skrzydłowych i liczenie na błąd Rosjan. Aż się prosi wpuścić na plac Wolskiego (za dramatycznie słabego Obraniaka!), do tego Grosicki/Mierzejewski na skrzydło (za Murawskiego) i można grać, zacząć grać dalej od własnej bramki.

stock
12-06-2012, 21:49
ja wierzę w naszych bardzo mocno. Polska - Rosja 0:2

patrząc na grę naszych i mając na uwadze to że nasza reprezentacja z reguły ma siły na 45 minut - zamianiam 2 na 3 :(

darsedz
12-06-2012, 21:49
Nasi w wolnych chwilach graja w reklamach... Jak zwykle przed kazda wieksza impreza...od zawodnika po trenera... Chca zarobic w chwili zainteresowania

galka
12-06-2012, 21:50
Polacy powinni grać w namiocie tlenowym :)

thorcik
12-06-2012, 21:51
i rozsunięty dach nie pomaga naszym...tylko Rosji...
gdyby nasi biegali z butlami z tlenem może by więcej biegali...

zresztą ostatnio słyszałem jak Błaszczykowskie gadał że w wolbnych chwilach grają w PLAYSTATION, nie chce się czepiać, ale Rosjanie w PLAYSTATION nie grają... tak mi się wydaje
a my jak dzieci do bicia i dalej w playa grają

Przynajmniej na plejakach wygrywają :D

downandout
12-06-2012, 21:52
Nasi w wolnych chwilach graja w reklamach... Jak zwykle przed kazda wieksza impreza...od zawodnika po trenera... Chca zarobic w chwili zainteresowania

Wszyscy grają, taki zawód piłkarza. Poza tym reklamy są nagrywane na wiele miesięcy przed ;)
Tak samo jak w pleja gra wielu futbolistów, nie tylko z Polski :D

darsedz
12-06-2012, 21:59
Tak dalej... **********

krzysiekpoli
12-06-2012, 22:00
Jeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sokolnik
12-06-2012, 22:03
czekam na 2-1 dla nas :)

rafal1980
12-06-2012, 22:04
No proszę i wyrównanie mamy :D

jarekf34
12-06-2012, 22:05
czekam na 2-1 dla nas :)
I ja, i ja :) Ale i tak jest dobrze.

fafniak
12-06-2012, 22:08
no romalnie sie wzruszylem

fafniak
12-06-2012, 22:11
no zesz w morde !!!!!!!!!!!!!!

sokolnik
12-06-2012, 22:27
od tej pory modle się o remis do końca meczu...

doktor
12-06-2012, 22:28
W morde, nerwy mnie zjedzą.

darsedz
12-06-2012, 22:32
jestesmy tak dobrzy jak lider grupy, choc punktow maja wiecej to jeszcze nie koniec...

Sendilkelm
12-06-2012, 22:37
I kto tu pisał, że nas rozniosą? :wink:

sokolnik
12-06-2012, 22:38
jest dobrze :) remis cenny!!!
w sobotę wszystko będzie jasne !!!

fafniak
12-06-2012, 22:38
normalnie napruty jestem
jakie mamy szanse bo ja pinda jestem jesli chodzi o ta arytmetyke boiskaowa

ASAHI
12-06-2012, 22:40
No, z kolegą obstawialiśmy wyniki, wygrałem :D

foto4deg
12-06-2012, 22:41
I co Panowie? 12:0? 3:0? Playstation?

Wiecie co, kończę śledzić ten wątek. Jesteśmy chyba jedynym narodem, który tak potrafi "wierzyć" i "docenić" swój zespół...Zamiast wspierać swoich, to Wy po nich jedziecie po całości...Jak nie zbyt ciężki trening (Leo i ostatnie Euro), to Playstation Wam przeszkadza. Zawsze się coś znajdzie, aby ponarzekać, prawda? Gratuluję postawy...

Z Grekami dobra pierwsza połowa, z Rosjanami druga, z Czechami - cały mecz :) Szczerze wierzę, że awansujemy.

darsedz
12-06-2012, 22:41
Na razie nikt nas nie pokonal...

prz3mo
12-06-2012, 22:44
Jest dobrze :) Damy radę z Czechami :)

Majek
12-06-2012, 22:44
Czyli, że co? Remis? Piszcie, bo ja odcięty od mediów jestem...

prz3mo
12-06-2012, 22:45
Czyli, że co? Remis? Piszcie, bo ja odcięty od mediów jestem...

Taa.. 1:1

sokolnik
12-06-2012, 22:47
hehe :) jak ponarzekałem na playstation i KUBE to odrazu się wziął do roboty i bramkę strzelił :) hehe
brawo nasi :D
jeśli wygramy z czechami to wyszliśmy z grupy. jeśli przegramy to możemy nawet zająć ostatnie miejsce w grupie. remis z czechami nic nam nie daje, nie wychodzimy :)

Majek
12-06-2012, 22:49
To i tak nieźle. Spodziewałem się, że od Rosjan dostaniemy.... Jakie mamy szanse? Zremisowaliśmy z Grecją i Rosją, Czesi wygrali z Grecją i co dalej? Musimy wygrać z Czechami, a jak pozostałe mecze grupy?

sinner
12-06-2012, 22:50
nerwówka do końca, ale dali radę
dobrze że Smuda zdjął na końcu Obraniaka bo ten jeszcze mógłby strzelić z ulubionego miejsca do wolnych
myślałem że Ludwiczek mu walnie :-)
gratulacje dla naszych i teraz należy wygrać z Czechami, do boju ...

sokolnik
12-06-2012, 22:53
musimy wygrać z czechami ! remis nic nam nie daje. Wszystko zależy od nas :) w końcu wszystko zależy od nas, a nie od wyników innych meczy.
musimy wygrać!! remis z czechami i nie wychodzimy!
co ciekawe, jeśli grecy wygrają wysoko z rosją to wychodzi polska (po wygranej z czechami) i grecy :) bo bedą mieć grecy i ruscy 4 pkt i będzie decydować stosunek bramek:)

MARTINK
12-06-2012, 22:53
swietnie.
Po meczu Rosji z Czechami mialem nikle nadzieje ale bramka Blaszczykowskiego - gratulacje :D
Brawo.

Hehe,
A po meczu wszyscy do forum :D

paolos
12-06-2012, 22:55
Sir Franek to ma jakąś fobię - zmian się boi...
Jakby to samo zrobił 10 minut wcześniej, to byłaby realna szansa zagonic ruskich na amen...
Ja rozumiem, że w 92 minucie to juz czysta taktyka, żeby urwac 40 sekund, ale czemu nie wcześniej !?

Chyba że gość ma sekretny plan :-)

sokolnik
12-06-2012, 23:01
1 raz po meczu podobał mi się smuda (w wywiadzie po meczu) dziennikarz narzekał na lewą stronę...
a smuda odrazu z kontrą do niego że nie jesteśmy brazylią, że zawsze będzie nam coś nie wychodzić ! że jesteśmy młodym zespołem! i zaraz dziennikarz się zaczął tłmaczyć i uspokajać smude!
było widać jak smuda chciał się wykrzyczeć z tej presji z tej ciągłej krytyki! dobrze smuda!
zagrali bardzo dobrą piłkę...ale nie chwalmy za mocno bo obrosną w piórka!
jest realna szansa na wyjście z grupy! czesi i polacy grają o awans! czechom wystarczy remis i wychodzą z grupy!

Locter
12-06-2012, 23:08
Nareszcie nadszedł czas kiedy moge powiedziec, że jestem z polskiej reprezentacji dumny :) NIe wygrali ale byli lepsi, zabraklo troche szczescia.

ASAHI
12-06-2012, 23:11
Czyli na koniec mecz o wszystko.

darsedz
12-06-2012, 23:14
Moim zdaniem nasi byli lepsi, grali ladnie, ale jesli nie przejda dalej to piekno gry pojdzie w niepamiec, koniec koncow licza sie punkty w grupie.

Seeker
12-06-2012, 23:22
"bedzie 2-1 dla nas... ugadałem się z sędzią"

Chyba coś odwrotnie się ugadałeś, bo raz była piłka w siatce bez punktu ;)

sea21
12-06-2012, 23:26
A teraz wszyscy którzy nie wierzyli w naszą reprezentację dostają tygodniowego banana:mrgreen:

sokolnik
12-06-2012, 23:26
boo ugadywałem się z sędzią głównym, z bocznym sędzią nie gadałem...

wkońcu widziałem Polskę która chciała wygrać ! A nie Polskę która chciała NIE PRZEGRAĆ... zawsze grała tak by przegrać, dlatego przegrywała

sokolnik
12-06-2012, 23:33
pytanie za 100 pkt, kto powinien bronić w meczu z Czechami ?

Cwaniaczek Szczęsny
czy
solidny Tytoń ??? Czy moje pytanie jest sformułowane stronniczo? nie wydaje mi się :)

thorcik
12-06-2012, 23:34
IMHO Tytoń is the one, zdecydowanie.

paolos
12-06-2012, 23:38
Tytoń i .

Seeker
12-06-2012, 23:41
"A teraz wszyscy którzy nie wierzyli w naszą reprezentację dostają tygodniowego banana"

Nie wierzyli, bo nic za tym nie przemawiało.
Pozytywnie zaskoczyli i chwała im za to.
Banan to przy tym pikuś!

"kto powinien bronić w meczu z Czechami ?"

Bramkarz pięknie wychwytywał prewencyjnie piłkę.
Wczuł się w rolę.

Amadeusz
12-06-2012, 23:42
pytanie za 100 pkt, kto powinien bronić w meczu z Czechami ?

Gmoch powinien to ładnie przed meczem rozrysować ;)

sokolnik
12-06-2012, 23:42
ja uważam że Tytoń powinien grać, na Euro2012 gra(ł) więcej niż Szczęsny. Mimo że Szczęsny wiele razy udowodnił w kadrze że jest świetnym bramkarzem. Bramkę powierzył był Tytoniowi. Wczoraj wybrany do 11stki 1 kolejki Eur2012 na pozycji bramkarza. Bufon, Casillas się nie załapali :)
On lepiej "czuje" turniej. Pokazał że jest pewny siebie i nie cwaniakuje.

ale jak znam Smudę, postawi na swojego pupilka z Arsenalu...

sokolnik
12-06-2012, 23:49
takim myśleniem to powinniśmy dać szanse Adamiakowej. Sandomierski niech się cieszy że siedzi na ławce jako 3ci bramkarz. 3 tyg temu leżał na plaży na "hawajach" (był gdzieś na wakacjach egzotycznych) i nie marzył o EURO2012.

Oceńcie koledzy zachowanie Obraniaka w trakcie zmiany z Brożkiem... nie podobało mi się jego zachowanie!

Seeker
12-06-2012, 23:50
"Swoją drogą to mógł się Tytoń lepiej popisać dziś przy straconej bramce."

No nie wiem... akcja była bardzo szybka, a on piłki nawet nie widział
(z wystarczającym wyprzedzeniem).

thorcik
12-06-2012, 23:51
Oceńcie koledzy zachowanie Obraniaka w trakcie zmiany z Brożkiem... nie podobało mi się jego zachowanie!

Ambitny chłopak jest to i go poniosło trochę, bez przesady.

Locter
13-06-2012, 01:52
Tytoń wg. mnie jest lepszy, bardziej opanowany i więcej myśli, lepiej przewiduje, do tego pewny w swoich interwencjach.

elanek
13-06-2012, 07:57
Swoją drogą to mógł się Tytoń lepiej popisać dziś przy straconej bramce. Miałem wrażenie że Szczęsny by to co najmniej sparował....

Stał by tak samo jak Tytoń. To paskudne dla bramkarza dośrodkowanie i strzał.

sokolnik
13-06-2012, 09:52
Smuda mówił po meczu, że do bramki wraca SZCZEZNY (ang. wymowa :D ) bo ma niepodważalne miejsce w bramce jako nr 1
na szczęście o bramkarzy nie musimy się martwić, kto stanie na bramce... każdy jest dobry, niech decyduje trener

spokojnie czekam na mecz z Czechami, oczywiście możemy przegrać. Czesi wykorzystali świetne sytuacje strzeleckie i dlatego prowadzili 2-0 z Grecją w 6 minucie.
my gdybyśmy wykorzystali swoje sytuacje z meczu z Grecją i Rosją to po 1 połowie powinno być 3-0 :) wiem, nie wykorzystaliśmy.
jak na razię z występów naszych na Euro jestem zadowolony. Ale awans jest konieczny! teraz apatyty chyba wszystkich wzrosły i każdy marzy o ćwierćfinale! ja marze o tym!
W ĆWIERĆFINALE TRAFIMY NA ZESPÓŁ Z GRUPY X TAM GRAJĄ NIEMCY, DANIA, PORTUGALIA i HOLANDIA

Arkady
13-06-2012, 10:06

Trochę go poniosło, szkoda bo zagrał dobry mecz a to zachowanie sprawia fatalne wrażenie.
W ogóle mecz uważam za bardzo udany... ale mogli to wygrać ;] Miejmy nadzieję że z takim nastawieniem wyjdą na mecz z Czechami (że nie muszą a mogą, bo to dwie inne sprawy).

rychu_cmg
13-06-2012, 13:00
Zaległe zdjęcia z Hiszpania - Włochy
http://www.picshot.pl/public/viewset/82677

sokolnik
13-06-2012, 13:59
http://euro.wp.pl/wid,14570078,wiadomosc.html
obraniak się doigrał, jak amator i dziecko na pierwszym turnieju piłkarskim... cały mecz miał żeby dobrze podać, dobrze dośrodkować (by padł gol) w 90 min meczu miał nadzieje że się uda a tu Smuda kazał mu zejść... niech obraniak wejdzie w II połowie i wtedy zapierdziela jak szalony z piłką, może będzie więcej pożytku niż Obraniak w całym meczu...

freefly
13-06-2012, 14:56
VXgxjZ-atxU
:mrgreen:

GeparD
13-06-2012, 14:57
By to raczej przymuszony wybór ;)

thorcik
13-06-2012, 15:09
źródło (https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/389239_10150867870896363_903752548_n.jpg)

Sendilkelm
13-06-2012, 15:10
http://www.pogodaducha.pl/10413

źródło (http://www.pogodaducha.pl/uploads/10413.jpeg)

rainer
13-06-2012, 15:15
http://euro.wp.pl/wid,14570078,wiadomosc.html
obraniak się doigrał, jak amator i dziecko na pierwszym turnieju piłkarskim... cały mecz miał żeby dobrze podać, dobrze dośrodkować (by padł gol) w 90 min meczu miał nadzieje że się uda a tu Smuda kazał mu zejść...

przecież zaliczył asystę...

grudzinsky
13-06-2012, 15:52
Nawet Anglcy chwala wczorajsze spotkanie - http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/18417732 :)

grudzinsky
13-06-2012, 16:42
chodzi Ci o kibicow czy boiskowych wandali? bo tych drugich to ja mam gdzies. dla mnie to mogli by ich wywiezc do lasu i zakopac ;) nikt by po nich nie plakal

sokolnik
13-06-2012, 16:49
dokładnie :)

grudzinsky
13-06-2012, 16:58
mogli przyjecha, mogli prowokowac...ciekaw jakie by mieli geby Ruscy gdyby ich calkowicie olali? szkoda, ze tego nie udalo sie zrobic :) niestety nasi dali sie sprowokowac...
teraz bylo by dobrze zeby Grecja pokonala Rosje, my wygrywamy z Czechami i mozna zegnac na Centralnym w rosyjskich kibicow :mrgreen:

m3
13-06-2012, 18:53
Dania 1-2 Portugalia
Do przerwy. Jak myślicie co dalej ?

sokolnik
13-06-2012, 18:59
Duńczycy wezmą się do roboty i wygrają, rano gadałem z sędzią...mówił że załatwi pięknisiów z Portugalii :)

m3
13-06-2012, 19:41
No i jest 2:2 :) Dawać Duńczycy jeszcze jedną ! Przynajmniej będę mógł pospać jak Portugalia nie wygra ;)

sokolnik
13-06-2012, 19:42
Ronaldo miał 100% sytuację, nie wykorzystał a za 2 minuty wyrównali Duńczycy :)

sokolnik
13-06-2012, 20:07
Szczęście dopisało Portugalii, inaczej CR7 dziś by płakał po końcowym gwizdku sędziego

sokolnik
13-06-2012, 21:25
Nie lubię meserszmitów:[ są zabójczy

Holandia pomału zasługuje na tytuł mistrza Europy w grze egoistycznej :)

Sendilkelm
13-06-2012, 21:26
Oranje :(

siona
13-06-2012, 21:27
a ja uwielbiam
grają genialnie
MOCNI SĄ JAK ZWYKLE

za to portugusy słabe jak błoto

sokolnik
13-06-2012, 21:48
jeśli ORANJE zaczną grać zespołowo, bez kiwania ROBENA co nic nie daje, to powinni coś strzelić...

ASAHI
13-06-2012, 22:09
Raczej sie nie zanosi na niespodziankę..

Cosnek
13-06-2012, 22:50
Jaki wynik?

siona
13-06-2012, 22:55
właściwy :)

2:1

Cosnek
13-06-2012, 23:04
Kto wygrał?

sokolnik
13-06-2012, 23:07
Niemcy 2-1 Holandia

sokolnik
13-06-2012, 23:09
Wygrana oznacza, że reprezentanci Niemcy są już prawie pewni awansu do ćwierćfinału. Z kolei Holendrzy muszą w swoim trzecim spotkaniu pokonać Portugalię i liczyć na to, że drużyna trenera Joachima Loewa wygra z Danią.

siona
13-06-2012, 23:13
Nie są. Całkiem realnie mogą odpaść. Wszystkie drużyny mają podobne szanse na awans. zwłaszcza, że niemcy mają słaby bilans, raptem +2

Anja_G
13-06-2012, 23:15
No dobra. To pytanie do publiczności, za 100 pkt.
Niemcy są pewni awansu (nie ważne czy z 1 czy z 2 miejsca) czy nie są?
Gwarantowała im ta wygrana awans?

Kro mi odpowie na to pytanie? :D
Odpowiadam w imieniu (znajomej) niemieckiej publiczności: są.
Moje zdanie jest takie, że o ile mecz z Portugalią był cienki, o tyle dziś zagrali całkiem całkiem.

Ale w finale i tak zobaczymy Polskę i Italię. 8-) :D

ASAHI
13-06-2012, 23:16
czy Polska wygra? zapytano cudownego madrego psa:

źródło (http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/521432_10150956132824629_962355297_n.jpg)

Anja_G
13-06-2012, 23:17
:mrgreen:

ASAHI
13-06-2012, 23:18
Witaj Aniu :D
Nie wybrał zielonej kiełbasy :D

Anja_G
13-06-2012, 23:20
Witaj Tomku. :)
Bo to zła kiełbasa była, z Constaru. :)

siona
13-06-2012, 23:23
Nie nie nie, nie o to pytałem ;)
Pytałem o to czy 6 zdobytych punktów przez Niemcy daje im bezwzględny awansu do kolejnej rundy już dziś niezależnie od wyniku 2 ostatnich meczów w grupie?

Przecież ci odpisałem

Anja_G
13-06-2012, 23:23
Nie.

sokolnik
13-06-2012, 23:24
musiałby się cud stać by niemcy odpadli...hja sobie tego nie wyobrażam... to by była większa niespodzianka od odpadnięcia Holendrów :) Może jeszcze Holandia ma szanse wyjść z grupy ? :D

sokolnik
13-06-2012, 23:26
jeśli niemcy przegrają z danią, niemcy i dania ma 6 pkt.
jeśli portugalia wygra z holandią, portugalia ma 6 pkt.
3 zespoły mają 6 pkt, a wyjść mogą dwa.
decydować będzie stosunek wygranych meczy... kto z kim wygrał mając tyle samo pkt wychodzi z grupy czy jakoś tak...