PDA

Zobacz pełną wersję : wątek do wolnych pogaduszek o Euro

Strony : 1 [2] 3

siona
13-06-2012, 23:27
A nie?
Wygrywają wysoko z portugalią a niemcy z duńczykami

Anja_G
13-06-2012, 23:29
A dlaczego nie? :oops:

Bo ja myślę że tak...
Zadałeś pytanie i dostałeś odpowiedź. Teoretyzować można długo, tylko po co? :) Wszystko wskazuje na to, że przejdą dalej, ale czasami cuda się zdarzają. :lol:

siona
13-06-2012, 23:30
Mala tabela wtedy jest.
Jedno jest pewne - jeśli wyjdą holendrzy to niemcy również

Anja_G
13-06-2012, 23:31
A nie lepiej skupić się na naszych? ;)

sokolnik
13-06-2012, 23:31
Holendrzy mają szanse matematyczne, ale muszą liczyć na korzystne wyniki meczu niemcy dania.
u nas w grupie też wszystko możliwe, możliwe także to że rosja odleci do domu:) awansuje polska i grecja :) i to by było najlepiej.

wychodząc z grupy na 2gim miejscu, spotykamy się z niemcami w ćwierćfinale !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z wojny polsko-ruskiej pójdziemy na wojnę Polsko-Niemiecką :D

siona
13-06-2012, 23:34
No to pewnie was zadziwię ale ja twierdzę że Holendrzy nie mają nawet matematycznych szans na awans ;)

Uzasadnij...
Edyta
Jeśli holendrzy wygrają z portugalią to 3 drużyny będą miały po tyle samo punktów jak i tyle samo punktów w małej tabeli tak więc liczyć się będzie bilans bramek w małej tabelce. A w związku z tym, że do tej pory różnice były po 1 bramce to wszystko jest możliwe

sokolnik
13-06-2012, 23:37
niemcy wygrają z danią. maja 6 pkt, dania 3, wygrana Holandii z Portugalią, sprawi że będą mieć 3 pkt.
3 drużyny mają 3 pkt. i znowu decyduje coś tam coś :)
a Polska jest lepsza od Holandii bo nasz awans zależy tylko OD NAS :) i liczyć musimy tylko na siebie a nie na innych :) jest progres :)

Najważniejsze kryteria klasyfikacji drużyn

1) liczba punktów
2) liczba punktów w meczach bezpośrednich
3) różnica bramek w meczach bezpośrednich
4) liczba zdobytych bramek w meczach bezpośrednich
5) różnica bramek
6) liczba zdobytych bramek

Anja_G
13-06-2012, 23:45
Nasi to grają w ćwiercwinałach ;)

Proste, bo:

Ale w finale i tak zobaczymy Polskę i Italię. 8-) :D

siona
13-06-2012, 23:49
hmmm... poszedłem za daleko jednak jeśli chodzi o Holendrów. Oni jeszcze mają szanse na awans.
Ale dalej twierdzę że Niemcy już nie mają szansy na to żeby odpaść w fazie grupowej. I to będzie łatwiej wyjaśnić ;)

Mylisz się
Niemcy przegrywają wysoko z danią. Portugalczycy wygrywają z holandią i niemców nie ma. portugalia ma w małej tabeli 0 dania +2 niemcy-1

sokolnik
13-06-2012, 23:54
Jeśli Rosja przegra z Grecją, Rosja odpada.
jeśli Polska wygra z Czechami, wychodzimy z grupy na 1 miejscu i trafiamy na drużynę nr 2 grupy B :)
a z 2go wychodzi Grecja :)
i wycieczki do Grecji od razu potanieją :)

sokolnik
14-06-2012, 00:23
czemu czesi wszystkie swoje mecze grają we wrocławiu? Czemu polska nie Mogła grać 3 meczy na narodowym? Teraz musimy jechać i grać mecz o awans na stadionie na którym chyba jeszcze do tej pory kadra nie grała...a czesi czują się tam Jak u siebie...2mecze już tam grali. Jeśli się gdzieś pomyliłem to proszę o korektę :)

krzysiekpoli
14-06-2012, 05:43
Coś mi tu nie gra z tą szansą Holandii na awans. Jeśli wygrają z Portugalią mają 3 punkty, tyle samo będzie mieć Dania po przegranej z Niemcami. Jednak w bezpośrednim meczu między tymi drużynami był wynik 1:0 dla Danii, więc jakim cudem Holandia ma szansę na awans? To w końcu ważniejszy jest bilans bramek czy wynik meczu bezpośredniego między drużynami z tą samą ilością punktów?

schwepes
14-06-2012, 06:06
W takiej sytuacji pozostaną 3 zespoły z 3 punktami i o tym kto awansuje zadecyduje bilans bramek (z uwzględnieniem wszystkich meczów w grupie), a jeśli i to będzie identyczne, to liczba strzelonych bramek we wszystkich meczach. Równie dobrze może to być Holandia, choć na razie największe szanse ma Portugalia.

siona
14-06-2012, 06:33
W takiej sytuacji pozostaną 3 zespoły z 3 punktami i o tym kto awansuje zadecyduje bilans bramek (z uwzględnieniem wszystkich meczów w grupie), a jeśli i to będzie identyczne, to liczba strzelonych bramek we wszystkich meczach. Równie dobrze może to być Holandia, choć na razie największe szanse ma Portugalia.

Nie

W takiej sytuacji robi się małą tabelę - jak w koszykówce pod zawsze- i liczą się wyniki między tymi 3 zespołami.

jurek1906
14-06-2012, 08:51
czemu czesi wszystkie swoje mecze grają we wrocławiu? Czemu polska nie Mogła grać 3 meczy na narodowym? Teraz musimy jechać i grać mecz o awans na stadionie na którym chyba jeszcze do tej pory kadra nie grała...a czesi czują się tam Jak u siebie...2mecze już tam grali. Jeśli się gdzieś pomyliłem to proszę o korektę :)

Bo takie były ustalenia UEFA,głupie ale co zrobić.Na śląskim graliśmy z Włochami i przegraliśmy.Mnie bardziej martwi kombinowanie z pozycją bramkarza.Nie mam nic do Szczęsnego,ale Tytoń chyba zasłużył na to by grać z Czechami.

ASAHI
14-06-2012, 09:00
Pokazał że jest w stanie zapewnić spokój i bezpieczeństwo za plecami obrońców, jak dla mnie gwiazdorstwo Szczęsnego przegrało z pewnością interwencji Tytonia.

manfred
14-06-2012, 09:03
Dla mnie Tytoń sprawia wrażenie bardziej poukładanego bramkarza.

elanek
14-06-2012, 09:23
Pokazał że jest w stanie zapewnić spokój i bezpieczeństwo za plecami obrońców, jak dla mnie gwiazdorstwo Szczęsnego przegrało z pewnością interwencji Tytonia.

Dokładnie. Gwiazdorstwo było przyczyną utraty bramki z Grekami, bezsensowna parada. Tytoń musi zostać. Szczęsnemu przyda się lekcja.

Sendilkelm
14-06-2012, 09:31
Dzięki temu gwiazdorstwu mamy remis z Grekami a nie przegraną, więc przestańcie już o tym gadać.

sprychu
14-06-2012, 09:40
Dzięki temu gwiazdorstwu mamy remis z Grekami a nie przegraną, więc przestańcie już o tym gadać.

Chyba nie nadążam. Dzięki gwiazdorstwu Szczęsnego nie przegraliśmy z Grekami?
A mógłbyś to rozwinąć

sokolnik
14-06-2012, 09:44

Tu do Szczęsnego pretensji nie mam. Zrobił co musiał, szczęśliwie mamy 1pkt z Grekami.

Z drugiej strony Tytoń zagrał więcej na EURO2012. Po za tym interwencja Szczęsnego przy staraconej bramce z Grekami nazwałbym niefortunną, a to i tak ładne określenie. Winą za stratę gola obarczył bym Szczęsnego. Po co za wszelką cenę chciał ją łapać w ręce? mógł piąstkować (widział ze nasz obrońca mu przeszkadza) wpadli na siebie, piłka zatańczyła i podbiegł Grek i gol.
Szczęsny super bramkarz, ale na Euro zrobił już błędy (jego karny to nie błąd).
W meczu z Czechami nie możemy popełnić żadnego błędu, nie możemy nic stracić, ze względu na to że więcej niż 1 bramkę nie potrafimy strzelić :)

Sendilkelm
14-06-2012, 09:44
Chyba nie nadążam. Dzięki gwiazdorstwu Szczęsnego nie przegraliśmy z Grekami?
A mógłbyś to rozwinąć

Tak samo jak dzięki interwencji Tytonia. Wiadomo, że gdybać sobie można, ale gdyby Szczęsny nie sfaulował a Tytoń nie obronił, to byłoby 2:1 i nie wiadomo co byłoby dalej. Dajcie spokój już temu co było, a porozmawiajmy na aktualne tematy.

Tu do Szczęsnego pretensji nie mam. Zrobił co musiał, szczęśliwie mamy 1pkt z Grekami.
Mój post w zasadzie skierowany był do elanka o komentarzu o gwiazdorstwie. Szczęsny jest obecnie bardzo dobrym bramkarzem, jeśli nie najlepszym w Polsce. To co się zdarzyło mogło się przytrafić także innemu. Co do tego kto ma bronić to też uważam, że powinien bronić Tytoń w meczu z Czechami, ale nie dlatego, że Szczęsny gwiazdorzył i jest do d.... no przecież to są jakieś herezje. Szczęsny biorąc pod uwagę klasę bramkarza, umiejętności i doświadczenie jest moim zdaniem lepszy od Tytonia. Generalnie jeśli będzie bronił Szczęsny to nic do Smudy nie będę miał, bo to on jest typowany jako nr. 1 w bramce i na pewno ma umiejętności do tego, aby stać między słupkami. Jeśli będzie bronił Tytoń, to też zrozumiem i tak naprawdę obojętne jest który z nich będzie bronił. I jeden i drugi się na to nadaje.

Po co za wszelką cenę chciał ją łapać w ręce? mógł piąstkować (widział ze nasz obrońca mu przeszkadza) wpadli na siebie, piłka zatańczyła i podbiegł Grek i gol.
Szczęsny super bramkarz, ale na Euro zrobił już błędy (jego karny to nie błąd).
W meczu z Czechami nie możemy popełnić żadnego błędu, nie możemy nic stracić, ze względu na to że więcej niż 1 bramkę nie potrafimy strzelić :smile:
No właśnie. Tytoń nie popełnił jeszcze żadnego błędu, więc można też powiedzieć, że teraz jest szansa, że w końcu coś się stanie, a Szczęsny już wyczerpał limit błędów na Euro :) Każdy argument jest dobry :wink: Będzie bronił ten, który na treningach pomiędzy meczem Rosja-Polska, a Polska-Czechy wypadnie lepiej.

sokolnik
14-06-2012, 09:51
Mecz z Czechami i skład naszej drużyny na ten mecz to aktualne tematy :P nie będę pisał o innych, bo POLSKA jest w grze i tylko to się liczy :)
gramy lepiej na ME niż Portugalia, Holandia, Szwecja :) nie przegraliśmy żadnego meczu :)
ok wiem, gdybyśmy grali z Włochami, Hiszpanią itd to by mogło nie być 2óch pkt tylko 6 :D :)

sprychu
14-06-2012, 09:56
Tak samo jak dzięki interwencji Tytonia. Wiadomo, że gdybać sobie można, ale gdyby Szczęsny nie sfaulował a Tytoń nie obronił, to byłoby 2:1 i nie wiadomo co byłoby dalej. Dajcie spokój już temu co było, a porozmawiajmy na aktualne tematy.

Tyle, że główny zarzut pod jego adresem jest taki, że zawalił przy bramce dla Greków, którzy od tego momentu dostali wiatru w żagle. A temat jest o tyle aktualny, że rozmawiamy o tym, kto powinien teraz bronić - spokojny i pewny Tytoń, czy też może Szczęsny, który jakby nie patrzeć "przygwiazdorzył". A nie daj boże, jak teraz jeszcze zachce mu się coś udowadniać, co nawet by mnie nie zdziwiło.

I żeby nie było, uważam go za bardzo dobrego bramkarza.

Pozdrawiam

Sendilkelm
14-06-2012, 10:00
Tyle, że główny zarzut pod jego adresem jest taki, że zawalił przy bramce dla Greków, którzy od tego momentu dostali wiatru w żagle. A temat jest o tyle aktualny, że rozmawiamy o tym, kto powinien teraz bronić - spokojny i pewny Tytoń, czy też może Szczęsny, który jakby nie patrzeć "przygwiazdorzył". A nie daj boże, jak teraz jeszcze zachce mu się coś udowadniać, co nawet by mnie nie zdziwiło.

I żeby nie było, uważam go za bardzo dobrego bramkarza.

Pozdrawiam
Ok mój błąd. Zrozumiałem, że chodziło o gwiazdorstwo przy faulu. To kto teraz ma bronić to jest aktualny temat owszem, ale jw. myślałem, że chodziło o rozpamiętywanie o karnym.

Tytoń jest w grze i tylko to się liczy przy wystawianiu go w 3 meczu. Za Szczęsnym jednak przemawia to, że generalnie jest lepszym bramkarzem i już popełnił błędy na Euro, więcej mu się nie zdarzy :P

linkil
14-06-2012, 10:17
Ja mam ciary :D

FIRgU5Ldni8

sokolnik
14-06-2012, 10:20
ja też miałem troszkę :P

elanek
14-06-2012, 12:48
W sumie to niech broni ten, którego trener wskaże - w końcu i tak przy porażce wina będzie Smudy.

radius_bo
14-06-2012, 13:39
W pilce powinno byc jak w wojsku. Trener wskazuje kto ma bronic i bez dyskusji, bez sentymentow. Obecnie pewniejszy jest Tyton - powinien grac.

sokolnik
14-06-2012, 13:45
najgorsze to ze to my musimy gonic wynik od pierwszego gwizdka. Remis 0 do 0 daje awans czechom. My musimy wygrac!!!

radius_bo
14-06-2012, 13:51
Na euro liczy sie bezposrednie wynik druzyn czy wylacznie bilans bramek?

Sendilkelm
14-06-2012, 14:07
W pilce powinno byc jak w wojsku. Trener wskazuje kto ma bronic i bez dyskusji, bez sentymentow. Obecnie pewniejszy jest Tyton - powinien grac.

Obecnie pewniejszy jest ten, który lepiej sprawuje się na treningach, a to wie tylko trener. My - kibice - naprawdę widzimy tylko namiastkę umiejętności na boisku. Widzimy dużo z psychiki danego człowieka w meczu, ale kto jest pewniejszy oceniając po jednej czy dwóch interwencjach gdzie grał tylko ok. 60 minut to naprawdę jest przegięcie.

najgorsze to ze to my musimy gonic wynik od pierwszego gwizdka. Remis 0 do 0 daje awans czechom. My musimy wygrac!!!
Remis 1 do 1, 2 do 2 i każdy inny też nie daje nam nic.

Na euro liczy sie bezposrednie wynik druzyn czy wylacznie bilans bramek?
A dla nas co to za różnica? My bramek nie będziemy liczyć, my musimy wygrać i mamy pewność wtedy.

radius_bo
14-06-2012, 14:10
Nie chodzi mi o nasza druzyne. Po prostu sie pytam. Jakby Grecy wygrali z Rosja, a Czechy zremisowaly z nami to beda mieli tyle samo pkt. Kto wtedy wchodzi? Liczy sie wynik meczu Czechy - Grecja czy bilans bramek?

Sendilkelm
14-06-2012, 14:14
Nie chodzi mi o nasza druzyne. Po prostu sie pytam. Jakby Grecy wygrali z Rosja, a Czechy zremisowaly z nami to beda mieli tyle samo pkt. Kto wtedy wchodzi? Liczy sie wynik meczu Czechy - Grecja czy bilans bramek?

Blians bramek w bezpośrednim meczu czyli de facto bezpośredni mecz.

photoaction
14-06-2012, 16:48
Spoko, że będę robił ślubniaka, jak będzie mecz :(

Sendilkelm
14-06-2012, 16:49

Nie mów, że ktoś się zdecydował brać ślub w taki dzień :P

sokolnik
14-06-2012, 18:15
Remis 1 do 1, 2 do 2 i każdy inny też nie daje nam nic.

Wiem, że każdy remis daje awans Czechom. Chodziło mi o to że Czesi mecz zaczynają od wyniku 0-0 (czyli zaczynają mecz już z awansem w kieszeni), my musimy strzelać bramki bo na starcie jesteśmy za burta ME.

Nie mów, że ktoś się zdecydował brać ślub w taki dzień :P

ja też będę na weselu jako GOŚĆ (osoba towarzysząca), ale aparacik wezmę co by trochę fotek zrobić i powkurzać wynajętego fotografa plątaniem się przed jego obiektywem z moim obiektywem :)

żartowalem z tym wkurzaniem :D

ASAHI
14-06-2012, 19:57
No i Włochy Chorwacja 1:1,

ASAHI
14-06-2012, 22:04
Poczekajmy do końca :D

sokolnik
14-06-2012, 22:08
Wrrr pogonił bym takiego od razu jakby mi wyskoczył z D90+kit i próbował coś działać :-P

pisałem przecież że żartuję :) ale jeśli będzie miał podobny sprzęt do mojego, to czemu nie, jeśli będzie miał d3 to nie będę mu przeszkadzać :) niech się nie wkurzą i robi swoją robotę jak najlepiej :)

sokolnik
14-06-2012, 22:32
88minuta mecz, 4-0 irlandia przegrywa... a jaki doping? śpiewy irlandii. Wspaniali kibic ktorzy mimo porażki 4-0 nie wychodzą wcześniej, by ominąć kolejki przy wyjściu...
pięknie wspierają swoją drużynę!

rychu_cmg
15-06-2012, 00:23
88minuta mecz, 4-0 irlandia przegrywa... a jaki doping? śpiewy irlandii. Wspaniali kibic ktorzy mimo porażki 4-0 nie wychodzą wcześniej, by ominąć kolejki przy wyjściu...
pięknie wspierają swoją drużynę!
http://youtu.be/e8sy6Lx3118

sokolnik
15-06-2012, 00:44
jakby te śpiewy z głośników na stadionie leciały...nie chcą się skończyć, jakby płyta się zacięła :) suuuuuuper :) a my mamy jakąś piosenkę do śpiewania ?
na siatkówce w momentach trudnych śpiewana jest pieść o małym rycerzu... do 50 sekundy filmu...
http://www.youtube.com/watch?v=ZUJWkJeB2Sc

na siatkówce świetnie się sprawdza :)

rychu_cmg
15-06-2012, 01:03
zlokalizownyDziś byłem na meczu Włochy-Chorwacja w Poznaniu. Całe miasto opanowane przez Chorwatów - sympatyczni ludzie, choć mocno przesadzali z alkoholem. Na stadionie służba informacyjna (stewardzi) kompletnie nie radziła sobie z tłumem, siedziałem w 3 rzędzie na 3 piętrze trybuny 3 (tej na której w czasie spotkań ligowych jest zlokalizowany młyn)widok fatalny przez stojących przy barierce kompletnie narąbanych Chorwatów. Jeden stał na poręczy na końcu piętra i prawie spadł na dół młoda dziewuszka z służby informacyjnej nie wiedziała do zrobić i po dobrych 20 sekundach poklepała go po plecach, a ten łaskawie zlazł i przy okazji prawie ją przelizał . Na stadionie sporo wolnych miejsc chyba przez włoskich kibiców, którzy nie wykupili całej puli biletów od UEFA dla swojej federacji i przez anglojęzycznych koników którzy wołali astronomiczne kwoty za bilety - przeszło 1000 zł za 3kat. Przed stadionem zdesperowani próbowali sprzedać kilka metrów od policjantów. Po 10 minutach meczu zmieniłem miejsce na 25 rząd i miałem już świetny widok na murawę i akurat 2 bramki padły z mojej strony ;).
Teraz dzień odpoczynku i w sobotę wyjazd na Polska - Czechy. I w piątek mam nadzieję na Polska - Niemcy.

sokolnik
15-06-2012, 10:38
To Przemysław Tytoń stanie w polskiej bramce w meczu z Czechami!

Informację potwierdził dziennikarz Gazety Wyborczej Robert Błoński, który rozmawiał o obsadzie bramki z trenerem golkiperów Jackiem Kazimierskim i szefem banku informacji kadry Hubertem Małowiejskim.

Czekamy teraz na oficjalny komentarz kadry w tej sprawie. Najprawdopodobniej stanie się to podczas piątkowej konferencji prasowej we Wrocławiu. Sam Franciszek Smuda zdradził się jednak w czwartkowej rozmowie z TVP, gdy stwierdził, że "zwycięskiego składu się nie zmienia".

Obaj bramkarze wiedzą już, jaki jest podział ról. Mieli się o tym dowiedzieć podczas czwartkowej rozmowy z selekcjonerem.

info WP.PL :)

ten kto zagra z Czechami (jeśli wygramy i nie popełni żadnego strasznego błędu) będzie bronił w ćwierćfinale...
najpierw CZECHY trzeba pokonać :)

do Czech razy sztuka ! tym razem zwycięstwo !!!

Calme
15-06-2012, 22:55
No to po Szwedach....

manfred
15-06-2012, 22:59
Trzecia bramka Anglików wyborna

sprychu
15-06-2012, 23:06
Cały meczyk mniam mniam. I Szwedzi mino porażki też zagrali całkiem nieźle, zwłaszcza II połówkę. Francuzom może nie być lekko.
A poza tym cieszy, że aż tyle bramek wpada, no i jeszcze nie było meczu bez gola.
Fajne to Euro...

ASAHI
15-06-2012, 23:09
Bardzo dobry mecz. Pełen walki, dramatyzmu i bramek :D

thorcik
15-06-2012, 23:15
A do tego Anglicy wygrali, Ibra do domu! :D

Cosnek
15-06-2012, 23:23
Respekt dla Szwedów za serce do walki!

Azazel85
16-06-2012, 02:31
śpiewy irlandii. Wspaniali kibic ktorzy mimo porażki 4-0 nie wychodzą wcześniej, by ominąć kolejki przy wyjściu...cpięknie wspierają swoją drużynę!
Dla mnie to była esencja czerpania radości ze sportu, kibicowania - 5 minut do końca, 0-4 w plecy, wynik oznaczający definitywne odpadnięcie z turnieju, a jednak piłkarzom wciąż chce się śpiewać - i ten śpiew kibiców... Szacun ogromny, za przekazywanie tak niesamowitej pozytywnej energii. Dla tych co nie słyszeli, namiastka (http://www.youtube.com/watch?v=6iTnIt4Ov-4&feature=related) czy parę komentarzy (http://www.sport.pl/euro2012/1,127120,11939942,Swiat_oszalal_na_punkcie_irlandz kich_kibicow__Piesnia.html).
Ze znajomymi biliśmy w byle knajpie (której połowa też śpiewała) - ciarki mnie po plecach przechodziły, a co dopiero musiało się dziać na stadionie :)

Jakże odmienne było zakończenie dzisiejszego pierwszego meczu, kończonego przy gwizdach Ukraińców przy stanie 0-2, których sytuacja mimo porażki jest o niebo lepsza od Irlandczyków, bo Ukraina ma przecież wciąż duże szanse na awans.

siona
16-06-2012, 14:23
jak się siedzi w robocie to się człowiek nie ekscytuje

ASAHI
16-06-2012, 15:00
Jak się zepsuło kosiarkę to co tu się ekscytować..

siona
16-06-2012, 15:06
jakaś plaga - moja też padła (napęd) więc wczoraj musiałem ją pchać (kawał klamota - ze 40kg) przez 2h - jak pół dnia na pakowni normalnie ...

ASAHI
16-06-2012, 16:09
Moja padła po tym jak uderzyła w korzeń. Złamany wał aluminiowy i coś z silnikiem. Super.

mycza
16-06-2012, 16:14
Ja się zbytnio nie emocjonuję EURO, bo za bardzo nie ma czym...
Wolę LŚ, tam jest na co popatrzyć chociaż i szanse medalowe znacznie większe...

rafal1980
16-06-2012, 16:17
Jak to nie ma się czym emocjonować ;)
Euro to nie lada gratka dla fanów ;) 1-2 dla Polski dziś i świętowanie całą noc zamawiam w opcji "kup teraz" :D

ekonet
16-06-2012, 16:21
Jak się zepsuło kosiarkę to co tu się ekscytować..
Teraz wiem, czemu po meczu w Gdańsku narzekali, że trawa nieskoszona. ;)

mycza
16-06-2012, 16:21
Jak to nie ma się czym emocjonować ;)
Euro to nie lada gratka dla fanów ;) 1-2 dla Polski dziś i świętowanie całą noc zamawiam w opcji "kup teraz" :D

Ja się do tych ''fanów'' po prostu nie zaliczam...
Jedyne jak dla mnie korzyści z EURO to: stadion narodowy, autostrady, modernizacja dworców i torów kolejowych, być może więcej turystów odwiedzających Polskę...

prz3mo
16-06-2012, 18:15
Polska !!!!! :)

manfred
16-06-2012, 18:17
Nikt nam nie powie, że nie zagramy w Kijowie nikt nam nie powieeeeeeeeeee, że nie zagramy w Kijowieeeeeeee

jarekf34
16-06-2012, 20:08
Polska !!!!! :)

Białoooo - Czeeerwoniiii !!!!
Ale adrenalina... juz nie mogę się doczekać :):)

*** DAMY RADĘ ***

Sapphiron
16-06-2012, 20:14
A ja tam mam dosyć tej ogólnokrajowej paranoi...

ekonet
16-06-2012, 20:17
Czemu nie jesteśmy zdziwieni? :)

Rafał_Sz
16-06-2012, 20:18
Idź do specjalisty, to się leczy. ;):)

POLSKA!!!!
POLSKA!!!!
POLSKA!!!!

Sapphiron
16-06-2012, 20:20
Idź do specjalisty, to się leczy. ;):)

Może polecisz jakiegoś, pewnie znasz z autopsji :roll:

ekonet
16-06-2012, 20:21
Może polecisz jakiegoś, pewnie znasz z autopsji :roll:
Polski Monopol Spirytusowy. ;)

jarekf34
16-06-2012, 20:23
Masz takie prawo... ja kibolem nie jestem ale takie mecze jak MŚ czy ME po prostu UWIELBIAM szczególnie jak nasi mają szansę przejść do 1/4 finału :):) Trzymajmy kciuki... Zaraz się zacznie.

Rafał_Sz
Polski Monopol Spirytusowy. ;)A asystent to dr Więcej Dystansu Do Życia.

:D

Boryszuk
Polski Monopol Spirytusowy. ;)

Tudzież baranek w ścianę.

Sapphiron
16-06-2012, 20:24
sie dajecie podpuszczać...

W lodówce już się chłodzi 8 puszek Warki z Biedronki (bo niby większa) a Ewcia przygotowuje sałatkę jakąś :) Chipsy w pogotowiu też są :)

Rafał_Sz
16-06-2012, 20:25
sie dajecie podpuszczać...

W lodówce już się chłodzi 8 puszek Warki z Biedronki (bo niby większa) a Ewcia przygotowuje sałatkę jakąś :) Chipsy w pogotowiu też są :)Można? Można! Zuch chłopak! :)

Sapphiron
16-06-2012, 20:26
Dzisiaj była akcja że cały trolejbus był zapchany bo ludzie jechali do Strefy to poszedł szybki tekst "Kto w trojelu ten za Czechami"... Tak szybkiej ewakuacji to ja dawno nie widziałem...

ekonet
16-06-2012, 20:28
Dzisiaj była akcja że cały trolejbus był zapchany bo ludzie jechali do Strefy to poszedł szybki tekst "Kto w trojelu ten za Czechami"... Tak szybkiej ewakuacji to ja dawno nie widziałem...
Jak dzieci, jak dzieci... ;) U nas we Wrocławiu przybijamy piątki z Czechami. ;) Europa! ;)

Amadeusz
16-06-2012, 20:35
Jak dzieci, jak dzieci... ;) U nas we Wrocławiu przybijamy piątki z Czechami. ;) Europa! ;)

A ja bym się chętnie z Czeszką koszulką wymienił ;)

Sapphiron
16-06-2012, 20:38
Temu tylko koszulki w głowie...

A ja chłodzę gardełko i czekam na moment :)

Rafał_Sz
16-06-2012, 20:39
A nie tak chciałeś napisać? "A ja bym się chętnie z Czeszką wymienił :wink:"

;)

Boryszuk
16-06-2012, 20:43

Zwlaszcza, ze tak we Wroclawiu leje ;)

Sapphiron
16-06-2012, 21:00
Od razu widac ze Polska ma przewage, cale boisko bialo czerwone :P

Amadeusz
16-06-2012, 21:00

I jeszcze żeby piwo niosła... ;)

Majek
16-06-2012, 21:02
Jak by coś się działo, to piszcie, bo ja w dziczy bez TV jestem...

ekonet
16-06-2012, 21:07
Kłamstwo, u mnie nie leje. ;)

Sapphiron
16-06-2012, 21:08
jak na razie dwie żółte kartki i same akcje dla Polski

Boryszuk
16-06-2012, 21:09
Kłamstwo, u mnie nie leje. ;)

Boś chłopie barku nie uzupełnił :-P

Sapphiron
16-06-2012, 21:15
Jakby ktoś nie wierzył! Sapphi nie jest takim bucem nieczułym jak niektórzy sugerują ;)
W lewej Wareczka, z prawej patriotyczne kęski piwne w patriotycznym sosie, zrobione przez patriotyczną Ewelinę :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://dl.dropbox.com/u/59705033/DSC_0095.jpg)

ekonet
16-06-2012, 21:25
Boś chłopie barku nie uzupełnił :-P
To też nieprawda. ;)

Boryszuk
16-06-2012, 21:26
Mi sie podoba jak brytyjscy komentatorzy wymawiaja nazwisko Piszczek. Brzmi to tak, jakby gral dla Czechow ;)

Rafał_Sz
16-06-2012, 21:27
,

źródło (http://dl.dropbox.com/u/59705033/DSC_0095.jpg)

Lubię to!

;)

Amadeusz
16-06-2012, 21:29
Jest słabo.

sprychu
16-06-2012, 21:36
No i jeszcze Grecja prowadzi 1:0

Sapphiron
16-06-2012, 21:36
lol? jak to możliwe?

sprychu
16-06-2012, 21:38
Normalnie, wzięli i strzelili :D

rafal1980
16-06-2012, 21:41
Dramatyczny błąd Rosjan i bodajże Karagounis wykorzystał ;) No to Czesi będą musieli się odsłonić i zaatakować ;) Murujemy i kontra na Lewego ;)

Boryszuk
16-06-2012, 21:42
Oni w ogóle wymawiają tak że czasem się ciężko domyśleć o kogo chodzi...
Mogli by się przygotować lepiej bo my ten tournament mamy wygrać...

Troche przesadzasz ;)

Majek
16-06-2012, 21:57
Ej, o co kaman? Grecy prowadza? A u nas co sie dzieje?

thorcik
16-06-2012, 21:58
Ej, o co kaman? Grecy prowadza? A u nas co sie dzieje?

0:0

thorcik
16-06-2012, 22:14
Kurrrrrr

A do tego Brożek na boisku. Oł jea.

jarekf34
16-06-2012, 22:14
No i 1:0 ale nie dla nas... Kiepsko.

Sapphiron
16-06-2012, 22:17
Będzie remis!

Amadeusz
16-06-2012, 22:22
Zespoły Smudy grają do końca !!

Chyba jak na Titanicu ;)

Majek
16-06-2012, 22:23
Będzie remis!

Który nic nam nie da... No chyba to po japkach...

Sapphiron
16-06-2012, 22:24
ale będzie remis!

Boryszuk
16-06-2012, 22:26
Z brody se wywrozyles?

Sapphiron
16-06-2012, 22:28
nie z jąder pisanek...

Amadeusz
16-06-2012, 22:32
Śmiech na sali. Brawo Czesi!

thorcik
16-06-2012, 22:35
Cóż, wynik zasłużony.

ekonet
16-06-2012, 22:38
Brawo Czesi! Dali radę.

jarekf34
16-06-2012, 22:38
Cóż, wynik zasłużony.
A zarazem szkoda ;)

Sapphiron
16-06-2012, 22:39
Walczyli jak nigdy, przegrali jak zawsze?

Rafał_Sz
Dziękuję za uwagę. :(

sprychu
Miała być Rosja i Polska, a jest Grecja i Czechy
Cóż...

Strus
16-06-2012, 22:44
a wyszło jak zwykle ... :mrgreen: :mrgreen:

darsedz
16-06-2012, 22:45
Przeszli ci ktorzy strzelaja gole... Brawo Czesi, Grecy graja za pozyczone, ale graja dalej

mycza
16-06-2012, 22:55
No cóż, sen o ćwierćwinale się skończył...
A szkoda... teraz będzie pozamiatane ...
Smuda kończy chyba z kadrą... Ale co dalej...

Cały PZPN bym w p....u pogonił na cztery strony świata, Smuda do zwolnienia i szukanie nowego trenera, a piłkarze to jest zagadka jak dla mnie...

Rafał_Sz
16-06-2012, 22:55
Ale co dalej...Jak to co? Mundial! ;)

Sapphiron
16-06-2012, 22:57
Pooolska mistrzem Poolski!!!

mycza
16-06-2012, 22:57
Jak to co? Mundial! ;)

Rafał, masz poczucie humoru... Mundial, po co tam jechać, żeby się znowu ośmieszyć...:(

Rafał_Sz
16-06-2012, 22:59
Rafał, masz poczucie humoru... Mundial, po co tam jechać, żeby się znowu ośmieszyć...:(Trafiłeś. To niestety był żart. A szkoda, bo nie ukrywam, że nasza drużyna na początku turnieju rozbudziła moją nadzieję na wyjście Polaków z grupy.

Amadeusz
16-06-2012, 23:09
Ewentualnie nie głupim pomysłem by był team trenerski Lenczyk & Smuda... Chyba paliłeś razem ze Szpakowskim.

hostman22
16-06-2012, 23:12
Polacy nic się nie stałłłooooo.... - czyli standard :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

manfred
17-06-2012, 00:15
Wasale Europy

prz3mo
17-06-2012, 00:26
Polska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:-P

Rafał_Sz
17-06-2012, 01:01
Polska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:-PJuż wiemy, których jedenastu z 38 milionów nie potrafi grać. Dajmy szansę reszcie. ;)

POLSKA!!!

Dorian
17-06-2012, 01:18
Już wiemy, których jedenastu z 38 milionów nie potrafi grać. Dajmy szansę reszcie. ;)

No tak, w końcu wszyscy jesteśmy drużyną narodową (http://www.youtube.com/watch?v=kclWtmxpTRc) :mrgreen:

pinio
17-06-2012, 01:29
Rafał, masz poczucie humoru... Mundial, po co tam jechać, żeby się znowu ośmieszyć...:(

Na mundial nie można po prostu pojechać, trzeba się najpierw dostać. Może w naszym przypadku będzie prościej wywalczyć organizację mistrzostw? Wówczas również zagrają ;)

Azazel85
17-06-2012, 01:39
No cóż, sen o ćwierćwinale się skończył...
W sumie tak się teraz na chłodno zastanawiając, to czego się spodziewaliśmy? Z całego serca dobrze chłopakom życzyłem, żeby się w końcu choć raz coś udało, szczególnie że większej szansy i okazji szybko nie będzie, łatwiej na pewno też nie. Ale jak widać, wybaczcie określenie, "nie dla psa kiełbasa".
No bo w sumie na jakiej podstawie budujemy nasze oczekiwania? Jaki jest poziom piłki nożnej w Polsce? Nie znam się na piłce, ale wydaje mi się i odnoszę wrażenie że zamiast inwestować w młodzież, w propagowanie dyscypliny, w ligę by podnosić jej poziom tak by chcieli w niej grać jak najlepsi zawodnicy a nie niemal każdy kto pokaże odrobinę więcej talentu uciekał na zachód - zamiast tego przeróżni działacze przyznają sobie milionowe premie, pensje, odprawy itp. Od lat jaki jest tego efekt wszyscy widzimy.

Ale co dalej...
No właśnie. Czemu u nas zawsze jest reset - zwolnić jak najszybciej trenera, bez pytania czy ma pomysł na budowanie czegoś dalej (i okresowego weryfikowania tego) - nie, pierwszy najłatwiejszy do obwinienia i "ukarania", żeby sumienia były spokojne że winny został ukarany. I tak w kółko. I chyba za każdym razem oczekiwania są sukcesów w dwa lata - za miesiąc-dwa znajdziemy nowego trenera, będzie miał czas do następnej imprezy - najpierw się do niej zakwalifikować, potem cokolwiek na niej ugrać (wyjść z grupy). Jak się nie uda, to wywalić go, nowy niech się stara w sumie z takimi samymi zadaniami. Nowa koncepcja, nowi gracze itd.
Czemu np Niemcy przemeblowując i odmładzając swoją drużynę, gdy trenerem przestał być Klinsmann, celem dla "nowej" drużyny są sukcesy w perspektywie 6-8 lat? Czemu tam dają sobie na budowanie drużyny tyle lat, a my to chcemy robić 4 razy szybciej?

Wniosek jaki mi się nasuwa, który być może jest uproszczeniem, to że chyba w naszej mentalności i podejściu chyba jest coś nie tak.

No ale dość narzekania. Piłka w grze, turniej trwa, dalej jako kraj ale również jako kibice, jesteśmy jego gospodarzami. Wiele pięknego futbolu jeszcze zapewne przed nami :)
Zdrówko!

Rafał_Sz
17-06-2012, 01:43
No właśnie. Pokażmy, że chociaż przegrywać potrafimy. Cała zabawa przed nami.

sea21
17-06-2012, 02:01
Nikt mnie nie namówi więcej na oglądanie meczu naszej kadry. Nie grali kompletnie nic. Chyba liczyli że Czech sam sobie strzeli bramkę. Masakra. 20 minut gry w pierwszej połowie i do końca meczu plaża. Gdyby zagrali chociaż w połowie jak zagrali przeciw ruskim to mielibyśmy awans w kieszeni. A tak nawet do domu nie pojedziemy :/

ekonet
17-06-2012, 02:09
E tam. A podwójna okazja do napicia się? Nie umiesz doceniać rzeczy małych. ;)

manfred
17-06-2012, 08:40
Słonica dobrze wylosowała. Ja już nie chce aby Nasi grali w takich imprezach...

Paablitos
17-06-2012, 09:07
Ech... cos ten stadion we Wroclawiu pechowy... Na 'dziendobry' Adamek dostal bęcki od Kliczka... teraz pilkarze dostali bęcki...
Trzeba go przerobic na bazar;).

Squier
17-06-2012, 09:37
Ech... cos ten stadion we Wroclawiu pechowy... Na 'dziendobry' Adamek dostal bęcki od Kliczka... teraz pilkarze dostali bęcki...
Trzeba go przerobic na bazar;).

Akurat to, że Adamek dostanie bęcki było wiadome.
Nasi piłkarze za to, to od dłuższego czasu prezentują przerost formy nad treścią. Są jednymi z najlepiej zarabiających polskich sportowców, a niewiele sobą reprezentują. Nie rozumiem tej fascynacji futbolem na żenująco niskim poziomie.
Po co oni się mają starać grać lepiej?
Skoro grają słabo a dostają takie pieniądze? Jakaż to dla nich motywacja wygrać EURO 2012 skoro co roku mogą sobie pozwolić na nowe Ferrari bądź inne cudo?
Czemu Kuszczak zarabia 2x więcej niż Małysz lub Justyna Kowalczyk?
http://www.sport.pl/euro2012/1,109077,9110367,Najlepiej_zarabiajacy_polscy_spor towcy__Kubica__Gortat_.html
Tyle w temacie...

downandout
17-06-2012, 10:00
Sukcesy sukcesami, ale biegi narciarskie nie sprzedają się tak jak piłka (choć szkoda, szczególnie biathlon dobrze się ogląda), to są sporty niszowe, niedostępne dla rzeszy Kowalskich. Co do Kuszczaka - to on nigdy nie grał w Polsce, w wieku młodzieńczym wyjechał do Niemiec, potem do Anglii gdzie też jest wysoko cenionym bramkarzem, więc jest złym przykładem, bo tam kopacze zarabiają i po 300 tyś. funtów na tydzień. Zupełnie inny świat jeśli chodzi o wpływy z reklam i praw do transmisji. Co nie zmienia faktu, że zarobki kopaczy z polskiej ligi są objawem patologii społecznej, taki Grzegorz Bonin - piłkarz przeciętny, nawet bardzo, rok temu przechodząc z Górnika Zabrze do Polonii Warszawa za sam podpis dostał bodajże milion złotych, do tego miesięczne uposażenie w okolicach 100 tysięcy. Z drugiej strony, ktoś mu tyle zapłacił z prywatnej kieszeni, więc w sumie co nam do tego. Zupełnie inaczej się ma sprawa w klubach utrzymywanych przez KGHM czy PGE, czyli de facto nas wszystkich.

Co do samego meczu z Czechami, jedynym pozytywnym efektem jest koniec Smudy i mam nadzieję obecnych władz PZPN. Wreszcie można wprowadzić kuratora do związku i to wszystko wysprzątać nie obawiając się mafii matki - FIFA.

zdyboo
17-06-2012, 10:12
Z drugiej strony, ktoś mu tyle zapłacił z prywatnej kieszeni, więc w sumie co nam do tego. Zupełnie inaczej się ma sprawa w klubach utrzymywanych przez KGHM czy PGE, czyli de facto nas wszystkich.

Sporo klubów jest dofinansowanych z kasy miejskiej, czyli też z naszych pieniędzy.

downandout
17-06-2012, 10:22
Sporo klubów, jest dofinansowanych z kasy miejskiej czyli też z naszych pieniędzy.

O właśnie, zapomniałem. Kielce są fajnym przykładem, po zakończeniu tegorocznych rozgrywek zorientowali się, że w budżecie jest kilkumilionowa dziura - zwrócili się do miasta grożąc, że jeśli miasto nie da, to oni się zwiną i nie będzie piłki w Kielcach. Miasto dało ;) Taki Ruch Chorzów raz do roku 'pożycza' od miasta ~2 miliony zł, potem pod naciskami oddaje by kilka tygodni później znowu pożyczyć ;) Pieniądze publiczne powinny trafiać do klubów sportowych, ale z przeznaczeniem tylko dla sekcji młodzieżowych, a nie na pensje kopaczy nie potrafiących przyjąć i prosto kopnąć piłki.

Swoją drogą, ciekawe czy ci, którzy jechali po Tomaszewskim, teraz przyznają mu rację ;)

manfred
17-06-2012, 10:34
Swoją drogą, ciekawe czy Ci, którzy jechali po Tomaszewskim, teraz przyznają mu rację ;)

Trzeba mieć nie po kolei w głowie aby zgadzać się z Tomaszewskim.

freefly
17-06-2012, 10:34
Hurra, w końcu zacznie się teraz prawdziwe Euro, a z ulic znikną "janusze" z wymalowanymi mordami w idiotycznych czapkach błaznów w barwach narodowe.
Pierwsze flagi narodowe w śmietniczkach ulicznych widziałem już wczoraj. Żenua.:sad:

fafniak
17-06-2012, 10:35
ciekawe dlaczego?(pytanie do manfreda)

Sapphiron
17-06-2012, 10:36
Hurra, w końcu zacznie się teraz prawdziwe Euro, a z ulic znikną "janusze" z wymalowanymi mordami w idiotycznych czapkach błaznów w barwach narodowe.
Pierwsze flagi narodowe w śmietniczkach ulicznych widziałem już wczoraj. Żenua.:sad:

No cóż... łatwo przyszło (kosztowały ze pińć złociszy) to i łatwo poszło...

manfred
17-06-2012, 10:38
Do mnie pytanie? A to dlatego że ten człowiek nie chce pomóc tylko kozaczy i krytykuje. Tak to każdy głupek potrafi. Jego słynne powiedzenie farbowane lisy. Spóźnili się z Klose i Podolskim źle wzięli innych też źle. Zobaczymy za 4 mc czy jakiś inny gieroj wygra z Anglią.

rafal1980
17-06-2012, 10:39
Ja od samego początku powtarzałem, że NASZA ŁATWA GRUPA wcale nie będzie łatwa ;)
Przez nikogo nie brani na poważnie Czesi i Grecy ;) I co? Wychodzą z grupy ;)
Jak ktoś dobrze powiedział " media za bardzo nakręciły nas na dobre rezultaty naszej reprezentacji, oczekiwaliśmy, że nagle wskoczymy na 1 miejsce rankingu fifa i dojdziemy do finału ".
A tu niestety szara rzeczywistość ;) Lepiej niż ostatnimi czasy, bo do końca mieliśmy szansę, nie było tzw. meczu na otarcie łez ;)
Nie udało się - trudno. Euro trwa dalej - jest komu kibicować ;)

PS : nic nie daje tyle szczęścia co nieszczęście Rosjan ;)

downandout
17-06-2012, 10:48
ciekawe dlaczego?(pytanie do manfreda)

Też o to zapytuję Manfredzie.
Identyfikujesz się kadrą, w której gra m.in. morderca i sprzedawczyk?
Zgadzasz się na to, by dzięki układom i przekrętom zdobyć wszystkie licencje trenerskie?
Jesteś dumny z obecność takich piłkarzy jak Obraniak, którzy w ciągu 3 lat 'bycia' Polakiem jedyne co potrafi powiedzieć po polsku, to to że polskiego nie zna? A może lepszym przykładem będzie szczerość Benisza i Polańskiego którzy najpierw deklarowali przywiązanie do barw swojego prawdziwego kraju, nie chcieli grać dla Polski, ale z biegiem czasu, gdy zadali sobie sprawę, że są za słabi na rep. Niemiec podeszli do tematu koniunkturalnie i nagle odkryli w sobie chęć grania z orzełkiem na piersi, o czym zawsze marzyli ale nie zawsze mieli tego świadomość?

manfred
17-06-2012, 10:53
Zgadzasz się na to, by dzięki układom i przekrętom zdobyć wszystkie licencje trenerskie?
Jesteś dumny z obecność takich piłkarzy jak Obraniak, którzy w ciągu 3 lat 'bycia' Polakiem jedyne co potrafi powiedzieć po polsku, to to że polskiego nie zna? A może lepszym przykładem będzie szczerość Benisza i Polańskiego którzy najpierw deklarowali przywiązanie do barw swojego prawdziwego kraju, nie chcieli grać dla Polski, ale z biegiem czasu, gdy zadali sobie sprawę, że są za słabi na rep. Niemiec podeszli do tematu koniunkturalnie i nagle odkryli w sobie chęć grania z orzełkiem na piersi, o czym zawsze marzyli ale nie zawsze mieli tego świadomość?

łokej ciekawe co byś dziś pisał gdyby jednak Polacy strzelili bramkę i wygrali mecz z Czechami też byłbyś był taki krytyczny? Może pokażesz swoje posty sprzed 3 dni tak wielce krytyczne jakie teraz piszesz.

siona
17-06-2012, 10:57
A JA WAS NIE ROZUMIEM

nie jesteśmy i nigdy (poza epizodem połowy lat siedemdziesiątych) nie byliśmy piłkarską potęgą. ot jesteśmy takim solidnym średniakiem. chłopaki zagrały BARDZO przyzwoity turniej i bardzo niewiele brakowało, żeby wszystkie 3 mecze wygrać (trudno doprawdy wygrać jeśli nie strzela się pewniaków, których nota bene mieliśmy w każdym meczu przynajmniej 3-4). przegraliśmy grupę ze zdecydowanie lepiej notowanymi reprezentacjami mimo to nie robiąc poruty. pierwszy raz od 1986 roku (meksyk - fuksem ślizgnięty ćwierćfinał) byliśmy w grze w zasadzie do 80 min ostatniego meczu w grupie. pierwszy raz od dawna nie sklepali nas leszcze z bantustanu.
dajcie sobie na luz i zacznijcie patrzeć na to jak irole - z większą radością a mniejszym zacietrzewieniem

downandout
17-06-2012, 10:58
łokej ciekawe co byś dziś pisał gdyby jednak Polacy strzelili bramkę i wygrali mecz z Czechami też byłbyś był taki krytyczny? MOże pokażesz swoje posty z przed 3 dni tak wielce krytyczne jakie teraz piszesz.

poszukaj, a się zdziwisz. możesz szukać tutaj, możesz też na forum olympusa (jak wróci do życia).
odpowiedz proszę chociaż na pierwsze pytanie.

rafal1980
17-06-2012, 11:01

O kim mowa? Bo nie jestem zorientowany

manfred
17-06-2012, 11:03

Tak identyfikuje się miałem flagę i szalik w barwach biało czerwonych. Mecz oglądałem w knajpie z wieloma kumplami i wypiłem 8 piw. Ot taki ze mnie kibic. A tobie proponuje założyć blog jak Tomaszewski i judzić na reprezentację i wszystkich dookoła.

Sendilkelm
17-06-2012, 11:04
A JA WAS NIE ROZUMIEM

nie jesteśmy i nigdy (poza epizodem połowy lat siedemdziesiątych) nie byliśmy piłkarską potęgą. ot jesteśmy takim solidnym średniakiem. chłopaki zagrały BARDZO przyzwoity turniej i bardzo niewiele brakowało, żeby wszystkie 3 mecze wygrać (trudno doprawdy wygrać jeśli nie strzela się pewniaków, których nota bene mieliśmy w każdym meczu przynajmniej 3-4). przegraliśmy grupę ze zdecydowanie lepiej notowanymi reprezentacjami mimo to nie robiąc poruty. pierwszy raz od 1986 roku (meksyk - fuksem ślizgnięty ćwierćfinał) byliśmy w grze w zasadzie do 80 min ostatniego meczu w grupie. pierwszy raz od dawna nie sklepali nas leszcze z bantustanu.
dajcie sobie na luz i zacznijcie patrzeć na to jak irole - z większą radością a mniejszym zacietrzewieniem

Polać mu.

Sapphiron
17-06-2012, 11:21
Widok flagi w śmietniku rani serce... właśnie wyjrzałem przed okno i na trawniku leżą, w śmietniku wsadzone na chama i widać zaczepy, większość "kierowców-kibiców" pousuwała swoje flagi...

Dorian
17-06-2012, 11:26
Bo dla wielu to tylko kawałek szmatki :cry: :(
Ja tam się cieszę, że do samego końca mieliśmy szanse. Chłopaki pokazali się z dobrej strony, nabierają doświadczenia. A kibice? No cóż, przecież wiadomo, że większość była zainteresowana tylko przez szum medialny, zobaczymy ilu zostanie z reprezentacją po Euro. ;)

siona
17-06-2012, 11:30
Widok flagi w śmietniku rani serce... właśnie wyjrzałem przed okno i na trawniku leżą, w śmietniku wsadzone na hama i widać zaczepy, większość "kierowców-kibiców" pousuwała swoje flagi...

ot taki nasz patriotyzm - patriotyzm propagandy sukcesu ...
ten co nie jeździ z flagą wetknięta w szybę swojego pojazdu jest śmieciem - nikt go nie pyta co ma w sercu - tylko potem, ci wszyscy co na niego krzyczeli pokazują jaki mają stosunek do barw narodowych i do narodowej tożsamości a on w sercu ma to samo co miał przedtem.

Sapphiron
17-06-2012, 11:32
Prawda o polskich kibicach:

=_8ufltP3Fyo

manfred
17-06-2012, 11:33
O kim mowa? Bo nie jestem zorientowany

Też jestem ciekaw kto jest mordercą w polskiej drużynie?

zdyboo
17-06-2012, 11:35
Klik (http://natemat.pl/16651,morderstwo-w-domu-smiertelny-wypadek-hazard-kara-za-doping-o-czterech-polskich-pilkarzach-ktorzy-sie-nie-poddali)

I jeszcze komentarze.

freefly
17-06-2012, 11:40
ot taki nasz patriotyzm - patriotyzm propagandy sukcesu ...
ten co nie jeździ z flagą wetknięta w szybę swojego pojazdu jest śmieciem - nikt go nie pyta co ma w sercu - tylko potem, ci wszyscy co na niego krzyczeli pokazują jaki mają stosunek do barw narodowych i do narodowej tożsamości a on w sercu ma to samo co miał przedtem.

A ten kto 11 listopada obnosi się z barwami narodowymi jest po prostu faszystą i mało postępowy. Źle się dzieje.

251kris
17-06-2012, 11:40
nie jesteśmy i nigdy (poza epizodem połowy lat siedemdziesiątych) nie byliśmy piłkarską potęgą. ot jesteśmy takim solidnym średniakiem. Nie przyjmuje takiego tłumaczenia. Nogi mamy jakieś inne czy co? Brak pracy u podstaw i pewnie szereg innych czynników, zaniedbań, skostniałe struktury PZPN. Jakie mamy osiągnięcia w piłce klubowej? To za komuny się dało, a teraz nie?
Dla mnie sytuacja jest podobna do polskiego kina - teraz też też cieniutko.
Niewielkie to pocieszenie, że Rosjanie byli typowani na "miszcza", a podzielili nasz los:mrgreen: tylko, że oni na turnieju strzelili 5 bramek, a stracili 3

Widok flagi w śmietniku rani serce... właśnie wyjrzałem przed okno i na trawniku leżą, w śmietniku wsadzone na hama i widać zaczepy, większość "kierowców-kibiców" pousuwała swoje flagi...Tego się obawiałem - wszystko na pokaz. To jest łamanie prawa, ale skoro jeden "dziennikarz" - idol młodzieży mógł wsadzić w kupę.... Gdyby to było proporczyk PZPN to rozumiem, ale to. A takie było larum za brak orłów na koszulkach.

fafniak
17-06-2012, 11:42
manfred - zapytałem bo byłem ciekaw. Nie znam wszystkich wypowiedzi tego człowieka, ale pamiętam ze jakaś dość mocno do mnie trafiła (chodziło chyba o organizację polskiej kadry ....?)

manfred
17-06-2012, 11:48
Mam nadzieje gorące, że za dwa lata wyciągnę swój szalik i flagę kibicując naszym w Brazylii.

Sapphiron
17-06-2012, 11:50
Ty wyciągniesz, inni sobie kupią...

siona
17-06-2012, 11:50
lekko do tej Brazylii pojechać nie będzie :/ paradoksalnie właśnie przez organizację euro ...

jarekf34
17-06-2012, 13:43
Co do EURO to niech wygrają najlepsi (czyt. Hiszpanie).

I wszystko w temacie :) Sama przyjemność popatrzeć jak oni grają... Moi faworyci :)

Sapphiron
17-06-2012, 13:52
I wszystko w temacie :) Sama przyjemność popatrzeć jak oni grają... Moi faworyci :)

ćśśśś bo jeszcze oberwiesz ochrzan od futbolo-talibów, że jak to można mieć innego faworyta niż Polska...

siona
17-06-2012, 13:52
taki jeden - lineker mu było - on powiedział kto wygra :D i ja się z nim zgadzam

eristoff
17-06-2012, 13:55
a ja czuje że Anglicy zadziwią

jarekf34
17-06-2012, 13:58
jak to można mieć innego faworyta niż Polska...
Nasi już dawno spakowani :):)

pil74
17-06-2012, 14:29
No cóż była już Małyszomania, Kubicomania, teraz była Kadromania. O ile te dwie pierwsze były jakby nie było na miejscu, bo było czym się podniecać, to tu były nadzieje zostały rozdmuchane do granic absurdu.
Bez przesady byliśmy na tym konkursie piłki kopanej wyłącznie dlatego, że go organizowaliśmy. W innym przypadku eliminacji byśmy nie przeszli.
Ja bym na przekór powiedział, że w sumie tragedii nie było. 3 mecze, dwa remisy i jedna porażka 0:1. Wg mnie było przyzwoicie. Ale nie zapominajmy gdzie jest nasze miejsce w szeregu. :)

downandout
17-06-2012, 16:55
Tak identyfikuje się miałem flagę i szalik w barwach biało czerwonych. Mecz oglądałem w knajpie z wieloma kumplami i wypiłem 8 piw. Ot taki ze mnie kibic. A tobie proponuje założyć blog jak Tomaszewski i judzić na reprezentację i wszystkich dookoła.

i chyba tych piw osiem to dla Ciebie zbyt wiele, bo wciąż trzeźwości nie odzyskałeś.
A dla takich jak ja, nie akceptujących obecnej sytuacji w polskiej piłce, nie chcących czytać i oglądać lizodupów pokroju Kołtonia, całej tvp i przeglądu sportowego jest już odpowiednia strona http://weszlo.com.

Pyra001
17-06-2012, 18:16
Przyłącze się do tej jakże ciekawej i twórczej dyskusji.
Może na początek władze nasze kopanej i smi kopacze powinni sie zapatrzeć na SIATKARZY. Potęga nasze siatkówki nie powstała z niczego, to jest ogromna praca od podstaw, a wszystko zaczęło się od Polsatu, który zaczął pokazywac siatkówkę, pojawili się sponsorzy dla klubów, jak były pieniądze to ruszyło szkolenie i selekcja, czekaliśmy długo ale efekty widać, na cztery mecze w lidze światowej z Brazylią nasi chłopcy wygrali trzy.
A co do Euro to czapki z głów przed kibicami Irlandii. Drużyna przegrywa 4:0, a oni pokazali jak się kibicuje.
Ale ogólnie to przykro że znowu wyszło jak zawsze, a nadzieje były...

fafniak
17-06-2012, 18:31
i chyba tych piw osiem to dla Ciebie zbyt wiele, bo wciąż trzeźwości nie odzyskałeś.
A dla takich jak ja, nie akceptujących obecnej sytuacji w polskiej piłce, nie chcących czytać i oglądać lizodupów pokroju Kołtonia, całej tvp i przeglądu sportowego jest już odpowiednia strona http://weszlo.com.
uhhh co za język , co za nienawiść przebijająca z każdego zdania

downandout
17-06-2012, 18:38
Nie przesadzajmy. Ja Kołtonia uwielbiam oglądać (jeśli tylko mam możliwość) :-P a te jego wywody... Poezja dla uszu ;)
W porównaniu z nadętym Tomaszewskim to Roman jest po prostu aniołem :lol:

Kołtonia cenię za radiowe wywody na temat historii futbolu.
Ale gdy chodzi o kadrę to po każdym wywiadzie ze Smudą wstawał z kolan i wycierał kąciki ust ;)

http://www.weszlo.com/news/10841-Lata_przygotowan_psu_na_bude_Anatomia_kleski

swider
17-06-2012, 19:02
Proszę opanować emocje i ważyć słowa bo z wątku zaraz zrobi się szambo, a tego nikt nie chce. Szanujmy się wzajemnie.

Póki co ostrzegam tylko słownie, ale pamiętajmy że to jest wątek piłkarski -- karteczki mogą się posypać. ;)

krzysiekpoli
17-06-2012, 19:31
Ja uważam, że nie da się zbudować kadry narodowej w 2- 3 lata, to nie jest klub ligowy, gdzie po prostu mając pieniądze sprowadza się zawodników już doświadczonych ( choćby przykład Chelsea Londyn parę lat temu). Nie będę rzucał w Smudę kamieniami, bo wybrał przez te lata optymalny skład, no bo kogo byście powołali na chwilę obecną jeszcze do tej kadry??? Można mieć pretensje do przeprowadzanych zmian do taktyki, ale przez te trzy lata żaden z trenerów nie zdziałał by cudów. Mamy teraz sporo zbudowanych orlików, potrzeba jeszcze dobrze opłaconej i umiejącej zmotywować młodzież kadry trenerskiej. W Niemczech, aby dziecko chciało trenować rodzice muszą za to zapłacić, ale w zamian otrzymują profesjonalne szkolenie i są tego wyniki... Przecież genetycznie nie jesteśmy ułomni , tylko trzeba dużo rzeczy uporządkować, dofinansować, rozwinąć co przy obecnych strukturach PZPN jest wręcz niemożliwe...

ASAHI
17-06-2012, 19:53
Prawdziwe słowa.

elanek
17-06-2012, 22:24
Holendrzy (jak na razie) grają sporo gorzej od naszych.
A tu ładne:
http://www.youtube.com/watch?v=7Ykkt5Yl2Vc&feature=player_embedded

jjj
17-06-2012, 22:25
Holendrzy (jak na razie) grają sporo gorzej od naszych.

Tyle, ze przeciwników mają "nieco" lepszych;)

eristoff
17-06-2012, 22:45
http://www.youtube.com/watch?v=i4WQiJgpwlI

fafniak
17-06-2012, 22:59
wszystkiemu winny jest brak biletów dla rodzin

rychu_cmg
17-06-2012, 23:10
wszystkiemu winny jest brak biletów dla rodzin
A Lato mówił, że piłkarzom brakuje tylko ptasiego mleczka

sokolnik
17-06-2012, 23:50
Przykro mi po przegranej Polski :(
witam po męczącym weekendzie...

freefly
18-06-2012, 00:05
Przykro mi po przegranej Polski :(
witam po męczącym weekendzie...

Od początku wiadomo było, że drużyna PZPN jest słaba i z wewnętrznymi konfliktami między zawodnikami na dodatek, więc nie rozumiem skąd to ogólne rozczarowanie. Ma szczęście "piłkoszał" się już skończył i będziemy oglądać teraz prawdziwy "football".

thorcik
18-06-2012, 00:09
- puk, puk
- kto tam?
- na pewno nie ćwierćfinał :D

sokolnik
18-06-2012, 00:25
Witamy witamy. Ty lepiej te swoje konkurencyjne zdjęcia pokazuj w dziale przeznaczonym do tego ;)
Ja już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć co tam na ślubie ustrzeliłeś ;)

Co do zmęczenia to pewnie nie byłeś aż tak zmęczony jak nasi z Czechami :-P

tak się zdenerwowałem na NASZYCH PIŁKARZY że mi sie fotografowania odechciało :( zwykłe pstryki, które nie warto pokazywać...

Czornyj
18-06-2012, 01:16
tak się zdenerwowałem na NASZYCH PIŁKARZY że mi sie fotografowania odechciało :(

Całkiem niesłusznie.

Polacy - jak można wysnuć po kilkuminutowej lekturze portali i for internetowych - to naród wielkich strategów i urodzonych trenerów, przy których Benitez ze swoim laptopikiem to niedorozwój ze szkoły specjalnej.

Aby zapobiec oczywistej supremacji Polskiej Myśli Trenerskiej na wszechświatowych arenach piłkarskich, FIFA uprawia sabotaż wysługując się w tym celu leśnymi dziadkami z PZPN.

Podejmują się oni arcytrudnej "mission impossible" odnalezienia w naszym kraju osoby nie tylko upośledzonej pod względem wrodzonego Polakom talentu trenerskiego (co w obliczu naszego geniuszu nie zawsze się udaje, czasem z braku laku trza miernotę importować), ale posiadającej talent podejmowania wyłącznie błędnych decyzji - a zarazem bezbłędną intuicję w kwestii doboru największych piłkarskich patałachów znajdujących się w swej najgorszej formie, oraz obierania najgorszej z możliwych taktyk.

Na nic zatem nerwy, na nic jęki, na nic lamenty Tomaszewskiego...

sokolnik
18-06-2012, 01:19
aj tam :) nie podpuszczaj mnie i się nie naigrywaj :p po za tym byłem miły dla fotografa canoniarza i nie wchodziłem mu w paradę :p zresztą poszedłem tam się bawić a nie skupiać się na świetle i kadrach... Wiele razy oglądałem i czytałem komentarze pod zdjęciami ślubnymi i widziałem ten pojazd po niedoświadczonych fotografach ślubnych że aż słabo a ja się do tych zaliczam :)

Czornyj
18-06-2012, 01:50
Jak to co? Teorię spiskową. Właściwie nawet nie teorię, moja mamusia pochodzi z Mielca, to i owo człowiek na tą okoliczność po prostu wie...

sokolnik
19-06-2012, 11:11
http://www.youtube.com/watch?v=9fRbN69vaAo

jak oceniacie tłumaczenie SMUDY ?

siona
19-06-2012, 11:57
co mnie tam smuda
hiszpanie słabi jak błoto
włosi nie lepsi ...

pinio
19-06-2012, 14:24
co mnie tam smuda
hiszpanie słabi jak błoto
włosi nie lepsi ...
Szkoda, że nie trafiliśmy z nimi do jednej grupy - nasz awans byłby murowany ;) :)

sokolnik
19-06-2012, 14:31
no tak, w końcu zagraliśmy na ME lepiej niż Holandia, która nie zdobyła żadnego pkt w grupie a my aż 2 ! :D
czyli gramy lepiej niż (aktualni jeszcze) wicemistrzowie Świata :D

siona
19-06-2012, 14:56
nie no - nie o to chodzi
nie chciałbym po prostu oglądać w ćwierćfinałach dennej kopaniny

sokolnik
19-06-2012, 15:09
ciekaw jestem jak Grecja (będę im kibicował) zagra z Niemcami, ja rozumiem że można przegrać 0-3, ale grając nie można odpuszczać jak nasi z Czechami...
info z netu:
"Jeszcze jedna rzecz. W polskiej kadrze za przygotowanie fizyczne odpowiadał Remigiusz Rzepka. Fakt już rok temu pisał, że mogą z tego wyniknąć problemy. Chodziło o wydolność naszych piłkarzy. Rzepka w poprzednim sezonie pracował w Górniku Zabrze, który w pierwszych kilku kolejkach stracił osiem goli w końcówkach meczów. Piłkarze mieli siły na 60, 70 minut biegania, potem dosłownie stawali na boisku. Czyli dokładnie tak jak nasza kadra na Euro... "
coś w tym jest...

http://sport.wp.pl/kat,1028809,title,Lato-mial-scysje-z-dziennikarzem,wid,14586591,wiadomosc.html

LATO - - Do dymisji się nie podam, bo ze swojej strony zrobiłem wszystko, żeby jak najlepiej przygotować reprezentację do EURO 2012. Ponieśliśmy wspólną porażkę, ale nie mam o to pretensji do drużyny. Myślę, że to dobry zespół i za dwa lata zagramy na mistrzostwach świata w Brazylii, choć grupę eliminacyjną mamy bardzo trudną - ocenia.

elanek
19-06-2012, 15:13
info z netu:
"Jeszcze jedna rzecz. W polskiej kadrze za przygotowanie fizyczne odpowiadał Remigiusz Rzepka. Fakt już rok temu pisał, że mogą z tego wyniknąć problemy. Chodziło o wydolność naszych piłkarzy. Rzepka w poprzednim sezonie pracował w Górniku Zabrze, który w pierwszych kilku kolejkach stracił osiem goli w końcówkach meczów. Piłkarze mieli siły na 60, 70 minut biegania, potem dosłownie stawali na boisku. Czyli dokładnie tak jak nasza kadra na Euro... "
coś w tym jest...

Cały obraz polskiej piłki, nauki (uczelni) i trenerów.

pinio
19-06-2012, 15:16
ciekaw jestem jak Grecja (będę im kibicował) zagra z Niemcami, ja rozumiem że można przegrać 0-3, ale grając nie można odpuszczać jak nasi z Czechami...
Jak Niemcy odpuszczą z reformami, to Grecy odpuszczą z meczem ;) :)

info z netu:
coś w tym jest...

Było zdecydowanie inaczej - kadra na Euro miała sił na 20min ;)

sokolnik
19-06-2012, 15:45
Smuda powinien zostać czy musi odejść? (i tak odchodzi, wiem, ale "podyskutować" chyba możemy)
jednak styl w jakim graliśmy (momentami był całkiem niezły jak na nas, nie jesteśmy Brazylią)
zastanawiam się czy nie lepiej gdyby Smuda został, wymienić mu tylko sztab szkoleniowy na innych znawców...
Przykład: sir Alex Ferguson, prowadzi drużynę chyba już 26 lat w MU. Ja wiem że to klub, mogą sobie kupić kogo (prawie) chcą i różni się prowadzenie klubu od prowadzenia reprezentacji, ale może gdybyśmy nie zmieniali trenera co 2-3 lata, po każdej imprezie było by lepiej ?
NIE WIEM !!! TAK TYLKO SIĘ ZASTANAWIAM !

sokolnik
19-06-2012, 15:55
Lato to najgorszy śmieć, bez honoru, kultury i taktu!
Brak nie niego słów. Ja się nie dziwię że on teraz tak twierdzi. Ile razy on już ludzi okłamał?
Jak go widzę albo słyszę to mi się niedobrze robi!
Mam nadzieję że ktoś go zdejmie ze stołka w końcu jeśli nie po dobroci to siłą i wpakuje do wiezienia za te przekręty!

ostro jedziesz :) przecież to nasz najlepszy piłkarz w historii podobno :)
fakt...jako piłkarz może i był spoko, ale jako PREZES jest do zwolnienia :)
zresztą, kto by się podał do dymisji z tak fajnego stanowiska ? duża kasa, hotele, jedzonko i wódeczka, bilety VIP na Euro i każdy inny mecz jaki sobie tylko wymarzymy :) do tego premie i na koniec jak już ten koniec nadejdzie, za 100lat pewnie, dostanie odprawę i będzie o tak się śmiał :) :) :)

źródło (http://files.gadu-gadu.pl/lato-4bb6dddd990d32c384998fa1e2d883ee2d11517b.jpg)

rychu_cmg
19-06-2012, 19:53
Ktoś chętny na ćwierćfinał w Gdańsku ? Oddam po cenie zakupu 2 bilety 1 kategorii.

ASAHI
19-06-2012, 19:56
Tylko proszę żeby żadnej pyskówki nie było.. to luźny wątek..

Co do podpuszczania fotograficznego to załatwcie to na piwie, a nie w cafe ;-)

rychu_cmg
19-06-2012, 20:30
Dajcie se siana mecz jest ;) !

rychu_cmg
19-06-2012, 20:34
Anglia - Ukraina remis, Francja wygra

ASAHI
19-06-2012, 20:42
Panowie, normalnie jak w przedszkolu.. No wstyd.
Posprzątałem. Za kontynuowanie będą karteczki. Tak jak na boisku ;-)

Gomad
19-06-2012, 21:51
www.kwejk.pl/obrazek/1246730 Sokolnik,co sie nie chwaliles ;)?

sokolnik
19-06-2012, 21:57
Pięknie Szwecja :)

ASAHI
19-06-2012, 22:00
Ukraina 1 w plecy..

Gomad
19-06-2012, 22:01
Pięknie Szwecja :)

Pikny gol !! Nie spodziewalem sie bramki.

sokolnik
19-06-2012, 22:12
Ukraina powinna wg mnie mieć zaliczoną bramkę ! Obrońca Anglii wybił piłkę już zza linii bramkowej, mimo że wcześniej (jak pokazały powtórki TV) był spalony ale sędzia boczny nie podniósł chorągiewki.

raz chorągiewki nie podnosi skoro był spalony, za parę sekund nie uznaje bramki skoro piłka była w bramce.
sędziowie mogli by się zdecydować a nie dogadują się przez słuchawki i sędziują jak chcą :)
mogło by być 1-1

ASAHI
19-06-2012, 22:13
Sędziowie to sędziowie..

Gomad
19-06-2012, 22:21
Dolozyli bramkowego i efektow brak. Grunt, ze stoi

sokolnik
19-06-2012, 22:24
dokładnie, mówię Wam że się dogadali po słuchawkach w trakcie akcji!
bo jak można z 5m nie widzieć że piłka została wykopana zza lini bramkowej ? stojąc na tej lini, wystarczy patrzeć czy piłka przekroczyła linię łączącą słupki...
sędzia musi być ślepy, przekupiony, albo sędziowie się dogadali w trakcie akcji, że był spalony i nie uznajemy :)

ASAHI
19-06-2012, 22:33
I to ostatnie jest najbardziej prawdopodobne.

Gomad
19-06-2012, 22:35
Szwecja po raz drugi fajna akcja i gol :)

sokolnik
19-06-2012, 22:37
Szwecja 2-0 Francja :) i dobrze Żabojadom :)
Szkoda Ukrainy, ale byli słabsi...
czułem że będzie niespodzianka, ale nie trafiłem z tą niespodzianką w mecz :p

ASAHI
19-06-2012, 22:39
Brawo dla szwedów!

sokolnik
20-06-2012, 09:10
na poprawę humoru (http://euro.wp.pl/title,Wielkie-pieniadze-dla-prezesa-PZPN,wid,14635181,wiadomosc.html) ludziom uwielbiającym prezesa PZPN :)

elanek
20-06-2012, 09:56
No dobrze, ale co Wy chcecie od tego Laty? Chłopina wygrał demokratyczne wybory, piłkarska Polska go chciała. Reprezentacja miała warunki do przygotowań, trenera. A zagrali jak było widać. Po prostu słabi byli. I to nie jest wina prezesa. Oddychali rękawami. Postawili się Rosjanom, którzy okazali się za słabi na wyjście z grupy. Czesi nas ustawili w szeregu. I za to ma odpowiadać Lato? Mam wrażenie, że następuje szukanie kozła ofiarnego.

Sapphiron
20-06-2012, 10:05
a to że dostanie 8mln to już inna sprawa :)

thorcik
20-06-2012, 10:11
No dobrze, ale co Wy chcecie od tego Laty? Chłopina wygrał demokratyczne wybory, piłkarska Polska go chciała. Reprezentacja miała warunki do przygotowań, trenera. A zagrali jak było widać. Po prostu słabi byli. I to nie jest wina prezesa. Oddychali rękawami. Postawili się Rosjanom, którzy okazali się za słabi na wyjście z grupy. Czesi nas ustawili w szeregu. I za to ma odpowiadać Lato? Mam wrażenie, że następuje szukanie kozła ofiarnego.

Bo wiesz, "Lato musi odejść!" :mrgreen: :razz:

Sendilkelm
20-06-2012, 10:12

Lato się dopiero zaczyna, a wy już chcecie, żeby odeszło? Trzeba się najpierw opalić.

thorcik
20-06-2012, 10:25
Lato się dopiero zaczyna, a wy już chcecie, żeby odeszło? Trzeba się najpierw opalić.

Opalają to się Holendrzy :razz:

sokolnik
20-06-2012, 10:26
a Ruscy marzną na Syberii za odpadnięcie z EłRO :)

freefly
20-06-2012, 11:13

Nic tego: "Endless summer"
sS1O548a4rQ

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/06/i_cheer-3.gif
źródło (http://forum.legionisci.com/images/smilies/i_cheer.gif)

rychu_cmg
20-06-2012, 16:21
Jeśli Lato odejdzie, to jego następce będą wybierać ci sami ludzie co w poprzednich wyborach. Lepiej poczekać na wybory w Okręgowych Zawiązkach Piłki Nożnej i zakończenie kadencji Laty

downandout
20-06-2012, 16:40
Nie, Lato powinien zostać!!
Tak niech bierze jeszcze większe premie. Najlepiej niech sobie przyzna jeszcze więcej premii i niech weźmie kasę za ustawione przetargi.

Niechęć do Laty nie jest od wczoraj, nie jest od meczu z Czechami, nie jest od kilku miesięcy. Tego człowieka nie powinno być na stanowisku prezesa już parę lat temu.

Teraz tylko się to nasiliło i to dobry moment żeby odejść. Jak widać Lato nie myśli nawet o odejściu. Mało tego będzie kandydował w następnych wyborach - mogę się o to założyć!

Swoją drogą to nie z moich podatków jest utrzymywany lecz z waszych! Jeśli nie chcecie żeby zmieniono metody szkolenia i żeby wasze dzieci miały lepsze szansę na sukcesy w piłce nożnej to wasza sprawa!
Pogratulować tylko takich rodziców którzy nie myślą o dzieciach i nie martwią się o pieniądze wydawane przez państwo na utrzymywanie tego burdelu zwanego PZPN.
Bieda chyba w was w Polsce nie uderzyła że tak obojętne jest wam szastanie pieniędzmi podatników ;)

Ale jeszcze chwilę poczekamy i po EURO się zacznie, wszystko zwolni, wtedy może się ludzie obudzą i zobaczą gdzie idą ich ciężko zarobione pieniądze (czyt. podatki).

To co ? Może utwórzmy komitet popierający Grzegorza L. i oprotestujmy jego ewentualne próby zrzucenia go ze stołka prezesa ;)
W końcu Grzesiu świetnym piłkarzem był, więc co wy od niego chcecie? ;)
Ja bym dokoptował do teamu jeszcze Janka Tomaszewskiego, coby to i jego kieszeń móc napchać z budżetu państwa przeznaczonego na PZPN :lol: ;)

PZPN nie jest dotowany z budżetu państwa ;)

a tutaj rozsądny głos z Weszło, które z PZPNem i Lato raczej się nie lubi: http://www.weszlo.com/news/10870-Grzegorz_Lato_nie_podaje_sie_do_dymisji_I_bardzo_d obrze

elanek
20-06-2012, 16:45
Swoją drogą to nie z moich podatków jest utrzymywany lecz z waszych! Jeśli nie chcecie żeby zmieniono metody szkolenia i żeby wasze dzieci miały lepsze szansę na sukcesy w piłce nożnej to wasza sprawa!
Pogratulować tylko takich rodziców którzy nie myślą o dzieciach i nie martwią się o pieniądze wydawane przez państwo na utrzymywanie tego burdelu zwanego PZPN.

Kiedyś Lato się chwalił, że PZPN jest jedynym związkiem, który się sam utrzymuje. Jeśli to prawda, to Twoje hasła d0tyczące podatków na nic.
Metody szkolenia? A co Ty wiesz o wpływie prezesa PZPN na metody szkolenia? Mam wrażenie, że nie wiesz o czym mówisz, ale mówisz.

Jeśli Lato odejdzie, to jego następce będą wybierać ci sami ludzie co w poprzednich wyborach. Lepiej poczekać na wybory w Okręgowych Zawiązkach Piłki Nożnej i zakończenie kadencji Laty

Ano. Latę wybrali (pośrednio) ludzie, którzy piłce poświęcili całe życie. Pracując często za darmo bądź za czapkę gruszek. Przykład: mój kolega - 2 treningi w tygodniu, mecz w sobotę (cały dzień w plecy), odpowiedzialność, wykształcenie trenerskie, trochę papierkowej roboty - 1500 zł brutto umowa zlecenie na rundę!
Żeby nie być gołosłownym - byłem kiedyś wiceprezesem klubu, wiem o czym piszę.

Z jednej strony są realia, ludzie harujący jak woły za grosze, z drugiej grupa zawiedzionych kibiców sezonowych, bo "EURO 2012" nie poszło... Litości... Trzeba znać realia.
Sam uważam Latę za cymbała i złodzieja, ale nie oskarżał bym go o całe zło w piłce nożnej.
Taki Błaszczykowski płacze, że do północy przed meczem z Czechami bilety załatwiał. Zarabia pewnie ze 100 000 euro na miesiąc, dostawał na mecz po 10 biletów, dostał startowe za występy w reprezentacji. Nie stać go na więcej biletów? Co pokazał z Czechami? O której poszedł spać przed najważniejszym meczem? To jest polski profesjonalista.

zdyboo
20-06-2012, 17:17
A ja bym prosił o bardziej zdecydowaną moderację. Ostatnie posty nie mają nic wspólnego z EURO 2012. Widać sprzątanie i ostrzeganie nie pomaga.
Temat się chyba wypalił z momentem odpadnięcia Polski z mistrzostw. Strefy kibica też zaczynają świecić pustkami.

rychu_cmg
20-06-2012, 17:29
A ja bym prosił o bardziej zdecydowaną moderację. Ostatnie posty nie mają nic wspólnego z EURO 2012. Widać sprzątanie i ostrzeganie nie pomaga.
Temat się chyba wypalił z momentem odpadnięcia Polski z mistrzostw. Strefy kibica też zaczynają świecić pustkami.
mają, mają ;)

zdyboo
20-06-2012, 17:43
mają, mają ;)

Możesz łaskawie wskazać gdzie?
Nie rozumiem tego, przecież pan Lato nie jest bezpośrednio odpowiedzialny za wyniki naszej reprezentacji. Jako Prezes PZPN podejmuje decyzje na poziomie strategicznym, a za grę biało-czerwonych odpowiadają ludzie, którzy podejmują decyzje na poziomie taktycznym. Powinien teraz właśnie rozliczyć tych taktyków.
Mistrzostwa jako takie, to jak na razie per saldo ogromny sukces organizacyjny i w tym aspekcie pana Lato należy tylko pochwalić.

downandout
20-06-2012, 18:07
Zdyboo - PZPN nie odpowiada za organizację Euro2012, od tego jest specjalnie powołana spółka i rzecz jasna UEFA. Jedyne co jest w gestii PZPN to organizacja przygotowań kadry.

zdyboo
20-06-2012, 18:11
To z jakiej paki ma pan Lato dostać premię od UEFA?
Bańka eurasów właśnie za nadzór nad przygotowaniami EURO 2012

downandout
20-06-2012, 18:16
bo to organizacja o strukturze mafijnej?;)

co niby PZPN nadzorował? budowę stadionów? autostrad? lotnisk? wszystko to co działo się w wokół spotkań Euro, to robota UEFA, wszelka organizacja meczowa, biura prasowe, konferencje itd.

freefly
20-06-2012, 18:24
bo to organizacja o strukturze mafijnej?;)

co niby PZPN nadzorował? budowę stadionów? autostrad? lotnisk? wszystko to co działo się w wokół spotkań Euro, to robota UEFA, wszelka organizacja meczowa, biura prasowe, konferencje itd.

Ale UEFA dzieli się zyskami ze sprzedaży biletów w Polsce z PZPN 50/50. Biletów które zwolnione były z wszelkich podatków.

zdyboo
20-06-2012, 18:27
UEFA (FIFA chyba też) zażarcie broni PZPN przed zakusami polskiego rządu. Zatem postrzegam PZPN jako lokalne ramie UEFA, może i niesłusznie, ale osoba prezesa spółki powołanej by sprawowała nadzór nad Euro i osoba prezesa PZPN, są bardzo podobne do siebie. ;)

freefly
20-06-2012, 18:45
Zdyboo - PZPN nie odpowiada za organizację Euro2012, od tego jest specjalnie powołana spółka i rzecz jasna UEFA. Jedyne co jest w gestii PZPN to organizacja przygotowań kadry.

Powołana przez PZPN na zlecenie UEFA Spółka EURO 2012 – Polska jest organizatorem Finałowego Turnieju ME w piłce nożnej UEFA EURO 2012 ™ w Polsce. Na Ukrainie to zadanie wypełnia bliźniacza spółka EURO 2012 – Ukraina.
Spółka Euro 2012 Polska działa od 1 czerwca 2009 .Ma siedzibę w warszawskim biurowcu przy Al. Jana Pawła II 19. Jej prezesem jest prezes PZPN Grzegorz Lato. Spółkę tworzą: Biuro Dyrektora Turnieju Adama Olkowicza oraz 3 piony działalności merytorycznej: Pion Operacji Stadionowych, Pion Operacji Turniejowych i Pion Administracyjno Finansowy. Rekrutacja pracowników na stanowiska kierownicze odbywa się w szwajcarskim Nyonie w siedzibie UEFA.
Działalność spółki EURO 2012 Polska jest w całości finansowana ze środków Europejskiej Unii Federacji Piłkarskich (UEFA)

http://krs.ms.gov.pl/Podmiot.aspx?nrkrs=0000328595

Nie mylić spółki Euro 2012 z rządowa spółką PL2012.

downandout
20-06-2012, 20:08
Czyli de facto wszystko i tak robi UEFA, tyle że z pachołkami w postaci 'poliglotów' Laty i Olkowicza ;)

Sendilkelm
21-06-2012, 09:35

Nic dziwnego. Większość osób tutaj piszących też jest kibicami sezonowymi, co często i gęsto wynika z ich wypowiedzi typu: "Że już nie oglądają kadry lbalbalba". Po czym udzielają się w takich wątkach i robią sztuczny ruch. Ja czytam te wątki, ale się nie wypowiadam, bo to jest bez sensu. Teraz powstał bliźniaczy wątek o siatkówce. Tylko czemu powstał on jak już wygraliśmy swoją grupę po 4 turniejach, a nie przed nimi? Ano dlatego powstał, bo pokonaliśmy Brazylię 3 razy i jest euforia. Można zauważyć, że wątki sportowe powstają tutaj po dobrych wynikach, a nie przed turniejami. Jedyny racjonalny temat sportowy w którym można doszukać się naprawdę rzetelnych informacji i pogadać, to jest wątek o F1. Po wypadku Kubicy jest nawet lepiej, bo udzielają się tylko osoby tym zainteresowane.

Euro trwa dalej, ba, trwa u nas w kraju m.in. Teraz widać ile jest prawdziwych kibiców i zwolenników piłki nożnej. Ci ludzie, którzy pozostali w kibicowaniu to są osoby, które się tym interesują, a nie kibicują dla zasady, bo wszyscy, to i ja. Mój zespół odpadł, jest mi przykro, ale jestem z nimi. Mam nadzieję, że część z tych osób wyciągnie wnioski i będzie lepiej. Będę im nadal kibicował. Będę cały czas z nimi. Poza moją drużyną, kibicowałem także Holendrom, ale im kibicują od zawsze i też jestem z nimi na każdej imprezie. Można powiedzieć, że mnie zawiedli, bo liczyłem na więcej. Teraz kibicuję już tylko tym, których gra mi się podoba, aby obejrzeć resztę meczów i móc z tego czerpać radość. Z oglądania piłki. Nie wyników.

Dziś Czechy-Portugalia.

sokolnik
21-06-2012, 21:35
do przerwy 0-0. Portugalia miałą więcej sytuacji strzeleckich w końcówce 1 połowy, a Czesi więcej na początku meczu...
CR7 miał słupek, przewrotkę... ciekawy mecz ale niestety bez bramek...
sędzia Webb stara się też pokazać :)

ASAHI
21-06-2012, 21:41
Oby nie stał się głównym bohaterem meczu..

thorcik
21-06-2012, 21:42
Pepiki przerobią CR7 na knedliki :D

ASAHI
21-06-2012, 21:45
I tego się trzymajmy :D

sprychu
21-06-2012, 21:46
... ciekawy mecz ale niestety bez bramek...

No i dobrze, jak mają być dla Portugalii, to ja już wolę na karne zaczekać ;-)

thorcik
21-06-2012, 21:51
O, żeluś już się prawie popłakał :D

sokolnik
21-06-2012, 22:22
CR7 GOL :) ładnie :) ja proszę o jeszcze :)

ASAHI
21-06-2012, 22:24
W końcu się doczekał.

sokolnik
21-06-2012, 22:27
W końcu się doczekał.

kto ? cr7 ? w ME strzelił już 3 bramki...

ASAHI
21-06-2012, 22:33
W tym meczu.

sokolnik
21-06-2012, 23:38
wątek umiera... pisania o aktualnym meczu prawie brak... ale pisać o prezesie, aferkach i o polakach to jakoś łatwiej wychodzi :P

grudzinsky
22-06-2012, 00:23
nie jestem na biezaco z pilka, wiec tak w prost capytam - co oznacza to CR7? literki to pewnie od imienia i nazwiska, ale to 7? tylko nie bijcie :P

Pabloo
22-06-2012, 00:54
numer na koszulce ;)

elanek
22-06-2012, 01:13
wątek umiera... pisania o aktualnym meczu prawie brak... ale pisać o prezesie, aferkach i o polakach to jakoś łatwiej wychodzi :P

No co tu pisać? Ile ludzi lubi tego wyżelowanego cwaniaka?

sokolnik
22-06-2012, 08:09
No co tu pisać? Ile ludzi lubi tego wyżelowanego cwaniaka?

bo większość ludzi tylko śmiać się potrafi i krytykować kogoś za to, że trochę odstaje od reszty... jest lepszy i ma dziwne zachowanie, które idealnie pasuje ludziom by (te zachowania i osobę) krytykować.

dla mnie było wstyd jako kibica (gospodarza) było wstyd na meczu PL-PORTUGALIA, przyjechała gwiazda, najdroższy piłkarz świata, a Polacy gwizdali na Ronaldo? i ja się pytam po co ? zrobił nam coś? nie. jest tylko w czymś lepszy od innych, a te jego (dziwne zachowania, żel itp) taki on jest i tyle, zazwyczaj gwiazdy mają humory :) my się nigdy nie doczekamy tak technicznie wyszkolonego piłkarza... LEWY? proszę was nie przeginajcie...
nie chce go bronić, ale wole w dalszej części turnieju oglądać grę Portugalii niż Czech (chociaż też prezentują solidną grę).

edit: a potem się dziwimy że jesteśmy jak jakiś przedsionek Europy i nikt nie chce do nas przyjeżdżać...albo że za mało turystów albo co innego.
a już napewno będziemy się dziwić że przed ważnym turniejem gramy z Andorą, a nie z dobrymi drużynami (gdyby nie stadion narodowy, to i taka portugalia by nie chciała z nami grać). A Ronaldo opowie swoim kolegom w Realu jak go przywitaliśmy na stadionie i powie, nie jedźcie do Polski bo tylko gwizdać potrafią... sami kręcimy na siebie...