Zobacz pełną wersję : Dachy w Warszawie
surfer_19
07-02-2012, 20:23
Witam serdecznie,
na wstępie proszę mnie nie linczować za post. Mam zapytanko do fotografów z Warszawy, robiących w Warszawie zdjęcia. Czy orientujecie się może gdzie są odpowiednie dachy do plenerów ślubnych?
Obserwuje się wiele dachów, na których fotografowie robią plenery. Ja w Warszawie mieszkam od 4-5 miesięcy i nie bardzo znam stolicę stąd staram się zaczerpnąć radę tutaj. Chodzi mi o dachy z panoramą na miasto, pałac kultury, continental itp. Ktoś może zna jakieś adresy?
Z góry dziękuję tym co okażą pomoc:)
W okolicy PKiN jest kilka wysokich budynków. Nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem ich bo są tylko trochę mniejsze od Pałacu.
W okolicy PKiN jest kilka wysokich budynków. Nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem ich bo są tylko trochę mniejsze od Pałacu.
hihihihihih
surfer_19
08-02-2012, 00:57
Tyle to i ja wiem... Ale nie na każdy zapewne można wejść... Dlatego ten wątek.
Twoja odpowiedź jest zbyt ogólnikowa. Np. ty jedziesz w moje strony i zamieszczasz post, aby wybadać gdzie są fajne miejsca, a ja znając te wartościowe miejsca piszę Ci: idź nad morze na pewno coś znajdziesz... Raczej nie ułatwił bym Ci życia.
Powiedz w takim razie na ile dachów próbowałeś wejść?
surfer_19
08-02-2012, 22:37
Około 10 i niestety bez powodzenia...
Nie znam się to się wypowiem. Ech...
Podlaczylbym sie pod temat, tyle ze ja szukam nie do plenerow a do robienia panoram. Nie znacie żadnego na który można byliby wejść ?
surfer_19
13-02-2012, 16:31
Jak widać jest to wielką strzeżoną tajemnicą...
Jak widać jest to wielką strzeżoną tajemnicą...
Czy to taka wielka tajemnica, że można wejść na każdy, po uzyskaniu zgody administratora obiektu.
2pompony
13-02-2012, 16:52
Nie wiem jak w Warszawie, ale w Krakowie wszyscy administratorzy z zachwytem dają takie pozwolenia. Nie myślą wcale o tym, że mając takie pozwolenie jeden baran zepchnie drugiego barana z 10 piętra dla dowcipu, albo potknie się o luźny kabel i urwie połowie budynku internet, albo co gorszego...
Administratorzy do dusza chłopy i wszyscy popierają sztukę.
Intercontinental polecam o ile sie ma 1500 zl za godzine.
surfer_19
14-07-2012, 23:24
Temat jakos umarl... Znajdzie sie ktos z Wawy kto podrzucil by jakies fajne adresiki:) Kurcze szukam i ciezko na maxa... Z jakims fajnym widokiem na Warszawa(centrum). Chodzilem z kolega,male wszystkie wejscia pozamykane na 4 spusty...
Aby wejść na budynek legalnie powinno się mieć uprawnienia wysokościowe, a dach nie ma tu znaczenia. Niestety administracja broni swojej du.... W większość budynków, ma zamknięte wyjścia na dach. To tak wygląda to od strony prawnej i praktycznej. Do końca nie dziwię się administracji bo "batmanów" u nas nie brakuje, tylko z lądowaniem gorzej.