PDA

Zobacz pełną wersję : Jaką konsolę, grę kupić? Wszystko o grach telewizyjnych i na PC

Strony : [1] 2 3

Slon
06-12-2011, 12:54
możecie podpowiedzieć, czy ten Xbox jest już wolny od wad poprzedników (słynne czerwone diody)?
http://wyborcza.pl/1,97327,10727380,Konsola_XBox_360_250GB_w_zestawie _z_grami_Forza_3.html

zastanawiam się nad zakupem właściwie tylko dla Forzy :)
cena wydaje się być ok, w większości sklepów sama konsola bez gier jest ciut droższa

czy może lepiej kupić coś starszego, używanego - np jakiegoś starszego Arcade czy Elite? Tylko nie mam pojęcia czym się różnią...

Strus
06-12-2011, 13:21
Porównanie wersji (http://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360#Por.C3.B3wnanie_wersji)

Ja mam arcade z dokupionym dyskiem 120GB. Także dość stara konsola ale żadnych problemów nie mam. Ta którą pokazujesz to slim, wydaje mi się że nic nowszego nie wypuścili. Także jak cena dobra to można brać

login_87
09-12-2011, 09:44
jesli ma byc juz sony to lepiej PS3 :P

Rafał_Sz
09-12-2011, 21:47
A ja tradycyjnie już polecę PS3. Gry to najmniejszy pożytek z tego. :)

Majek
09-12-2011, 21:59
A ja tradycyjnie już polecę PS3. Gry to najmniejszy pożytek z tego. :)
Ale to nie za tę kasę, co kolega napisał. Aczkolwiek przychylam się do tej rady. ;-)

Rafał_Sz
09-12-2011, 22:01
O, przepraszam, nie zakumałem z ceną. :)

Greg77
15-12-2011, 02:50
Ja w temacie, stoje przed wyborem prezentu na swieta, Wii tansze, ale gry gorsze i praktycznie do kazdej nalezalo by kupic dodatkowe oprzyzadowanie, Xbox drozszy, ale kinect nie potrzebuje zadnych dodatkowych rzeczy.....i chyba Xbox jest ciekawszy?!
Chodzi o zabawke przy ktorej da sie spocic;)
Coz na te chwile sie waham, ale filmiki z youtube zachecaja bardziej do Xboxa...nie wiem nic o konsolach, podobno cos trzeba kupowac na Xboxa jakies konto Live czy cos....

Slon
15-12-2011, 03:59
niedawno bawilem sie PS3 z zestawem move - calkiem fajna zabawa. Tylko trzeba kontroler ciagle w dloni trzymac. Ale nie o tym...

konto w xbox live zalozysz za darmo, ale zeby pograc przez neta bedziesz potrzebowal xbox live gold (rocznie ok 120-140zl). Jesli masz zamiar uzywac glownie kinecta, nie ma sensu wykupowanie konta gold. Duzo zabawniej jest pograc ze znajomymi w domu, zwlaszcza po malej dawce % :D

Greg77
15-12-2011, 04:35
niedawno bawilem sie PS3 z zestawem move - calkiem fajna zabawa. Tylko trzeba kontroler ciagle w dloni trzymac. Ale nie o tym...

konto w xbox live zalozysz za darmo, ale zeby pograc przez neta bedziesz potrzebowal xbox live gold (rocznie ok 120-140zl). Jesli masz zamiar uzywac glownie kinecta, nie ma sensu wykupowanie konta gold. Duzo zabawniej jest pograc ze znajomymi w domu, zwlaszcza po malej dawce % :D

No wlasnie sie dzis dowiedzialem o tych kontach:D
On line gram tylko w jedna gre.....lubie pozabijac w BF3 i tylko na PC, wiec sprawa konta Gold jest zalatwiona:D
Chociaz uwazam, ze to nie jest ok....zeby grac on line musze miec konto gold, u mnie to kwota 49 euro na rok.
Wlasnie kinect jako jedyny nie potrzebuje zadnych dodatkow i to mnie przekonuje, nie chce wybic okna:D:D:D

fafniak
15-12-2011, 08:09
No wlasnie sie dzis dowiedzialem o tych kontach:D
On line gram tylko w jedna gre.....lubie pozabijac w BF3 i tylko na PC, wiec sprawa konta Gold jest zalatwiona:D
Chociaz uwazam, ze to nie jest ok....zeby grac on line musze miec konto gold, u mnie to kwota 49 euro na rok.
Wlasnie kinect jako jedyny nie potrzebuje zadnych dodatkow i to mnie przekonuje, nie chce wybic okna:D:D:D

To nie tak do końca - mojego xboxa musiałem rejestrowac jako uzytkownik angielski (i tak zostało)
Natomiast kody kupuję w polskim sklepie keye.pl i wychodzi bardzo ekonomicznie.
Polecam kinecta i przestrzegam przed graniem POD żyrandolem ;)

Slon
15-12-2011, 09:11
To nie tak do końca - mojego xboxa musiałem rejestrowac jako uzytkownik angielski (i tak zostało)
Natomiast kody kupuję w polskim sklepie keye.pl i wychodzi bardzo ekonomicznie.
Polecam kinecta i przestrzegam przed graniem POD żyrandolem ;)

nie to zebym reklamowal, ale tu masz taniej ;)
http://www.vobis.pl/oferta/konsole_i_gry/xbox/akcesoria/103208_xbox_live_gold_14_miesiecy.aspx

wiesz moze, jak to jest z waznoscia tych kodow? Jesli kupie dzis, bede mogl go uzyc powiedzmy za 3 miesiace? Albo odsprzedac w miedzyczasie?

lacha
15-12-2011, 11:53
one działają chyba dopiero od momentu uruchomienia ich w konsoli.

a co do walki Wii vs. Kinect to nie ma o czym mowic - tylko Kinect. Nie musisz trzymac niczego w rece, grasz calym cialem nie tylko rekami, wiecej gier. Do tego Forza 4 :D

Strus
15-12-2011, 13:17
Ja sobie chyba w koncu Golda sprawie i bede szukal kogos do pogrania w sieci. I wlasnie Forze mialem na mysli. :)
A co do tematu - jak dla dzieci to chyba lepiej Wii. Jak dla doroslych też to xbox z kinectem.
Grajac z kumplem w noge mozna zrzucic pare kilo :)
Na swieta zamowilem Kinect Sports Season 2 takze bedzie nawet wiecej fun'u :)

tymoteuss
15-12-2011, 13:44
Niedawno tez stałem przed takim wyborem. Kupiłem Xbox kinect. Super zabawa da całej rodziny. Najlepsza jednak po spożyciu % ze znajomymi ;)
Przed zakupem upewnij się czy masz wystarczająco dużo miejsca do gry w dwie osoby. 2,5m od kinecta to minimum dla gry dwu osobowej. Należy przy tym pamiętać, że niektóre gry wymagają poruszania się w boki.
Pamiętaj też o dobrym kablu HDMI. Nie ma go w zestawie.

foto4deg
15-12-2011, 14:00
Pozwolę się nie zgodzić z przedmówcami co do wyższości xbox na wii. Uważam, że na jednym i drugim jest świetna zabawa. Przy każdej okazji gramy z rodziną lub znajomymi na wii i zabawa trwa do samego rano (chyba, że ktoś wcześniej padnie ze zmęczenia). Akcesoria dostępne do wii (kierownice, pistolety, rakiety do tenisa itp) jeszcze zwiększają atrakcyjność grania, a nie są wcale takie drogie. Pytanie czy kupujesz dla dzieci, czy dla siebie ;) Gry na wii wcale nie są gorsze (zobacz mario kart wii, serię just dance, COD, Zelda - szczególnie Zelda!!, shaun white snowboard na podstawkę itd). Jako, że nie mogę znaleźć strony z wszystkimi grami wii, wrzucam link do forum, tylko w tym celu, aby kolega zobaczył, jakie gry są na wii dostępne - jestem przeciw piractwu: http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=1968487&highlight=. Jeśli masz jakieś pytania, pisz na priv.

Greg77
15-12-2011, 14:23
Eeee no wiem jakie gry sa na Wii, chodzilo mi raczej o grafike, jest taka "dziecieco mangowa" a Xbox jednak bardziej taki "normalny".....
Jak to jest z ta TV HD na Goldzie? Bo bede mial Golda przez miesiac a widzialem swiateczna promocje 12mies gold za 39 euro....

Strus
15-12-2011, 14:39
Nie wiem jak jest z TV ale golda kup w Vobisie. 119zl. Po co przeplacac?
A jak chcesz na krocej to teraz na konsoli jest opcja 3 miesiecy za 30zl. Ja jako region podalem Polske wiec mam polskie ceny na konsoli :)

Greg77
15-12-2011, 14:48
Nie wiem jak jest z TV ale golda kup w Vobisie. 119zl. Po co przeplacac?
A jak chcesz na krocej to teraz na konsoli jest opcja 3 miesiecy za 30zl. Ja jako region podalem Polske wiec mam polskie ceny na konsoli :)

A kupujesz przez neta?
Czytalem dzis w HMV, ze jest free SKY na koncie Gold i byc moze jak podam region Polska to bede mial polska oferte....

Strus
15-12-2011, 14:53
Chcialem kupiz te 3 miesiace z poziomu konsoli ale mnie wklepywanie danych przerazilo. Mowie sobie - kupie przez konto na pececie. A tam Zonk. Ceny normalne czyli 200 cos zl za rok. Dziwne to jest ze konto nie jest polaczone pomiedzy wersja wyswietlana w przegladarce na kompie a tym co wyswietla xbox w ramach promocji.
Rozwin temat z ta TV bo nic na ten temat nie wiem.

foto4deg
15-12-2011, 14:56
Hm...Dead space extraction, resident evil 4, tiger woods pga tour 10, Call of duty black ops, NBA2k11, need for speed, Medal of Honor to raczej nie są gry mangowe :P jak już uparłeś się na xbox, to skieruj się tutaj http://xboxforum.pl/forum.php. Udanej zabawy życzę :)

Strus
15-12-2011, 15:08
Doczytalem o TV na szybko. W PL usluga nie bedzie na razie dostepna. Czyli nie wiem czy sobie cos obejrze z moim regionem ustawionym na PL. Chyba ze moge to zmienic... Nie wiem. Nie znam sie. Nie wiem jak xbox poznaje. Czy wazne jest jaki podam region czy wazne jest jakie mam IP ?

Greg77
15-12-2011, 15:48
Hm...Dead space extraction, resident evil 4, tiger woods pga tour 10, Call of duty black ops, NBA2k11, need for speed, Medal of Honor to raczej nie są gry mangowe :P jak już uparłeś się na xbox, to skieruj się tutaj http://xboxforum.pl/forum.php. Udanej zabawy życzę :)

Zgadzam sie, ale ja nie gram w gry poza BF3 multi....
Chodzi mi o gry ruchowe pod kinect lub pod Wii wlasnie takie fitnes itp.
Nie uparlem sie, tylko po dokladnym zbadaniu sprawy widze, ze tak naprawde Wii nie jest wcale takie tanie, nawet internet potrzebuje osobnego urzadzenia ktore sporo kosztuje....

Doczytalem o TV na szybko. W PL usluga nie bedzie na razie dostepna. Czyli nie wiem czy sobie cos obejrze z moim regionem ustawionym na PL. Chyba ze moge to zmienic... Nie wiem. Nie znam sie. Nie wiem jak xbox poznaje. Czy wazne jest jaki podam region czy wazne jest jakie mam IP ?

Wlasnie sie dowiedzialem, ze jak masz wykupiony sky to normalnie ogladasz SKY a jak nie to tylko SKY News, Youtube dziala normalnie i jakis kanal z klipami....
Podobno na nowym sofcie ma byc skype (Microshit ich w koncu kupil)....zaczyna mi pasowac:D

Strus
15-12-2011, 16:06
Ze sky to jest tak ze potrzebujesz kodu. Takze jak masz kogos kto ma Sky to pozycz sobie kod i bedziesz mial na xboxie. Tak przynajmniej twierdzi koles ode mnie z pracy

slkr
15-12-2011, 16:06
Mam nadzieję, że mogę lekko podpiąć się pod wątek.
Pytanie dla osób już posiadających Kinecta. Czy nadaje on się do gry w małych pomieszczeniach?
Czy w tle za graczem musi być pusta przestrzeń czy też wszelkie kanapy, lampy itp przeszkadzają w działaniu tego urządzenia?

Z góry dzięki

foto4deg
15-12-2011, 16:11
Wii jest wyposażone w wifi, więc jedyne urządzenie potrzebne do połączenia z internetem to router :) Bez problemu obejrzysz youtube, przejrzysz serwisy informacyjne itp..nintendo ma jest wyposażone w przeglądarkę opery, ale można samemu dograć. Poza tym, na wii możesz obejrzeć filmy (działają nawet wgrane napisy), posłuchasz mp3 itd. Do wii co trzeba dokupić to, jeśli chcesz grać w dwie osoby, dodatkowy wiimot z nunchukiem (obecnie można dokupić taki z wbudowanym wii motion plus), nie jest to tak drogie - 90pln. Ja kupowałem od tego sprzedawcy i jestem bardzo zadowolony http://allegro.pl/ni3-wii-remote-pilot-motion-2in1-nunchuck-siliko-i1963568706.html. Do fitness, tańca, ćwiczeń czasami - podkreślam czasami, jest potrzebna podstawka (świetnie "jeździ" się na desce, albo skacze na nartach). Nie wiem, czy xbox ma olympic games - rzut młotem, pływanie, rzut oszczepem wymiata :)

Strus
15-12-2011, 16:34
Slkr - zalezy jak malych. Przyjmuje sie niby musi być 2,5 metra miedzy kinectem a grajacym. Samemu czujnikowi nie przeszkadaja zadne meble. Chyba ze postawisz ze pomiedzy nim a grajacym :)

Greg77
15-12-2011, 23:41
Wlasnie pogralem u znajomego na xboxie kinect....rewelacja, jutro kupuje:D

Slawskip
16-12-2011, 14:16
koledzy, a powiedzcie mi czy warto inwestować w xboxa 360 z dyskiem 250gb, czy kupić wersję 4gb i później w miarę przypływu funduszy kupić dysk?

Z gier jakie mnie interesują to Forza 4 i wszelakie na Kinect?

Tom01
16-12-2011, 14:25
koledzy, a powiedzcie mi czy warto inwestować w xboxa 360 z dyskiem 250gb, czy kupić wersję 4gb i później w miarę przypływu funduszy kupić dysk?

Nie wiem jak Xbox, ale do PS3 idzie normalny dysk od laptopa. Troszkę czarów jest przy wymianie, w sensie stawiania systemu, ale samodzielna wymiana, jak liczyłem, wyszła znacznie taniej niż wersja z większym HDD. Gwarancji na narusza.

PS. Dołączam się do głosów krytyki odnośnie połączenia wątków. Bajzel się zrobił.

Majek
16-12-2011, 14:30
Mało tego, można sobie wsadzić dysk, z jakim normalnie konsola nie jest dostępna. W PS3 największe dyski to chyba 250 GB, natomiast ja kupiłem z 80-tka i wsadziłem sobie do środka 500. W Sony sama wymiana to dosłownie 3 minuty. Dobrze jest to zrobić od razu po zakupie, żeby wymieniać dysk na świeżym systemie, po potem trzeba się bawić w backupy, odtwarzania ustawień, aktualizacji i pozapisywanych stanów gier, danych BD itd... Nie wiem, jak to w X-Klocku wygląda...

Strus
16-12-2011, 14:36

Ja nie masz kasy na 250 to kup 4 i dysk dokupisz. Ja dysk wykorzystuję na zgrywanie gier (żeby napęd nie chodził cały czas bo mam starszą wersję i jest dość głośny) i save'y. Kupiłem 120GB za chyba 20 funtów i nie ma szans żebym go zapełnił. A wymiana...hhmm.. zdejmujesz kratkę i wpinasz dysk na jednej ze ścianek. 10 sekund roboty

Slawskip
16-12-2011, 15:15
dzięki, właśnie się zastanawiałem nad tym czy kupić od razu z większym dyskiem, czy lepiej kupić sobie dodatkowego pada i gry które mnie interesują i ewentualnie później dysk :) Czyli pewnie będzie 4, bo w sumie po co konsola bez gier...

costi
16-12-2011, 15:19
Strus - do nowej wersji nie pasują stare dyski.

Ogólnie jeśli możesz sobie pozwolić, to lepiej kupić od razu wersję z dyskiem, bo sam dysk jest dość drogi.

Nie wiem jak Xbox, ale do PS3 idzie normalny dysk od laptopa. Troszkę czarów jest przy wymianie, w sensie stawiania systemu, ale samodzielna wymiana, jak liczyłem, wyszła znacznie taniej niż wersja z większym HDD. Gwarancji na narusza.
Do X360 dysk jest w specjalnej obudowie i bez różnych dziwnych zabiegów niededykowanego dysku się nie podłączy. Kupienie konsoli od razu z HDD wychodzi taniej niż dokupowanie dysku potem. I tak, jest to głupie.

Strus
16-12-2011, 15:38
Strus - do nowej wersji nie pasują stare dyski.

A tego to nie wiedziałem :oops::oops:

ALF
17-12-2011, 03:11
Nie wszystko udało się przywrócić, ale wątek jest już do Waszej dyspozycji.

Greg77
18-12-2011, 23:04
Powiem tylko, ze do slima 4GB kupisz dysk, 250GB za bagatela 80 euro a roznica w cenie konsoli 4GB a 250GB to 60euro.....ceny znam tylko w euro, nie wiem po ile to chodzi w Polsce....
Tak czy inaczej polecam Kinecta, zakwasy sie odezwaly od czubka glowy do palca u stopy:D
Tak, tak, dysk od starszej budy nie pasuje do slima....choc z tego co widzialem to w srodku siedzi zwykly dysk laptopowy 2,5" nie da sie tego jakos obejsc??

Strus
19-12-2011, 02:28
Grzesiak, daj znac jak wykupisz golda to moze w cos pykniemy on-line. Kinect sports obie czesci albo Forza 4 wchodzi w gre :)

Mozna mnie chyba zlokalizowac jako Strus2 :)

Greg77
19-12-2011, 08:23
Grzesiak, daj znac jak wykupisz golda to moze w cos pykniemy on-line. Kinect sports obie czesci albo Forza 4 wchodzi w gre :)

Mozna mnie chyba zlokalizowac jako Strus2 :)

Dzis wysle Tobie zaproszenie, moj game tag to gregk1977, narazie Kinect Sports Seson 2 a w drodze jest jedynka:D

Rafał_Sz
20-12-2011, 11:20
Nie wszystko udało się przywrócić, ale wątek jest już do Waszej dyspozycji.
Dziękujemy za pracę i ukłon w stronę użyszkodników. :)

di_
20-12-2011, 14:39
Cześć,

A ja mam pytanie o gierki na Xboxa;) Chodzi mi o to, czy panowie grają w coś ze swoimi żonami (poza grami na Kinecta)? W jakieś co-opy? Może wyścigi? Bo moja małżonka w Fifę nie za bardzo chce ze mną grać..

Greg77
20-12-2011, 14:58
Cześć,

A ja mam pytanie o gierki na Xboxa;) Chodzi mi o to, czy panowie grają w coś ze swoimi żonami (poza grami na Kinecta)? W jakieś co-opy? Może wyścigi? Bo moja małżonka w Fifę nie za bardzo chce ze mną grać..

No niestety moja pani uwielbia kinecta a pada nie do konca umie trzymac:D:D:D

di_
20-12-2011, 15:58
No Kinect to świetna zabawa. Niestety mamy lekko za mały pokój i jak pływaliśmy na pontonie, to obijałem się o biurko. Po świętach zrobimy przemeblowanie to powinno być lepiej. :)

kZC_
20-12-2011, 16:26
Cześć,

Hmm, zobacz - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cooperative_games_for_the_Xbox_360#Army_of _Two

andrzej_laskowski
20-12-2011, 16:46
Cześć,

Znaczy normalna.

Slawskip
20-12-2011, 19:16
Nie wiem jeszcze czy moja żonka będzie chciała grać w gry które nie są na kinecta, ale dzięki temu ustrojstwu sama zaproponowała kupno konsoli :D

Slon
21-12-2011, 13:08
do xbox-siarzy ;)
mozecie mi w prosty sposob wyjasnic (ew poczestowac linkiem do poczytania) o co chodzi ze sprzedaza kont z grami? Legalne to?
i jeszcze jedna sprawa - co to ONLINE PASS i do czego jest potrzebny?

Strus
21-12-2011, 14:24
Online Pass (http://en.wikipedia.org/wiki/Online_pass)

Kont z grami nie ogarniam bo stwierdziłem że nie będę się bawił w żadne takie akcje. Raz na 2-3 miesiące grę mogę normalnie kupić. A co do legalności to chyba nie bardzo.

RobertMiernik
21-12-2011, 16:48
Gry można kupować normalnie w sklepie z płytką, albo jako wersja elektroniczna przez (w moim przypadku PSStore).
Gra w wersji elektronicznej jest przypisana do konta PSN i może być zainstalowana max 5 razy. Niektórzy kombinują w ten sposób, że tworzą konto PSN, z jego poziomu kupują grę a potem odsprzedają login/hasło do konta psn za 1/5 (lub tam inną część) kwoty.
Kupujący loguje się z poziomu PSa na konto w PSN, pobiera grę (w ramach limitu 5 pobrań) po czym przelogowuje się na swoje zwykłe konto i może normalnie grać.

Jest to sposób na kupienie taniej gry aczkolwiek jest to nielegalne.

ozzy
21-12-2011, 16:53
Cześć,

jest taka gierka- trine 2- klasyczna platformówka, zmusza do kombinowania i można pograć we 2. do pobrania z xbox market. Na ps też jest.

Strus
30-12-2011, 21:47
Pyka ktoś w Forzę 4 na xboxie on-line ? Jakby było nas kilku to może by tak coś założyć i pytać razem w wolnych chwilach ?

di_
31-12-2011, 00:12
Cześć,

Dzięki za powyższe odpowiedzi, po nowym roku coś pewnie sprawdzę. (niby sam siebie zacytowałem, ale mam nadzieję, że wybaczycie:P)

A poza tym ściągnąłem z marketu dwa dema Lego (Piraci i Indiana Jones). Gry wypasione. Świetnie się gra w dwójkę, tylko trzeba się do kamery przyzwyczaić. Już zamówiłem pełną wersję Indiany, a Piraci pewnie wkrótce też zacumują u mnie. :D

PS. A Your Shape: Fitness Evolved potrafi nieźle zmęczyć. Szczególnie boot camp..

Greg77
31-12-2011, 01:30
PS. A Your Shape: Fitness Evolved potrafi nieźle zmęczyć. Szczególnie boot camp..

Kupuje te starsza wersje...widzialem za 14 euro w promocji:D

di_
31-12-2011, 13:42
Kupuje te starsza wersje...widzialem za 14 euro w promocji:D

Polecam :D Ja mam wersje 2012 i jest przekozak. :D
Ale zakwasy na drugi dzień już takie fajne nie są.. :)

Slawskip
31-12-2011, 16:52
Kupiłem xboxa z dyskiem, na razie mam trzy gry (Kinect adventures, Kinect sport seazon 2 i Forze 3 Ultimate edition), jestem mega zadowolony i w sumie dzięki chłopaki że przekonaliście mnie do kupna wersji z dyskiem :) Teraz jeszcze tylko TV z full HD by się przydał (bo na razie zwykły kineskopowy Thomson ;).

kZC_
31-12-2011, 21:34
do xbox-siarzy ;)
mozecie mi w prosty sposob wyjasnic (ew poczestowac linkiem do poczytania) o co chodzi ze sprzedaza kont z grami? Legalne to?
i jeszcze jedna sprawa - co to ONLINE PASS i do czego jest potrzebny?

online PASS np w Fifie jest jednorazowy zapisywany na dysko twardym; tak samo wygląda sprawa z BF3. Kod gry wiązany jest z kontem xboxa i kontem na ORIGIN.
Tzn. jak chcesz kupić używana gre typu BF3; musisz się liczyć zakupem nowego klucza do multi.
Większość gier jednak nie posiada tak bezsensownego rozwiązania i można spokojnie kupować używki.

Online Pass (http://en.wikipedia.org/wiki/Online_pass)

Kont z grami nie ogarniam bo stwierdziłem że nie będę się bawił w żadne takie akcje. Raz na 2-3 miesiące grę mogę normalnie kupić. A co do legalności to chyba nie bardzo.

Również kupuję 1 gierke; czasem trafiają 2 ale już używki. Co do nielegalnych wersji, nigdy w takowe nie grałem na konsoli; 'nie przerabiałem' z prostego względu - Multiplayer + pewien szacunek do twórców gry.
Co z tego, że zagrałbym w każda grę jak musiałbym zrezygnować z rozgrywki multi np. w Gears of War 3 czy w FIFE.

foto4deg
12-05-2013, 21:07
Mam możliwość zakupienia ps3 40gb z kontrolerem i okablowaniem za 250 pln.
Chciałbym od czasu do czasu pograć online ze znajomymi w NBA2k13, jakieś wyścigi.
Czy ta wersja ps3 jest jakoś szczególnie awaryjna? Były z nią jakieś problemy?

morzon
12-05-2013, 22:28
Super cena!

Greg77
12-05-2013, 23:48
Jak za darmoche, brac i nie pytac, najlepiej po wszystkim zmienic numer telefonu:P

foto4deg
13-05-2013, 01:46
Norwedzy chyba zaczęli się przygotowywać na ps4, stąd w ciągu kilku ostatnich dni pojawiło się sporo ciekawych ofert. W sumie to nie miałem nigdy do czynienia z ps3 40gb, stąd moje pytanie.

hackermuz
18-05-2013, 20:11
Dużo tego mają? Może byś wysłał z PL klika sztuk :D

Rafał_Sz
19-05-2013, 05:01
Zwłaszcza wersje 60 GB. :)

malibu
22-05-2013, 14:28
też w takiej cenie przygarnę :)

foto4deg
27-11-2013, 22:26
Forumowicze.
Przed świętami zwykle trafiają się promocje i akurat na dalekiej północy rzucili PS3 12 GB (bez slim) w dobrej cenie - nówka z kontrolerem 400 pln. Mam 3 dyski zewnętrzne - 1TB, 2TB i 512GB. Warto taką konsolę kupić, gdy mam możliwość podpięcia dysku zew? Szczerze powiedziawszy to kusi mnie głównie NBA2k14, a tak poza tym to chyba nic więcej ;) No dobra, z czasem coś więcej będzie :)

RobertMiernik
28-11-2013, 01:21
nie da się do konsoli podłączyć dysku zewnętrznego, musiałbyś wymienić ten w środku a wydaje mi się, że nowy musi spełnić konkretne wymagania i ogólnie trzeba jeszcze na nim konsolowy system postawić, kiedyś się zastanawiałem nad zmianą w mojej ale wyszło mi, że to bez sensu.

12 GB to bardzo, ale to bardzo mało..

aaa i doczytałem, ona ma wolny slot na dysk, spoko załadujesz każdy jaki masz. Problematyczna jest tylko wymiana w konsolach z już zamontowanym dyskiem.

W takim przypadku to pełnoprawna PS3 - za 400 zł to tanio aczkolwiek tanio dlatego, że na dniach wychodzi PS4...

Jeśli planujesz grać w kilka gier i to nie najnowszych tytułów. To aktualnie PS3 jest dobrym wyborem, z wejściem wersji 4, gry na trójkę będą mocno tanieć więc będzie można tanio pograć w fajne tytuły.

Do NBA trzebaby mieć jeszcze jeden kontroler - pomyśl o tym od początku, chyba że w norwegii masz za daleko do wszystkich kumpli i będziesz grał sam ;]

foto4deg
28-11-2013, 10:45
No to ps3 w domu :) Dzięki RobertMiernik. Ps4 to poczekam, na teraz ps3 mi wystarczy :)

Co do NBA - jak nie będzie z kim, to z niedźwiedziami polarnymi pogram ;) Pewnie mało kto wie, ale Norweg grał w NBA dużo wcześniej niż Polacy - na przełomie lat 90-tych. Poza tym, zawsze jest sieć :) Więc będzie z kim grać.

RobertMiernik
28-11-2013, 11:25
Tu masz instrukcję:
https://www.youtube.com/watch?v=fQbfMW4-9rI&feature=g-all-u

będziesz musiał mieć oprócz dysku jeszcze specjalny uchwyt montażowy do niego, kup sobie od razu, żeby przylazło mniej więcej razem jeśli masz zamiar dokładać do niego dysk. Dysk musi być 2,5 cala (laptopowy) i nie może być zewnętrzny chyba, że wybebeszysz go z obudowy (w środku zewnętrznych zwykle są zwykłe 2,5 albo jeśli obudowa jest duża a pojemność powyżej 500GB to 3,5 cala)
(taki uchwyt: http://allegro.pl/ps3-hdd-adapter-i3732474559.html )

foto4deg
28-11-2013, 11:35
Widziałem już instrukcję :) Dzięki :)
Mam ze starego lapka dysk 640 GB, także powinien być ok :)

Tak się spytam, może wiesz. Do czasu, aż dojdzie obudowa do dysku, to NBA w wersji cyfrowej na 12gb wejdzie? Szukam i szukam w wujku google, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi, tylko na xboxa pokazuje, że niby 4gb...

RobertMiernik
28-11-2013, 12:00
Obawiam się, że nie, nie wiem ile waży nba ale taki Battlefield prawie 30GB, może w przypadku nba w wersji cyfrowej rozwiązali to inaczej ale nie wiem niestety.

Myślę, że może być podobnie do wersji na XBoxa bo w sumie 'czemu nie'? ;)

foto4deg
28-11-2013, 12:07
Znalazłem. Komuś się chyba pomyliły przecinki...41.8 GB... no to czekamy na kieszeń...

foto4deg
28-11-2013, 17:56
Tak dopytam - a to koniecznie musi być ta specjalna kieszeń? Nie może być taka z lapka? Bo u mnie kieszeń to 1/4 ceny PS3 :)

RobertMiernik
28-11-2013, 18:29
kup na allegro ile kosztuje wysyłka do Ciebie, nie wiem czy musi być specjalna...

TO nie wygląda jak standardowa kieszeń, inaczej jest uchwyt zrobiony, może i wlezie, ale jak kopniesz w stolik to wypadnie na podłogę ;>

Działać będzie i bez kieszeni...

foto4deg
28-11-2013, 18:32
Rozumiem. Konsola będzie stała w biurku, nie będzie możliwości jej przewrócić, więc kieszeń kupię w Polsce, a teraz będę używał bez kieszeni :)
Dzięki :)

MrQba
28-11-2013, 18:39
Też ostatnio kupiłem PS3 za 599 bo uważam że nawet jak ma leżeć jako otwarzacz BluRay to bedzie git. Dysk musze dołożyć. Na razie ciupie tylko w Gran Turismo 5 w wolnych chwilach. Przypominam sobie dobre stare czasy. Uchwyt na dysk w MM czy Euro AGD po 40 zł wiec cena ok.

Majek
28-11-2013, 21:46
Rozumiem. Konsola będzie stała w biurku, nie będzie możliwości jej przewrócić, więc kieszeń kupię w Polsce, a teraz będę używał bez kieszeni :)
Dzięki :)Nie wiem, czy bez tego żelastwa założysz ten dysk. Tam nie masz kabelków, na których sobie może dysk dyndać. Tam jak wsuwasz dysk w tej obudowie do kieszeni, nasuwasz dysk w przyłącza (zasilanie i SATA). Jak nie będziesz miał obudowy, niby będziesz mógł dysk wetknąć na przyłącza, ale ryzykujesz, że pod ciężarem dysku coś się oberwie. Nie wiem, czy dobrze wyjaśniłem... Ja bym w każdym razie nie ryzykował montowania dysku bez tych sanek.

foto4deg
28-11-2013, 22:04
Już założyłem. Nic się nie oberwało. W środku dookoła przyłączy jest metalowe "podłoże", więc dysk nie ma możliwości oberwać przyłączy. Sanki są głównie po to, aby łatwo włożyć (bez zbędnego celowania) dysk i aby nie wypadł w czasie przenoszenia. Jak dotąd wszystko działa :)

Majek
28-11-2013, 23:06
Już założyłem. Nic się nie oberwało. W środku dookoła przyłączy jest metalowe "podłoże", więc dysk nie ma możliwości oberwać przyłączy. Sanki są głównie po to, aby łatwo włożyć (bez zbędnego celowania) dysk i aby nie wypadł w czasie przenoszenia. Jak dotąd wszystko działa :)

To spoko.

Ps.
Khehe, właśnie przeczytałem swojego poprzedniego posta... Ależ on niegramotny... A dziwne, że zrozumiałeś, co tam sobie wytentegowałem w głowie. ;-)

Aeon88
30-11-2013, 23:20
A czy masz może w planach przyjazd do PL w najbliższym czasie? Chętnie bym zamówił takie PS3 za 400zł :)

foto4deg
30-11-2013, 23:32
W planach mam na święta, ale te ceny były do dzisiaj - black thursday, friday i saturday: w niedzielę sklepy są tu zamknięte.
Sprawdzę w poniedziałek, może jeszcze będą, bo Norwedzy się nie rzucali na ps3 12GB, oni na ps4 czekali więc jak będzie, dam znać.

Aeon88
01-12-2013, 09:10
A jest w konsoli język polski? Nie ma restrykcji lokalizacyjnych żadnych? Nie będzie jaj że gra kupiona w Polsce nie zadziała bo ID sprzętu jest z Norwegii?

foto4deg
01-12-2013, 09:19
A jest w konsoli język polski? Nie ma restrykcji lokalizacyjnych żadnych? Nie będzie jaj że gra kupiona w Polsce nie zadziała bo ID sprzętu jest z Norwegii?

Nie wydaje mi się. Język polski można ustawić, a dwa dni temu kupiłem na allegro NBA2k14 (fakt-po angielsku, ale w Polsce też działa).

Aeon88
01-12-2013, 20:39
Ok obiecuję że to ostatnie pytanie :P gwarancja będzie honorowana w PL? :)

foto4deg
01-12-2013, 20:50
Możesz pytać do woli.
O gwarancję zorientuję się jutro, ale, jako że Norwegia jest w EOG, to moim skromnym zdaniem, gwarancja powinna być ważna. Dopytam jutro.

Aeon88
01-12-2013, 23:42
Ok, ja w tym czasie obadam różnice w PS3 / Xbox 360, bo od dawna planowałem zakup ale nigdy nie wdrażałem się w to która z konsol będzie lepsza.

RobertMiernik
02-12-2013, 01:00
Bierz PSa, w Microsofcie trzeba płacić za granie w sieci.

Aeon88
02-12-2013, 11:47
I to chyba przeważyło, demówki, granie w GTA V czy NFS na sieci też planuję, wkońcu po przejściu kampanii robi się nudno więc gry na Xboxa by leżały i się kurzyły, chyba że zabulę, czego nie lubię bo gram okazjonalnie i styknie mi koszt samego kupowania gier (nie zamierzam piracić).

Jak masz jeszcze możliwość kupienia tego PS3 za 400pln z kontrolerem to weź mi go, jestem zdecydowany w 100%.

kzkzg
02-12-2013, 15:05
Też bym przytulił ps3 za taka cenę jeśli da radę..

foto4deg
03-12-2013, 03:57
Panowie, rozmawiałem z pracownikami, w tym tygodniu promo nie ma, ale powinno być w przyszłym. Obecna cena to 1295 NOK, więc trochę drogawo. Jak coś wynajdę, dam znać.

Aeon88
13-12-2013, 23:57
Kutfa nie wytrzymałem i kupiłem nowe PS3 SS 12GB za 649 ;P teraz tak - mam używany dysk Hitachi 160GB 7200rpm ale myślałem o zakupie 60GB SSD do PS3 (nie potrzebuję dużo miejsca, 60GB styknie). Teraz pytanie - czy ktoś ma SSD w PS3? Jak się ma szybkość interfejsu i uruchamiania wszystkiego po instalacji takiego dysku? Ogólnie denerwuje mnie ogólna zamuła na fabrycznych 12GB, czytałem że na HDD będzie szybciej, ale ciekaw jestem czy na SSD będzie jeszcze lepiej? Widzę filmiki na YT ale tam porównują ładowanie się gier a mi bardziej chodzi o szybkość samego interfejsu konsoli, bo grę ładuję raz i mi to raczej dynda, ale po interfejsie ruszam się sporo, np jak włączam YT iple czy PS Store to z deczka to trwa :)

To jak, testował to ktoś już? :)

foto4deg
14-12-2013, 01:54
Może się przyda:
http://hardforum.com/archive/index.php/t-1613157.html

Aeon88
14-12-2013, 11:43
Wsadzę Hitachi 7200rpm, jak będzie zamuła to kupię SSD. Wgrywanie gier to jedno, ale prędkość interfejsu i ładowania rzeczy już w grze (np aut w garażu GT5) to co innego, na SSD czuć sporą różnicę w tych rzeczach, więc jak HDD będzie wolny to się go wymieni.

Mam jeszcze inne pytanie, jak ze starszymi grami? Siedzi ktoś jeszcze na sieci w takich pozycjach jak CoD MW2 czy NFS Most Wanted? Czy serwery pustoszeją? Mam dylemat czy kupić na start 2-3 gry starsze czy 1 nową, chciałbym pograć na sieci.

Marcin Jakubowski
14-12-2013, 17:40
kup last of us. Tryb dla jednego gracza oferuje naprawdę mocne doznania, takie, że gram drugi raz.
Ja w sieci nie gram ale ponoć też jest miodnie :)

meehoo
01-01-2014, 03:12
Mnie również zamarzyła się nowa PS3, widzieliście jakieś ciekawe promocje? W pażdzierniku bywały już po 599PLN, ale przespałem moment, teraz o dziwo ceny poszły do góry?
Dodam, że chodzi mi o jak najtańszy zakup, czyli w grę wchodzi tylko wersja 12GB (dysk już mam).

Aeon88
02-01-2014, 13:36
Kupuj kupuj to PS3, w Play Station Store jest promocja - NFS MW 2012 za 30zł, Battlefield 3 za 30zł, Crysis 1 i 2 niecałe dwie dychy, Crysis 3 za 30 zeta ;) poprostu miodnie ;P To samo Medal of Honor czy inne tytuły sprzed roku/dwóch :)

meehoo
02-01-2014, 15:30
Wiesz presji nie mam, bo mam w tej chwili Xboxa360, ale jest parę tytułów na PS dla których byłbym skłonny kupić tą konsolkę, szczególnie w cenie 500-600PLN, nawet jako odtwarzacz Blu-Ray z funkcją grania ;) Niestety oferty w Polsce w tej chwili krążą w okolicach 700PLN, podczas gdy w UK zdażają się promocje (np. na Amazonie czy w Tesco) po 99Ł.

Aeon88
12-01-2014, 12:52
Mam pewien problem... Gracie na PS3 w Battlefield, CoD lub inne typowo realistyczne strzelanki gdzie celować trzeba ręcznie analogiem? Macie problemy ze sterowaniem? Ile czasu zajęło Wam nauczenie się sterowania w takich grach na padzie? Z BF3 zaczynałem na PC, niedawno kupiłem konsolę i obiecałem sobie że wszystkie tytuły w które lubię grać przeniosę na konsolę, która będzie wyłącznym sprzętem do grania u mnie (żeby nowych tytułów nie kupować i na PC i na PS3 tylko na samo PS3 a kompa zwolnić z grania). Wszystko poszło fajnie, ale mam problem z BF3 właśnie. Po 20 godzinach grania uważam że sterowanie padem to tragedia. Nie padam non stop, udaje mi się czasem kończyć rundę w top5, ale to nie jest to co na PC. Na domiar złego wczoraj przysiadłem w BF3 na PC właśnie i trzaskałem ludzi jak leci, nie skończyłem rundy poza top3 ani razu praktycznie, dziś siadłem na PS3 i jako gracz czuję się jak bym był upośledzony. Obrót trwa wieki, nie ma mowy o szybkich akcjach taktycznych jak na PC, tylko latanie przed siebie z lekkimi odchyłami na boki i liczenie że ktoś się nawinie przede mną. Celowanie szczególnie snajperką to już całkowita porażka - nie dość że ciężko spotkać kogoś kto stoi w miejscu bo biegnącego padem z dużej odległości nie idzie trafić, to jeszcze samo celowanie jest ciężkie, nie ma się tak dokładnej władzy nad celownikiem jak przy celowaniu myszką na PC. Zbytnio taktyczne podejście do gry też nie wychodzi bo ludzi na serwerze jest mało i na dużych mapach straaaasznie wolno zdobywa się punkty bo... poprostu ciężko spotkać piechura (lubię grać snajperem).

Ogólnie się zastanawiam czy dla samych gier FPS tyou cod i bf nie wrócić na peceta i tylko na peceta je kupować, a resztę gier kupować tylko na ps3. Idzie te strzelanki w ogóle jakoś ogarnąć?

mateo912
12-01-2014, 23:48
Mam pewien problem... Gracie na PS3 w Battlefield, CoD lub inne typowo realistyczne strzelanki gdzie celować trzeba ręcznie analogiem? Macie problemy ze sterowaniem? Ile czasu zajęło Wam nauczenie się sterowania w takich grach na padzie? Z BF3 zaczynałem na PC, niedawno kupiłem konsolę i obiecałem sobie że wszystkie tytuły w które lubię grać przeniosę na konsolę, która będzie wyłącznym sprzętem do grania u mnie (żeby nowych tytułów nie kupować i na PC i na PS3 tylko na samo PS3 a kompa zwolnić z grania). Wszystko poszło fajnie, ale mam problem z BF3 właśnie. Po 20 godzinach grania uważam że sterowanie padem to tragedia. Nie padam non stop, udaje mi się czasem kończyć rundę w top5, ale to nie jest to co na PC. Na domiar złego wczoraj przysiadłem w BF3 na PC właśnie i trzaskałem ludzi jak leci, nie skończyłem rundy poza top3 ani razu praktycznie, dziś siadłem na PS3 i jako gracz czuję się jak bym był upośledzony. Obrót trwa wieki, nie ma mowy o szybkich akcjach taktycznych jak na PC, tylko latanie przed siebie z lekkimi odchyłami na boki i liczenie że ktoś się nawinie przede mną. Celowanie szczególnie snajperką to już całkowita porażka - nie dość że ciężko spotkać kogoś kto stoi w miejscu bo biegnącego padem z dużej odległości nie idzie trafić, to jeszcze samo celowanie jest ciężkie, nie ma się tak dokładnej władzy nad celownikiem jak przy celowaniu myszką na PC. Zbytnio taktyczne podejście do gry też nie wychodzi bo ludzi na serwerze jest mało i na dużych mapach straaaasznie wolno zdobywa się punkty bo... poprostu ciężko spotkać piechura (lubię grać snajperem).

Ogólnie się zastanawiam czy dla samych gier FPS tyou cod i bf nie wrócić na peceta i tylko na peceta je kupować, a resztę gier kupować tylko na ps3. Idzie te strzelanki w ogóle jakoś ogarnąć?

Od dawna wiadomo że pad do fps się nie nadaje :) tak samo jak klawiatura jest kiepska przy "ścigałkach" i "nawalankach" ;)

shaolin
13-01-2014, 03:49
Dlatego trzeba se kupic klawiature i myszke do pleja...

Aeon88
13-01-2014, 15:25
Podkręciłem trochę czułość i po przyzwyczajeniu się do szybszej reakcji jest trochę lepiej, będę musiał poprostu stopniowo zwiększać czułość analoga i się "dostrajać". Kupno myszki i klawiatury do PS3 to byłby niegłupi pomysł, jednak trzeba do tego dokupić jakiś Eagle Eye czy coś w ten deseń co kosztuje około 300zł lub stawiać... komputer z linuksem obok konsoli który będzie udawał pada :D obydwa rozwiązania średnio się opłacają. Niestety nie da się ot tak wpiąć myszki i klawiatury do USB PS3 i grać na tym.

Z drugiej strony, jaką by to miało wygodę? I druga sprawa jakie szanse mieli by inni gracze pozostający na padzie? Praktycznie zerowe, chyba że są naprawdę PRO. I chyba najbardziej z ostatniego powodu do PS3 nie można takiego sprzętu ot tak sobie podłączyć.

RobertMiernik
13-01-2014, 15:35
Niestety trzeba 'ćwiczyć' jak z chłopakami graliśmy w BFa to dopiero po jakimś miesiącu/dwóch (raz w tygodniu) dawało się rozsądnie strzelać (pomijam to, że na początku nawet bieganie było dla mnie mocno uciążliwe i spocony kończyłem granie ;P).

Ogólnie w strzelanki wbrew pozorom gra się na padzie bardzo przyjemnie, trzeba tylko się przestawić z PCtowego rżnięcia na konsolowy relaks ;)

Majek
13-01-2014, 17:08
Ogólnie w strzelanki wbrew pozorom gra się na padzie bardzo przyjemnie, trzeba tylko się przestawić z PCtowego rżnięcia na konsolowy relaks ;)To jest główny powód, dla którego nie ma multiplatformowych serwerów. Chociaż X-arze mogli by grać z playowcami razem... Ale jedni i drudzy nie mieliby najmniejszych szans z użytkownikami kompów.

A pad jest tragedią. Kilka lat temu kupiłem sobie konsolę, żeby przenieść się z graniem przed telewizor. I gucio z tego wyszło. Bo gry, w które lubię sobie pograć, na padzie są dla mnie zupełnie niegrywalne. Mając do wyboru wersję PC i PS3, bez wahania wybieram PC. Wpadłem więc na pomysł, że w swoje gry będę dalej grał na kompie, na Playu będę się jedynie relaksował przy mniej wymagających zręcznościówkach (do tego pad nadaje się doskonale). Miałem też dłuższą zajawkę na Gran Turismo, czasem lubię sobie jeszcze pośmigać, ale mało czasu mam na to wszystko. Generalnie mało grałem ostatnio, jak już grałem, to raczej na PCie, a jak mi się już zdarzyło zagrać na PSie, to raczej przy użyciu kierownicy. Więc wielkie są moje męczarnie ostatnio, gdyż bardzo wkręciło mnie GTA V. Niby jest coraz lepiej z ogarnięciem pada, ale to ciągle nie to...

mateo912
13-01-2014, 17:14
To jest główny powód, dla którego nie ma multiplatformowych serwerów. Chociaż X-arze mogli by grać z playowcami razem... Ale jedni i drudzy nie mieliby najmniejszych szans z użytkownikami kompów.

A pad jest tragedią. Kilka lat temu kupiłem sobie konsolę, żeby przenieść się z graniem przed telewizor. I gucio z tego wyszło. Bo gry, w które lubię sobie pograć, na padzie są dla mnie zupełnie niegrywalne. Mając do wyboru wersję PC i PS3, bez wahania wybieram PC. Wpadłem więc na pomysł, że w swoje gry będę dalej grał na kompie, na Playu będę się jedynie relaksował przy mniej wymagających zręcznościówkach (do tego pad nadaje się doskonale). Miałem też dłuższą zajawkę na Gran Turismo, czasem lubię sobie jeszcze pośmigać, ale mało czasu mam na to wszystko. Generalnie mało grałem ostatnio, jak już grałem, to raczej na PCie, a jak mi się już zdarzyło zagrać na PSie, to raczej przy użyciu kierownicy. Więc wielkie są moje męczarnie ostatnio, gdyż bardzo wkręciło mnie GTA V. Niby jest coraz lepiej z ogarnięciem pada, ale to ciągle nie to...

bo konsola jest właśnie fajna do takich "prostych" gierek i do gier multi offline ;)
za to ja bardzo żałuje że na PC nie ma tylu "bijatyk" co na ps/xbox bo ile można grać w ciągle tego samego Devil May Cry/darksriders itp a na konsole co chwile coś nowego :|

RobertMiernik
13-01-2014, 17:19
przy odrobinie zacięcia się przestawisz i będzie tak samo fajnie jak na PC.
(Tak samo fajnie, nie znaczy tak samo zwinnie ale to inna sprawa, moim zdaniem jest tak samo fajnie, więc po co sobie pluć za zwinność?)

Na PC też są magicy robiący w grach rzeczy, które innym się nie mieszczą, tak samo można się łamać a chodzi po prostu o wypracowanie odpowiedniego skilla, teraz już bym się nie zamienił z konsoli na PCta, mimo że konsola nieuruchamiana rok z kawałkiem - czasu nie ma.

Nie porównuj i będzie dobrze...

Aeon88
13-01-2014, 19:58
Grałem dziś całą noc do samego rana (w dzień nie mam czasu) i powiem Wam że idzie się przyzwyczaić do czulszego pada. A grając na większej czułości nie ma już takiego muła jak wcześniej, gdzie obracałem się kilka sekund (tragedia). Widać to co mówią (ćwiczyć ćwiczyć ćwiczyć) to niestety prawda, i nie da się bez wielogodzinnego treningu grać na padzie dobrze. Teraz kwestia każdego ludzia indywidualnie ile tych godzin potrzeba aby się nauczyć dobrze grać, ja przegrałem około 30 w BF3 i nadal nie czuję się pewnie. Niektórzy z powodów manualnych w ogóle nie przestawią się na pada i nigdy to nie będzie dla nich dobry kontroler, sam mimo że idzie coraz lepiej to nigdy nie będę miał takiej wprawy jak na PC.

Ale jedno jest pewne - wszystkie inne gry (poza strategiami) na konsoli gra się przyjemniej i lepiej niż na PC, szczególnie piłka, wyścigi, bijatyki, przygodówki i inne takie. Tylko strategie odpadają całkowicie (nie wyobrażam sobie age of empires na ps3) a do strzelanek trzeba się nauczyć grać, reszta to miodek. Co do strzelanek, jak się nie chce zarabiać na graniu tylko grać dla przyjemności, to po opanowaniu pada dają tyle samo frajdy na konsoli co na PC, co widać po komentarzach osób ktore się przesiadły i nie żałują.

PS. A, i cena konsoli spadła znowu do 650zł, jest ich z 20 sztuk w Auchan Rzeszów, jak ktoś chce kupić to warto teraz to zrobić bo wszędzie goła ps3 kosztuje po 750-850zł.

meehoo
13-01-2014, 23:06
Kupowałem dopiero co w Neo24 za 629PLN z wysyłką, a za parę dni (jeszcze na pewno przedwczoraj były) pojawiły się na OleOle za 599PLN (dostawa gratis).

Aeon88
14-01-2014, 00:05
Widzisz to jeszcze taniej :) tylko brać ;P

meehoo
14-01-2014, 00:07
Ja już mam. Dokupiłem też Move'a, fajna zabawka :) Jeszcze tylko dokończę GTA V na Xboxie i przesiadam się całkowicie na PS3 :)

gryson
04-02-2014, 08:30
W neonecie w gazetce jest w tej chwili PS3 500GB z movem i dwoma grami na mova za 990,-. To chyba dobra cena?
Zastanawiałem się czy nie wziąć tego zestawu (mogę dokupić okazyjnie GTAV i NFS Rivals na PS3 właśnie), póki moja lepsza połowa nie wprowadziła się do mnie, bo później może fochem rzucać za takie wydatki ;)
Ale wciąż mam dylemat czy nie dołożyć 8 stów i nie wziąć PS4 - tego mova nie potrzebuję i nie będę korzystał, i na pewno nie dokupię go do PS4.
Co byście wzięli: tego PS3 czy PS4?

shaolin
04-02-2014, 08:38
Ps3 bo jak chcesz lepsza grafe to i tak trzeba kupic pc ;)

gryson
04-02-2014, 10:09
Na razie pc nie planuję rozbudowywać niestety, fotoszopy działają, więc do szczęścia więcej mi nie trzeba, a wydać co 2-3 lata grubą kasę na zmianę podzespołów pc-ta mi się nie uśmiecha, tylko po co to by z raz w roku zagrać w nową grę. Dlatego wolę kupić konsolę. Narazie mało jest gier na PS4 i tylko to mnie hamuje przed jej kupnem, na PS3 mam duży wybór gier, ale właśnie mam dylemat czy ładować się teraz w PS3 czy od razu wziąć nowszą, na którą będą pojawiać się nowe gry, a na PS3 nie wiadomo ja długo będą nowe gry się pojawiać. Żeby nie skończyło się tym, że za 2 lata będę musiał i tak kupić PS4, żeby grać w nowe gry.

meehoo
04-02-2014, 10:19
Ten zestaw w Neo jest w dobrej cenie, jak się zdecydujesz na PS3 to warto tam wziąć. Co do Mova to bym nie przekreślał, ostatnio mocno cisnę w Sports Champions :) Natomiast ja osobiście liczę się z tym, że za 2-3 lata i tak będę zmieniał na PS4. Jeżeli chcesz sprzęt "na lata" to na dzisiaj już na pewno nie PS3.

shaolin
04-02-2014, 10:22
Na razie jak juz ;)

Multi na ps4 platne, media server nie dziala, gier duzo nie ma, mam dalej wymieniac?

Sam kupilem w grudniu PS3 (tez myslalem o PS4) mimo, ze widac, ze graficznie to stary grat ale siedze w dobrej odleglosci od tv i jest git, bo nawet gierki sprzed 5-6 lat daja duzo frajdy (jestem pctowcem i wiem jak powinny gry wygladac ;) )

gryson
04-02-2014, 10:48
Marcin, nie bądź ekonetem ;p
Zabiliście mi ćwieka, dylemat dalej pozostał. W sieci nigdy grać nie lubiłem, więc to dla mnie nie argument. Jedynie cena i ilości gier do mnie przemawia. O matulu :)
A jeszcze OT: kiedyś mnie uczono, że "na pewno" piszemy oddzielnie a "narazie" piszemy łącznie, tak mi się zakodowało i często te "narazie" piszę właśnie tak.
A dyskusja wciąż trwa ;)

shaolin
04-02-2014, 11:00
Jestem zbyt piekny i zbyt mlody, zeby byc ekonetem :razz: :mrgreen:

Bierz ps3, taniej, wiekszy wybor, gierki dalej miodne, itd... poza tym kiedys nie grales w multi, ale teraz moze zaczniesz jak sie ustawimy w GTA5, ja, Ty i rsz i zrobimy rozpiernicz total w Los Santos :twisted: :mrgreen:

gryson
04-02-2014, 11:20
Jestem zbyt piekny i zbyt mlody, zeby byc ekonetem :razz: :mrgreen:

To do złotych ust powinno trafić ;)
Dam sobie czas na zastanowienie do jutra, coś chciałbym wybrać, im szybciej tym lepiej, bo u mnie takie zastanawianie zawsze kończy się tym, że nic nie kupuję ostatecznie ;/

shaolin
04-02-2014, 11:32
Dlatego ja sugeruje, zebys przestal sie zastanawiac i wzial PS3, to caly czas dobry sprzet...

gryson
04-02-2014, 11:38
Zaraz spróbuję sprawdzić czy koleś ma jeszcze do sprzedania okazyjnie te GTA i NFS. Jeśli tak to... wiesz sam ;)

I jeszcze dodatkowa zagwozdka: ewentualnie brać zestaw z neonetu z movem i dwiema grami do mova (którego nie będę używał - nie wyobrażam sobie siebie gibającego lub machającego łapami stojąc przed tv), czy lepiej wziąć taki zestaw - spojrzałem na yt, chyba fajne gry w tym zestawie: http://playstation.strefamarek.allegro.pl/sony-playstation-3-500gb-beyond-the-last-of-us.html
Cena ta sama, ale przynajmniej dwie gry, w które zagram, a nie odłożę na półkę.

shaolin
04-02-2014, 11:58
Mam move, ale w sumie duzo nie gram... przyda sie pewnie do Heavy Rain bo na padzie ta gra jest pierunsko trudna.

Bralbym ten drugi zestaw. The Last of Us jeszcze nie zaczalem (mam na polce) ale to podobno jedna z najlepszych gier na PS3 ever!

Poki co od grudnia zrobilem tak:
Uncharted 1, 2, 3, GTA5, Red Dead Redemption, Sleeping Dogs. Po drodze FIFA14, GT5, Fight Night Champion, teraz cisne w Tomb Raidera, zostal mi Heavy Rain, The Last of Us, Assassin's Creed 4: Black Flag (mialem 50% zrobione na PC, ale postanowilem, ze przejde na PS3), itp. Przy kazdej z wymienionych gier bawilem sie/bawie sie dobrze.

gryson
04-02-2014, 12:00
W euro rtv jest za 999 zestaw właśnie z The Last of us, jest od ręki u mnie. A na ten zestaw z komputronika musiałbym pewnie z 2-3 dni poczekać aż dowiozą, ale z ciekawości sprawdzę dziś w komputroniku czy przypadkiem nie mają tam jakiegoś fajnego zestawu od ręki ;)
Heavy Rain to chyba nie mój klimat, choć widzę, że golizna jest ;)

Boryszuk
04-02-2014, 12:03
Przy kazdej z wymienionych gier bawilem sie/bawie sie dobrze.

Nie jestem zaskoczony. Pamiętam jak wiele radości miałeś z kulki od łożyska!

Jacek Q
04-02-2014, 12:09
nie wyobrażam sobie siebie gibającego lub machającego łapami stojąc przed tv

Move jest zawsze dobry aby wytłumaczyć kobiecie konieczność zakupu ps3. Bo Move odmładza, odchudza, wygładza, upiększa, ujędrnia, powiększa (co trzeba), pomniejsza (jeżeli trzeba), uatrakcyjnia, unowocześnia, uczy, leczy, odpręża.
PS3 + move jest stworzony dla dynamicznych, nowoczesnych, niezależnych kobiet.
A my faceci od czasu do czasu, przy okazji, możemy chyba przez kilkanaście godzin dziennie pograć w Gran Turismo dla naprzykladu.

shaolin
04-02-2014, 12:13
W euro rtv jest za 999 zestaw właśnie z The Last of us, jest od ręki u mnie. A na ten zestaw z komputronika musiałbym pewnie z 2-3 dni poczekać aż dowiozą, ale z ciekawości sprawdzę dziś w komputroniku czy przypadkiem nie mają tam jakiegoś fajnego zestawu od ręki ;)
Heavy Rain to chyba nie mój klimat, choć widzę, że golizna jest ;)

Heavy Rain to taki tam Rutkowski Patrol ;) Ale dobre akcje sa.

Nie jestem zaskoczony. Pamiętam jak wiele radości miałeś z kulki od łożyska!

Tez bys mial wiele radosci jakbys swojej nie zepsul ;)

A my faceci od czasu do czasu, przy okazji, możemy chyba przez kilkanaście godzin dziennie pograć w Gran Turismo dla naprzykladu.

:mrgreen:

gryson
04-02-2014, 13:52
To jest argument, kupię PS3, aby kobita mogła brykać przed telewizorem dla zdrowia (tylko nie zdzierżę jeśli będzie jeszcze chudsza niż jest :O).
Po pracy robię tour de shoping w poszukiwaniu najlepszej kombinacji/zestawu do kupienia. Raz się żyje, jak szaleć to szaleć, bij matka całe jajko na patelnię ;)

gryson
04-02-2014, 19:42
No i nabyłem to "cudo". I od razu refleksja: ja się chyba nigdy nie przekonam do kontrolera, nie ogarniam, zero koordynacji. Co zakręt to dzwon ;)
I druga, gorsza sprawa: 720p. Nie doczytałem, ale byłem przekonany, że przynajmniej te najnowsze gdy na PS3 wyszły już w 1080p, a tu "muka", i NFS Rivals i GTA V są w 720p. Grafa nie powala.
Kurde, gdybym wiedział, to chyba jednak wziąłbym PS4... ale trudno, muszę się jakoś pomordować z tym sprzętem parę miesięcy, może sie przyzwyczaję, a później i tak zmienię na PS4 ;)
Dwie zawiechy już konsola zdążyła zaliczyć, w tym raz w trakcie grania, no masakra.

shaolin
05-02-2014, 04:08
Na pudelkach masz rozdzialke jakby co... ;) Ten sprzet ma ponad 7 lat, a juz wtedy odstawal grafa od PC wiec musisz sie przyzwyczaic, co idzie dosc latwo jezeli sie skupisz na grze i nie bedziesz siedzial 10cm od TV ;) ja przesiadlem sie z grafy fullhd, ustawionej najczesciej na full na to i tez na poczatku mnie odrzucalo... ale dalem rade ;) Kup sobie Fight Night Champion, tam masz wyzsza rozdzialke, a i w ryj mozna dac ;)

Co do zawieszania to mi tez sie dwa razy zawiesila, ale w ciagu 2 miesiecy, a nie 2h ;) wiec moze obadaj co i jak.

gryson
05-02-2014, 06:54
Teraz już wiem, że trzeba tę rozdzielczość na pudełkach sprawdzać, ale i tak nic to nie zmieni, bo skoro chcę zagrać w konkretną grę to nie mam do wyboru dwóch wersji tej samej gry, ale z różną rozdzielczością.
Poprzestawiałem ustawienia wyświetlania w menu playaka i trochę lepiej wygląda. Po jakimś czasie się przyzwyczaję, spoko będzie.
Po kilku godzinach grania wciąż obsługa pada to tragedia, ale to się z czasem będzie poprawiać. Jednak o kierownicy muszę pomyśleć na poważnie, mam taką do kompa, ale niestety tylko na pc. Będę więc musiał kupić drugą na ps3/ps4.
Łącznie zawiesiła się wczoraj 3 razy - 2 razy przy aktualizacji gier przez sieć i raz w środku gry (NFS Rivals). Będę obserwował czy to się będzie powtarzać, oby nie.
Ogólnie jestem zadowolony. Ale ukradła mi wczoraj kilka godzin z życia, i tak będzie w najbliższym czasie prawie codziennie :O znów na nic nie będę miał czasu ;)

shaolin
05-02-2014, 07:06
Jak masz kupowac kiere to tylko Logitech G25 albo G27... chyba, ze chcesz cos z wyzszej polki, wtedy force dynamics 401 ;)

gryson
05-02-2014, 09:24
Tyle za kierownicę nie dam :) Poszukam czegoś budżetowego ;)

shaolin
05-02-2014, 10:09
Albo kup Logitecha albo nic, trast mi...

gryson
05-02-2014, 10:52
Bez nic nic nie poradzę, chyba, że szybko się do pada przekonam.
A budżet na takie logitechy nie pozwala. Poszukam czegoś tańszego niestety.

Majek
05-02-2014, 11:03
Bierz ps3, taniej, wiekszy wybor, gierki dalej miodne, itd... poza tym kiedys nie grales w multi, ale teraz moze zaczniesz jak sie ustawimy w GTA5, ja, Ty i rsz i zrobimy rozpiernicz total w Los Santos :twisted: :mrgreen:Doliczcie jeszcze mnie, jakby co. ;-)

To jest argument, kupię PS3, aby kobita mogła brykać przed telewizorem dla zdrowia (tylko nie zdzierżę jeśli będzie jeszcze chudsza niż jest :O)
Lepiej kup jej Shii ;-)
xi3tjXhxYAw

No i nabyłem to "cudo". I od razu refleksja: ja się chyba nigdy nie przekonam do kontrolera, nie ogarniam, zero koordynacji. Co zakręt to dzwon ;Oj tak. Ja też ciągle nie mogę się przestawić mimo, że już jakiś czas gram. Coraz lepiej ogarniam pada, ale to ciągle nie to samo, co myszka. Co prawda GTA V to jest pierwsza gra, która przykuła mnie do pada na dłużej, niż kilka godzin (do tej pory, jak już okazjonalnie grałem, to na kierownicą), ale myślałem, że się szybciej przestawię.

Tyle za kierownicę nie dam :) Poszukam czegoś budżetowego ;)
Logitech Driving Force GT. To jest kierownica dedykowana do Gran Turismo 5. Jakością nieco odstaje od G25, czy G27, ale jeździ się nią całkiem przyjemnie (głośna jest franca). Jeżeli chodzi o stosunek ceny do możliwości, to jest naprawdę ok. Też się przymierzałem do G27, ale stwierdziłem, że jeżeli mam sobie rekreacyjnie pojeździć raz na jakiś czas, to bez sensu, żebym wydawał na kierownicę więcej niż 500 PLN. Generalnie, to nie żałuję zakupu.

Albo kup Logitecha albo nic, trast mi...
Chłopaki na forum GT5 (nie mylić z GTA V ;-) ) chwalą też bardzo kierownice firmy Fanatec.

Jacek Q
05-02-2014, 11:23
Budżetowa i sprawdzona: Saitek 4 in 1 Vibration Wheel (http://im9.cz/sk/iR/importprodukt-orig/752/75277b4d43e7169c740256c766868750--mmf250x250.jpg)
Jeździłem na PS2, PS3 i młody ujeżdża NFS na PC. Kierownica sporo przeszła i sprawuje się bardzo dobrze.

gryson
06-02-2014, 08:54
Będę musiał na którąś z podanych przez Was kierownic się skusić, a może jeszcze coś innego znaleźć. Bo choć najbardziej lubię samochodówki, to wczoraj znów wolałem GTA V zamiast NFS, właśnie z powodu pada. O ile na GTA V już jakoś ogarniam, choć jeszcze tragicznie, to w NFS nie huhu nie mogę się przyzwyczaić do braku kierownicy lub klawiatury :)
Za dużo wczoraj nie grałem, ale stwierdzam, że faaaajne te GTA V ;)

shaolin
06-02-2014, 11:09
Kup sobie GT5 albo GT6 lepiej, jak chcesz cos pojezdzic ;)

Zrobil mi sie apdejt systemu w PS3 przed chwila, zobaczymy czy cos skopali ;)

Aeon88
10-02-2014, 12:46
W Auchan Rzeszów PS3 slim 12GB kosztuje ok. 570zł, jest promocja, jakby ktoś był zainteresowany.

meehoo
10-02-2014, 14:53
W Bydgoszczy ta sama promocja, jak ktoś szuka to warto.

shaolin
15-02-2014, 16:36
W co gracie albo co polecacie? Bo przedwczoraj skonczylem AC4:BF, przed chwila skonczylem The Last of Us (miazga x miliard!!!!!), zostal mi Heavy Rain i niekonczace sie gry czyli Fifa, GT5 i Fight Night Champion ;)

meehoo
15-02-2014, 18:44
Seria Uncharted, God of War, Assasin's Creed, GTA V. To tak na szybko ;)

foto4deg
15-02-2014, 22:53
Teraz w PSS są lutowe promocje, może coś tam znajdziesz dla siebie. Ja gram w NBA2k14 (jakby ktoś reflektował online, to byłoby super) Assasin's i jeszcze Castlevania Lords of Shadow. Przy okazji PS Media Server spisuje się na Mac-u bardzo dobrze.

Aeon88
16-02-2014, 09:25
Battlefield 3 na sieci, GTA V.

shaolin
17-02-2014, 11:29
Seria Uncharted, God of War, Assasin's Creed, GTA V. To tak na szybko ;)

Unchartedy mam zrobione, God of War w sumie tez tylko to bylo dawno temu x milion. AC i GTA5 tez zrobione wiec musze jeszcze poszukac :D

Teraz w PSS są lutowe promocje, może coś tam znajdziesz dla siebie. Ja gram w NBA2k14 (jakby ktoś reflektował online, to byłoby super) Assasin's i jeszcze Castlevania Lords of Shadow. Przy okazji PS Media Server spisuje się na Mac-u bardzo dobrze.

Wole gry na plytach, bo przy moim necie rwacym to zanim cos sciagne to minie tysiac lat. NBA mialem brac za pierwszym razem jak kupowalem konsole, ale zrezygnowalem bo w sumie ostatni raz gralem w NBA z 10 lat temu ;)

Battlefield 3 na sieci, GTA V.

Battlefieldy wszystkie zrobilem na PC, w multi z moim netem nie pogram za bardzo bo mam wysokie pingi. GTAV skonczone...

No nic, ide sie rozejrzec po jakichs rankingach top2013 :D Myslalem o najnowszym Metal Gear Solid bo ta seria to klasyka klasyki. Szkoda, ze nie zrobili nowego Tenchu, to byl rozpiernicz dobry.

foto4deg
17-02-2014, 12:07
NBA mialem brac za pierwszym razem jak kupowalem konsole, ale zrezygnowalem bo w sumie ostatni raz gralem w NBA z 10 lat temu ;)

Bierz NBA - ja nigdy na padzie nie grałem, a ostatnie NBA na pc-cie to 2007 :D Pogramy online - mimo różnicy czasu :)

meehoo
17-02-2014, 13:01
Unchartedy mam zrobione, God of War w sumie tez tylko to bylo dawno temu x milion. AC i GTA5 tez zrobione wiec musze jeszcze poszukac :D

Zobacz Enslaved, naprawdę fajna, trochę niedoceniona gra. Koniecznie też najnowszy Tomb Raider!

shaolin
17-02-2014, 13:09
Tomb Raidera juz skonczylem ;) a Enslaved wyglada ciekawie, troche wieje przeniesiona chinska mitologia do USA ;)

foto4deg, nie pogramy na necie bo mam zbyt wysokie pingi :cry: sprawdzone. Musisz poczekac az przyjade do Polski ;)

Keek
18-02-2014, 01:51
...co polecacie?

Poza tymi ktore wymieniles i wymienili koledzy.

- "Dishonored"
- "Silent Hill Homecoming"
- "Silent Hill Downpour"
- "Dead Space"
- "Deus Ex"
- "Driver San Francisco"
- "Resident Evil 6"
- "GTA 4"

Abaddon84
18-02-2014, 20:12
inFamous 1 i 2

Aeon88
19-02-2014, 16:54
Mam do opylenia GTA IV na PS3 i pytanie o GTA V.. Otóż denerwuje mnie fakt, że jak sobie pozbieram fajne fury to one w czasie misji znikają. Np biorę takiego Banshee w GTA IV i jadę na misię. Dojeżdżam do wskazanego punktu, włącza się filmik, a ja mam przesiąść się do auta mafii i zawieźć bossa w jakiś cel, zabić paru gości, po czym wrócić do jego domu lub odstawić go w inne miejsce. Problem w tym, że jak wrócę tam gdzie zostawiłem swoją furę to jej już nie ma. Nawet jak odejdę na chwilę, np wysiądę z auta przy parku, pozabijam w parku gości, to po powrocie auta już nie ma.

To jest cholernie irytujące bo to są rzadkie auta w grze, i denerwujące jest ciągłe szukanie ich gdy chce się je mieć ciągle. Jedynym wyjściem dla mnie było wsiadanie do super auta pod safehouse, zrobienie rundki wokół bloku, po czym parkuję auto pod domem i siedząc w aucie czekam aż pojawią się inne Banshee na ulicy, wysiadam ze swojego i wsiadam do innego, które po misji oczywiście znika. I tak w kółko, jeśli chciałbym jeździć nimi na misje. To jest bez sensu.

PYTANIE BRZMI: czy w GTA V rozwiązano ten problem i auta pozostają tam gdzie je zostawiacie? Czy dalej jeżdżenie autami najlepszymi na misje jest równoznaczne z ich utratą?

shaolin
20-02-2014, 06:26
W sumie nie zwrocilem na to uwagi, ale furki raczej zostaja dluzej niz krocej. Ja po prostu bralem co daja (w koncu to GTA, a nie kurna Car Collector Simulator :twisted:), tylko cos co wyglada jak Gallardo schowalem do garazu ;)

Dzieki za Wasze listy ze spisem gier, oczywiscie 85% przelazlem dawno temu ale to nic ;) zamowilem pare gierek (kolekcja MGS, NFS: Rivals, kolekcja Infamous), zobaczymy co tam daja ;)

Aeon88
20-02-2014, 13:10
Niby tak, ale spotkać sportowe auto w GTA IV typu banshee, corquete czy infernus, szczególnie ten ostatni, to jak trafic 5 w totka, więc baaardzo cięzko. Wkurza fakt, że wozisz się kanciatymi gratami przez 95% gry, bo jak już raz na parę dni coś ciekawego spotkasz na ulicy to 1 misja i auta nie ma. To jest bardzo wkurzające. Pewnie stąd skrypt "zwołujący" wszystkie infernusy w mieście jak tylko wsiądę do jednego, wtedy łatwo nazbierać kilka takich aut i mieć je zawsze, ale tak jak pisałem, trzeba ostawiać szopkę wokół safehouse przed większością misji.

shaolin
20-02-2014, 13:17
Dlatego ja zamiast kolekcjonowac auta w GTA4 to po skonczeniu singla po prostu lazilem z buta i rozwalalem wszystko z bazooki albo sobie latalem :twisted:

Aeon88
20-02-2014, 13:41
Ja teraz chcę opylić GTA IV i poluję na używane GTA V na alle ;) tam będzie więcej rzeczy do zrobienia, no i większe garaże :D tuning aut, tenis, golf ;P i pełne serwery na multi bo nie ma i nie będzie GTA VI przez najbliższe parę lat.

gryson
20-02-2014, 15:27
Ja właśnie wczoraj znienacka skończyłem GTAV :) Nagle się skończyło na klifie przy romantycznym zachodzie słońca, łzy w oczach normalnie, szloch przy krzyku mew ;)
Z samochodami w GTA5 nie ma problemu, zależy od misji, czasami znikają a czasami nie. A najczęściej to wracają (gdy na akcji mieliśmy jakiś skrojony samochód lub nasz rozbiliśmy i wzięliśmy inny) przed kryjówki, samodzielnie ;)
Nie wiem jak w GTA4, ale w piątce konkretne typy aut występują w konkretnych dzielnicach, w "citi" można częściej spotkać sportowe fury, w gorszych dzielnicach stare rempidła. Ale zasada jest chyba podoba do tego o czym wspomniałeś wcześniej: jak jedziesz sportowym to wokół zaraz pojawia się mnóstwo sportowych, jak jedziesz złomem to dookoła złomy i nie ma do czego się przesiąść. Ale zwykle coś się nawinie, żeby zwinąć w trakcie lub po akcji. Raz musiałem nawet próbować ukraść traktor, bo nic innego nie jechało w górach, tyle, że uzbrojony po zęby "rednek" wpakował we mnie serię ołowiu i na tym się skończyło ;)
Zresztą pod koniec jak miałem gdzieś jechać to i tak najchętniej kroiłem helikopter i leciałem zamiast przebijać się przez całą wyspę autem ;)
I wyczaiłem miejscówkę gdzie stoi bugatti veyron, ale tylko w dzień i nie zawsze, ale chętnie z niego korzystałem.
A od dziś eksploruję wyspę i zaliczam misje poboczne.
I też już się zastanawiam w co zagrać w następnej kolejności.

shaolin
20-02-2014, 15:32
Pozniej zagraj we wszystkie Uncharted'y.

W sumie ja tez musze zrobic poboczne misje w GTAV bo zrobilem tylko 30% ;)

Rafał_Sz
20-02-2014, 15:36
Ja właśnie wczoraj znienacka skończyłem GTAV :) Nagle się skończyło na klifie przy romantycznym zachodzie słońca, łzy w oczach normalnie, szloch przy krzyku mew ;)
Z samochodami w GTA5 nie ma problemu, zależy od misji, czasami znikają a czasami nie. A najczęściej to wracają (gdy na akcji mieliśmy jakiś skrojony samochód lub nasz rozbiliśmy i wzięliśmy inny) przed kryjówki, samodzielnie ;)
Nie wiem jak w GTA4, ale w piątce konkretne typy aut występują w konkretnych dzielnicach, w "citi" można częściej spotkać sportowe fury, w gorszych dzielnicach stare rempidła. Ale zasada jest chyba podoba do tego o czym wspomniałeś wcześniej: jak jedziesz sportowym to wokół zaraz pojawia się mnóstwo sportowych, jak jedziesz złomem to dookoła złomy i nie ma do czego się przesiąść. Ale zwykle coś się nawinie, żeby zwinąć w trakcie lub po akcji. Raz musiałem nawet próbować ukraść traktor, bo nic innego nie jechało w górach, tyle, że uzbrojony po zęby "rednek" wpakował we mnie serię ołowiu i na tym się skończyło ;)
Zresztą pod koniec jak miałem gdzieś jechać to i tak najchętniej kroiłem helikopter i leciałem zamiast przebijać się przez całą wyspę autem ;)
I wyczaiłem miejscówkę gdzie stoi bugatti veyron, ale tylko w dzień i nie zawsze, ale chętnie z niego korzystałem.
A od dziś eksploruję wyspę i zaliczam misje poboczne.
I też już się zastanawiam w co zagrać w następnej kolejności.
A pasażerskim samolotem latałeś? Czołgiem po mieście jeździłeś? :) Dodatkowo swoich aut możesz mieć w sumie naraz osiem. :)

gryson
20-02-2014, 15:41
Samolotem tak, czołgiem jeszcze nie, wszystko przede mną ;) Jakoś nie bawi mnie trzymanie aut w garażu, wolę skroić, przejechać się, rozbić się i skroić następną ;)
Aa, no i został mi sterowiec do kompletu, mam kod, więc chyba skorzystam ;)

shaolin
20-02-2014, 15:43
Z psem sie pobaw, a nie auta rozwalasz chamie! :twisted: :mrgreen:

gryson
20-02-2014, 15:49
Wolałbym kota, z centralnej Polski najlepiej, łownego ;p
A z zabaw to na panienki wolę się wybrać ;p Niezły ogier ze mnie i po 3 usługach panienki wymiękają ;p

RobertMiernik
20-02-2014, 17:23
się potem dziwią coponiektórzy, że nie można dobrych bryk znaleźć jak taki co znajdzie to rozwali ;]

Majek
20-02-2014, 17:44
Ja wczoraj też niespodziewanie skończyłem GTA V... Jakoś tak mi się smutno zrobiło, że to już koniec... Tak po prostu, wzięło się i się skończyło. A w sumie to tylko 77% z groszami gry zrobiłem. Zostało mi jeszcze kilka zleceń pobocznych (giełdowych Lestera) i sporo znajdek. Ooo... Skoki kaskaderskie, podmosty i loty na żyletkę też mam nie wszystkie zrobione... Ale R* zapowiada jakiegoś DLC rozbudowującego grę o kolejny wątek fabularny.

Myśliwca z bazy skroiliście? Tym to się fajnie śmiga. Jeszcze muszę jakoś Herculesa stamtąd wyciapyrgnąć, ale to już ciężka sprawa...

shaolin
21-02-2014, 04:30
Ja zapomnialem calkiem o bazie bo nigdy do niej nie wrocilem po zrobieniu misji ;) trzeba bedzie nadrobic ;)

Rafał_Sz
21-02-2014, 08:48
Jeszcze muszę jakoś Herculesa stamtąd wyciapyrgnąć, ale to już ciężka sprawa...Tylko w trybie online da się to zrobić. Chyba, że jest na to jakiś inny sposób o którym nie wiem. Shao, masz zajęcie. ;)

shaolin
21-02-2014, 09:10
Juz mam nowe zajecie :twisted: (http://imageshack.com/a/img593/7333/qje2.jpg)

A Titan powinien byc w bazie caly czas, w Online bedzie stal jeszcze na lotnisku i w Sandy Shore z tego co widze na necie.

Rafał_Sz
21-02-2014, 09:32
Juz mam nowe zajecie :twisted: (http://imageshack.com/a/img593/7333/qje2.jpg)

Jeszcze trzy lata i będziesz mógł w to grać legalnie. :mrgreen:

gryson
21-02-2014, 09:50
się potem dziwią coponiektórzy, że nie można dobrych bryk znaleźć jak taki co znajdzie to rozwali ;]

No weź, to nie ja. Zawsze po skończonej misji wracam po tę rozbitą i porzuconą furę, brat ma warsztat, to myślę: się wyklepie, licznik cofnie i pójdzie jako bezwypadkowa od pierwszego właściciela - emeryta lekarza z Niemiec. Ale zajeżdżam a tam śladu po furze nie ma, podejrzewam, że to te "niga" zabierają te fury i sprzedają potem na złomie, żeby na używki mieć, "markomany" cholerne :)
Wczoraj chciałem zajumać czołg z bazy (bo to panie na złomie kupę kasy by dali za tyle żelastwa), ale gdzie tam, nie znalazłem żadnego w bazie. Nie poddam się, dziś znów spróbuję.

shaolin
21-02-2014, 12:22
Jeszcze trzy lata i będziesz mógł w to grać legalnie. :mrgreen:

:mrgreen:

Wrocilem do chaty, ale na razie odpalam NFS: Rivals, tylko mi sie pacz sciagnie... Pozniej poszukam tego Titana w GTA, a w weekend odpale MGSy ;)

gryson
21-02-2014, 12:39
A co to za pacz co Rivalsa?

Majek
21-02-2014, 13:02
Z tymi znikającymi samochodami to ja zauważyłem pewną prawidłowość. Samochód, którym aktualnie jeździmy i gdzieś go zostawimy znika po tym, jak z niego wysiądziemy i wsiądziemy do innego, a ten, którym jeździliśmy do tej pory, zniknie z pola naszego widzenia. To jest zabezpieczenie twórców gry. Gdyby tego nie było, to teoretycznie byłaby możliwość zastawić całe LS porzuconymi samochodami. Samochód też znika, jak go zostawimy, oddalimy się od niego, żeby zniknął z pola widzenia i upłynie jakiś czas. Tylko... Jak nam fura zniknie, jedziemy na komisariat policji (ten duży w centrum), tam jest garaż depozytowy, a w nim? Dwie ostatnio zgubione fury! Voila! Jeżeli chcemy sobie jakiś unikat zachować, to mamy garaże od tego. Ja tam się nauczyłem, żeby na akcje jeździć samochodem przypisanym do bohatera. Tylko o ile Franklin i Michael mają całkiem sensowne fury i po pełnym tuningu całkiem przyjemnie się nimi jeździ, tak taczka Trevora jest mocno irytująca. A miałem akcję, że jak się przełączyłem z innej postaci na Trevora, to ten, dla odmiany, nie leżał uchlany w kontenerze na śmieci, tylko jechał swoim samochodem autostradą i miał na ogonie 3 gwiazdkowy pościg. I nie szło tym jego szrotem uciec...

EDIT:
A tak w kwestii złomu. Zauważyliście, że na jednym z placów z masą złomu stoi zardzewiały T-34? W sensie "Rudy 102" z "Czterech pancernych".

shaolin
21-02-2014, 13:04
A co to za pacz co Rivalsa?

A nie wiem, jakis 374MB. 1.3 czy cos w tym guscie ;)

Majek jak sie przelaczasz to w roznych sytuacjach lapiesz chlopakow. Fakt, ze Trevor najczesciej sie budzi zapity i to w stroju kobiecym ale sa tez insze akcje ;)

gryson
21-02-2014, 13:18
Mi się ani razy w sukience nie przełączył, a szkoda, bo chciałem się pośmiać :) Z tym czołgiem to poszukam, kupiłem złomowisko ale go nie obejrzałem sobie ;)
Dziś włożę płytę z Rivalsami, to może i mi wyskoczy jakiś "patrz" i pobiorę.

Majek
21-02-2014, 13:26
Rudy nie stoi na złomowisku tym, co można kupić, tylko niedaleko hali sportowej, niedaleko garażu Franklina, jak się jedzie w kierunku lotniska, są estakady, rozjazdy i tam pod estakadami jest cała masa jakichś geszeftów różnych, bud, ruder, pierdzielników... Z tego miejsca trzeba było zabrać holownikiem samochód z bagażnikiem pełnym zielska (nie wiem, czy kojarzysz te misję dla gościa od legalizacji Marihuany).

shaolin
21-02-2014, 13:39
Ok, zrobilem tutoriale w NFS: Rivals, czas na GTA5. Odpalam, a tu pacz... :D na szczescie maly ;) Zobacze czy mnie nie oszukujecie z tymi fajnymi rzeczami w wojskowej bazie ;)

shaolin
21-02-2014, 16:11
Podjalem pare prob pozyczenia Herculesa ale najczesciej konczylo sie to odstrzeleniem skrzydla przez czolg ;) strasznie wolno sie rozkrecaja silniki, zanim zaczniemy kolowac (a trzeba troche tam nakrecic, zeby w ogole wyjechac spod hangaru) to zbiega sie 100 osob i innego smiecia, oczywiscie nie maja kwiatow i czekoladek tylko strzelaja ;) ale spoko, jutro sie uda :mrgreen:

Majek
21-02-2014, 16:49
Na swobodne poruszanie się po bazie jest glitch. Trzeba Trevorem rozpocząć polowanie, ustrzelić z jednego jelonka, a potem wbić się w samochód i grzać do bazy. Wtedy normalnie wjeżdżasz na teren obiektu i nikt do Ciebie nie strzela, możesz robić, co chcesz. Tyle tylko, że jak się rąbnie jakiś sprzęt, to nie można go w żaden sposób zachować. Jak się oddalisz od samolotu, to zaraz znika, nawet, jeżeli zostawisz go w swoim hangarze na pustyni. Ale można się pobawić, polatać Herculesem. Jeżeli w trakcie normalnego polowania to nie zadziała, to trzeba powtórzyć misję dziwaków i nieznajomych z tym ziomkiem Trevora, on się Cleatus nazywa, czy jakoś tak, gdzie pierwszy raz bierzemy udział w polowaniu. Jak ustrzelimy pierwsze dwie sztuki, gość się zabiera. Wtedy na bank można wsiąść w auto i wjechać do bazy bez problemu.

shaolin
22-02-2014, 11:38
Dzisiaj Titanem udalo mi sie wzbic w powietrze ale zdjal mnie F16 czy co to tam lata :mrgreen:

Polecam wbic do neta (w grze, uzywajac telefonu) i sobie kupic furki/samoloty/smiglowce/czolgi i inne bzdety ;) zamiast szukac po miescie. Kupilem Veyrona, smiglowiec z uzbrojeniem, dwa samoloty i pare ******* w stylu czolg ;)

Odpalilem Infamous, nawet niezle. Rozpierduszka ok, troche gorzej z grafika ale gra stara. Po 20 minutach przyzwyczailem sie i teraz skupiam sie na grze, a nie na ogladaniu okolicy ;) Mam nadzieje, ze druga czesc bedzie lepsza wizualnie, ale to sprawdze jak skoncze ta ;)

meehoo
22-02-2014, 12:52
Ja również skończyłem już GTA V, też byłem zaskoczony ;) Myślałem że te % pokazują main story, a tu bum - koniec przy 76% :P
Teraz zacząłem Uncharted (po 7 latach grania na XBOX odrabiam zaległości w PS3). Również nie jestem zachwycony grafiką, ale zakładam że w kolejnych częściach będzie lepiej :)

shaolin
22-02-2014, 13:03
Roznica miedzy Uncharted 1, a 3 jest jak PS2 i PS3 ;) Ciekawe co bedzie jak odpale pierwszego Metal Gear Solid... :mrgreen:

Rafał_Sz
22-02-2014, 13:03
Skleiłem dyskusję z kilku wątków w jeden, bo o konsolach zaraz będzie milion tematów. ;)

Slon
22-02-2014, 13:25
Grywalna bijatyka dla 2 plejerów na Xbox'a? Żeby po kilku piwkach nie znudziła się :)

fafniak
22-02-2014, 13:32
soulcalibur (chyba 6) z synem wiele razy katowaliśmy

Daedric
22-02-2014, 13:33
Tekken Tag 2

foto4deg
23-02-2014, 01:54
Shao nie może grać online, bo ma słabe ping-pongi, więc może znajdzie się ktoś na NBA2K14 online?

shaolin
08-03-2014, 07:14
Jako, ze watek sklejony to pisze tu - skonczylem wlasnie Infamous2, wczesniej zrobilem oczywiscie InF1. Jedynka byla ok, ale slaba grafa odstrasza troche. Dwojka - 100x lepsza, wiekszy rozpiernicz, lepsza grafika, lepsze zdolnosci, lepsza fabula. Wszystko lepsze ;) Polecam obie, zeby miec zachowana ciaglosc w fabule bo w 2 tylko wspominaja przez 20s co bylo w czesci pierwszej ;)

Czas na NFS: Rivals... kurna nowka gra, a grafa gorsza niz na ajpadzie ;) ale to nic ;) W poniedzialek zamowie sobie nowego Thief'a, bo podobno dobry rozpiernicz, a ja ostatni raz gralem w Zlodzieja jakies 1500 lat temu ;)

mini21
08-03-2014, 11:21
Ja od kilku tygodni gram praktycznie tylko w ....... Just Dance :D i ubaw mam po pachy (czasami też w Your Shape dla spalenia kalorii).
Xbox miał iść pod młotek, ale pomyślałem, że dokupię Kinecta i to był strzał w dziesiątkę.

lukpep
08-03-2014, 14:50
z tanecznych to dance central polecam :)

mini21
08-03-2014, 16:29
Grałem (mam DC 2),ale dużo bardziej do gustu przypadł mi Just Dance.
Mam już JD 4, a teraz g bawię się przy JD 2014.
Nigdy nie sądziłem, że taki sztywniak jak ja będzie się tak dobrze bawił podczas "tańczenia" (a filmiki na koniec - po prostu rewelacja, śmiałem się sam z Siebie aż się popłakałam).

meehoo
08-03-2014, 16:36
Ja już kończę serię Uncharted... Między częścią 1 a 2 była ogromna przepaść. 3 już tylko trochę lepsza od 2. W każdym razie fajnie się gra, ciekawa fabuła i fajne lokacje. Polecam. Jak tylko skończę, zabieram się za The Last of Us. A w "międzyczasie" pogrywam w Sports Champions na Move, szczególnie tenis stołowy przypadł mi do gustu :)

lukpep
09-03-2014, 21:25
niedawno ps3 sobie sprawilem. Polecam konieczne beyond the two souls i heavy rain jak ktos nie gral :)

shaolin
10-03-2014, 09:10
Pogralem troche w NFS: Rivals. Gierka ogolnie moze byc aleeeeeee:
1. przy graniu na necie lapie zawiechy total, ludzie na necie strasznie narzekaja, trzeba odpiac drut od neta i wtedy mozna grac w spokoju, chociaz gra sie z botami, a nie z ludzmi ;) gryson moze dlatego wieszala Ci sie konsola na dzien dobry
2. grafa przerazajaco slaba jak na gierke z konca 2013 roku... Nie wydaje mi sie, zeby potrzebowali jakiejs megamocy obliczeniowej, a jednak grafa kuleje ;) bez problemu mogli zrobic 1080p i pewnie konsola by uciagnela bo nie ma tam nic nadzwyczajnego...

gryson
10-03-2014, 14:59
Ale ja nie grałem w sieci na NFS Rivals. Na GTAV wiesza się, gdy próbuję pobrać aktualizację, a Rivalsów nie odpalałem od dawien dawna bo na padzie nie ogarniam. Ale po wielu dniach grania w GTA może już ogarnąłem pada na tyle, że sobie w wyścigach poradzę, w wolnej chwili spróbuję znów.
Teraz szukam jakiejś kolejnej gry, bo w GTA już nie mam ochoty przechodzić różnych pobocznych misji, typu siedzenie w kinie, bo wątek fabularny już przeszedłem i zaczęło mnie nudzić bezcelowe jeżdżenie po planszy.
Nie wiem tylko za co się zabrać, myślę, że chętnie bym od staroci zaczął, i znów postrzelał do szwabów w Call of Duty ;)

shaolin
10-03-2014, 15:06
Uncharted 1, 2, 3 czyli klasyka klasyki klasycznej, bede to polecal kazdemu i o kazdej porze.

W Rivalsach jezdzi sie dziwnie, ale da sie przyzwyczaic. Taka tam rozpierduszka, ale moglo byc gorzej ;)

gryson
10-03-2014, 15:11
Ja nie mogłem się przyzwyczaić do pada w Rivalsach, ale w sumie to w ogóle pad mi nie leżał na początku, może teraz już dam radę i kierownica okaże się nie koniecznym wydatkiem ;)
Myślałem o tych "czartach", muszę przejrzeć alledrogo i kupić hurtem te starocie, starczy na kilka miesięcy grania.

shaolin
10-03-2014, 15:20
Jak masz 10m wzrostu to pewnie lepiej by bylo jakbys gral na kierce od tira, a nie na malym padzie ;)

gryson
10-03-2014, 15:23
Mam dwa metry, dwa i pół, sięgam głową ponad stół ;)

shaolin
17-03-2014, 02:14
Skonczylem NFS Rivals, jako policjant enforcer ;) Jakos szybko poszlo... wiekszosc gry zrobilem GTRem, pozniej Aventador i na koniec Veyron ;) Teraz trzeba przejsc jako uciekacz ;)

gryson
17-03-2014, 08:20
Podziwiam :) Ja wczoraj próbowałem w to grać, ale po kwadransie wyłączyłem i szybko nie włączę, i jak zawsze ściganki lubiłem to w to jakoś nie potrafię grać :)

gryson
28-03-2014, 12:22
A tak w kwestii złomu. Zauważyliście, że na jednym z placów z masą złomu stoi zardzewiały T-34? W sensie "Rudy 102" z "Czterech pancernych".

Wczoraj z nudów włączyłem jeszcze GTAV i znalazłem przypadkiem ten czołg włócząc się po mieście :)
Przy okazji na tym złomowisku musiałem ruskich bandziorów załatwić bo wyciągnęli spluwy i patrzyli na mnie gdy szedłem przez to złomowisko ;)

Chyba kupię coś nowego na weekend do grania, miałem wprawdzie szykować foty na wystawę, ale mogą poczekać ;)

JED
28-03-2014, 16:53
A ja wyciagnalem po 1.5 roku kierownice i znow ja kocham ;).
Granie w wyscigi na padzie, to kompletne nieporozumienie - dlatego Rivals odpada.
A szkoda.

shaolin
29-03-2014, 07:24
Ja wlasnie skonczylem NFS: Rivals jako uciekacz. Tak naprawde mam 2/6 gry zrobione bo w kazdej 'karierze' sa trzy sciezki, ale ja cisnalem jedna od poczatku do konca. Moze pozniej kiedys sobie dobije reszte. Gierka po jakims czasie zrobila sie nawet ok, wiadomo ze to nie jest Gran Turismo ale polatac sobie mozna.

W sumie zostalo mi niewiele gierek - Heavy Rain i cos tam jeszcze, albo moze sam Heavy Rain... trzeba bedzie kupic nowego Thiefa w poniedzialek ;)

shaolin
29-03-2014, 13:14
Zapomnialem, ze tym 'cos tam jeszcze' jest kolekcja MGS! <facepalm> Odpalilem i szkoda, ze juz nie robia takich trudnych gier... :cry:

shaolin
15-05-2014, 08:32
Skonczylem dwa MGSy na razie, teraz odpalam kolejnego. Przy okazji zamowilem sobie FIFA World Cup Brasil 2014, nowego Thiefa i Watch Dogs (ale to dostane po premierze) :twisted:

Dex
15-05-2014, 08:41
Zwiastuna Dogsów wczoraj w tv widziałem. Zapowiada sie ciekawie.

shaolin
15-05-2014, 08:44
Watch Dogsy beda miazdzyc cyce! Nawet na PS3 gdzie grafa bedzie dupiata ale w koncu chodzi o grywalnosc ;) a ja nie bede zmienial PS3 na PS4 dla jednej gry.

Dex
15-05-2014, 09:28
Póki co też nie zamierzam zmieniać. Troche za bardzo dziabnie po kieszeni. A gierki z ps3 i tak nie ruszą :\

shaolin
19-05-2014, 08:45
I wlasnie dlatego, ze nie rusza to nie zmieniam, zwlaszcza ze ja swojego Pleja mam od konca grudnia 2013.

Dzisiaj przyszlo:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/05/6a16-2.jpg
źródło (http://imageshack.com/a/img841/1184/6a16.jpg)

Jeszcze Watch Dogs, ale to pozniej. Na razie przerwalem MGS2: Sons of Liberty i odpalilem MGS4: Guns of patriots, od razu inaczej sie gra jak same head shoty z partyzanta wchodza :twisted:

Aeon88
21-05-2014, 18:58
Piszecie że NFS Rivals to nie Grand Turismo, to to drugie jest dobrą grą? GT5 chodzi dość tanio kiedyś myślałem o zakupie ale sądziłem że jest nudna, kilka torów zamkniętych, pewnie ciągle jeździ się to samo.

velaskez
21-05-2014, 19:06
Zwiastuna Dogsów wczoraj w tv widziałem. Zapowiada sie ciekawie.

Będzie meeeega!
8z3iG2QlJXk

I mam nadzieję, że skoro ten gejmplej jest z września, to poprawili grafikę :mrgreen:

shaolin
22-05-2014, 01:27
GT5 i NFS to sa dwa swiaty, jedno to symulator (mniej lub bardziej), a drugie to arcade do zabijania czasu. A czy nudne - to juz zalezy od Ciebie, ale patrzac na Twoje podejscie to raczej nudne ;)

Maciek przeciez wrzuciles gejmplej z PS4, jeszcze lepsza grafike chcesz? Wrzuc na PC :razz: Na PS3 bedzie klops graficzny jak z GTA5 :razz:

JED
22-05-2014, 01:50
GT5 symulator?
Aha...

Aeon88, ciezko porownac obie gry, bo z zalozenia sa innym typem rozrywki.
W GT, NFS i Forza gram od poczatku ich powstania, tak samo, jak w Colin McRae - i dopiero ta ostatnia mnie naprawde wciaga (Dirt 3).
GT to bylo cos, naprawde cos, co urywalo glowe - ale 20 lat temu.
Chociaz dzisiaj, pierwsze GT wydaje sie byc jeszcze wiekszym arcade niz NFS - ale to zrozumiale.

Podsumowanie: nie powinienes sie zawiesc na GT5.
Od siebie moge polecic gra na (porzadnej) kierownicy - naprawde warto i dosyc mocno zmienia to odbior gry.

ThomasVoland
22-05-2014, 04:14
Ja chciałem pograć w GTA5 - X-boxa już kiedyś miałem, tym razem kupiłem PS3, w dużej mierze ze względu na gry w abonamencie. Moje wnioski są takie, że wolę pada z X360, ale opłacanie abonamentu w PS daje zdecydowanie więcej niż na X. Co prawda w nic poza GTA nie grałem (kupiłem PS dopiero kilka miesięcy temu), ale muszę jeszcze sobie sprawić Mortal Kombat, Max Payne 3 no i kilka gier z abonamentu czeka na dysku, tylko coś grać mi się nie chce. Na nową generację konsol póki co nie ma ani jednego, tytułu w który bym pograł. Słyszałem, że w nowym Final Fantasy rewelacyjnie sprawdza się trackpad na padzie, więc może w przyszłości w RPG będzie się dobrze grało, bo póki co wszystkie RPG wspominam dużo gorzej niż ich wersje na PC.

JED
22-05-2014, 04:21
Mam obie konsole i zawsze wolalem pady od X360.
Dopoki praktycznie nie odstawilem Xa i zaczalem grac glownie na PS3.
I tak juz wiele lat.

Co do gier w abonamencie, slyszalem wiele pozytywnych opinii, a co do PS4, to nie kupilem, bo moze jesli nawet w cos bym pogral, to jakos nie widze tej "next-gen" w obecnych grach.

shaolin
24-05-2014, 16:57
Najlepiej miec wszystkie konsole bo zawsze znajdzie sie jakis dobry exclusive.

Wlasnie skonczylem MGS2, 11h17m56s ;) cutscenki przerywalem w wiekszosci przypadkow, nie wiem czy sie wliczaja do czasu czy nie. Teraz Thief, a pozniej dokoncze MGS4 :twisted: Moze zdaze przed Watch Dogs ;)

velaskez
29-05-2014, 00:28
Laseczki, na Origin jest BF3 za DARMO. Trzeba się zarejestrować, kto nie ma konta, i pociągnąć 20GB :mrgreen:

shaolin
29-05-2014, 04:43
Tylko PC download :razz: ale i tak se wezme (a nawet juz biore, sciaga sie w domu) :mrgreen:

Slon
29-05-2014, 09:01
Kliknalem, zobaczymy co to warte ;)

Majek
29-05-2014, 11:52
Graliście już w WD? W pierwszych recenzjach pojechali po grze, jak po burej suce... A ciekawie się zapowiadała.

qualin
29-05-2014, 12:07
Będzie meeeega!
8z3iG2QlJXk

I mam nadzieję, że skoro ten gejmplej jest z września, to poprawili grafikę :mrgreen:

Grafika jest slaba, szczegolnie jak si eporowna wersje demo z 2012 roku do wersji jaka wyszla teraz na ps4:

https://www.youtube.com/watch?v=dDQem9-ghc4

Tu mozna zobaczyc jak gra jest "dopracowana"

https://www.youtube.com/watch?v=idA9BEA4Hxs

I na final porownanie watch dogs z gtaIV w wersji na PC

https://www.youtube.com/watch?v=JGRsrFdwb2c

shaolin
29-05-2014, 12:11
Graliście już w WD? W pierwszych recenzjach pojechali po grze, jak po burej suce... A ciekawie się zapowiadała.

Ja czekam, pewnie jutro przyjdzie (a mialo dzis - wolalem isc wczesniej do domu :twisted:).

Nie licze na dobra grafe tylko na dobra gre, jestem wychowany na grach skladajacych sie z max 5px wiec dam se rade :twisted: ;)

shaolin
30-05-2014, 05:35
Hellou!

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/05/zw978-2.jpg
źródło (http://imageshack.com/a/img842/2592/zw978.jpg)

Na IGN dostalo 8.4 czy ile tam wiec chyba tak zle nie jest.

ThomasVoland
30-05-2014, 16:06
Podobno początek wypada blado, stąd kiepskie "pierwsze wrażenia", a dobre recenzje. Czym dalej tym lepiej. Ja nie planuję w to teraz grać, ale może kiedyś się przekonam. Robią tak dobrą akcję marketingową, że bardzo ich za to podziwiam, jaka gra by nie była.

velaskez
31-05-2014, 17:19
Shao, do raportu. Jak łoczdogsy?

shaolin
01-06-2014, 01:46
Skad mam wiedziec? Kupilem tylko pudelko... :twisted: :mrgreen:

W skrocie - hakowanie dobre w ujec! Mozna fajne akcje robic w trakcie walki (a normalnie lazac glownie zbiera sie hajs w ten sposob). Do tego dobry system chowania sie za roznymi bzdetami, walenie palka teleskopowa tez git. Ucieczka autem i zmiana sygnalizacji swietlnej albo zamykanie drogi podnoszac slupki swietna sprawa.

Grafika na poziomie GTA5, wiec jak na PS3 to jest ok. Nie ma maszyn latajacych, przynajmniej nie znalazlem na razie bo robie poboczne misje, z fabuly zrobilem moze 3 poki co. Jestem zadowolony z gry, zobaczymy jak sie rozwinie.

jackrabbit
01-06-2014, 10:13
wyglada na to ze bedzie trzeba kupic nowa konsole i WD, postaram sie z tym wstrzymac do grudnia :)

Strus
03-06-2014, 17:46
Ja się tylko pytam kto odpowiada za model zachowania się pojazdów w GTA ?? Toż to jakiś dramat jest

JED
03-06-2014, 17:56
Ale ze co? Przeciez to przygodowka.

JED
03-06-2014, 18:10
Tu mozna zobaczyc jak gra jest "dopracowana"
Dzieki!
Chyba bym dostal kota - nawet tego filmiku do konca nie zdzierzylem...

Strus
03-06-2014, 18:23
Ale ze co? Przeciez to przygodowka.

Tak, taka w której zdaje się 80% czasu poruszasz się pojazdami :)

velaskez
04-06-2014, 20:13
Tak, taka w której zdaje się 80% czasu poruszasz się pojazdami :)

Do gta iv jest fanowska latka, ktora napisal koles wklepujac ponad 200 charakterystyk prowadzenia pojazdow.

Majek
04-06-2014, 21:53
Ja się tylko pytam kto odpowiada za model zachowania się pojazdów w GTA ?? Toż to jakiś dramat jestDlaczego dramat? Taka konwencja. Gdyby samochody zachowywały się zbyt realistycznie, gra byłaby poprostu niegrywalna... To nie symulacja, tylko gra akcji. Tam się ma dużo dziać. Szybko i spektakularnie. A i tak uważam, że jest nieźle. Bardziej mi się podoba prowadzenie samochodów w GTAV, niż w IV. Tam, to jak resoraki się te auta zachowują...

Strus
14-06-2014, 12:48
Do dobra, nie jest tak źle w miarę nauki jazdy :)

Ale ale, jako że nigdy wcześniej w GTA nie grałem to może podpowiecie jak się w to gra. W sensie że nie wiem co mam robić. Na początku gry wykonuje się misje dla gościa w salonie samochodowym. Potem wylatuje się z tej pracy po wjechaniu w salon autem. I od tego momentu poza pomaganiem Tanii z na przeciwka nie wie co robić. Pograłem w tenisa, byłem w kinie i nie wiem jak zacząć wykonywać jakieś konkretne misje. Any help ?

shaolin
14-06-2014, 12:54
Albo robisz sajdy (poboczne misje) albo idziesz z fabula albo kupujesz kalasza i rozpier#$@$@ cala okolice :twisted:

Jakby ktos pytal o Watch Dogs to ostatnio mialem przerwe bo mam za duzo roboty, ale jestem w 2/3 gry, jest dobrze.

Strus
14-06-2014, 12:57
No dobra, ale gdzie te poboczne a tym bardziej gdzie te główne misje ?
Wyświetlają mi się jakieś na telefonie w opcji Lista ale nic nie można z nimi zrobić, w sensie nie daje się ich "kliknąć"

shaolin
14-06-2014, 13:08
Sprawdz na mapie czy nie masz waypointa z misja albo http://www.ign.com/wikis/gta-5/Walkthrough ;)

Strus
14-06-2014, 13:15
Nie wiem jak są oznaczone waypointy z misjami :( Mam na mapie korty, kina, myjnie i inne cholerstwa ale nie mam nic co by mi na misję wyglądało. Powinieniem teraz grać w Father Son ale nie wiem jak zacząć

shaolin
14-06-2014, 13:21
Jak jestes Franklinem to jedz do Majkela do chaty (M na mapie) i idz do basenu, a jak jestes Majkelem to po prostu jedz do chaty i powinno sie zaczac. Nie pamietam dokladnie co i jak bo skonczylem to dawno temu.

Strus
14-06-2014, 19:49
Po restarcie gry zobaczyłem M jak Majkel :) Widać jakiś bug się pojawił bo wcześniej tego nie widziałem. Dzięki Szało

velaskez
14-06-2014, 23:29
Ja to się zastanawiam czy kupić kolejny monitor 24" czy konsole :D Bo cena wychodzi mi bardzo podobna. W sumie konsole bym kupił tylko do GTAV...ale może lepiej poczekać do wydania komputerowej wersji - i też nie wiem czy mi pójdzie :twisted: Eh te problemy trzeciego świata.

shaolin
14-06-2014, 23:36
Po restarcie gry zobaczyłem M jak Majkel :) Widać jakiś bug się pojawił bo wcześniej tego nie widziałem. Dzięki Szało

Wisisz 5zl.

Ja to się zastanawiam czy kupić kolejny monitor 24" czy konsole :D Bo cena wychodzi mi bardzo podobna. W sumie konsole bym kupił tylko do GTAV...ale może lepiej poczekać do wydania komputerowej wersji - i też nie wiem czy mi pójdzie :twisted: Eh te problemy trzeciego świata.

Konsole glownie bierze sie dla gierek, ktorych nie ma na PC (bo przeciez nie dla grafiki :D), wiec sie zastanow bo skoro chcesz grac tylko w GTAV to moze faktycznie lepiej poczekac na wersje na grata.

velaskez
16-06-2014, 13:19
Konsole glownie bierze sie dla gierek, ktorych nie ma na PC (bo przeciez nie dla grafiki :D), wiec sie zastanow bo skoro chcesz grac tylko w GTAV to moze faktycznie lepiej poczekac na wersje na grata.

No, to wybrałem. :mrgreen:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/06/kalqas-3.jpg
źródło (http://i62.tinypic.com/kalqas.jpg)

shaolin
16-06-2014, 14:35
Ale masz sexi dywan, prawie jak u Ruskich :razz:

A ja wlasnie skonczylem Watch Dogs. Dziekuje, dobranoc. :twisted:

velaskez
16-06-2014, 14:49

A ja wlasnie skonczylem Watch Dogs. Dziekuje, dobranoc. :twisted:

No bo jak ruscy wyszli w '91 to ja nic nie zmieniałem tylko wstawiłem elektronikę.
Patrz Pan lepiej na to: http://www.wykop.pl/link/2039710/grafika-jak-z-trailerow-w-watch-dogs-ukryte-ulepszenia-w-plikach-gry/

shaolin
16-06-2014, 14:54
Dopiero mi sie creditsy skonczyly :razz: A teraz jakis filmik zapodaja... kurna, mogli dac dluzsza fabule, zamiast creditsy na pol godziny ;)

velaskez
16-06-2014, 16:56
Dopiero mi sie creditsy skonczyly :razz: A teraz jakis filmik zapodaja... kurna, mogli dac dluzsza fabule, zamiast creditsy na pol godziny ;)

To Ubisoft, grał w CoD i nie wiedział, że będzie 30min creditsów po 5h grania? :mrgreen:

shaolin
16-06-2014, 17:04
Wiem, wiem. W Asasynach tez creditsy dluzsze niz sama gra :razz: Ale nic to, Uocz Dogi polecam bo calkiem niezle.

prz3mo
19-06-2014, 14:20

heheh... też mi się ten dywan od razu wrzucił w oczy ;)

shaolin
19-06-2014, 14:37
Pewno masz taki sam ;)

Znowu gram w Thiefa bo go porzucilem na rzecz Watch Dogs. Gierka przyjemna, ale chyba przestawilem sie na TPP (czyli wole klimaty MGS/TR/GTA/WD/itd) ;)

prz3mo
19-06-2014, 14:59
Pewno masz taki sam ;)

Nie, ale często takie widuje w kościołach... wierni przynoszą ;)

shaolin
19-06-2014, 15:20
:shock: Nie bede wnikal po co niesc dywan do kosciola... ;)

Ktos czeka na nowego Battlefielda? BF: Hardline.

Far Cry 4 tez powinien byc niezly.

moira
19-06-2014, 17:57
Grałem w beta hardline i jak dla mnie bardzo słabo. Wolę bf3.

velaskez
21-06-2014, 17:10
:shock: Nie bede wnikal po co niesc dywan do kosciola... ;)

Ktos czeka na nowego Battlefielda? BF: Hardline.

Far Cry 4 tez powinien byc niezly.

Ale tak przemyślałem sprawę...chyba jednak wjedzie PS3. Nie chce mi się zaśmiecać kompa, który służy mi głównie do pracy, a w gry bym czasem pograł. Znalazłem za 750PLNów PS3 w wersji slim z dyskiem 500GB, akcesoriami dla jednego gracza, kabelki etc. i do tego GTA V i NBA 2k14. Chyba dobra cena?

shaolin
21-06-2014, 17:19
Nie wiem czy dobra, bo i tak nie kupuje w PL takich rzeczy. I 'grami' powinienes miec przed pierwszym przecinkiem bo teraz wyglada, ze nimi pracujesz :razz: Tylko nie wystrasz sie grafiki bo jednak widac, ze ta konsola ma 20 lat na karku ;)

velaskez
21-06-2014, 17:37
Nie wiem czy dobra, bo i tak nie kupuje w PL takich rzeczy. I 'grami' powinienes miec przed pierwszym przecinkiem bo teraz wyglada, ze nimi pracujesz :razz: Tylko nie wystrasz sie grafiki bo jednak widac, ze ta konsola ma 20 lat na karku ;)

PS4 za 2 kafle, to lekka przeginka :-P Ja pracuje wszystkim!