Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jedno "przedplenerowe"
Takie jedno z przygotowań do zdjęć z liściem zamieszczonych wcześniej
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=10owtzmgnbbakmd736d.jpg)
Kundzior
27-10-2009, 08:25
Nie wiem czy taki był Twój zamysł ale jest bardzo blado a do tego jak by lekko w taką poniekąd zieleń wpada.
Jest blado, w sumie światło w łazience było jakie było i jak zacząłem bawić się balansem to stwierdziłem, że zostawię takie blade, a to zielone zabarwienie to tinta, taki zamysł lekko crossowy....ale to praktycznie pierwsze próby i obróbki i jakichś innych zdjęć niż pstryków :/
Kundzior
27-10-2009, 13:18
OK rozumiem, więc proszę dopracować warsztat i chcę zobaczyć więcej Twoich prac.
a mnie się podoba nawet z takim kolorkiem, też mam kilka takich. tylko u mnie robione były nie w łazience tylko najczęściej w przymierzalniach w galeriach handlowych :D
Mi podoba się właśnie taki lekko zielony odcień... Po to są kolory by ich używać i móc próbować nowych rzeczy...
Fajne jest i zabarwienie mi nie przeszkadza...
Trochę chyba przewrażliwiony jestem jeśli chodzi o obróbkę skóry. Tutaj od razu zaczęła mnie ona zastanawiać. Według mnie za miętko, bez faktury. Cała reszta, włącznie z kolorami na tak. Dużym atutem jest pogodna modelka ;)
Przesłałbym Ci NEFa do porównania to zobaczyłbyś, że skóra jest minimalnie zmiękczona, właściwie pousuwałem tylko małe przebarwienia. Skóra wygląda na taką "miętką" bo to było świeżo po makijażu, w dodatku w warunkach domowych przed lustrem, które też swoje zrobiło z jakością obrazu.
Pogodna modelka taka mi się na życie trafiła :D
PaulGilbert
28-10-2009, 13:00
Mnie się podoba. Osobiście bym się kolorów nie czepiał podobnie jak i skóry. Moim zdaniem jest wporzo.
Przesłałbym Ci NEFa do porównania to zobaczyłbyś, że skóra jest minimalnie zmiękczona, właściwie pousuwałem tylko małe przebarwienia. Skóra wygląda na taką "miętką" bo to było świeżo po makijażu, w dodatku w warunkach domowych przed lustrem, które też swoje zrobiło z jakością obrazu.
No dobrze, rozumiem wszystko :)
W tej sytuacji entuzjazm do fotografii gwarantowany ;) :)
J a to zielone zabarwienie to tinta, taki zamysł lekko crossowy....ale to praktycznie pierwsze próby i obróbki i jakichś innych zdjęć niż pstryków :/
obrobiki ??
wg nie to filtr T01 z nika...