Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jedno "przedplenerowe"

nickt
27-10-2009, 01:59
Takie jedno z przygotowań do zdjęć z liściem zamieszczonych wcześniej

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=10owtzmgnbbakmd736d.jpg)

Kundzior
27-10-2009, 08:25
Nie wiem czy taki był Twój zamysł ale jest bardzo blado a do tego jak by lekko w taką poniekąd zieleń wpada.

nickt
27-10-2009, 13:00
Jest blado, w sumie światło w łazience było jakie było i jak zacząłem bawić się balansem to stwierdziłem, że zostawię takie blade, a to zielone zabarwienie to tinta, taki zamysł lekko crossowy....ale to praktycznie pierwsze próby i obróbki i jakichś innych zdjęć niż pstryków :/

Kundzior
27-10-2009, 13:18
OK rozumiem, więc proszę dopracować warsztat i chcę zobaczyć więcej Twoich prac.

eight8s
27-10-2009, 13:28
a mnie się podoba nawet z takim kolorkiem, też mam kilka takich. tylko u mnie robione były nie w łazience tylko najczęściej w przymierzalniach w galeriach handlowych :D

monsan
27-10-2009, 22:56
Mi podoba się właśnie taki lekko zielony odcień... Po to są kolory by ich używać i móc próbować nowych rzeczy...

NBA
28-10-2009, 00:28
Fajne jest i zabarwienie mi nie przeszkadza...

Flux
28-10-2009, 11:58
Trochę chyba przewrażliwiony jestem jeśli chodzi o obróbkę skóry. Tutaj od razu zaczęła mnie ona zastanawiać. Według mnie za miętko, bez faktury. Cała reszta, włącznie z kolorami na tak. Dużym atutem jest pogodna modelka ;)

nickt
28-10-2009, 12:11
Przesłałbym Ci NEFa do porównania to zobaczyłbyś, że skóra jest minimalnie zmiękczona, właściwie pousuwałem tylko małe przebarwienia. Skóra wygląda na taką "miętką" bo to było świeżo po makijażu, w dodatku w warunkach domowych przed lustrem, które też swoje zrobiło z jakością obrazu.
Pogodna modelka taka mi się na życie trafiła :D

PaulGilbert
28-10-2009, 13:00
Mnie się podoba. Osobiście bym się kolorów nie czepiał podobnie jak i skóry. Moim zdaniem jest wporzo.

Flux
28-10-2009, 20:01
Przesłałbym Ci NEFa do porównania to zobaczyłbyś, że skóra jest minimalnie zmiękczona, właściwie pousuwałem tylko małe przebarwienia. Skóra wygląda na taką "miętką" bo to było świeżo po makijażu, w dodatku w warunkach domowych przed lustrem, które też swoje zrobiło z jakością obrazu.

No dobrze, rozumiem wszystko :)

W tej sytuacji entuzjazm do fotografii gwarantowany ;) :)

hanibal
28-10-2009, 22:22
J a to zielone zabarwienie to tinta, taki zamysł lekko crossowy....ale to praktycznie pierwsze próby i obróbki i jakichś innych zdjęć niż pstryków :/

obrobiki ??
wg nie to filtr T01 z nika...