Zobacz pełną wersję : Telefon Dual SIM - Pomożecie?
Chcę sobie kupić telefon na 2 karty SIM. Po prostu nie chce nosić 2 telefonów. Strasznie mnie to denerwuje. Jaki aparat byście polecili? Telefon nie musi być wybajerowany. Ma dzwonić, wysyłać smsy i w zasadzie tyle. Wszelkie bajery są mi zbędne. My Phony są w rozsądnej cenie. Ewentualnie jakiś samsung. Nie doczytałem się żeby nokia miała dual sim. Adapter raczej nie wchodzi w grę bo obydwie karty muszą być jednocześnie aktywne.
ps
Będę brał nowy numer w Orange a drugi mam w Plusie.
truman20
01-06-2009, 14:55
Ja mam chińską Dolię z allegro, na moje potrzeby działa aż za dobrze, ale pewno nie będziesz chciał się paprać w chińszczyźnie, więc jedynie co mi przychodzi do głowy, to Duoz albo D780. :)
Zdecydowanie duoz, myphone to najtańsze chińskie badziewie sprzedawane dumnie jako polska marka (a niektóre polskiego menu nie mają). Jakość jest żałosna i nie ma do tego serwisu ani akcesoriów.
Może ktoś wie czy Orange ma w swojej ofercie takiego samsunga bo w ofercie na stronie się nie doczytałem?
truman20
01-06-2009, 19:24
Ogólnie to nastała jakaś bida. Mój tata jest w trakcie załatwiania nowej umowy i niby katalog telefonów jest duuuży (w określonej taryfie itd..), ale telefony mogą zaoferować np. tylko 3, bo takie mają aktualnie i nie wiadomo czy w ogóle będą inne... czyli ogólnie lipa. Jeśli na stronie Orange nie mają tego telefonu, to wątpię czy w ogóle mają go w ofercie. Zastanów się nad przniesieniem numer, teraz to żaden problem a możesz trafić na wymarzony telefon :)
Rafał_Sz
01-06-2009, 19:27
Ogólnie to nastała jakaś bida. Mój tata jest w trakcie załatwiania nowej umowy i niby katalog telefonów jest duuuży (w określonej taryfie itd..), ale telefony mogą zaoferować np. tylko 3, bo takie mają aktualnie i nie wiadomo czy w ogóle będą inne... czyli ogólnie lipa. Jeśli na stronie Orange nie mają tego telefonu, to wątpię czy w ogóle mają go w ofercie. Zastanów się nad przniesieniem numer, teraz to żaden problem a możesz trafić na wymarzony telefon :)
Bo to przez ten cały kryzys. Nawet w teatrze nie trzeba wyłączać komórki. Twój operator już to zrobił...
;)
Niestety nie mogę przenieść numeru z różnych względów a dwóch telefonów nie chce mi się nosić. Po prostu wezmę jakiś telefonik z Pomarańczy i trzeba będzie do sprzedać i kupić samsunga. Wydaje mi się ,że na chwilę obecną to jedyne racjonalne rozwiązanie.
Ogólnie to nastała jakaś bida.
Operatorzy również kupują telefony i ich również bolą zmiany kursów walut.
miron19j
01-06-2009, 22:45
Po prostu wezmę jakiś telefonik z Pomarańczy i trzeba będzie do sprzedać i kupić samsunga. Wydaje mi się ,że na chwilę obecną to jedyne racjonalne rozwiązanie.
pomyśl, czy nie lepiej kupić telefon w sklepie, a abonament wziąć bez aparatu. Możesz wtedy targować się o promocje. Abonament tańszy nawet więcej niż o połowę, olbrzymie ilości darmowych minut, kilkanaście darmowych numerów.
Mam Samsunga na 2 karty i jestem zadowolony. Co prawda na drugiej karcie jest trochę gorsza jakość dźwięku. W telefonie mam 2 karty prepaid z Play'a - to chyba najtańsze z możliwych rozwiązań.
mam samsunga d880 duos i jestem bardzo zadowolony, mam go od około pół roku, użytkowany bardzo dużo, problemów żadnych. Jedyny mankament który opisywany był nawet na forum samsunga to czasami jak rozmawiasz z drugiej karty sim to telefon potrafi wydać taki dziwny dźwięk- jest to o tyle nieprzyjemne że trwa ok 1 sek i jest w głośniku dosyć głośno, jednak zdarza się to u mnie tylko czasami i nigdy więcej niż raz podczas jednego połączenia.
Zatem polecam DUOS samsunga.
Mam Samsunga D780 Duoz. Generalnie nie jest źle, wg mnie są jedynie dwie wady: na karcie ustawionej jako nr 2 zauważalnie gorsza jakość rozmów, bywa, że trzeba się domyślać co rozmówca mówi. Drugi problem, to MMS - są przyjmowane tylko na kartę nr 1.
Nie wiem czy się poprawiło pod względem dlugości działania, bo z tym dwusimowce miały największe problemy?
Tych adapterów dual-sim ktoś używał? Dla mnie nie jest konieczne by jednocześnie były aktywne dwie karty. Jak patrzyłem są 2 typy z wycinankami i bez :roll:
pzdr
Z tego co się orientowałem to nie działają równocześnie ale mogę się mylić
Z tego co się orientowałem to nie działają równocześnie ale mogę się mylić
To wiem, ale akurat mi na tym nie zależy, można zrobić przekierowanie na aktywny numer.
Hmmm ale przy przekierowaniu 2 numery muszą być w jednej sieci?
Prawdopodobnie tak. Przynajmniej tak jest w Erze, nie można kierować "ruchu" do innych sieci.
Przekierowania możesz zrobić tylko na numerach na abonament. Na pre-paidach nie ma takiej możliwości.
A poza tym płacisz za przekierowanie. W zależności od długości rozmowy. Miałem okazję sie o tym przekonać jak przyszedł rachunek z plusa. Na szczęście firma za to płaci.
Tak z ciekawości. Ile to kosztuje? To było przekierowanie w jednej sieci czy w 2 różnych?
Mam Samsunga D780 Duoz. Generalnie nie jest źle, wg mnie są jedynie dwie wady: na karcie ustawionej jako nr 2 zauważalnie gorsza jakość rozmów, bywa, że trzeba się domyślać co rozmówca mówi. Drugi problem, to MMS - są przyjmowane tylko na kartę nr 1.
Ojciec uzywa i nie narzeka na problem z jakoscia rozmow... MMSow nie uzywa.
Za to ulomny jest w tym telefonie odtwarzacz MP3. Co za matol wymyslil, zeby mozna by zrobic tylko 4 playlisty, max 30 utworow w kazdej? I zadnego wyszukiwania po wykonawcy, tytule albumu czy cokolwiek... :|
Tak z ciekawości. Ile to kosztuje? To było przekierowanie w jednej sieci czy w 2 różnych?
To było przekierowanie z plusa na plusa. Dokładnych kwot Ci teraz nie podam. Jutro w firmie zajrzę w bilingi i dam znać.
Tych adapterów dual-sim ktoś używał?
Używałem z Nokią E50... po miesiącu wywaliłem. Powody?
1. Zauważalnie większe zużycie baterii
2. Zawieszający się często telefon
3. Wypadająca klapka od baterii (telefon nie przystosowany do adapterów, a miałem taki najmniejszy)
Odwietrzę temat czy coś sie zmieniło w temacie MYPHONE pod wzgledem jakości albo moze jest inny gracz w dual sim?
Mam od roku - myPhone 3370 sweet. Kosztuje 200 zł.
To całkiem niezły telefon za małe pieniądze.
Wady - robienie zdjęć i filmów to porażka - fatalna jakość. Ale to nie D7000 :lol:
Nie wiem czy tak ma tylko mój egzemplarz ale czasami jest słaba jakość dźwięku.
Trzeba sprawdzić bo jest to wkurzające.
Zalety - radio na głośnik bez dodatkowej anteny (czyli zestawu słuchawkowego).
Aktywne 2 karty różnych systemów i żadnych problemów z odbieraniem i nadawaniem.
Duże i czytelne klawisze. Przyzwoity wyświetlacz.
Mały, cienki z bardzo wytrzymałą baterią.
Motorola ex115 niedawno pojawiła się w Polsce - całkiem przyzwoity telefon i niezła marka. Do myphona nie ma akcesoriów np baterii.
Ostatnio LG wypuściło parę telefonów dual sim.
GIGABYTE Dual SIM z systemem Windows 6,5 .
Do kupienia w Saturnie
Sapphiron
27-12-2010, 20:51
popieram motorolkę. Sam się zamierzam na nią bo ma fajną klawiaturę. Lepiej mi sie na niej pisze niż na tych nokiowych z serii E czy costam...
http://komorkomania.pl/2010/06/03/nokia-c2-i-c1-pierwsze-modele-dual-sim-zaprezentowane
shaddixx
28-12-2010, 12:20
motorola ex 115 była teraz na święta u mnie w carefurze za 350 zł do kupienia bez żadnych umów.
W carrefour była za 350 ale trzeba było zbierać jakieś kupony, normalna cena ok 500.
Do myphona nie ma akcesoriów np baterii.
Jak nie ma jak są:)
http://allegro.pl/bateria-myphone-1070-1170-3370-550mah-oryginalna-i1345427879.html
Sapphiron
28-12-2010, 14:27
nawet jakby był za złotówke to nie wziąłbym Myphona czy innego temu podobnego gówna...
a Motka ex115 była w Białej Podlaskiej w Carefourze za 450zł bez żadnych tam kuponów czy czego...
Odgrzeję temat - co polecicie w cenie do 500 zł
Dual Sim + radio + dyktafon + przyzwoita bateria = to minimum opcji.