Close

Strona 19 z 29 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 288

Wątek: Pentax K-7

Domyślnie

D700 i K7 nie da się porównać, to zupełnie inne segmenty. I zupełnie inne korpusy.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

Kolekcjoner > Mi nie chodzi o puszke FF ale o nikona d300s niewiem skąd ci się to wzieło . Wacham się między Pentax K-7 a Nikon d300s . Pentax troche dziwnie postępuje , do lustrzanki niższej o klase k-x wsadził lepszą matryce niż do flagowego modelu k-7 .
    Fujifilm X H2, Sigma 18-50 2.8 DC DN, Viltrox 27 1.2 , Viltrox 85 1.8 II, Fujinion XXF 10-24 WR, Fujinion 70-300 WR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredik33 Zobacz posta
    Kolekcjoner > Mi nie chodzi o puszke FF ale o nikona d300s niewiem skąd ci się to wzieło . Wacham się między Pentax K-7 a Nikon d300s . Pentax troche dziwnie postępuje , do lustrzanki niższej o klase k-x wsadził lepszą matryce niż do flagowego modelu k-7 .
    Wzięło się stąd, że kolega dokonał właśnie takiej ekwilibrystyki pod Twoim postem i do tego się odniosłem.
    Co do gorszości matryc to nie wiem nie analizowałem tego ale to raczej kwestia softu, a nie jakiejś nadzwyczajnej technologii. Sądzę że bez problemu przy odrobinie wprawy da się doprowadzić zdjęcia z K7 do poziomu tych z k-x. Natomiast jeśli dla ciebie tak ważną kwestią są niuanse w jakości obrazowania (bo absolutnie przepaści między k7, a k-x nie ma) to lepiej sobie w ogóle dać spokój z cropem. Bo w jednym chyba jesteśmy zgodni budową i możliwościami kix i K7 to inne światy. Przy czym K7 posiada też dla mnie gigantyczną przewagę w stosunku do D300 jest od niego sporo mniejszy i lżejszy.

Przy czym jak rozumiem zupełnie abstrahujemy tu od kwestii szkieł, bo jak mniemam w obu systemach znajdujesz to co ci odpowiada.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-02-2010 o 19:47
    Pozdrawiam
    Marcin

Oszczędny w słowach Awatar ziell
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Pozdrawiam byłych, obecnych i przyszłych pentaxiarzy
    D90 + 18-105VR + Lovepro Nova 190 AW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziell Zobacz posta
    Pozdrawiam byłych, obecnych i przyszłych pentaxiarzy
    wpisujcie miasta, w ktorych sprzedaja Pentaksa...

Amsterdam!

Domyślnie

cholera, znowu forum onetu, chyba źle się zalogowałem, spadam
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wpisujcie miasta, w ktorych sprzedaja Pentaksa...

Amsterdam!
    ... po czym zapadła taka niezręczna cisza...
    .
    .
    .
    K7-D300s to puszki mniej więcej z podobnego segmentu. W kwestii szumu Deczysta ma o wiele lepsze yotpegi, przy RAWach różnic praktycznie nie ma. K7 za to posiada fenomenalny auto balans bieli. Trzysetka jest bardziej szybkostrzelna.
    Autofocus. 300 ma bardziej rozbudowany. Czy szybszy? W trybie AF-C tak. W AF-S? Nie wiem. Miałem możliwość bezpośredniego porównania D700 i K7 w skandalicznie trudnych warunkach oświetleniowych. I mimo najszczerszych chęci nie potrafiłbym wskazać zwycięzcy.
    Na razie to tyle, wracam do swoje dziupli.
    pOZtroffionk4 prO$hi4czkiii...
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meggido Zobacz posta
    fredik33... ja się znalazłem z D700 w ręku po porażce z K7...
    Napisz więcej co jest nie tak z K7 z nikonowskiego punktu widzenia, proszę.
    Jakbyś mógł to pomiń część o szumach i wysokich ISO bo to zupełnie nieistotne dla mnie

Zastanawiam się poważnie nad zakupem K7 stąd to pytanie.
    Przy Nikonie trzyma mnie jedynie Capture NX
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    Przy Nikonie trzyma mnie jedynie Capture NX
    To jak bedziesz pozbywal sie to daj znac

Domyślnie

To co pasuje, a co nie, to jest kwestia subiektywna. Wysokie ISO i szumy i jakość obrazowania były, w moim odczuciu, gorsze niż w mojej K20. No i rozmiar. Zanim kupisz zwyczajnie pomacaj i dobrze obejrzyj.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Strona 19 z 29 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów