Close

Strona 15 z 29 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 288

Wątek: Pentax K-7

Domyślnie

o jakich hotach piszecie?

mialem moze w sumie 1 widocznego hota w 10D, ktorego bylem drugim wlascicielem i narobilem sam osobiscie ze 30 tys klatek.
    ile zrobil pierwszy wlasciciel moge tylko zgadywac.

mowimy tu o 5 latach fotografowania i dobrze ponad 50~60 tysiacach klatek.

co do gwarancji to sie nie kloce, chociaz, odpukac, nigdy nie byla mi potrzebna. a jedyna wymiana migawki
    jaka mialem okazje przejsc, i tak byla poza gwarancja.

inna kwestia, ze mam jakos szczescie do uzywanych korpusow, ktore nie maja pelnej gwarancji. cos musi
    byc osobistego, ale po prostu tymi aparatami, ktore kupilem z drugiej reki, lepiej mi zdjecia ida

w kwestii uszczelnien... mam w plecaku Canona 30D, ktory 1,5 roku temu plywal w morzu polnocnym.
    po odcieknieciu i wysuszeniu dziala jak zloto, jedynym mankamentem jest niedzialajaca lampa wbudowana.
    tak ze na temat tej niezbednosci uszczelnien to mam mieszane opinie.

zreszta, nie bijmy tak piany o uszczelnianym korpusie, jesli to co sie do niego podlacza jest w wiekszosci
    i tak w pelni water-friendly ja chyba wole swoj zestaw nieszczelny korpus + szczelne szkla. bo korpus i tak
    wytrzyma w warunkach, w ktorych go bede uzywal (a obejmuje to mgly i 100% wilgotnosc jak rowniez
    przenoszenie z zimnego dworu do cieplych wnetrz, kiedy to kondensuje sie mnostwo wody)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Benek-Piast Zobacz posta
    Cena k7 w chwili debiutu jest praktycznie taka sama jak debiutującej K10d lub K20d.
    Znam ludzi, którzy parę lat temu kupowali k10d za 3999 zł. Poczekajmy do stycznia, cena k7 spadnie w okolice 4000 zł.
    i co wtedy to zmieni ja kupilem gx-20 za niecale 2100
    nawet jak k7 bedzie kosztowal 4 tys to i tak dwa razy wiecej i przekonaj mnie prosze ze wart jest tej ceny w odniesieniu do ww

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joker333 Zobacz posta
    i co wtedy to zmieni ja kupilem gx-20 za niecale 2100
    nawet jak k7 bedzie kosztowal 4 tys to i tak dwa razy wiecej i przekonaj mnie prosze ze wart jest tej ceny w odniesieniu do ww
    O rany.
    Na wejściu GX-20 kosztował ponad 3500, ty kupiłeś za 2100. Wiec za 60% ceny. Cena K-7 to 5000 zł( nie wspomnę w wysokich kursach walut). Poczekaj, aż cena K-7 spadnie o 40 procent, czyli o 2000 zł. Kosztować będzie 3000 zł. Nie jest źle.
    Chyba tak można porównać, prawda ?
    Ale powtarzam, jeśli jesteś zadowolony z GX-20, to po co zmieniać.
    -----------
    Pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Argawen Zobacz posta
    O rany.
    Na wejściu GX-20 kosztował ponad 3500, ty kupiłeś za 2100. Wiec za 60% ceny. Cena K-7 to 5000 zł( nie wspomnę w wysokich kursach walut). Poczekaj, aż cena K-7 spadnie o 40 procent, czyli o 2000 zł. Kosztować będzie 3000 zł. Nie jest źle.
    Chyba tak można porównać, prawda ?
    Ale powtarzam, jeśli jesteś zadowolony z GX-20, to po co zmieniać.
    z tym co oferuje k7 to i tak premiera opozniona(zadnej rewolucji) wiec jesli stanieje o tyle co piszesz to bedzie oferta atrakcyjna (byc moze) a bardziej pewne jednak ze przestazala niz atrakcyjna
    Bez FF w ofercie pentax nie ma co liczyc na jakis wiekszy sukces

Domyślnie

Nie mam zamiaru przekonywać cię do czegokolwiek. Są ludzie którzy zapłacą te 5000 za k-7, a są tacy, którzy do dzisiaj fotografują ME Super i są z tego zadowoleni. Każdy ma to, na co ma ochotę i na co go stać. Dla mnie k-7 wart był tych 5000 zł., dla ciebie nie. I alleluja.

Domyślnie

Nie mam zamiaru przekonywać cię do czegokolwiek. Są ludzie którzy zapłacą te 5000 za k-7, a są tacy, którzy do dzisiaj fotografują ME Super i są z tego zadowoleni. Każdy ma to, na co ma ochotę i na co go stać. Dla mnie k-7 wart był tych 5000 zł., dla ciebie nie. I alleluja.
    i obaj tak samo mocno zapewne trzymamy kciuki za FF Pentaxa

Domyślnie

i obaj tak samo mocno zapewne trzymamy kciuki za FF Pentaxa
    EEE-niekoniecznie. FF do niczego mi nie jest potrzebny. Raczej trzymam kciuki, żeby było nas kiedyś stać na 645D z paroma fajnymi obiektywami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    pmpmwd,

Ad. 1 W D300 mi sie juz nie przytrafi, a w D700 jakos znow mialem farta... cos za duzo tego farta, nie zebym narzekal, ale to chyba juz nie fart. Niewiem czy wiesz, ale jak pracujesz z profesjonalnym programem, to hotow nie trzeba retuszowac na kazdym zdjeciu z osobna.
    Ad. 2 Patrz wyzej, nie mam juz D300, ale mial wlasnie poltora roku jak go sprzedalem i nic nie odlazilo...eh chyba znow mialem farta
    Ad. 3 Pentaxa tez mialem, kupilem z kitem, ktory po ok miesiacu, zostal zastapiony obiektywem ze stalym siatlem i zamieszkal sobie w szafie, wiec czy mial uszczelnienia i czy one dzialaly bylo sprawa drugorzedna...
    Wyluzuj, szczegolnie jak porownujesz takie szkla jak Pentaxowy "kit" z Nikkorem 70-200VR, ktorego pewnie nawet w rece nie miales, co dopiero o sprawdzaniu jego szczelnosci
    Jeżeli ktoś tu ma wyluzować to raczej Ty, nabzdyczyłeś się bo co? bo napisałem, że uszczelnienia 70-200VR są do niczego no bo są, te obiektywy już jako nowe potrafią mieć syfy w środku i każdy kto miał z tym obiektywem do czynienia Ci to potwierdzi, a skoro twierdzisz, że tak nie jest to może po prostu nie wiesz jak zajrzeć do obiektywu żeby zobaczyć co w nim tkwi (albo znowu miałeś farta i trafiłeś na niezasyfiony) - patrzy się od przodu ku tyłowi, a nie odwrotnie co czyni większość sprawdzających i nie przy świetle dziennym tylko sztucznym. Nie porównuję jakości optyki kita Pentaxa i 70-200VR tylko szczelność więc nie widzę tu jakiejś niestosowności. Proponuję spuścić trochę powietrza i poszperać po internecie a zobaczysz, że odklejające się gumy i szczelność obiektywów Nikona to jedne z najczęściej opisywanych problemów związanych z aparatami tego systemu, ale widzę, że jeszcze nie wyrosłeś z etapu czołobitności jedynej słusznej marce Nikon, Nikon uber itd. więcej luzu, siema!

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmpmwd Zobacz posta
    Jeżeli ktoś tu ma wyluzować to raczej Ty, nabzdyczyłeś się bo co? bo napisałem, że uszczelnienia 70-200VR są do niczego no bo są, te obiektywy już jako nowe potrafią mieć syfy w środku i każdy kto miał z tym obiektywem do czynienia Ci to potwierdzi, a skoro twierdzisz, że tak nie jest to może po prostu nie wiesz jak zajrzeć do obiektywu żeby zobaczyć co w nim tkwi (albo znowu miałeś farta i trafiłeś na niezasyfiony) - patrzy się od przodu ku tyłowi, a nie odwrotnie co czyni większość sprawdzających i nie przy świetle dziennym tylko sztucznym. Nie porównuję jakości optyki kita Pentaxa i 70-200VR tylko szczelność więc nie widzę tu jakiejś niestosowności. Proponuję spuścić trochę powietrza i poszperać po internecie a zobaczysz, że odklejające się gumy i szczelność obiektywów Nikona to jedne z najczęściej opisywanych problemów związanych z aparatami tego systemu, ale widzę, że jeszcze nie wyrosłeś z etapu czołobitności jedynej słusznej marce Nikon, Nikon uber itd. więcej luzu, siema!
    Zwykla impertynencja i tyle. Takim tonem mozesz rozmawiac ze swoimi kolezkami pod budka z piwem.... Sa to moje ostatnie slowa skierowane do ciebie.

Domyślnie

EEE-niekoniecznie. FF do niczego mi nie jest potrzebny. Raczej trzymam kciuki, żeby było nas kiedyś stać na 645D z paroma fajnymi obiektywami.
    ale wielu na to czeka
    to tez jeden z lepszych sposobow na wysokie uzyteczne iso a to sie przydaje zdecydowanie i stabilizacja czy nawet jasne szkla nie zawsze brak ww zrekompensuja

Strona 15 z 29 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów