o jakich hotach piszecie?
mialem moze w sumie 1 widocznego hota w 10D, ktorego bylem drugim wlascicielem i narobilem sam osobiscie ze 30 tys klatek.
ile zrobil pierwszy wlasciciel moge tylko zgadywac.
mowimy tu o 5 latach fotografowania i dobrze ponad 50~60 tysiacach klatek.
co do gwarancji to sie nie kloce, chociaz, odpukac, nigdy nie byla mi potrzebna. a jedyna wymiana migawki
jaka mialem okazje przejsc, i tak byla poza gwarancja.
inna kwestia, ze mam jakos szczescie do uzywanych korpusow, ktore nie maja pelnej gwarancji. cos musi
byc osobistego, ale po prostu tymi aparatami, ktore kupilem z drugiej reki, lepiej mi zdjecia ida
w kwestii uszczelnien... mam w plecaku Canona 30D, ktory 1,5 roku temu plywal w morzu polnocnym.
po odcieknieciu i wysuszeniu dziala jak zloto, jedynym mankamentem jest niedzialajaca lampa wbudowana.
tak ze na temat tej niezbednosci uszczelnien to mam mieszane opinie.
zreszta, nie bijmy tak piany o uszczelnianym korpusie, jesli to co sie do niego podlacza jest w wiekszosci
i tak w pelni water-friendlyja chyba wole swoj zestaw nieszczelny korpus + szczelne szkla. bo korpus i tak
wytrzyma w warunkach, w ktorych go bede uzywal (a obejmuje to mgly i 100% wilgotnosc jak rowniez
przenoszenie z zimnego dworu do cieplych wnetrz, kiedy to kondensuje sie mnostwo wody)
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami