zapraszam do Konstruktywnego Komentowania, choć i tak pewnie mnie za nie zjecie.
Szukaj
zapraszam do Konstruktywnego Komentowania, choć i tak pewnie mnie za nie zjecie.
to DRI? HDR?
nie podoba mi sie ta obrobka.
az szkoda tych blokow w tle - miejsce warte poeksperymentowania
".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
nie powinno lecieć, prostowane na bloku.
DRI nie ma, jest polarek i niebo obrabiane jako osobna warstwa.
co z tym kadrem takiego tragicznego?
Nic takiego strasznego się nie dzieje.Niepotrzebnie okaleczyłeś jeziorko z prawej i masz dominantę niebieskiego.Zdjęcie jest chłodne i deko przeostrzone.
Są tam jeszcze ryby?..![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Twojej prawej? bo właśnie miałem mieszane uczucia i trochę więcej tam tego było.
tonacja... zdjąłem trochę nasycenia bo dawało po oczach, tak mi się bardziej widzi. z tym przeostrzeniem to bym polemizował, ale nie będę
ryby mogą być w bagnie obok, przynajmniej wędkarze siedzą czasami.
Dla mnie jest zdecydowanie przeostrzone. No chyba że mam coś ze wzrokiem![]()
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Potwierdzam powyższe posty mówiące o przeostrzeniu. Polecam używać tej funkcji selektywnie, pozwala na ładne wydobycie ważnego elementu kadru.
Andrzej już napisał o okaleczeniu ładnego bajorka i podpisuję się pod tym. W kadrze dość dużo się dzieje-jest ciachnięte jeziorko, pół drzewa z lewej i w tle blokowisko.
Idź pomęcz jeszcze ten teren bo ładnie tam![]()
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Skontaktuj się z nami