Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Spacerniak parkowy

Hmm... Ciąg dalszy moich obróbkowych eksperymentów.
    Da radę? 85-ka tym razem na pełnej dziurze.

1.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    fajny kadr
    I zdjęcie bardzo ładnie naświetlone.
    Zero uwag, piekna pamiątka dla synka.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

kadr bardzo, bardzo ale mi w odbiorze zakłóca nieco ten fragment tła z prawej strony (może obróbka w PS? )

Domyślnie

Dzięki. Fajno, że się podoba. To znaczy, że chyba podążam w dobrym kierunku z obróbką.
    Te dwie jasne plamy to pewnie samochody stojące w słońcu na skraju parku. Raczej ich nie da rady "wyszopować", można ewentualnie próbować jakoś ściemnić, ale nie wiem, czy całość na tym nie straci (będzie widać, że coś było kombinowane).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    ...85-ka tym razem na pełnej dziurze.
    I o to chodzi! Duuuużo lepiej jest

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    ...Te dwie jasne plamy to pewnie samochody stojące w słońcu na skraju parku. Raczej ich nie da rady "wyszopować", można ewentualnie próbować jakoś ściemnić...
    ...lub w tym miejscu usunąć niebieski kolor i nie będą się tak rzucać w oczy

...kurczak, zapomniałem Ci wysłać printscreena z tamtej obróbki, wieczorem to naprawię, ale i tak widzę poprawę

Pzdr.

Domyślnie

No niby tak, ale nie lubię bardzo mieszać lokalnie. Jak bym zdjął niebieski na całości, to by paski na czapce wyblakły i bluza by wypłowiała.

Dokładam jeszcze jedno zdjęcie z tego samego spacerku. Tutaj były już zupełnie inne warunki oświetleniowe.

2. Mamusiu, proszę, przyniosłem Ci kwiatuszka.

Coś mi tu jednak nie gra... Nie potrafię na to obiektywnie spojrzeć.

Domyślnie

Gdybyś podszedł nieco bliżej, tło wyszłoby bardziej miękko. Ale nie ma się czego czepiać, bo to są zdjęcia sytuacyjne, a nie pozowane. Zresztą, przynajmniej jest jakiś porządek w tle. Dobrze jest
    D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin

Domyślnie

Bardzo mi się podoba jedyneczka. Dwójka też fajna.
    Nikon D80 + Nikkor 50 mm/1,8 + marzenia o kolejnych szkiełkach

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Jedyneczka - Gillette..

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów