Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie koszenie trawy...

miało być, na działce . Ale ponieważ modeli tyle dałem sobie spokój.Jaszczury dały się focić we wszystkich możliwych konfiguracjach, bzyków maści wszelakiej od groma, i paź królowej się trafił.Na początek jaszczurka Zuza

CDN....(chyba)
    (wiem , że nosa nie przypudrowała , ale była 11 godzina i słońce jak w pysk strzelił...

Domyślnie

Ładna Zuza . Trochę badyli w kadrze, ale w końcu natura.
    Daniel
    D90, S 10-20/4-5,6, Tamron 17-50/2.8, Tamron 90/2,8, Nikkor 70-300VR, S 150-500 OS, Manfrotto 055XPROB

Domyślnie wydanie drugie poprawione?

Chwilka czasu była to starałem się coś więcej wyciągnąć z fotki.Nie wiem czy wyszło...
    1.
    A swoją drogą robiąc te zdjęcia na działce, nie sądziłem, że uprawiam sport ekstremalny! Wczoraj w lokalnej prasie wyczytałem,że 14 i 15 maja w okolicy (jakieś 3-5 km) były trzy zgłoszenia o pojawieniu się ....słynnej pumy.Nawet podobno policja jeździła i goniła mieszkańców do domów....

2.

3.

4.

5.

Na razie tyle.Lecę na działkę .Może następne zdjęcie to będzie..puma

Domyślnie

wydanie drugie poprawione?

...pomijam kadry..ale po co tyle koloru i kontrastu,światła..?
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    wydanie drugie poprawione?

...pomijam kadry..ale po co tyle koloru i kontrastu,światła..?
    No nareszcie!

Co do kontrastu i światła:zdjątka robione praktycznie w samo południe, świetlistość totalna, jak chciałem kadr zasłonić swoim cieniem bydlątka zwiewały gdzie pieprz rośnie.Wiem , że jakiś bardziej "obcykany" w temacie by sobie poradził,ja coby nie mówić, jestem na początku "drogi" , gdzie przynajmniej u mnie , stosunek do własnych fotek jest lekko bezkrytyczny i wyszło jak wyszło. No i kwestia obróbki: ekran laptopa miałem przodem do okna i tak się wydawało trochę mdłe wszystko, jak przestawiłem tyłem do okna...faktycznie daje po oczach.Ale po to to daję żeby błedy wytykać

Domyślnie

Za duzo kadru, lampy (?) i krecenia suwakami, przez ktore straciles sporo rozpietosci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Za duzo kadru, lampy (?) i krecenia suwakami, przez ktore straciles sporo rozpietosci.
    Lampy nie było, suwaków też .Komp mi siada któryś raz z kolei w ciągu ostatnich paru miesięcy i nie wgrywam na razie żadnego normalnego programu do obróbki, jakiś darmowy ściągnąłem i tam raczej przyciski niż suwaki

Domyślnie

Się nie stresuj,kombinuj....
    Czemu u mnie nie trafiam tego motylka.?..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Się nie stresuj,kombinuj....
    Czemu u mnie nie trafiam tego motylka.?..
    Nie no Andrew, u mnie luzik całkowity i wszelkie krytyczne uwagi jak najbardziej (na razie mam nadzieję) mile widziane. A co do motylka zapraszam do mnie, latają cały czas... tylko ta puma mnie niepokoi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snaperius vulgaris Zobacz posta
    Nie no Andrew, u mnie luzik całkowity i wszelkie krytyczne uwagi jak najbardziej (na razie mam nadzieję) mile widziane. A co do motylka zapraszam do mnie, latają cały czas... tylko ta puma mnie niepokoi
    Przestań......Wysyp trochę karmy dla kotów i .....czaj się...Będzie rewela relacja...

Szkoda,że puma nie robi zdjęć....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Uprawnienia umieszczania postów