Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Domyślnie

MZ zamysł bardzo ciekawy. Ta GO daje temu zdjęciu to, że nie latam wzrokiem po całej fotce, a skupiam się w zasadzie na tych trawach i jeziorku. Dzięki takiej GO drzewo nie odciąga niepotrzebnie wzroku, ale jest dosyć wyraźne. Takie są moje odczucia na temat tego zdjęcia - dziękuję za uwagę - odbiór

EDIT: lepiej wrzucić sobie na ekran dużą wersję
    Dziwnym nie jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    mnie zastanawia inna sprawa, bo juz wielokrotnie mowiło sie na tym forum o gustach i doskonale rozumiem że są różne - ktos mi pisze harb ta fotka mi nie lezy, nie pasuje, nie jest w moim stylu nie mam naprawdę nic przeciw - nie rozumiem natomiast komentarzy własnie w takim stylu - przestrzeliłes AF, ktos wie lepiej co Autor chciał pokazac lub miał na myśli - tym bardziej że wczesniej jest moje wyjaśnienie w którym piszę dlaczego w taki a nie inny sposób to zdjecie zostało zrobione ---- więc o co chodzi ?????
    harb nie odbierałbym krytyki tak osobiście, no chyba, że masz z kimś dawne zatargi.
    Przecież po to wstawiamy na forum zdjęcia by nam podpowiadano, krytykowano etc.
    Co ci dają komentarze typu "ta fotka mi nie lezy, nie pasuje, nie jest w moim stylu"? Bo mi by nic nie dały.

My jako odbiorcy nie koniecznie musimy odbierać wszystko tak jak autor dzieła i wcale to nie znaczy, że uzurpujemy sobie prawo do tego by wiedzieć "lepiej co Autor chciał pokazać ...".
    Dla mnie, jako odbiorcy, nie jest ważne gdzie wyostrzyłeś zdjęcie, może ono być wręcz całkowicie nieostre.
    Dla mnie liczy się efekt końcowy.
    W przypadku tego zdjęcia wg mnie coś jest nie tak.
    Nie odbieram go pozytywnie.
    Wręcz odbieram efekt końcowy, tak jak napisałem w poście wcześniej, jakby AF ci przestrzelił.

Nie odpowiedziałeś na jedno moje pytanie.
    Dlaczego tak mocno wyostrzyłeś to zdjęcie?
    Może tu jest pies pogrzebany?
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Kadr bardzo mi się podoba,..i to właśnie dlatego,że jest świadomie użyta GO. Moim zdaniem jest to w fotografii krajobrazowej często nie doceniany środek wyrazu,..myślę,że tutaj pełni rolę porządkującą kadr. Gdyby wszystko było ostre,była by to fota o ,..drzewie,trzcinie,stawie,..lesie za nim,..a więc jeszcze jedno ble,ble o niczym...A tak mamy próbę uchwycenia tego co najistotniejsze,..KLIMATU TEGO MIEJSCA..,czy trafioną,to już kwestia rodzaju wrażliwości,..dla mnie tak...Pozdrawiam.

Domyślnie

Mała głębia robi z pstryka fotkę. Technikalia to osobna sprawa. Dla mnie więcej niż OK.
    LED ZEPPELIN

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów