Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Angry Angels Of Fire V - GALA cz.II

Część druga AoF.
    1.Leszek Kołtun
    2.Przemysław Marciniak
    3."Polska bialoczerwoni"
    4."To musiało boleć." Przemysław Kopiec vs Przemysław Zygmuntowicz
    5.Rafał Petertil w ataku.
    6.Walka wieczoru Łukasz Jarosz vs Brian Douwes
    7.Koniec walki-Jarosz na deskach

Domyślnie

Ładne "uchwyty", ale... czemu tak szumi dookoła las? Przeholowałeś z isem, czy wyciąg z cieni taki wygenerował szumy?

Ładne foto Leszka (nr 1). Widzę, że dwuseta się przydała
    No i smutne zdjęcie Łukasza na dechach. Wszyscy pokładali nadzieje w tej walce, ale niestety światowy poziom jest jeszcze zbyt wysoki dla niego Może w październiku się uda...
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Ładne "uchwyty", ale... czemu tak szumi dookoła las? Przeholowałeś z isem, czy wyciąg z cieni taki wygenerował szumy?
    Zalety 200D zresztą jak sam wiesz-pamiętam że u Ciebie bylo b.podobnie
    ISO max. 800 w większości przypadków-czasami mniejsze.

Domyślnie

200D czy D200 nieistotne ... ale jedynki to bym raczej nie pokazywał
    ze względu na tę "kaszkę" bo sama fota też nie jest jakaś "wybitna"
    by jakoś wytłumaczyć te niedoróbki techniczne które mz dyskwalifikują te zdjęcie

a co do pozostałych zdjęć .... mam też podobne ale wszystkie już dawno w ... koszu

pozdrawiam
    Arkadiusz Pytlas vel golden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezarycezary Zobacz posta
    Zalety 200D
    No tak - Canony tak mają
    Ale tego modelu nie znam - po fotach jednak widać że się nie broni
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Zalety 200D zresztą jak sam wiesz-pamiętam że u Ciebie bylo b.podobnie
    ISO max. 800 w większości przypadków-czasami mniejsze.
    No i błąd. Lepiej podjechać iso, a zapewnić prawidłową ekspozycję. Jak dla mnie przez szumy niestety odpadają.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    No tak - Canony tak mają
    Ale tego modelu nie znam - po fotach jednak widać że się nie broni
    Bo to taki tajny Kanon z logo Nikona

Broni się. W poniedziałek wstawię kilka swoich. I mnie na ISO HI-1.0 (czyli 3200) ani grama szumu nie ma. Spaczowałem sobie firmware z 2.01 na 2.08 beta i teraz mam dodatkowy przysick na obudowie podpisany jako "noisekiller". Jak go wcisnę to aparat robi 18 zdjęć i nakłada je na siebie, oblicza gdzie jest jaki kolor szumu, wyciąga średnią, odejmuje szum i wypluwa czyste zdjęcie. Poprawka tego softu pozwoliła robić 18fps, ale tylko z oryginalnym gripem i bez lampy.
    Podobno ma już wejść wersja 2.11, która poprawia system powiększania podglądu (bo teraz jest tragiczny), dodaje LV na górnym wyświetlaczu i po raz pierwszy wprowadzono komendy głosowe do lustrzanki. Można powiedzieć "isoosiemsetplis" i ISO robi się na 800
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez golden Zobacz posta
    200D czy D200 nieistotne ... ale jedynki to bym raczej nie pokazywał
    ze względu na tę "kaszkę" bo sama fota też nie jest jakaś "wybitna"
    by jakoś wytłumaczyć te niedoróbki techniczne które mz dyskwalifikują te zdjęcie

a co do pozostałych zdjęć .... mam też podobne ale wszystkie już dawno w ... koszu

pozdrawiam
    Nie każdy jest doskonały

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Bo to taki tajny Kanon z logo Nikona

Broni się. W poniedziałek wstawię kilka swoich. I mnie na ISO HI-1.0 (czyli 3200) ani grama szumu nie ma. Spaczowałem sobie firmware z 2.01 na 2.08 beta i teraz mam dodatkowy przysick na obudowie podpisany jako "noisekiller". Jak go wcisnę to aparat robi 18 zdjęć i nakłada je na siebie, oblicza gdzie jest jaki kolor szumu, wyciąga średnią, odejmuje szum i wypluwa czyste zdjęcie. Poprawka tego softu pozwoliła robić 18fps, ale tylko z oryginalnym gripem i bez lampy.
    Podobno ma już wejść wersja 2.11, która poprawia system powiększania podglądu (bo teraz jest tragiczny), dodaje LV na górnym wyświetlaczu i po raz pierwszy wprowadzono komendy głosowe do lustrzanki. Można powiedzieć "isoosiemsetplis" i ISO robi się na 800
    Ja mam 2.09 beta-beta ale jeszcze nie potrafię go obsługiwać

Domyślnie

Nie każdy jest doskonały

... ja też nie jestem ale chyba nie obraziłeś się za moje zdanie .....

sorry nie chciałem Cię urazić

pozdrawiam
    Arkadiusz Pytlas vel golden

Domyślnie

Ja mam 2.09 beta-beta ale jeszcze nie potrafię go obsługiwać
    Bo samouczka nie doinstalowałeś

A tak serio, to wydaje mi się, że trochę rozjaśniałeś te foty i stąd te szumy. Pewnie na materiale prosto z puchy nie widać aż takich. Ach te dedwieście... Dlatego jako zapasowe body kupiłem sobie D3x, ale leży gdzieś w torbie, bo włożyłem płaską bateryjkę od latarki i się wylała... Ni mam czasu umyć...

Nie każdy jest doskonały
    Każdy! Tylko nie każdy potrafi to wykożystać w 100%'ach...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów