Szukaj
Ładne "uchwyty", ale... czemu tak szumi dookoła las? Przeholowałeś z isem, czy wyciąg z cieni taki wygenerował szumy?
Ładne foto Leszka (nr 1). Widzę, że dwuseta się przydała
No i smutne zdjęcie Łukasza na dechach. Wszyscy pokładali nadzieje w tej walce, ale niestety światowy poziom jest jeszcze zbyt wysoki dla niegoMoże w październiku się uda...
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
200D czy D200nieistotne ... ale jedynki to bym raczej nie pokazywał
ze względu na tę "kaszkę" bo sama fota też nie jest jakaś "wybitna"
by jakoś wytłumaczyć te niedoróbki techniczne które mz dyskwalifikują te zdjęcie![]()
a co do pozostałych zdjęć .... mam też podobne ale wszystkie już dawno w ... koszu
pozdrawiam
Arkadiusz Pytlas vel golden
Bo to taki tajny Kanon z logo Nikona![]()
Broni się. W poniedziałek wstawię kilka swoich. I mnie na ISO HI-1.0 (czyli 3200) ani grama szumu nie ma. Spaczowałem sobie firmware z 2.01 na 2.08 beta i teraz mam dodatkowy przysick na obudowie podpisany jako "noisekiller". Jak go wcisnę to aparat robi 18 zdjęć i nakłada je na siebie, oblicza gdzie jest jaki kolor szumu, wyciąga średnią, odejmuje szum i wypluwa czyste zdjęcie. Poprawka tego softu pozwoliła robić 18fps, ale tylko z oryginalnym gripem i bez lampy.
Podobno ma już wejść wersja 2.11, która poprawia system powiększania podglądu (bo teraz jest tragiczny), dodaje LV na górnym wyświetlaczu i po raz pierwszy wprowadzono komendy głosowe do lustrzanki. Można powiedzieć "isoosiemsetplis" i ISO robi się na 800![]()
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Bo samouczka nie doinstalowałeś
A tak serio, to wydaje mi się, że trochę rozjaśniałeś te foty i stąd te szumy. Pewnie na materiale prosto z puchy nie widać aż takich. Ach te dedwieście... Dlatego jako zapasowe body kupiłem sobie D3x, ale leży gdzieś w torbie, bo włożyłem płaską bateryjkę od latarki i się wylała... Ni mam czasu umyć...
Każdy! Tylko nie każdy potrafi to wykożystać w 100%'ach...
Skontaktuj się z nami