Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Moje najlepsze

Domyślnie

ok ochłonąłem.

zdjęcia są rzeczywiście kiepskie.
    dzięki za uwagi. będę ćwiczył dalej

jeszcze taka wersja kadru nr 1. moze będzie nieco lepiej.

Domyślnie

Erde spoko, zaraz kiepskie - sam podbiłeś poprzeczkę pisząc "moje najlepsze" - to i spodziewaliśmy się czegoś super wyjątkowego .
    Czarny Rycerz zawsze zwycięża !

Domyślnie

Wg mnie jedynka kadrowo jest super, jest pięknie Ale z obróbką już trochę mi to nie leży. Jakoś za mocno skupia wzrok tak mocno zielone drzewo. Ja wiem, że ono w każdym ze zdjęć jest tematem przewodnim, ale na jedynce chętniej bym patrzył jak na całość obrazu, a nie tylko jako dopełnienie tego drzewa. Generalnie wg mnie trochę za mocno nasycone są tam kolory, a szczególnie zielień bije po mych oczach Powalcz z tą jedynką i to nawet jakoś ostro (BW, zafarby czy coś) bo ma w sobie potencjał.
    peace & love

Domyślnie

nie chodzi o to, ze zdjecia sa kiepskie
    bo tego chyba nikt nie napisal, ale brakuje im, powiedzmy polotu. Chociazby nudne niebo. Gdyby tak cos sie tam dzialo - jakies ladne obloczki, czy inne chmurki - to pole tez takie smutne beżowe jest - pewnie lepsze by bylo z glęboką skibą, tyle, że zdaję sobie sprawę, że pewnych rzeczy przeskoczyć sie nie da - pola nie zaorzesz, chmur nie napędzisz, ale może waro wrócić tu jesienią, gdy drzewa pokryją sie żółcią i czerwienią, zamiast piachu bedzie rżysko i snopki.....
    ".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009

Domyślnie

Kadry złe nie są, ale też nie porywają. Jest za jasno i pora też raczej nie za ciekawa. Wróć może tuż przed zachodem/o wschodzie , ładnie cienie się porozciągają, widok zyska na plastyczności (teraz jest płasko, a szkoda bo miejsce jest wg mnie całkiem ciekawe.). Najlepiej żeby jeszcze jakieś chmurki były na niebie - zapełni to jakoś pustki na górze i zyska na odbiorze całość.

Domyślnie

Przyciemnij jeszcze podłogę, podciągnij nieco kontrast na niej. Moim zdaniem spokojnie 2/3ev możesz zdjąć
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

warunki miałem takie o jakich od dawna marzyłem
    Warunki wcale nie były świetne. Wiem, że słońce zachęca do tego, aby wyskoczyć z aparatem w plener, ale niestety potrzebne jest jeszcze coś więcej. Tak jak napisał S4INT przydałyby się chmury na niebie, choćby małe obłoki wypełniającego pustkę. Poza tym zdjęcia są zbyt jasne, jakby trochę "wyprane".

Domyślnie

dzięki za wszelkie sugestie. Może niepotrzebnie się tak podnieciłem tym wszystkim, ale zdawało mi się, że zdjęcia wyszły konkret.

nie ma co płakać, tylko ćwiczyć i trenować dalej.
    pzdr

Rozmowny Awatar cialat
    Miasto
    Reńska Wieś/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

o fotach już napisan wszystko ... prawie

co do polarka to właśnie przydatne jest go nakładać w takich warunkach ale jeżeli na niebie jakieś baranki są w celu uwidocznienia, wyeksponowania ich faktury

pozdrawiam

Nic tak nie niszczy organizmu, jak długotrwała fizyczna bezczynność" - ARYSTOTELES

Domyślnie

erde, kadry nr 1 i 2 (po ucięciu odrobiny dołu) ciekawe, lecz przegrałeś ze światłem...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów