Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: Pilot/weżyk...

Domyślnie

MAM !!!
    Odebrałem z poczty w piątek i ... testy.
    Tak jak opisywali koledzy wcześniej: nie działa na wprost. Natomiast odkryłem, że działa z odległości min. 1,5m (a na pewno 2m) przed aparatem, na wprost obiektywu ALE pilot pochylony ok. 45stopni w górę (tak jakby podnieść diodę w kierunku sufitu). Pod większym kątem również. Oczywiście bez problemu zza aparatu, odbijając od ścian, sufitu itd. Domyślam się, że sygnał w diody może być za mocny albo pod kątem zmienia się długość fali jaką wysyła dioda i wtdy pasuje to puszce. Ale to tylko moje domysły, bo nie jestem fachowcem w tej mierze.
    Dużo sprzętu, mało czasu

Domyślnie

to ja tyko w kwesti uzupelnienia

Domyślnie

madburn czy Twój pilot też był lekko porysowany, używany???
    Nie żebym się czepiał, bo za 4,99 + przesyłka to by było lekkie zboczenie, a na pewno dewiacja, ale jestem po prostu ciekaw
    Dużo sprzętu, mało czasu

Domyślnie

nowy to on nie jest - a za te cene mi to zwisa

Domyślnie

Nowe wieści, bo widzę, że powraca pytanie o pilota jak bumerang w nowych wątkach.
    Sprawdzałem tego pilota (jak na zdjęciach u madburna z D80. DZIAŁA!
    Ustawienie pilota - prawie pod kątem 90st. do diody w aparacie. Tak żeby sygnał był ledwie odbierany przez puchę. Odległość w zasadzie nie gra roli.
    Dużo sprzętu, mało czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tordek Zobacz posta
    tak tak ,ale guzików jest więcej :]

dobra sprawa ten pilot.. pytanie tylko jakie znacie spoosby na uzywanie go w plenerze... kiedy najbliższa ściana jest np. kilka km przed Tobą xP

są jakies pomysły ?
    Są.
    Kupić pilota z lusterkiem.
    http://www.allegro.pl/item143076018_...nona_hit_.html

Oszczędny w słowach Awatar micruz
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Odświeżam stary temat - jeżeli ktoś dalej chce uniwersalnego i niewielkiego pilota do nikona to pojawiły się znowu na allegro: Tutaj link Chciałem go znaleźć ale nigdzie nie było więc napisałem do użytkownika który go ostatnio wystawiał i dostałem odpowiedź że wystawił ostatnie 10 sztuk. Dzisiaj otrzymałem sprzęt za 4.99 i działa tak jak opisane w włątku. Mam tylko zamiar wstawić mu dwie diody superjasne, mały mikrowłącznik i komplet z latareczką jest jak się patrzy za grosiki.
    D50 i trochę złomu | Tylko Chuck Norris ma idealnie czystą matrycę

Domyślnie

a ja mam nówke do pozbycia się za 70zl jk by chcial orginal ofkorZ
    emeryt

Domyślnie

Wykopie troche ten stary temat, moze komus sie przyda.

Wlasnie przetestowalem swojego D40 ze zwyklym pilotem uniwersalnym do TV (z allegro za ~ 5zl). Po zaprogramowaniu kodu 182 (Sanyo), wszystko dziala jak nalezy. Przy normalnym programie - nacisniecie dowolnego przycisku, aparat robi zdjecie. Przy bulb'ie - raz naciskamy - zaczyna naswietlac, drugi raz - koniec naswietlania.

Co ciekawe wbrew temu co inni pisali, moj pilot dziala na wprost przed aparatem oraz dziala z boku. Jednak nie dziala zza aparatu.

Pozdrawiam.
    http://photo.pablodesign.net | D80, D7000, N18-55, N28, N50, N85, T55-200, SB600

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów