bierz D70s - mam na sprzedaż
Trochę nie na temat ,ale może jakieś małe porównanko do D80 ,skoro już masz ?
Chodzi mi głównie o RAWy .
Na razie jestem daleki od zmiany ,ale kiedyś ...
Szukaj
bierz D70s - mam na sprzedaż
Trochę nie na temat ,ale może jakieś małe porównanko do D80 ,skoro już masz ?
Chodzi mi głównie o RAWy .
Na razie jestem daleki od zmiany ,ale kiedyś ...
D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900
Jeden cały dzień mnie nie było, a tutaj już zawrzało. Ja jestem chyba bardziej skłonna co do D50 ale z kitem 18-70 (o kitcie 18-55 nawet nie myślałam) Wzięłam ostatnio oba aparaty do ręki i bardziej przypasował mi nikon D50 , jak dla mnie małej dziewczynki :P D70 był troche za ciężki o wiele lepiej było mi trzymać starszy model. Kaska, która zostanie w przyszłości pójdzie na obiektyw długoogniskowy.Chciałam się upewnić cy może jednak są jakieś wielkie różnice między oba modelami i np warto brać tylko d70s i nawet nie patrzeć na 50tke ale wasze opinie pozwolily mi sie utwierdzić w mojej decyzji o kupnie d50.
Kart pasujących do któregokolwiek z nikonków nie mam
Do 251kris - zacytowałeś "Malarzy" Krasickiego, których morał jest dla mnie naprawde ważny
bdb wybór! szkoda wydawać więcej kasy, za którą kupisz tele np.Sigmy
D50 nie jest starszym modelem od D70s.
Chronologicznie:
D70
D70s
D50
O tym to ja nie wiedziałam, to ciekawe czemu starszy model ma więcej funkcji i jest bardziej zaawansowany.D50 nie jest starszym modelem od D70s.
Jak już tu jest tylu ludzi to skorzystam z okazji i zapytam o filtry
1) Jakie byście polecili filtry do nikkora 18-70, myślałam o UV (lub zamiast niego skylight) i polaryzacyjny. Jak wiadomo nie chciałabym na nie za dużo wydać (na reszte pójdzie kupa kasy) ale nie chciałabym takich jakichs beznadziejnych co i tak nic nie pomogą
2) Czy jest możliwość użycia filtrów 67mm do obiektywu 62mm (nikkor 70-300) czy trzeba bedzie tez osobne filtry dokupic
Wielkie dzienks za porady
Dlatego bardziej "zaawansowany", tylko ciut bardziej, ponieważ jest dla osób bardziej wymagających.
1) UV Hoya i polar Hoya tak aby było tanio.
2) Jest możliwość. Kupujesz redukcje 62/67. Osobiście jestem zwolennikiem nie kręcenia firltrami w te i nazad to z jednego to z drugiego obiektywu, to jest bardzo niekomfortowe. Ja mam na każdym obiektywie na stałe nakręconą UVke.
A czy nie lepiej zamiast UV to wybrać skylight podobno dociepla kolory i lepiej zdjęcia wychodzą a UV to tylko ochrona
Można i Skylight. tylko pytanie czy kolory trzeba zawsze docieplać??
Lepiej zdjecia wychodzą??
Heh, pytam się bo na filtrach to ja sie kompletnie nie znam, nie mialam z nimi do czynienia, ja tylko mowie o tym co gdzies kiedys przeczytałam
Jutro jadę do Łodzi, mam nadzieję ,ze wrócę z nowym Nikonkiem D50
Ja już ponad pół roku bez filtrów żyjeczyli od czasu jak zakupiłem D50, i nie kupię ich chyba dotąd dopuki nie kupię obiektywów które chcę mieć...czyli jeszcze długo
...
Skontaktuj się z nami