Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie Monopod - tanio i szybko

Witam serdecznie,

muszę się szybko zdecydować na jakiś monopod.

Mam 185 cm wzrostu, nie chcę do niego klękać więc myślę że ze 160 cm to on musi mieć.
    Będę go używać (na razie z d60 + 55-200 vr (wariant tymczasowo najcięższy), no ale chciałbym żeby mi posłużył po zmianie puszki/obiektywów na cięższe.

No i teraz główny problem - kupić jakiegoś velbona (coś innego w miarę taniego?) czy lepiej np. goldphoto, manfrotto, benro ale za to niższy?

niestety ogranicza mnie cena - co najwyżej 100, 120 zł - jest to prezent "dla mnie" i nie moge chcieć za drogiego - chyba rozumiecie.

oto co wpadło mi w oko:
    http://www.allegro.pl/item607190744_...otto_lodz.html

z góry dzięki a szybkie odpowiedzi
    D200 MB-D200 D60 | 35 85 | SB-800

Domyślnie

niestety sama noga bez głowicy na niewiele się zda, ale można próbować

Domyślnie

głowicę to ja sobie potem dokupie - na razie chodzi o nogę...

rozumiem że głowice z nogami są ogólnie kompatybilne?

Domyślnie

ja używam mono za 50zł i jest w 100% dobry. co prawda głowica jest plastikowa, ale daje radę nawet z d80, sb800, s70-200 co swoje waży.

mi po prostu było szkoda wydawać 200zł na kija od szczotki :P swój wybór uważam za conajmniej bardzo dobry

Domyślnie

chcę używać monopodu bez głowicy (na razie) i mam pytanie, a mianowicie czy GoldPhoto YH301 /YH304 mają gwint 1/4'?
    tzn taki jak "w aparacie"

jeśli nie to są jakies przejściówki czy coś takiego co pozwoli mi "to" połączyć?

Domyślnie

Szybko zrozumiesz że bez głowicy się nie da .

Domyślnie

To podłacze sie do tematu- moze ktoś zaproponuje jakieś swoje sprawdzone i fajen typy już z głowicą. Coś solidnego ale rozsądnego cenowego...?
    SPIDI

Domyślnie

przyznam, że bałbym się na plastikowej głowicy montować body z 70-200............ moim zdaniem lepiej dołożyć parę zł i kupić coś porządnego- sam też najpierw kupiłem nogę, ale po 2dniach dokupiłem głowę (patrz stopka)- bez głowicy wierz mi będze nienajlepiej
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 20-04-2009 o 08:18 Powód: orto! ("pożądnego")

Domyślnie

tak goldphoto ma gwint 2 w 1
    (aprat i głowica w jednym)
    Fx

Domyślnie

Ja mam ten-->http://www.e-cyfrowe.pl/slik-monopod...pis_0#zakladki

Używam z D300 i 500, mam 188cm wzrostu i monopodzik spokojnie daje radę.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów