Szukaj
do mnie przemawia tylko 5 dlatego ze uwielbiam takie klimaty
3 , reszta KOSZ
Wybieram piątę , wąwóz fajnie prowadzi wzrok w głąb lasu.
D200 S20 1,8 N50 1,8 N18-70 N70-300G SB600
www.fotoarek.pl/
o tym czy kosz czy nie to niech decyduje autor zdjęć. mogłeś/mogłaś się nieco wysilić i chociaż umotywować swoją ocenę. bo takie bezsensowne 3 słowa nie są żadną miarą dla kogokolwiek. - to do lemini
co do zdjęć - mnie się podobają. Nie ma tu szału, wodotrysków czy tym podobnych, ale widać, że nie są to przypadkowe strzały, że są to przemyślane kadry. Nad obróbką bym popracował, ale jak na moje amatorskie oko nie jest wcale źle. tylko 4 odstaje, ponieważ zbyt mocno wg mnie grzebałeś przy shadows/higlights przez co zdjęcie jest blade i nienaturalne.
galeria: http://erde.farmapomyslow.pl/
Słusznie. Posłucham opinii specjalisty.... Albo nie... wszystkie wywalę do kosza
Dzięki erde za solidny komentarz. Masz rację, wodotrysków nie maNieodpowiednia pora i światło na bajerowanie
Co do 4 to faktycznie, za mocno wyciągnąłem cienie i zrobiło się mdło. W pliku PSD jeszcze w miarę kontrastowo było, po zapisaniu do JPGa niestety troszkę poleciało. Poprawię 4.
Nr 5 uważałem za nasłabszą w serii i w zasadzie nie chciałem pokazać, ale widzę, że są głosy "za"![]()
Oj budzi się ta zieleń i to w piorunującym tempie ciągnie do światła.
Z całej serii podoba mi się 4 i 5.
4 tak jak napisał erde ale już wiesz co można by poprawićW każdym razie kadr mi się podoba - wodzi moje oko w głąb ścieżki i pyta co tam jest dalej.
5 za to najładniejsza kolorystycznie.
Mi sie podobaja wszystkie.
Las jest niewdzieczny do fotografii.
Ciezko jest zrobic dokladne i ostre zdjecie lasu.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Mi się podoba światełko i kadr na czwóreczce.![]()
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
Skontaktuj się z nami