Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Sb 400

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zDolny Śląsk - Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markow Zobacz posta
    a sprawdziles ceny nowych lamp? za ceneo... sb400 - od 349zl+przesylka, sb600 od 1044zl+przesylka.
    Osobiscie polecam Nissin Di622 za 479 w euro agd z odbiorem w sklepie. Lampa o mocy sb600, z pelni obracanym palnikiem. Mialem sb400 mam nissina...roznica? ogromna....
    Sb400 jest sympatyczna lampa do focenia w domu ale wystarczyla mala impreza w pracy, wieksza przestrzen oraz sufit wyzszy niz 2,5m i juz byla porazka...
    zastanow sie..

Wesolych
    SB-400 też potrafi mile zaskoczyć w większych pomieszczeniach, po południu z domu wrzucę tu fotki ze studniówki córki to zobaczysz. Fotki robione w Hotelu Wrocław, sufit chyba z 3,5 m jak nie wyżej, pomieszczenie z 300 m2.

dodaje zdjęcie, robione nikkorem 18-55 z zestawu
    Ostatnio edytowane przez Krzysi3k ; 10-04-2009 o 09:35
    SZKIEŁKO I OKO

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

No to się teraz namieszało! Poczytałem o lampie Nissin, sprawdziłem też ceny ,noi faktycznie ta lampa nie jest zła.Znalazłem nową SB-400 za 250zł-ale już sprzedana,znalazłem też nówkę Nissin Di662 w Bielsku za 498zł-ostatnia sztuka.Po naprawdę długim namyśle kupiłem Nissin-na raty!Muszę przyznac,że wykonanie jest ok!Liczba przewodnia 44-naprawdę nie odbiega od SB600. Zdjęc jeszcze co prawda nie robiłem bo własnie ładuje akumulatorki,ale jak coś zrobie to dam znać.
    POZDRAWIAM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luk69 Zobacz posta
    No to się teraz namieszało! Poczytałem o lampie Nissin, sprawdziłem też ceny ,noi faktycznie ta lampa nie jest zła.Znalazłem nową SB-400 za 250zł-ale już sprzedana,znalazłem też nówkę Nissin Di662 w Bielsku za 498zł-ostatnia sztuka.Po naprawdę długim namyśle kupiłem Nissin-na raty!Muszę przyznac,że wykonanie jest ok!Liczba przewodnia 44-naprawdę nie odbiega od SB600. Zdjęc jeszcze co prawda nie robiłem bo własnie ładuje akumulatorki,ale jak coś zrobie to dam znać.
    POZDRAWIAM
    wygralem!
    no to napoj chlodzacy!
    pixel 4a

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

Tu nie chodzi o wygraną ,tylko o realne podejście.Chciałem kupić Sb400, no ale Nissin wygrał cenowo i nietylko.Ale dziękuje za podpowiedz, nie ukrywam ,że rozglądałem się za zamiennikiem tylko nie wiedziałem jaki?po to jest to forum.
    POZDRAWIAM i dziękuje!
    P.S.
    Krzysiek super jest to zdjęcie!Tobie też dziękuje za wyczerpujące info o lampie!

Domyślnie

Witam,
    przepraszam że odgrzebuję wątek ale nie chcę zakładac nowego

chciałem zapytać czy waszym zdaniem lepiej jest kupic sb400 (250zł) czy też może lepiej kupić coś z canona (380) /minolte/metza i męczyć się z manualem, ale mieć ten obrotowy palnik....

od razy mówie że sunpaki/tumaxy odpadają a na 600 mnie nie stać.
    D200 MB-D200 D60 | 35 85 | SB-800

Domyślnie

To może Nissinem Di622 się zainteresuj, ma ruchomy palnik w 2 płaszczyznach... i parametry lepsze niż SB400, jeszcze tydzień temu do wyrwania za 480zł, teraz może troszkę więcej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markow Zobacz posta
    a sprawdziles ceny nowych lamp? za ceneo... sb400 - od 349zl+przesylka, sb600 od 1044zl+przesylka.
    (....)
    gdzieś już to pisałam, ale całkiem niedawno na foto tipie za 678,00zł można było kupić sb600, wiadomo, plus przesyłka. Sprawdzałąm teraz, ale mają jakieś problemy z dostępnością, niemiej warto zadzwonić /napisać i dowiedzieć się czy będzie w najblższym czasie, jeśli tak, to się opłaca, w porównaniu z tym co kolega napisał...1044zł to już przesada mz..
    pozdrawiam. meee!

Domyślnie

no tak ale 500 to nie to samo co 250....
    D200 MB-D200 D60 | 35 85 | SB-800

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

Proponuję kupić Nissina Di 622,jest naprawdę dobrą lampą, napewno lepszą niż sb400.Nissin ma liczbę przewodnią 44.Ja ją kupiłem za 487 w Euro AGD.Jestem zadowolony.POZDRAWIAM

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów