Szukaj
Nikon D80 + 18-135mm Nikkor DX Kit + MB-D80 Alpha + Sigma 70-300mm APO DG + Nikkor 50mm 1.8FD + SB 900
Pierwsze inaczej wykadruj. Ta nieciekawa, pusta przestrzeń wokół modelki jest niepotrzebna.
Dwójka lepsza, aczkolwiek na obu chyba jakby ostrości brakło lub były poruszone...
dzieki, jedynke specialnie tak zostawiłem, chciałem zeby sie zawarło to N z samsunga - taka konstrastowa fotka
co do pruszenia, no moze minimalnie, ja mam wade wzroku wiec nic zlego tam nie widze
aczkolwiek ciezko bylo zdobyć dobra pozycje do pstrykania, bo stało tam na raz 10-12 fotografów ;d Dzis podejscie numer 2 z Sigma 30mm 1.4F
![]()
Nikon D80 + 18-135mm Nikkor DX Kit + MB-D80 Alpha + Sigma 70-300mm APO DG + Nikkor 50mm 1.8FD + SB 900
Skoro dziś będziesz mógł sobie pofocić te modelki to pokaż ich całe postacie, są chyba fajnie ubrane, eksponują nogi... pokaż to na zdjęciach
Podbij ISO, jeśli aparat ustawia niskie czasy, unikniesz poruszenia.
SpróbujemyPanie generalnie przyjmowały wczoraj cały dzień pozycje siedzące/leżące
Zobaczymy co dziś się bedzie działo
Dzieki przemo za wszelakie rady!
Skoro panie częściej siedziały/leżały to czemu tego nie wykorzystałeś?
1.Centralny kadr i zbyt mała zawartość modelki w tym zdjęciu dają raczej negatywne wrażenie (wspominałeś o jakimś N czy coś, ale w odbiorze jest to zbędne, za dużo tła).
2. Modelka ujęta trochę ciekawiej, lecz tym razem zlewa się z tłem, którego znów jest IMHO za dużo jak na portret. Dziewczyny w tle zdecydowanie przeszkadzają w odbiorze głównego tematu.
N D80; N 18-70/3,5-4,5 DX; N 50/1,8D
Dzieki za cenne uwagiDziś mam juz troche fotek zrobionych Sigma, takze pewnie później nieśmiało sie pochwale
![]()
Skontaktuj się z nami