Witam
Można rzec, że dziś rozpocząłem letni sezon fotograficzny.
Pierwsze foto 2009 w letnim klimacie.
pzdr,
P.
Szukaj
Witam
Można rzec, że dziś rozpocząłem letni sezon fotograficzny.
Pierwsze foto 2009 w letnim klimacie.
pzdr,
P.
Piękne niebo, piękna woda. Troszkę poleciałeś z czerwienią w drzewach z prawej strony. Fajna fota suma sumarum.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Za malasaną i kultenem, może jeszcze minimalnie bym rozjaśnił część wody. Kadr natomiast bardzo mi się podoba. I niebo piękne jestAż chce się gdzieś wyrwać na jakiś plenerek, albo najchętniej na dłuższy wyjazd...
Jeśli chodzi o tą czerwień, to akurat każdy kto był w podobnych warunkach w plenerze wie dobrze że ta czerwień jest absolutnie naturalna. Piotr nic nie wyciągał tej czerwieni, taka czerwień rzeczywiście występuje w czasie zachodu.
Inną sprawą jest to czy ta mocna czerwień jest fotogeniczna. Może jest może nie jest.
Dla mnie zdjęcie jest OK. Nie jest rewolucją w dziedzinie krajobrazu, nie definiuje nowych kierunków w sztuce fotografii, pod względem emocjonalnym jakoś mnie nie powala na ziemię, ale jest dobrze i solidnie zrobione.
Co do tego powalania na ziemię to jest to sprawa niedefiniowalna. Nie ma przepisu.
Na przykład ten wątek: http://forum.nikon.org.pl/showthread...56#post1207256
Technicznie zdjęcie Piotra jest chyba lepsze od tamtego, ale tamto mnie emocjalnie rusza, a to nie.
Nie wiem dlaczego. Nie wiem co jest na tamtym czego nie ma na tym. Nie wiem. Czy potraficie powiedzieć dlaczego ta dziewczyna się podoba a tamta nie, podczas gdy tamta która się mniej podoba jest niby "technicznie" ładniejsza?
troszkę się kładzie na lewo, ale to szczegółfota super!
Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18
bardzo ładnie wypatrzone drzewko![]()
może troche ciemnawo w PD ale ogólny odbiór fotki jest bardzo pozytywny...wszystkie proporcje odpowiednio dobrane, zarówno kolorystyczne jak i kompozycyjne
pozdr!
ładnie, poprawnie, szeroko, i na wodą - jest ok.![]()
Skontaktuj się z nami