Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Ptaki

Domyślnie

widać takie cięcia rybitwom nie służą

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

Pewnie w PS dało by sie to jakoś przyzwoicie zrobić ale dla mnie to już nie foto.
    Co do jakości to wykonałem Alfa 350 z kitem 18/200 3,5/6,3 wiec bez rewelacji, bez duzego iso nie da rady ( za szybko sie dzieje) a powiększenie robi swoje, pozatym na dużm widac że foto w cieniu.
    Więc swider napisz jak to zrobić bez przebudowy od podstaw całego zdjęcia?

Domyślnie

Po pierwsze mam nadzieje, ze nie potraktowales moich slow krytyki jako atak czy chec dokopania Tobie.

Po drugie. Nie wiem, ale czy Ty uwazasz, ze zdjecie nr 5 jest na akceptowalnym poziomie? Z ta kolorowa packa w postaci potwornych szumow niestety nie poradzi sobie zaden program do obrobki zdjec. Niestety pozostale zdjecia tez szumia (moze nie tak jak 5tka), do tego wydaje mi sie, ze wyostrzenie bylo zbyt agresywne co spotegowalo taki efekt. Niestety... cropy przy matrycach nie radzacych sobie z szumami to samobojstwo. Jak dla mnie wszystkie zdjecia do powtorzenia w lepszych warunkach oswietleniowych i nie ma sensu babrania sie z nimi w PSie.

Patrzac na sprzet jakim robiles zdjecia - do ptactwa 300mmm to minimum. Jak bys chcial sie rozwijac pod katem birdwatchingu i fotografii ptakow musialbys sie zaopatrzyc w tele, ktore posiadaloby nie mniejsza ogniskowa niz wspomniane 300mm i do tego w miare jasne. Ale jak zapewne sam wiesz jest to szalenie droga dziedzina fotografii.

Co do wspomnianej przez Ciebie obrobki. Nawet nie wiesz jak bardzo sie myslisz myslac, ze poddajac zdjecie retuszowi w cyfrowej ciemni odbierasz mu miano fotografii. Obrobka istniala wlasciwie od samego poczatku powstania tej sztuki. Jedynie w obecnych czasach przeniosla sie z zaciemnionych pomieszczen oswietlanych jedynie czerwona zarowka do naszych PCtow.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

od poprzednich fotek zrobiles postep pokazujac te... wierze ze nastepne jakie pokazesz beda znowu lepsze

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

Dołoże starań, aby było lepiej- dzięki za rade pozdrawia. Pozdrawiam

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Byloby fajnie gdybys mogl dluzsza ogniskowa uzyc. Na tym ostatnim troche labedz namieszal i sie w kadr wepchnal 2 jeat nawet w miare choc ptaszek taki pogmatfany- moze gdyby byl blizej... 3. wcale mi sie nie otwiera, a nie umiem sobie zobaczyc na stronie zrodlowej.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

3. Już w locie- poprawiłem bo umnie też nie był

A to jako "bonus" ta sama sesja

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów