Szukaj
Dla mnie sympatycznie-foto 1
na 1 też chyba mieszańce - skalniaka z siniakiem
"Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka
Przecież wszystkie nasze gołębie miejskie to skalniaki (Columba livia) tyle, że udomowione (Columba livia urbana). W naturalnych siedliskach teoretycznie występują tylko wokół morza Śródziemnego i Czarnego, ale genetycznie i tak są nie do odróżnienia od zwykłego miejskiego.
Na 2 też jest (Columba livia urbana) ale pisząc mieszaniec miałem na myśli mieszankę z jakimś typowo hodowlanym.![]()
| D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
Pozdrawiam Mateusz Cofta
rozumie że upraszczasz...
bo chyba widujesz w miastach także sierpówkę, siniaka (czystego), czy np. grzywacze. Ja w każdym razie widuję. Oprócz tego są też krzyżówki skalniaków z czym popadnie i krzyżówki czego popadnie z czym popadnie.
Na dwójce chyba raczej nie jest to krzyżówka skalniaka - tylko jakiś dwóch innych gołębi, ale się kłócił nie będę, hodowcą nie jestem. Wygląda to na siniak + coś.
"Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka
jedynka fajna, w dwójce nawet mieszaniec cudu nie czyni![]()
Skontaktuj się z nami