Szukaj
ogólnie rzecz biorąc to jest zdjęcie twarzy.. a nie portret.. wypowiadanie się na temat urody modelki w jakimkolwiek kontekście jest raczej nie na miejscu..
o ile to zamierzone.. fajnie HihgKeyowo choć samo zdjęcie raczej nie oddaje nic poza wcześniej chwalona urodą.. no ale początki takie już właśnie są..
dobrego światełka życzę.. pozdrawiam serdecznie![]()
ogólnie analogowo..
www.lizakowski-photo.art.pl
ogólnie analogowo..
Alez oczywiscie ze ma znaczenie, oczywiscie pod warunkiem ze akurat zamierza sie wydobyc urode modelki.
czasem bywa wrecz odwrotnie ze to brzydota nadaje charakter zdjeciu, bywa po prostu roznie,ale ma to znaczenie.
To tak jak z krajobrazami, przeciez staramy sie fotografowac zazwyczaj ladne krajobrazy a nie krajobrazy wysypiska smieci. Oczywiscie kazdy ma swoj gust i dla kazdego co innego ladne.
Ps.
Nie wiem czemu sie tak uczepiles...ale juz nie kontunuujmy dalej tej dyskusji, ja powiedzialem wszystko ze swojej strony.
po prostu sądzę ze w portrecie ważniejszy od urody jest sposób pokazania tego czegoś niematerialnego.. odrobiny duszy? charakteru.. bo nawet przecudnej urody modelka.. krajobraz czy cokolwiek z natury ładnego, kiepsko pokazane.. zdjęcia nie uratuje.. no ale różnych rzeczy ludzie szukają w zdjęciach.. różne rzeczy sa dla nich w fotografii istotne .. różny jest ich o niej stan wiedzy..
jeśli uważasz ze prowadzenie w miarę inteligentnej, kulturalnej rozmowy jest czepialstwem.. to fakt.. nie ma sensu dalej tego ciągnąć.. dobrego światełka życzę
ps. dobrze pokazane wysypisko śmieci z wkomponowanym człowiekiem.. ludźmi może mieć ogromną siłę.. proponuje zobaczyć zdjęcie które bodaj dwa lata temu zdobyło główną nagrodę WPF.. gruzowisko Bejrutu(?) i grupka młodych ludzi w samochodzie.. niby paskudna sceneria.. a jaka siła przekazu..
ogólnie analogowo..
Z calym szacunkiem, ale nie zamierzalam sie tutaj uroda zachwalac i nie oczekiwalam zachwytu forumowiczow. Aczkolwiek takie komentarze sie pojawily i dziekuje za to. Jak juz pisalam ucze sie dopiero, jestem poczatkujaca, wiec zamieszczajac to zdjecie mialam zupelnie inne intencje niz sugerujesz. Moze gdybym nie zatytuowala watku "autoportret" lecz "twarz" spotkalabym sie z innymi komentarzami...bede wiedziec na przyszlosc.
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
Tyko się uśmiechnąłem... Piękna twarz... o oczach nie wspominając...
Skontaktuj się z nami