Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Jablko jesienne

Domyślnie Jablko jesienne

zlapane w czasie jablko z mojego ogrodu

D50; T12-24/4; N18-55/3,5-5,6; N35 - 105/3,5-4,5 Macro; N55 - 200/4-5,6 VR ; SB800, kilka dekli i szkiełek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

Ja tu jestem nowy, zdjęcia robie kiepskie, ale to foto mi się podoba dlatego że:
    -mnie sie podoba
    -gdyby było w "Rawie" a autor miał obróbke cyfrowa w małym paclu pewnie wielu by się zachwyciło

Ja nie mam obróbki w małym palcu i wiem że dla mnie zrobienie takiego foto przy tym świetle swadczy o tym że ktoś się wysilił czytaj Briesenen-każdy ma prawo do własnego zdania.

Domyślnie

Zdjęcie jest słabe kadrowo - centralnie i bałagan, jest ciemne, brak kontrastu i do tego nieostre - jestem zdecydowanie na nie.

PS. do tego rozmiar jest niezgodny z regulaminem forum...
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    PS. do tego rozmiar jest niezgodny z regulaminem forum...
    ejjj rozmiar jest w sam raz chociaż może i niezgodny...

poza tym zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ojok01 Zobacz posta
    gdyby było w "Rawie" a autor miał obróbke cyfrowa w małym paclu pewnie wielu by się zachwyciło
    Nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz. To zdjecie oprocz sporych brakow w postaci niedoswietlenia, malego kontrastu i nieostrosci (o czym wspomnial juz Sowulus12) jest kiepsko skomponowane, a temu juz nie zaradzi Photoshop.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

Po moim poście "ktoś" (czyt uzytkownicy forum) napisali co zrobić aby następne było choć troszke lepsze a to już warte wiele.
    Chociaż mi się podoba sama koncepcja, a o kadrze to się jeszcze nie zaczołem uczyć więc TRZEBA MI WYBACZYC, ale mam nadzieje że autorowi moja wypowiedz w pewnym sensie pomogła

Uprawnienia umieszczania postów