Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Makro

Talking Makro

Co najlepiej kupić do makro przy tym że mam obiektyw Kit 18-55mm vr , chodzi mi o to żeby było dość tanio i skutecznie...Mam Nikon D80 proszę o jakieś wskazówki...Mam odwrotne mocowanie ale mam zmiennoogniskowy obiektyw i jest lipa gdybym mial tak z 1.8D to już by może było...Proszę o jakieś komentarze...

Domyślnie

jakieś pierścionki i np słoik 50 mm i adapter bez soczewki pod m42 ale wtedy niema pomiaru swiatła na upartego można w pierścień wkleić elektronike ze zwłok jakiegoś słoika o przysłonie f3,5, w sumie ja ide tą drogą elektronika już domnie idzie a pierścionek będzie robiony na zamówienie
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

D70s + Grip + Nikkor 80-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + Vivitar 100/3,5 Macro + Nikkor 50/1,8 + SB-800
    - Całośc skradziona 30/08/2008 w okolicach Płońska

Domyślnie

tak tylko canon niema mechanicznych połączeń tak jak w nikonie cięgło przysłony więc takie coś niewiele da prościej wsadzić elektronike w pierścień
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

tanio i do kitu - soczewki, albo raynox
    średnio tanio, ale nieźle - 50/1.8 + pierścienie AF - masz pomiar światła z D80
    taniej niż średnio tanio, ale b. dobrze - nikkor 55 micro (manualny), obiojętnie, czy 2.8 czy 3,5 jaokość obrazu super, ale ostrzysz recznie, i nie masz pomiaru światła
    najlepiej, ale drożej - szkło makro z AF.
    skala do kitu - najlepiej dotyczy jakości obrazu
    Z tym, że przy skalach 1:1 i podobnych Af i tak sięna nic nie zda
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Domyślnie

a może ktoś podać jakieś linki na allegro żebym zobaczył jak się sprawa rozgrywa i co to jest za mocowanie m42 czy wtedy jakieś obiektywy można mocować od zenita czy coś proszę o dokładniejsze opisanie...

Domyślnie

A warto kupić Auto HELIOS-44M 2/58 A/M UNIKAT f-2 staloogniskowa zamontowac adapter bagnetowy z nikona/na m42 i do tego pierscienie posrednie warto i czy jak nie bedzie slonca czy bedzie dosyc jasno i ostrosc bedzie dobra

Domyślnie

napewno tanio i bez pomiaru swiatła w d80
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

ja używam kita 18-55 plus pierścienie pośrednie z przeniesieniem automatyki oraz lampę pierścieniową DELTA DRF-14 efekty takie

Nikon D200+Grip i Nikon F65|N50 f1,8|N18-70|S70-300 APO DG|Nikon SB-600| DELTA DRF-14| -= Moja Galeria FOTO =-

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów