Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Fajny monitorek LCD :)

Trafiłem dziś w MM na wyprzedaży monitorek 21" Samsunga - SyncMaster 214T za 1899 PLN. Świeci równiutko i jasno, czerń ma czarną, prześcia tonalne gładkie. Monitor został przez producenta niezgorzej oprofilowany - po wgraniu profilu ICM załączonego na płytce z oprogramowaniem uzyskałem na tyle sensowne odwzorowanie kolorów, że ręczne gmeranie krzywymi sobie podarowałem.

Jeśli chodzi o jakość, równość i odwzorowanie koloru, to na pewno jest o niebo lepiej niż w moich wysmażonych Soniaczach, które w dodatku były w momencie zakupu zdecydowanie droższe. Monitor ma też bardzo mi odpowiadającą powierzchnię roboczą - 43x23cm, umożliwiającą wyświetlenie pełnego formatu A3 w okienku.

Oczywiście - są to pierwsze wrażenia, które zwykle są pozytywne, tym bardziej że do tego monitora podchodziłem cholernie sceptycznie i "na dzieńdobry" mile mnie rozczarował. Dlatego jak tylko mnie zacznie wk...wiać - dam znać i powiem dlaczego

Domyślnie

No to Ci sie fartnelo... Nie dosc, ze wyciaga potrzebne do sensownej pracy 1600x1200, obrotowy jest, to jeszcze okolo 900-1000 zl taniej niz gdzie indziej. Szkoda, ze mieszkam tak daleko od Krakowa, bo chetnie bym wpadl i skonfrontowal Twoja "czarna czern i gladkie przejscia tonalne", z moim rozumieniem tych pojec.
    Co prawda od 3 dni ciesze sie 21" Dellem CRT, jednak regularna ocena postepow w segmencie tanszych LCD jest wskazana...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig - jeśli tylko będziesz w okolicy, serdecznie zapraszam. Nie jest to może Barco Reference, ale kosztował jedno zero mniej, więc sporo mu jestem w stanie wybaczyć Zresztą produkcję monitorów Barco (nawet LCD) zakończono

Domyślnie

kurcze musze kiedys wyrzucic moje eizo i sprawic sobie matryce
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    Stig - jeśli tylko będziesz w okolicy, serdecznie zapraszam. Nie jest to może Barco Reference, ale kosztował jedno zero mniej, więc sporo mu jestem w stanie wybaczyć Zresztą produkcję monitorów Barco (nawet LCD) zakończono
    Z branzy monitorow dla ludu (i przy okazji dla grafikow) odszedl rowniez Sony oraz Philips... Skonczy sie na tym, ze monitory do zastosowan graficznych beda mialy w ofercie moze ze dwie firmy, z cenami wyjeb...mi w kosmos. Chyba kupie sobie jeszcze ze dwa Delle i zakopie w ogrodku na czarna godzine...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

stig Sony nie zryzygnowalo calkowicie z produkcji monitorow... nadal bedzie robic monitory profesjonalne, zrezygnowali tylko z segmentu najtanszego, tam za duza konkurencja
    D80 + MB-D80 | T [17-50, 28-75] F2.8 | N 70-200 F2.8 | SB-600i800 | DigiMate III... i inne pierdółki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pooley
    stig Sony nie zryzygnowalo calkowicie z produkcji monitorow... nadal bedzie robic monitory profesjonalne
    Za PCLab.pl:
    Sony miałoby zrezygnować z oferowania monitorów biurkowych, ale pozostać w biznesie oferującym duże ekrany LCD i plazmowe o zastosowaniach informacyjnych, np. w handlu.
    Raczej nie sadze, zeby ta odmiana "profesjonalnych" monitorow zainteresowala grafikow. Predzej dzierzawcow miejsc reklamowych w duzych skupiskach ludzi (dworce, lotniska, stadiony, centra handlowe).
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

ech... a ja wlasnie zakupilem soniaka... ale nie zaluje, bardzo fajny monitorek w koncu mam miejsce na narzedzia w programach
    D80 + MB-D80 | T [17-50, 28-75] F2.8 | N 70-200 F2.8 | SB-600i800 | DigiMate III... i inne pierdółki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig
    Z branzy monitorow dla ludu (i przy okazji dla grafikow) odszedl rowniez Sony oraz Philips... Skonczy sie na tym, ze monitory do zastosowan graficznych beda mialy w ofercie moze ze dwie firmy, z cenami wyjeb...mi w kosmos. Chyba kupie sobie jeszcze ze dwa Delle i zakopie w ogrodku na czarna godzine...
    Z drugiej strony może nie będzie tak źle - Sony i Philips popełniły mały falstart ze swoimi LCD-kami, co zapewne się na nich zemściło - widać nie mogli dogonić konkurencji. A ceny pozostałych paneli lecą na łeb na szyję, aż żal cokolwiek kupować

Cytat Zamieszczone przez pooley
    ech... a ja wlasnie zakupilem soniaka... ale nie zaluje, bardzo fajny monitorek w koncu mam miejsce na narzedzia w programach
    pooley, P234B? Fajny sprzęcik Też chciałem kupić coś na S-IPS, a na S-PVA zdecydowałem się przez wrodzone sempiarstwo i uwielbienie do okazyjnie tanich zakupów

Uprawnienia umieszczania postów