Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Tablet do 500 zł

Witam.Ostatnio zaczyna mnie męczyć obróbka za pomocą myszki,wiadomo jakie efekty.Mam pytanko do użytkowników tych zabawek.Czy można w kwocie do 500 zł kupić coś co ułatwi pracę ,czy to tylko wyrzucenie kasy w błoto w tym przedziale cenowym?Z tego co się orientuję wszyscy chwalą Wacom.
    Pozdrawiam
    D300s//D80//17-55 2.8//80-200 2.8//85 1.8

Domyślnie

Tak - są tablety i jest Wacom reszta zależnie od portfela i potrzeb - nie ma sensu brać strasznie wielkich rozmiarów - A5 starczy wg mnie 99% ludzi bo A4 dla niektórych może być niewygodne - zależy do czego potrzebujesz
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

Wpisz Tablet lub Wacom w wyszukiwarce forumowej -jest jeden długi wątek w którym wszystko powinno byc napisane.
    D700 16,17-35,35

Domyślnie

Wacom Bamboo A6 wystarczy w zupełności, jeśli masz jeden monitor i chcesz tym tabletem obrabiać zdjęcia.
    Jeśli masz 2 monitory weź A5 (ja tak zrobiłem i nie żałuję- miałem pożyczone A6 i jednak na 2 monitory to trochę za mało).
    Bamboo A5 nie mieści się w Twoim budżecie.

Domyślnie

W Bamboo jest dobre to, że jest panoramiczny, podobnie jak większość ekranów... No i tani jak barszcz. Brakuje prozaicznej rzeczy - miejsca na piórko w samym tablecie. Jest jakiś tam stand, ale do transportu się toto nie nadaje. Bamboo rzeczywiście wystarczy 99% ludzi, nie jest wypasiony, ale taki w sam raz. Idealny do retuszu, nie wiem jak z rysowaniem, bo rysować nie umiem
    D90|S17-50|N35 1.8|N50 1.8|S70-200|SB600|tanie studyjne klamoty
    10zł miesięcznie na jakąś fundację na rzecz dzieci - świata nie zbawisz, a kogoś uszczęśliwisz.

Domyślnie

Do rysowania to raczej z tego co słyszałem od rysowników - większe są potrzebne.

Domyślnie

Potrzebuje do retuszu,nie rysowania.Sprawdzałem alegro to tych Wacom Bamboo jest kilka o różnych symbolach i ceny też różne
    D300s//D80//17-55 2.8//80-200 2.8//85 1.8

Domyślnie

Zgadza się jest kilka. Wejdź na stronę Wacoma - tam masz porównanie i będziesz mógł wybrać.

Domyślnie

Wczoraj w jednym z programów TV o elektronicznych gadzetach było porównanie Wacoma za 1300 i Pentagrama Viruoso za ok 600 i wszystkie testy i porównania (np wykrywanie ruchu W-0,25mm, P-0,1mm; wykrywanie piórka W-0,7cm, P-1cm) wskazywały właśnie na Pentagrama. Jedyny minus - przyciski po lewej stronie czyli tylko dla praworęcznych.
    A więc jak nie widać różnicy to po co przepłacać?
    Ostatnio edytowane przez Tjac ; 12-03-2009 o 12:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tjac Zobacz posta
    A więc jak nie widać różnicy to po co przepłacać?
    No może różnicy nie widać ale popracuj parę godzin na pentagramie a potem na wacomie a różnicę poczujesz
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów