Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: DIGIMATE III

Domyślnie DIGIMATE III

Właśnie nabyłem to urządzonko, wmontowałem dysk 80GB i zacząłem formatować. Oczywiście w FAT32 maksymalna partycja to 32768MB czyli 32GB.
    Podziliłem dysk na 3 dyski logiczne, 32GB, 32GB i reszta.

Na wyświetlaczu widoczna jest pierwsza partycja 32GB - co z resztą?

Mam w związku z tym pytanko - jak przejść w zapisie z karty na drugą partycję gdy pierwsza zostaje zapisana. Czy Digimate automatycznie zapisuje na kolejnej partycji po zapełnieniu pierwszej, itd...? Bo przecież maksymalnie obsługuje dyski 120GB !

Jak z tym sobie radzicie?

Domyślnie

urzadzenie nie moze zmienic partycji, musisz sformatowac dysk tworzac jedna partycje np. programem Partition Magic - on pozwala na tworzenie wiekszych partycji niz 32MB
    D80 + MB-D80 | T [17-50, 28-75] F2.8 | N 70-200 F2.8 | SB-600i800 | DigiMate III... i inne pierdółki

Domyślnie

nason - ja mam to samo - Digimate III, ten sam dysk 80 GB i jedną partycję 80 GB w FAT 32 -można.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

dzięki za rady, zaczynam więc od początku - jedna partycja na całym dysku 80GB

Domyślnie

I Magika warto miec bo dość czesto trzeba go formatować by wyczyścić do konca. Niby usuwasz katalogi i pliki, a na wyswietlaczu po staremu

Domyślnie

leszeq a co sie stanie jak wyswietlacz dojdzie do 0, a na dysku bedzie miejsce, bo wiadomo, że usunęłem część plików?
    nie pozwoli zgrać wiecej zdjęć?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

tego nie sprawdziłem bo nigdy nie moge wytrzymac nerwowo do konca i formatuje
    Ostatni bedąc na wczasach pkazał mi ze 4GB do konca wiec poszedłem do kawiarenki i tam okazało sie ze jest 23 wolnego. Przeniosłem wszytko z DIGIMATE na dysk kompa z kawiarenki, wykasowałem i kupa. Dalej $GB wolnego wiec wrzuciłem kilka plików i wyczysciłem kosz i pomogło.Potem skopiowałem wszytko z dysku kompa. Po ostanim formacie pokazuje juz prawidłowo ale nigdy nie znika wszytko. Magik potrzebny koniecznie w takich sytuacjach bo XP nie chce mi formacic FAT 32

Domyślnie

udało się sformatować w FAT32 cały dysk, teraz wyświetla 76GB czyli wszystko ok,
    również zauważyłem że trzeba go formatować bo wymazywanie przez komputer katalogów nie powoduje zmiany na wyświetlaczu Digimate

Domyślnie

a jakie maksymalnie wielkosci dysku sa obslugiwane w tym fotobanku?
    czy np 320 gb bedzie hulalo?

Domyślnie

Coś z tym brakiem resetowania wyświetlanej ilości wolnego miejsca nie chce mi się wierzyć, ja z Digimate nie miałem ani razu takiego przypadku. Obstawiam że: albo Windows utworzył na tej partycji Kosz i jak usuwacie to tak naprawdę nie usuwacie, albo możliwe że trafił wam się błąd w FAT (wątpliwe). Ten system plików lubił czasem hmm... łapać niepoprawne wpisy w tablicy alokacji.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów