No przeciez co chwile mozna przeczytac jak to jeden czy drugi nie ma szans i pewnie upadnie bo konkurent ma jakis aparat tanszy o 100$![]()
Szukaj
No przeciez co chwile mozna przeczytac jak to jeden czy drugi nie ma szans i pewnie upadnie bo konkurent ma jakis aparat tanszy o 100$![]()
Ja myślę że póki co to pozycja Wielkiej Trójki (N,S,C) jest niezagrożona, a konkurencja cenowa nam użytkownikom na pewno nie zaszkodzi :P .
Pozdrawiam
Marcin
Na rynku amatorskim 100$ to sporo. 400D bedzie tanszy od D80 o 200$ co jest juz calkiem pokazna kwota (20% taniej)Zamieszczone przez Kaleid
D50 tez jest tanszy, i co? I nic. Biorac pod uwage ze puszka jest praktycznie identyczna z 350D, o D80 bym sie nie martwił.
Nie ma sie o co martwic. To to palstikowe badziewie nie jest w stanie zagrozic D80.Zamieszczone przez Kaleid
Canon sie dzis nie popisal wypuszczajac taka tandete.
nie ma sie czym chwalic
według mnie 400d to konkurent tylko i wyłącznie do D50 i w takich celach powstał. Canon wypuścił trochę wiekszą matrycę aby przyciągnąć tym samym ewentualnych kupców D50-tki. czyszczenie matrycy też ma takie zadanie. nikon z D50-tką która ma "tylko" 6 MPix może się gorzej sprzedawać. na pewno niedługo powstanie d50s z matrycą od d80.
FX
Powiem tyle - gówno w sreberku wypuścili![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
"D50 tez jest tanszy, i co? I nic. Biorac pod uwage ze puszka jest praktycznie identyczna z 350D, o D80 bym sie nie martwił."
Hmmm puszka plastik ale:
-AF z 30-tki
-wizjer z 30-tki
-Bufor na 10 RAW(za taką cenę szok...) i pozwalający trzaskać ipg do końca karty
-normalne karty...
zobaczymy jak będzie się zachowywała matryca itd. Ale o to chyba można być spokojnym...
Zajebisty wręcz aparacik(za cenę za jaką domyślam się że będą go opylać), szczerze nie wiem kompletnie o co niektórym chodzi w tym wątku...(co śmieszniejsze nawet samym canonMANonm hyhy)
Pozdrawiam Marcin
"Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon"
"Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."
Podpisuje się ręcami i nogami lepiej tego nie mogłeś ująćZamieszczone przez MzMarcin
! No może z tym wizjerem to nie do końca ale ....zobaczymy w działaniu
.
Pozdrawiam
Marcin
Skontaktuj się z nami