Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 90

Domyślnie Re: Nowy Canon 400D!

Cytat Zamieszczone przez markos_digit
    (...)To jest jakby naturalne. Wcale mnie znowu tak bardzo nie dziwi. Ale fakt jest faktem, że przy tych słabszych, czy też gorszym światle Canon potrafi zawodzić. Nie wspominając już o 350D.
    Ja mówię właśnie o gorszym świetle, ba fatalnym + jeszcze często dymy, punktowe światła i szybki ruch (tancerze) na scenie, ale zostawmy to każdy ma swoje inne doświadczenia w tym temacie, a po za tym OT się robi .

Pisałeś markos_digit jeszcze o wyświetlaczu z tyłu. Powiem Ci że ja też niespecjalnie jestem przywiązany do tego rozwiązania i nie o to chodzi, że z tyłu tylko że raz to raz to. Robiłem trochę zdjęć sonoltą i trochę mnie to wqrzało ale podobno można się przyzwyczaić i wtedy wykazuje to nawet zalety .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

nazwa w Japonii:

Canon EOS Kiss Digital X

Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak
    nazwa w Japonii:

Canon EOS Kiss Digital X

Tam nie może być (4) w nazwie podobno .
    Tak jak już o tym mówimy to trochę dziwi mnie polityka canona z tymi nazwami ale chyba jest to skuteczne bo chłopaki są uparte !
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

być może różnica w szykości AF canona i nikona wynika z tego że cross dział u canona tylko do f2.8 a w nikonie do f5.6 ? (kurcze, wno o tym czytałem ale chyba mi się nie pofyrtało )
    Marketingowo ta 400tka ładnie wygląda... zobaczymy ja będzie w praktyce. Ale coby to nie było, to chyba nie zacznie obrazować na niskich iso jak nikon czyli juz mi się nie podoba
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Kolekcjoner, Minolta miala podobną taktyke - Dynax/Maxxum/Alpha, i sie jej upadło precedens jest
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cóż lepiej dać spokój niebożce teraz to zresztą "przechrzta" . Natomiast jest już sugerowana cena sklepowa w foto-raj link tutaj wynosząca 2895 zł za body i 3255 z kitem przy czym nie jest to zbyt tani sklep.
    Jednak księgowych to canon ma świetnych .

Kurczę chyba se kupię , a tak byłem blisko decyzji o D80 .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Coż. Czytam te kategoryczne wypowiedzi typu "fatalne", "straszny plastik", najłagodniejsze to "nic szczególnego" i uśmiecham się szczerze do was prawie wszystkich, bo do dzieci lubię się uśmiechać Coraz częściej niestety zamiast jakiejś ciekawej dyskusji czytam dziwnie mało wnoszące do sprawy wypowiedzi. Ale tak już pewnie musi być, że jak Canon daje coś nowatorskiego w swojej linii lustrzanek (czyszczenie matrycy), to trzeba to zdyskredytować, bo przecież Nikon tego nie ma. A co do kondycji firm - obecnie zmienia się to szybciej niż kiedykolwiek i wcale bym się nie zdziwił, gdyby np. za 2 lata firma, która uniknęła upadku obecnie, jednak przestała istnieć lub zmienił się właściciel. Czy to jest takie śmieszne dla nas, w końcu konsumentów? Cóż

--
    emc2

Domyślnie

e=mc2, nie rozumiem tylko po co ten mentorski ton wypowiedzi u Ciebie Kolejny flejm mamy ogladac. Niczego nowatorskiego Canon nie wymyslil, zastosowal jedynie to co inne firmy mialy i maja wczesniej. Wcale to nie oznacza, ze Nikon musi z automatu czyscic matryce ultrawstrzasami czy innymi wynalazkami. Jak do tej pory, od kilku lat z cyfra, zadne paprochy nie zabraly mi przyjemnosci fotografowania. Male korpusy za to tak. Braku spota sobie nie wyobrazam. Jedno-koleczkowej techniki nastawiania ekspozycji, podobnie. Czemu wiec mam byc fanem firmy Canon na sile? Nikt niczego nie wysmiewa, za to zwracamy uwage na roznice ktore dziela korpusy. Dla mnie zaskoczeniem w D80 jest bardzo rozbudowany system obrobki obrazu, filtry a nawet funkcja D-Lighting na pokladzie aparatu. Zas odkurzacz Nikon zastosowal w oprogramowaniu i dziala to znakomicie...

Domyślnie

Nie do końca się z Tobą zgadzam adminie o tyle, że trochę zbytnio generalizujesz. Bo jednak są (może nie wszyscy wiedzą) modele canona które posiadają ww. cechy .
    Po za tym dużo zależy od potrzeb. Dla mnie lekkość to zaleta. Czasami jak stoję 5 godzin (nieraz więcej) z puszką, która waży ci. 1.5kg do tego obiektyw niewiele mniej + lampa to jak wezmę taką zabawkę jak 350-tka do ręki to nagle chce mi się znów robić zdjecia. Że nie wspomnę już tutaj o wypadach w góry gdzie każdy gram mniej jest na wagę złota.
    Co do tego, że canon nie stosuje w entry level spota (choćby jako opcji) to jest dziwne i tu zgoda (aczkolwiek dla mnie nie jest to bardzo istotna cecha - wolę np. większy bufor i szybkość). Co do odkurzacza to też zgoda mnie to do niczego nie potrzebne, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę jego skuteczność w dotychczasowo wypuszczonych korpusach - to raczej marketing.

Cytat Zamieszczone przez e=mc2
    (...)Coraz częściej niestety zamiast jakiejś ciekawej dyskusji czytam dziwnie mało wnoszące do sprawy wypowiedzi.(...)
    Chyba coś słabo czytasz to forum, bo akurat ciekawych dyskusji i ludzi którzy dzielą sie swoją sporą wiedzą na nim tu nie brakuje.

Cytat Zamieszczone przez e=mc2
    (...)A co do kondycji firm - obecnie zmienia się to szybciej niż kiedykolwiek i wcale bym się nie zdziwił, gdyby np. za 2 lata firma, która uniknęła upadku obecnie, jednak przestała istnieć lub zmienił się właściciel. Czy to jest takie śmieszne dla nas, w końcu konsumentów? (...)
    A mógłbyś to bardziej precyzyjnie sformułować (jakieś przykłady), bo do tak postawionej tezy nie sposób się w żaden racjonalny sposób odnieść.

[ Dodano: Sob 26 Sie, 2006 ]
    A jeszcze tytułem wyjaśnienia co do ostatniego zdania w moim poprzednim poście. Proszę potraktować to z przymrużeniem oka i z właściwą wyrozyzumiałością (taka mała chwilowa słabość ) . Gdyby jednak któryś z moderatorów uznał to za trollowanie to przepraszam , posypuję głowę popiołem i obiecuję poprawę .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Po za tym dużo zależy od potrzeb. Dla mnie lekkość to zaleta. Czasami jak stoję 5 godzin (nieraz więcej) z puszką, która waży ci. 1.5kg do tego obiektyw niewiele mniej + lampa to jak wezmę taką zabawkę jak 350-tka do ręki to nagle chce mi się znów robić zdjecia. Że nie wspomnę już tutaj o wypadach w góry gdzie każdy gram mniej jest na wagę złota.
    To oczywiscie racja. Jak napisales, "duzo zalezy od potrzeb". Z tym calkowicie sie zgadzam, jednak zbytnia miniaturyzacja jest wedlug mnie wada. Oto bowiem wiadomo nie od dzisiaj, ze aparat wiekszy sila rzeczy staje sie stabilniejszy. Mialem 350 w reku i mimo iz jestem miniaturowych rozmiarow, palec serdeczny wisial swobodnie pod uchwytem. Bylo mi z tym niewygodnie. Oczywiscie mala masa w pewnych okolicznosciach staje sie uzyteczna (opisales je). Wiem bo sam dzwigam klocka ktory wazy pol tony po kilku godzinach trzymania go w pazurach, jednak sa kadry ktore udalo mi sie uzyskac tylko dzieki duzej stabilnosci mojego zestawu. Niestety cos za cos

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów