Nieee no, pewnie - najlepiej mieć EVF! - normalnie taki elektroniczny, podgląd na żywo i wogóle miodzio. Jeżeli wizjer nie jest ważny, to co wogóle jest ważne? To jest największa wada D70 - wizjer wizjeropodobny.Zamieszczone przez tidus
Szukaj
Nieee no, pewnie - najlepiej mieć EVF! - normalnie taki elektroniczny, podgląd na żywo i wogóle miodzio. Jeżeli wizjer nie jest ważny, to co wogóle jest ważne? To jest największa wada D70 - wizjer wizjeropodobny.Zamieszczone przez tidus
Mocno przesadzasz. Ja mam Minolte D7D i Nikona D70s. W porownaniu roznica w wizjerach jest spora, ale bynajmniej wizer D70 nie jest wizjeropodobny, co sugerowalboby trudnosci z jego uzyciem. Nic podobnego, kadrowanie jest przyjemne, nawet ostrzenie reczne nie stanowi zadnego problemu.Zamieszczone przez Czornyj
Nikon F-501, Canon 30D
To ja mam jakiś wybrakowany egzemplarz - mój jest ciemny, mały i niewyraźny.
No to musisz swoj egzemplarz do serwisu oddac...Zamieszczone przez Czornyj
Nikon F-501, Canon 30D
Czornyj, ja mam w swoim kompakcie evf i nie placze...wtedy to masz dopiero problem...ale i tak da sie zyc...no chyba ze jest ciemniej to walisz praktycznie na czuja bo w wizjerze nie widac nic,wiec uwierz mi ze z tym wizjerem z D70 spokojnie da sie zyc...jak Ci nie pasuje..hehe to mozesz mi oddac Twoja puszkenie musisz wysylac szkiel...ale puszka moze byc,nie obraze sie .pozdro
I sądzisz, że wymienią mi w D70 wizjer lustrzany na pentapryzmatyczny?Zamieszczone przez pn
Używałem 8700. Moje głębokie kondolencje. Faktycznie, nawet wizjer D70 to przy tym iluminacja.Zamieszczone przez tidus
Nie, po prostu naprawia Ci i bedziesz mial taki sam jak ja w swoim D70s.Zamieszczone przez Czornyj
![]()
Nikon F-501, Canon 30D
Sam byłem zaskoczony, ale sprawdziłem i faktycznie tak jest. Po włożeniu baterii (nie ważne czy w ON czy OFF) pojawiają się pola AF i obraz w wizjerze staje się o wiele jaśniejszy (zaryzykowałbym stwierdzenie, że około 2x jaśniejszy, ale mogę się mylić). Przy zdjętym obiektywie zaglądając od strony bagnetu można zauwazyć, że bez baterii matówka jest jakby zamglona, po włożeniu baterii robi się idealnie czysta. Tak jest w D50. D200 nie posiadam, więc się nie wypowiadam czy tam też tak jest.Zamieszczone przez flyski
Kazimierz Król
Oznaczenia obiektywów
Czornyj mnie ostatnio zmuszono do używania sony 828. Wrażenie jest takie jakby się zdjęcia robiło z telewizoraZamieszczone przez Czornyj
. Przy tym to nawet osławiona dziurka od klucza w 350-tce
wydaje się być hi-end'owym rozwiązaniem. Także na prawdę w D70 jest nieżle choć oczywiście zawsze może być lepiej
. No i w D80 podobno jest lepiej, ciekawe czy w 400D coś poprawili
?
Pozdrawiam
Marcin
D70 to ciemny, nieostry tunel ze swiatelkiem na koncu,
D200 to juz "az" tunel ze swiatelkiem na koncu
F3 - to jest wizjer.
Skontaktuj się z nami