Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: zapach wiosny

Domyślnie zapach wiosny

Pierwsza próba makro

Ziarnoplon wiosenny

Domyślnie

Właśnie zauważyłem ze to jest najtrudniejsze. Robiłem to zdjęcie z ręki ale coś mi się wydaje ze statyw będzie moim najlepszym przyjacielem. Powiedzcie mi tylko jak robić zdjęcia ruszającym się żyjątek statywem?

Domyślnie

Statyw robi zdjęcia? Wot tiechnika
    Próbuj dalej bez Oko to Twoja najsilniejsza broń na robale
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kapucha Zobacz posta
    ... coś mi się wydaje ze statyw będzie moim najlepszym przyjacielem...
    Z Mocną Grabą i Giętkim Karkiem też by pasowało się zakumplować...
    A na poważnie, oprócz GO to i kadr mi jakoś niespecjalnie leży (3/4 płatków amputowanych)... Ale to, jak mawiają uczeni w Piśmie, kwestia gustu.
    (...\/...)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anja_G Zobacz posta
    Statyw robi zdjęcia? Wot tiechnika
    Próbuj dalej bez Oko to Twoja najsilniejsza broń na robale
    Pozdrawiam
    chyba chciałaś napisać celne oko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anja_G Zobacz posta
    Oko to Twoja najsilniejsza broń na robale
    Pozdrawiam
    Może i tak np rzucając, sztuczną gałką utłuc robala.. ale mozna też "chemią" potraktowac. Kiedyś był problem z mrówkami "faraonkami" szły jak indianie.. po blacie kuchennym gęsiego tup tup tup
    .....

Przyslona 32? Nie za dużo...

Tytuł i tytuł zdjęcia mnie się podoba

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

I przed pstryknięciem zadbałbym o otoczenie. Kwiatki, jako nieruchome obiekty, można troszkę "przygotować". Tu aż się prosi o odgięcie (wyrwanie?) tego chwasta z lewej.
    Płatki można ciąć, ale z wyczuciem. Dużo zależy od tego co chcemy pokazać. Przy detalach jest to raczej nie do uniknięcia.

Dobre światło powinno załatwić sprawę robienia bez statywu (+lekkie podbicie ISO). Ja jestem z lenistwa klasycznym "błyskaczem", więc możesz do roboty zaprząc też lampkę z odpowiednio rozproszonym błyskiem. Unikasz ryzyka poruszenia, bo czasy praktycznie zawsze 1/250s lub krótsze. Ale fakt, przy świetle zastanym kolory i ogólny odbiór obrazu jest zdecydowanie lepszy.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    M

Przyslona 32? Nie za dużo...

.
    No właśnie tez to zauważyłem.
    Lampe użyłem. Zrobiłem domowy dyfuzor jak wcześniej pokazałeś Dark, jest tylko problem ze lampa z body

Uprawnienia umieszczania postów