Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: odbitki z D 50

Domyślnie odbitki z D 50

Jak w temacie, chodzi mi o jakość zdjęć (odbitek) z tego aparatu, oraz czy zanim sie zaniesie zdjęcia do wywołanie trzeba jeszcze coś zmieniać. Pytam bo zanoszę się z zamiarem kupna tej maszynki a widziałem odbitki co prawda z kompaktu cyfrowego i jakość była tragiczna. Czy jakościowo są takie jak z analoga?

Domyślnie

Jakie duże odbitki masz na myśli? Sądzę, że do 20x30 nie zobaczysz różnicy...

Domyślnie

powiem tylko ze odbitka 30x45 z D50 jest naprawde dobrej jakosci
    D300 l MB-D10 l D50 l N 50 1.8 l N 18-55 l N 80-200 2.8 l N 300 2.8 l SB-800 l www.markysz.ownlog.com

Domyślnie

a ja ci zrobie kompaktem b.dobre zdjecie!
    80% zalezy od ... tego czegos co jest przytwierdzone do aparatu ... czlowieka

Domyślnie

Ja niedawno robilem odbitki 20x30. Jakosc super zadnych problemow. Nieiwele wczesniej robilem odbitki 30x45 tak samo. Zdjecie rewelka ostre itd.Niedawno pokusilem sie na odbitke 50x70 Przyszla wczoraj. Zdjecie bylo obrabiane z nefa, obrobilem troszke wiadomo kontrast i te sprawy, pozniej powiekszylem do pliku jakies 5000x4000 czy jakos tak w okolicach i ciut wyostrzylem. Odbitka 50x70 rowniez rewelacja. Patrzysz z 10 centymetrow na zdjecie i nie widzisz zadnych strat jakosci. Polecam ta maszynke jesli chodzi o odbitki:PP

Domyślnie

BlingBling móglbysm mi powiedziec jak powiększyłes plik do 5000x4000. Mam zamiar na dniach wywołac własnie taką duzą odbitke. Co powinienem zrobic?
    D300 l MB-D10 l D50 l N 50 1.8 l N 18-55 l N 80-200 2.8 l N 300 2.8 l SB-800 l www.markysz.ownlog.com

Domyślnie

Markysz, PS. Image---> image size ---> wpisujesz rozmiar zdjecia 110% i samo sie powieksza o 10%. Powiedzmy ze musisz powiekszyc o 10 razy czyli 10 takich samychcykli. Mozesz stworzyc akcje wtedy jest szybciej Pozniej wyostrasz troszke i lux

Domyślnie

ale czy przy tradycyjnych wymiarach odbitek trzeba coś ingerować w zdjęcia zanim się zaniesie do wywołania ( kolor, ostrość, itp.)?
    Nikon

Domyślnie

piterdm, nie. Jesli dasz tzw. surowe zdjecia wyjda super warantuje ze bedziesz zadowolony.

Domyślnie

przy w miarę skalibrowanym monitorze fotki bedą dokładnie wygladać jak na ekranie
    a konkretnie co do odbitek to nawet ostatnio robiłem 20x30, część pełne klatki częściowo cropy rzędu 75-80%, a jakby tego było mało były to jpeg-i w kompresji normal (zaufałem uf uf kenowi) i... naprawdę jakościowo nie ma NIC do zarzucenia (nie wierzycie spróbujcie sami )

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów