Czy jeśli mam oryginalnego NX'a to czy zrobienie sobie wersji portable jest zgodne z prawem?
No i ogólnie, czy ktoś takiej używa? Jest sens?
Szukaj
Czy jeśli mam oryginalnego NX'a to czy zrobienie sobie wersji portable jest zgodne z prawem?
No i ogólnie, czy ktoś takiej używa? Jest sens?
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Jestem za wersją portable, i to najlepiej gdzieś do pobraniaHIHI A niech się wściekają obrońcy praw autorskich
BTW: A taki zespół się napracował nad NX2 ...![]()
Piratem nie jestemTo ma być dla mnie.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
A co w tym przypadku oznacza wersja portable? Bo nie rozuumiem o co chodzi.
I jak sie robi taką wersję?
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Wersja portable to taka wersja, która działa bez instalacji np. z pendrivea.Nie ma potrzeby kopiowania tudzież instalacji na dysk komputera tylko odrazu zadziała z pena.
Jestem młody z doświadczeniem. Czy jestem dobry? Nie wiem. Ja tylko wykonuje fotografie.
Wg licencji (mam gdzies odpowiedź z Nikona) możesz zainstalować NXa na dwóch komputerach, przy czym możesz korzystać w jednym czasie WYŁĄCZNIE z jednego programu. Ergo możesz zainstalować na np. stacjonarnym i laptopie, na stacjonarnym w pracy i w domu. Możesz teoretycznie również zainstalować na penie (zrobić sobie wersję portable)... ale obawiam się, że marnie Ci to wyjdzie, bo NX stosunkowo mocno ingeruje w system (rejestr) i wymaga .net frameworka, który nie wszędzie jest zainstalowany.
szkoda, że to już nie to samo forum...
Chyba trzeba przeczytać ten fragment przy instalacji, gdzie się godzisz albo nie
Sporo wersji portable pałęta się po różnych stronkach, trudno mi się wypowiadać czy to legalne (używanie) - na NX2 masz licencję na dwa kompy więc laptok i stacjonarny obleci
Dasz radę zrobić portable?
Powiem wam wieczorem, bo wczoraj chciałem tak na szybko i trochę spaprałem sprawę. Zrobiłem portable z PS3 to zrobię i z NX2Generalnie to po prostu mam dostęp do komputera, który ładnie to pociągnie, tylko nie mogę nic na nim instalować
to pierwsza moja myśl była...portable
Moim wieczorem
Wigi, ja używam oprogramowania Thinstall 3.0.
Ostatnio edytowane przez velaskez ; 04-03-2009 o 18:35
To sprzedaż mijałaby się z celem, gdyby wszystko było portable. Odpaliłem linker zobaczymy co z tego będzie. Wygląda obiecująco.
Ostatnio edytowane przez velaskez ; 05-03-2009 o 03:22
Skontaktuj się z nami