Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Capture NX2 wersja portable.

Czy jeśli mam oryginalnego NX'a to czy zrobienie sobie wersji portable jest zgodne z prawem?
    No i ogólnie, czy ktoś takiej używa? Jest sens?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Jestem za wersją portable, i to najlepiej gdzieś do pobrania HIHI A niech się wściekają obrońcy praw autorskich

BTW: A taki zespół się napracował nad NX2 ...
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

Piratem nie jestem To ma być dla mnie.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

A co w tym przypadku oznacza wersja portable? Bo nie rozuumiem o co chodzi.
    I jak sie robi taką wersję?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Wersja portable to taka wersja, która działa bez instalacji np. z pendrivea.Nie ma potrzeby kopiowania tudzież instalacji na dysk komputera tylko odrazu zadziała z pena.
    Jestem młody z doświadczeniem. Czy jestem dobry? Nie wiem. Ja tylko wykonuje fotografie.

Domyślnie

Wg licencji (mam gdzies odpowiedź z Nikona) możesz zainstalować NXa na dwóch komputerach, przy czym możesz korzystać w jednym czasie WYŁĄCZNIE z jednego programu. Ergo możesz zainstalować na np. stacjonarnym i laptopie, na stacjonarnym w pracy i w domu. Możesz teoretycznie również zainstalować na penie (zrobić sobie wersję portable)... ale obawiam się, że marnie Ci to wyjdzie, bo NX stosunkowo mocno ingeruje w system (rejestr) i wymaga .net frameworka, który nie wszędzie jest zainstalowany.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Czy jeśli mam oryginalnego NX'a to czy zrobienie sobie wersji portable jest zgodne z prawem?
    No i ogólnie, czy ktoś takiej używa? Jest sens?
    Chyba trzeba przeczytać ten fragment przy instalacji, gdzie się godzisz albo nie
    Sporo wersji portable pałęta się po różnych stronkach, trudno mi się wypowiadać czy to legalne (używanie) - na NX2 masz licencję na dwa kompy więc laptok i stacjonarny obleci

Dasz radę zrobić portable?
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Powiem wam wieczorem, bo wczoraj chciałem tak na szybko i trochę spaprałem sprawę. Zrobiłem portable z PS3 to zrobię i z NX2 Generalnie to po prostu mam dostęp do komputera, który ładnie to pociągnie, tylko nie mogę nic na nim instalować to pierwsza moja myśl była...portable

Moim wieczorem

Wigi, ja używam oprogramowania Thinstall 3.0.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 04-03-2009 o 18:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Piratem nie jestem To ma być dla mnie.
    Dla Ciebie czy nie to i tak ingerujesz w program, narusza to prawa autorskie. Jednak ja jestem zdania, że wszystkie programy powiny być "portable".
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

To sprzedaż mijałaby się z celem, gdyby wszystko było portable. Odpaliłem linker zobaczymy co z tego będzie. Wygląda obiecująco.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 05-03-2009 o 03:22

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów