Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Domyślnie

Spośród tego bałaganu który przedstawiłeś powyżej, ja bym najprawdopodobniej wybrał statyw SLIK ze względu na jakąś renomę marki. Ale wcale nie piszę Ci że go polecam.
    Polecałem wcześniej GoldPhoto, ponieważ spełnia moje oczekiwania cenowe i jakościowe.

PS strasznie dużo robisz szumu i krzyku wokół tego swojego statywu, a domyślam się, że żadnego z tych statywów nie obejrzałeś na żywo...
    Zadajesz dużo pytań brzmiących "który Wy..." "który z tych", "...który..." a czy zastanowiłeś się dokładnie czego oczekujesz od statywu poza ceną poniżej 300zł?
    Czy obejrzałeś chociaż kilka statywów w tym przedziale cenowym?
    Jak dla mnie to albo sam musisz obejrzeć i wybrać, albo jeśli zamierzasz kupować w ciemno to podjąć szybka i męską decyzje i zamknąć temat.
    Łukasz // Nikon D300 + T12-24/f4 + N50/f1.8 + N70-300VR + SB900 // Fujifilm X-T20 + 18-55/f2.8-4

Domyślnie

hmm nie wszyscy maja dostęp do mega sklepów, w których jest coś porządnego do czego można się przymierzyć. Z tego co się orientuję najlepiej się wcześniej jęsli nie na żywo to chociaż w necie zorientować żeby nie wywalać kasy w błoto bo nie wszystkich na to stać, a forum właśnie ma w tym chyba pomóc. Chyba takie zadanie forum
    Nikon D700+nikkor 35/1.8+SB-900 Lowepro Stealth Reporter D650AW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szubert Zobacz posta
    A co myślicie o Velbon Sherpa 800R to jest nowość oto link sklepu i cena fajna 299 zł
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/velbon...okrowiec.html#
    czy lepszy jest ten zestaw GoldPhoto
    http://www.allegro.pl/item567800281_...otto_lodz.html
    Doradźcie mi co lepsze może jednak Slik PRO 340DX
    tez chetnie wybralbym cos z tej dwójki ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bazej Zobacz posta
    hmm nie wszyscy maja dostęp do mega sklepów, w których jest coś porządnego do czego można się przymierzyć. Z tego co się orientuję najlepiej się wcześniej jęsli nie na żywo to chociaż w necie zorientować żeby nie wywalać kasy w błoto bo nie wszystkich na to stać, a forum właśnie ma w tym chyba pomóc. Chyba takie zadanie forum
    Dostales sporo propozycji. Polecane byly statywy takich firm jak: Velbon, Slik, GoldPhoto, Benro. Wkleiles kilka linkow z alledrogo z roznymi dziwnymi typami. Jakis statyw za 30zl, inny ktory wazy prawie 5Kg, kolejny z udzwigiem 25Kg. Wiesz czego chcesz ? bo po tych co wybrales raczej nic na to nie wskazuje.

Masz konkretne propozycje, sprawdzone, zadna Ci nie pasuje i masz prezentensje, ze nikt nie ma doswiadczenia ze statywami, ktore sobie wynajdujesz.
    pzdr Karol
    D90 | N18-105 VR | N50 1.8D | Σ10-20 3.5 | SB-900 | Benro A-600EX + BH-2 | ...

Domyślnie

proszę mi zacytować fragment z którego wynika że mam do kogoś pretensje. Zostałem źle potraktowany przez lukrobax i dlatego napisałem co o tym myślę a linki wkleiłem dlatego żebyście mogli je zobaczyć może ktoś miał z którymś do czynienia i wypowie się czy firmy inne poza Velbon, Slik, GoldPhoto, Benro są zakazane na tym forum? Chyba niektórzy forumowicze powinni zajrzeć do słownika i pszukać hasła "forum". Z tego co ja wiem to jest miejsce gdzie się dyskutuje na różne tematy, a nie gani kogoś kto zapytał o statyw nieznanej firmy

Domyślnie

Mam wrażenie że szybciej piszesz niż myślisz.
    Po pierwsze nie wiem czemu uważasz że źle Cię potraktowałem, ponieważ od początku samego służę Ci radą, no ale ok, taka wdzięczność.
    Nikt nie gani innych statywów niż FIRMOWE. Nie wiem skąd to wnioskujesz, ale nie spodziewaj się, że wszyscy używali statywów pokazanych przez Ciebie - o formie w jakiej wstawiłeś linki nie wspomnę już nic...
    Żądasz od forumowiczów odpowiedzi, a nawet sam nie wiesz chyba do czego ma Ci służyć statyw. To co zauważył kolega powyżej, mieszasz ze sobą statywy o skrajnie innych zastosowaniach i właściwościach.
    Już kilka razy w tym wątku polecono Ci różne statywy, więc nie wiem po co to dalej ciągniesz...
    Łukasz // Nikon D300 + T12-24/f4 + N50/f1.8 + N70-300VR + SB900 // Fujifilm X-T20 + 18-55/f2.8-4

Domyślnie

może zakończę to w ten sposób:nie zarejestrowałem się na tym forum żeby się kłócić i takie komentarze jak powyżej poprostu będę ignrował

Domyślnie

Bazej ale Lukrobax ma rację a Ty niepotrzebnie się unosisz.
    Zastanów się najpierw nad tym do czego ma być ten statyw?
    -jeśli będziesz go używał częściej w domu lub na krótkie wycieczki to może być cięższy lecz jeśli głownie piesze/rowerowe wycieczki to ciężki statyw będzie Cię męczył.
    - jaki sprzęt masz w planach? jakieś ciężkie(długie i jasne) szkła ? to musisz wybrać coś z większym udźwigiem czyli również większą wagą.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

dla mnie przede wszystkim ważna jest cena i stabilność żebym nie musiał łapać aparatu i ciągle kontrolować czy nie zleci. O ile się nie mylę już to pisałem i ok dostałem propozycję, ale sam też wziąłem się za poszukiwania i znalazłem kilka odpowiadających mi propozycji pod względem wagi obciążenia wysokości i pokazałem je na forum. Wiem, że nie powinienem zamieszczać linków z allegro, ale w ten sposób pokazałem cenę zdjęcia itd wiec nie wiem dlaczego tak na mnie wskoczyliście

Domyślnie

Jak już ktoś wspominał, w cenie do 300 zł, oprócz firmy Velbon warto zwrócić uwagę na Slika, a konkretnie na ten model: http://www.sliktripod.co.uk/pages/PRO340DX.html Do zastosowań amatorskich jak znalazł.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów