Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Domyślnie

powinienes sie zastanowic jaki chcesz ten statyw. czy ma byc wysoki i umozliwiac Ci robienie zdjec bez schylania sie przy nierozlozonej kolumnie centralnej? a moze ciezki zeby byl stabilny? a moze maly i lekki zebys nie mial oporow prze d zabraniem go na wloczege po gorach? i do tego nogi mialy np 4 sekcje zeby nie wystawal przytroczony do plecaczka? zalozmy ze masz 185 wzrostu. oczy masz srednio 10cm nizej , do tego wysokosc aparatu (10cm do wizjera), jakiejs glowicy (10cm sredniawo) i wychodzi ze trojnog jak siegnie 155cm to nie musisz sie schylic. jak sie lekko schylisz to kolejne 10cm nizej np. oczywiscie pytanie czy lepiej zeby kolumna centralna byla wtedy niewysunieta, troche wysunieta, czy wyciagnieta na maxa (no ale wtedy zawsze odrobine mniej stabilnie jest). najlepiej byloby pomacac, ale pewne modele sa stestowane przez wiele osob z forum chocby. osobiscie nog goldphoto bym nie kupil. trzesa sie dla mnie jak galareta, no ale moze sie czepiam. zab czasu tez potrafi je dogonic a czesci zamienne slabo dostepne. ich glowice ponoc lepiej. z firm sensownych - velbony sherpy sa wg mnie przyzwoitej jakosci i przynajmniej sie nie rozleci taka 600 (dosc popularny model). manfrotto oczywiscie tez, choc ostatnio doszedlem do wniosku ze sa lekko przereklamowani. co do benro sie nie wypowiem ale ostatnio sporo osob chwali. na Twoim miejscu przyjrzalbym sie jeszcze SLIKowi - np 340dx albo 500.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

A ja polecam coś takiego, używam 1,5 roku i jestem bardzo zadowolony, tylko głowicę wymieniłem na kulową z funkcją panoramy

http://www.allegro.pl/item568573119_...i_futeral.html
    D50; N18-70; N70-300 VR; N50 1,8; S105 2,8 macro; SB-800; SB-80DX; SB-24; Marumi DHG CPL; szkła M42;

Domyślnie

dla mnie masa tego statywu nie jest aż tak ważna oczywiście żeby nie ważył 10kg. Raczej nie będę go ciągał zbyt często na jakieś dalekie wędrówki, dlatego też myślę, że jeśli będzie trochę cięższy tzn że stabilniejszy bo grubszy materiał. Z tego powodu zainteresował mnie właśnie ten modeł który pokazałem. Miałem kiedyś do czynienia ze staaarym statywem drewnianym i ten był naprawdę stabilny chociaż dosyć ciężki a te aluminiowe, które teraz oglądam no...jakoś nie przemawiają do mnie jeśli mam nie dotykać aparatu bo zaraz wszystko runie to jaki sens ma taki statyw?Żaden i właśnie dlatego pkazałem ten stary statyw. A wysokość najlepiej jakby na połowie wysuniętej kolumny z głowicą i aparatem wizjer byl na wysokości właśnie 185cm wtedy swobodnie mogę zrobić zdjęcie na stojąco. Złożony chyba 3 elementy nogi wystarczą ponieważ zazwyczaj będą to krótkie przemieszczenia więc raczej zastosuję pokrowiec
    Nikon D700+nikkor 35/1.8+SB-900 Lowepro Stealth Reporter D650AW

Domyślnie

kolumny najlepiej w ogóle nie wyciągaj do góry bo wtedy stabilność bierze w łeb. Najlepiej w ogóle o niej zapomnij
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Ja bym kupil VELBON Sherpa 200R
    D90+18-105 VR+MB-D80+SB-900+pierścienie makro+KATA 3N1-20

Domyślnie

hmm a w czym velbon lepszy np. od tego slik sprinta pro?

Domyślnie

A czy słyszał ktoś o statywach brillant?

Domyślnie

proszę o pomoc

Domyślnie

A co myślicie o Velbon Sherpa 800R to jest nowość oto link sklepu i cena fajna 299 zł
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/velbon...okrowiec.html#
    czy lepszy jest ten zestaw GoldPhoto
    http://www.allegro.pl/item567800281_...otto_lodz.html
    Doradźcie mi co lepsze może jednak Slik PRO 340DX
    Szubi D 90 18-105 NIKOR

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów