Sorry ale niebo było właśnie takie - zero dramatu,...a szkoda... No i krzaki, ale u mnie to norma...
Szukaj
Sorry ale niebo było właśnie takie - zero dramatu,...a szkoda... No i krzaki, ale u mnie to norma...
a może tak...?
zdecydowanie BW
fordclubpolska.org
Mimo tego bladego nieba podoba mi się to zdjęcie i ten kadr.
to jeszcze mrocznawa "trójka"...
Lubię numer 2.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
pierwsze to chyba ogrodzieniec ??? szkoda nieba :/
Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi
Pierwsze zdjęcie w wersji BW całkiem spoko, ma klimat z brak dramatyzmu w niebie nie przeszkadza.
Konwersja do BW moim zdaniem słaba, przydało by się trochę więcej światła i kontrastu.
Kurcze, zawaliłem i nie ponumerowałem zdjęć. Nie zakładałem... serii... Teraz nie wiem czy Twoje drugie zdanie dotyczy 2 zdjęcia b/W...? Jeżeli tak to muszę powiedzieć, że celowo nie przesadzałem ze światłem i zwiększeniem kontrastu. Powody były dwa. Pierwszy to taki, że jak już wspomniałem w innym wątku, ciężko jest tam zrobić zdjęcie, żeby w kadrze nie znalazły się jakieś krzaki, kominy, słupy itd, a takie obiekty wpychały się dołem foty. No i powstało zdjęcie trochę (mz) w starym stylu, gdzie to i owo pochowane zostało w winietach i innych zaciemnieniachDrugi powód powstał na bazie pierwszego
Miało być szaro-buro, starodawnie i lekko posępnie. Wyszło jak wyszło. Chciałem dobrze...
![]()
Skontaktuj się z nami