Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Domyślnie

ja w mojej sigmie nie spotkałem się z błędami AF podczas focenia w gorszych warunkach ostatnio robiłem reportaż w firmie produkcyjnej i przy iso 800 i przysłonie 2,8 4 na 5 zdjęć były ostre a oświetlenie było naprawdę kiepskie no chyba że mi się wyjątkowo udany egzemplarz trafił niemniej nikkor 1.8 kusi niesamowicie bo to zawsze nikkor a nie sigma ale to że oryginalny nie znaczy wcale że będzie bezbłędny nie wszystkie szkła nikkora są świetne proponuję udać się do najbliższego sklepu zapiąć sigmę do puszki i zobaczyć jak ok to brać i nie pytać
    kupa sprzętu i brak talentu

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Jeśli pierwsza stalka, z chcenia, a nie z przemyślanej potrzeby, czyli dająca szansę na jakąś tam edukacje fotograficzną powinna być zbliżona do standardu. Wybór teraz duży jest Sigm 30m, Nik 35f1,8mm Nik 35Df2.0mm.
    Osobiście na body DX wybrał bym sigmę 30mm, ale jak to z sigmą ....... Chociaż jak byś się zdecydował na nikkora 35mm to z Twoim budżetem zostalo by sporo kasy np. na nikkora 85mm, tak tak ze 200 zl trza by dołożyć, ale warto się szarpnąć na taki duet.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez broniu Zobacz posta
    ja w mojej sigmie nie spotkałem się z błędami AF podczas focenia w gorszych warunkach ostatnio robiłem reportaż w firmie produkcyjnej i przy iso 800 i przysłonie 2,8 4 na 5 zdjęć były ostre...

czyli 20% zdjec do kosza, mam wrazenie ze kolega albo sie mija z prawda, albo ma drzace rece.
    D40 + SY8/3.5FE + S10-20/4-5.6 + N35/1.8 + S50/1.4 + N55-200 + Tair300/4.5 + SB-600
    Yashica 108MP + Y35-70 + Y75-200 + YCS-220
    http://picasaweb.google.com/mt.mostowski

Domyślnie

"mmost" jak napisałem to było focenie w gorszych warunkach przy iso 800 a wiadomo przynajmniej mi się tak wydaje jak nie to mnie z błędu wyprowadźcie że mało jest szkieł nieomylnych poza tym z tego co mi wiadomo AF działa na zasadzie kontrastu więc jak dobrze punkt kontrastowy trafisz to AF trafi 10 na 10 a jak nie to może to być 1 ostra fotka na 10 zrobionych a jeżeli chodzi o moje ręce to faktycznie nie mam "pewnej ręki" i tu masz rację
    kupa sprzętu i brak talentu

Domyślnie

To nie jest kwestia tego czy jest kontrast, czy go nie ma (gdy nie ma kontrastu to punkt AF nie lapie ostrosci w ogole i spust migawki jest zablokowany). W mojej Sigmie (50/1.4) od 10-15 procent zdjec jest do kosza przy kiepskich warunkach oswietleniowych i to na pelnej dziurze. I ja twierdze, ze moj AF JEST omylny. Ty zas twierdzisz, ze w twojej 20% idzie do smieci na 2.8 i twoj AF jest super. Widac mamy inna definicje dobrego AF. BTW moja Sigma, mimo iz troszke uciazliwa daje mi mnostwo radochy.
    D40 + SY8/3.5FE + S10-20/4-5.6 + N35/1.8 + S50/1.4 + N55-200 + Tair300/4.5 + SB-600
    Yashica 108MP + Y35-70 + Y75-200 + YCS-220
    http://picasaweb.google.com/mt.mostowski

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów