Proszę o poradę, czy obróbka poszła w dobrą stronę.
Wiem, że kadr i temat bez żadnej rewelacji, ale chodzi mi wyłącznie o technikę.
Dziękuję i pozdrawiam.
Szukaj
Proszę o poradę, czy obróbka poszła w dobrą stronę.
Wiem, że kadr i temat bez żadnej rewelacji, ale chodzi mi wyłącznie o technikę.
Dziękuję i pozdrawiam.
Be obscure clearly...
Bardzo przyjemne, i obróbka i kadr wcale nie taki ostatni - tylko trzeba było stanąć na środku jezdni. Bałeś się, że Cię TIR zdejmie?![]()
Oczywiście nie ma wzoru dobrej obróbki, wiec ciężko powiedzieć, czy Twoja poszła w dobrą stronę... Zależy co chciałeś pokazać i co Ci w duszy grało.
Ale z obróbką jest tak, że choć wzorca nie ma, to w razie wystąpienia błędy łatwo pokazać.
I jeśli pytasz, to można pokazać, że niebo nie jest jakieś szczególnie fajne, a nawet w wyniku obróbki doznało niejakiego uszczerbku. Pośrodku jest intensywniejsze, a im bliżej gałęzi, tym mniej. Nie wygląda najlepiej.
O ile niebo jest zimne, to śnieg na poboczu nieco ciepły, a pewnie zależało Ci na pokazaniu mroźnego klimatu, więc tu też można by się wysilić. No i jak już siedziałeś przy tym obrazku, to mogłeś wyprostować drzewa... Mało roboty, a efekt dobry, bo będą stały pionowo.
To jest HDR ?
Poprawki za radą Szanownego Bombla, za które bardzo dziękuję:
Nie bardzo rozumiem to pytanie. Czy zdjęcie posiada zwiększony zakres tonalny, czy zostało przetworzone w jakimś programie do tworzenia HDR-ów? W pierwszym przypadku pewnie tak, w drugim nie.
Be obscure clearly...
Zdjęcie bardziej podobało mi się w pierwszej wersji, tylko faktycznie z zimniejszym śniegiem.
A ja bym chcial niebo z 2 i podloge z 1.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Nie będzie wówczas przesadzona obróbka? Nie chciałbym przedobrzyć, ale spróbuję jeszcze powalczyć.
A tymczasem, taka propozycja innego kadru:
Be obscure clearly...
Skontaktuj się z nami