Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Znów prośba ....

Kilka lat temu wykonywałem zdjęcie do paszportu, takie jak te szwagierki, i kolega mi je ładnie umieścił na formatce 10x15.

Obecnie wiem, że się zmieniła technika wykonywania zdjęć (en face), ale nie w tym rzecz.

Czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć, jak mogę sam stworzyć taką formatkę 10x15 dla zdjęć paszportowych
    Posiadam tylko dwa programy NX i ACDSee.
    I potem jak wkleić pomniejszone zdjęcia w tą ramki.
    Muszę wywołać zdjęcia dzieci, a sam wiem ile to zajmuje czasu i trudu, by przekonać dzieci do chwili skupienia i by miały zamknięte USTA (to jest horror).

Krzysiek
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

bez programu graficznego się nie obejdzie, starczy Ci jakikolwiek Gimp, PS czy corel, jak chcesz to podeślij mi zdjęcie na maila i Ci wstawie na taką formatkę

Domyślnie

segl, a czy potrafił bys mi to opisać, bym sam mógł się tego nauczyć.
    Jak jakiś darmowy program, to podaj który, a ja zainstaluję i mogę krok po kroku wykonywać Twoje polecenia.

Ps:
    segl, a zdjęcia są na wątku o przesłonie

Krzysiek
    Ostatnio edytowane przez mjr ; 17-02-2009 o 13:17
    Pozdrawiam Krzysztof M.

Domyślnie

w darmowych bedzei cięzkowytłumaczyc, bo ja pracuje w photosopie i Corelu, mozesz sciagnac Corel Draw w wersji 14 dniowej z ich strony firmowej, program jest proosty w górnym pasku wpisujesz wielkość formatu w mm czyli 100x150, CTRL+I (import) wybierasz plik ze zdjęciem, ustawisz na formatce i CTRL+D(klonowanie) powielasz i ustawiasz równo. zaznaczasz wszystko, następnie CTRL+E i zapisujesz jako JPG lub TIFF i to w skrócie tyle.

na PW masz linki do gotowych zdjec
    Ostatnio edytowane przez segl ; 17-02-2009 o 14:38

Domyślnie

segl, bardzo bardzo dziękuje

Sebastian ściągnę sobie i poćwiczę.

Krzysztof
    Pozdrawiam Krzysztof M.

Uprawnienia umieszczania postów