Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie epson stylus photo 1400 - ustawienie ?

Wszedłem w posiadanie (legalna drogą) takiej drukarki, o której to słyszałem same peany...

Jak na razie jednakze podczas drukowania to co jest zielone wychodzi żołte i takie tam, ale powiedzmy ze nie od razu Krakow zbudowano...

Tak, czy inaczej - dwa pytania:
    1/ jaka jest roznica pomiedzy trybem fotografia a photo RPM. Który tryb (kiedy) stosować ?
    2/ czy ponizsze ustawienie jest własciwe dla wyłączenia zarządzaniem kolorów ?

przepraszam jeszcze trzecie...
    3/ czy sa jeszcze jakies cuda w ustawieniach ?

I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Photo RPM stosuj jak masz obrazy w większej rozdzielczości niż optymalna dla drukarki i chcesz mieć wydruk z możliwie maksymalnie maksymalną jakością. Zapewne zużyjesz wtedy więcej atramentu i nie na każdym papierze zobaczysz efekt. W niektórych drukarkach większego formatu, drukowanie małych zdjęć, czyli takich 'pocztówkowch', wychodzi też lepiej jak się zwiększy rozdzielczość zdjęcia i drukuje w takim trybie.

Domyślnie

Witam, jestem posiadaczem Epsona Photo 1400 - jeśli chodzi o oddanie kolorów to poradziłem sobie kalibrując ją w odpowiedni sposób (DataColor Print). Jeśli chodzi o wydruki to nie mam zastrzeżeń. "Sen z powiek" spędza mi niedostępność pojemników z tuszami. To naprawdę poważny problem dla użytkowników tego modelu. Jak sobie radzicie z tym problemem?
    Piter

Uprawnienia umieszczania postów