Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Post Pierwsza Sesja - Magda

Moja pierwsza sesja...

wiem, że początki bywają trudne... więć każda konstruktywna krytyka mile widziana
    D80, 50 1,8D, 18-55 , Nikon/M42 , Helios 44-2 + dużo wyobraźni, mało pieniędzy i jeszcze mniej wolnego czasu...

Domyślnie

Masz tylko jedno zdjęcie? Rozumiem, że jest to najlepsze.
    Dobrze, będzie konstruktywnie, a przynajmniej postaram się, żeby było.
    Miałeś tylko jedno tło? Trzeba było je doświetlić tak, żeby nie było bliskie odcieniowi włosów modelki.
    Masz w kadrze za dużo pustej przestrzeni, a modelce poucinałeś co nieco - nie lepiej było skadrować tak, żeby większość kadru zajmowała właśnie ona? Chciałeś zrobić portret czy sylwetkę? Jak na portret jest tu za dużo tła moim zdaniem.
    I rób kolejne zdjęcia - w końcu nawet wielcy kiedyś zaczynali i robili błędy . Ja też je robię .
    Pozdrawiam!
    Pojawiam się i znikam...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław Śląski

Domyślnie

Na mój gust to ciemno na twarzy.

Domyślnie

napisze jak ja to widze.. choć nie koniecznie z sensem

biała koszula .. to nie czarna bielizna.. nawet w realu niefajnie to wyglada.. albo bez.. albo biała.. z szeklek również bym zrezygnował.. w tej konwencji nie wnosza nic ciekawego do zdjęcia.

sama poza modelki i takie jej umieszczenie w kadrze.. również mnie nie przekonują.. mało robię zdjeć w kolorze.. ale myslę ze w nieco chłodniejszych tonacjach to tutaj wyglądałoby nieco lepiej

pozostaje kwestia loga w pdr.. raczej zbedne

jak mówią ..pierwsze koty za ploty.. życzę dobrego światełka..pzd
    ogólnie analogowo..
    www.lizakowski-photo.art.pl

Domyślnie

no oczuwiscie ze nie jedyne zdjecie... pozniej dorzuce kolejne. to po prostu było "na start" ...
    a czy za ciemno na twarzy to nie jestem przekonany... na moim monitorze jest dosc jasno...

a tu drugie zdjecie...

D80, 50 1,8D, 18-55 , Nikon/M42 , Helios 44-2 + dużo wyobraźni, mało pieniędzy i jeszcze mniej wolnego czasu...

Domyślnie

Strasznie ciemno i ostre cienie. Czym świeciłeś? Wbudowaną lampą? Jeśli masz zewnętrzną to osuń ją od aparatu i odbij błysk o coś białego (styropian, sufit, białą ścianę za sobą). I staraj się - jak już zostało napisane - odciąć modelkę od tła.
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ch0 Zobacz posta
    no oczuwiscie ze nie jedyne zdjecie... pozniej dorzuce kolejne. to po prostu było "na start" ...
    a czy za ciemno na twarzy to nie jestem przekonany... na moim monitorze jest dosc jasno...

a tu drugie zdjecie...
    To zanim wrzucisz następne zdjęcie koniecznie skalibruj monitor, bo jest ciemno jak cholera.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Niestety także na nie.
    Modelka bardzo ładna, więn nie pozostaje Ci nic innego jak praca nad poprawą światła, kadrowania.

Domyślnie

Znowu źle ustawiłeś modelkę w kadrze - teraz z lewej strony za "lekko" i prawa przeważa - może poczytaj coś o kompozycji? Tu także jej włosy zlewają się z tłem.
    Pojawiam się i znikam...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów