Close

Strona 90 z 120 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1198

Wątek: 70-300 VR MTF

Domyślnie

Jak zauważyliście napisałem "jakość wykonania nie odbiega" co nie oznacza że nie jest lepsza . Czepiacie się. Pisałem na gorąco. Jest lepiej wykonany, nic nie chodzi, nic nie biega! Przyznaję, jest lepiej wykonany! I jest tylko mój .
    Gdyby tylko pogoda dopisała...

pozdravki
    d90::N50/1,8::N70-300VR::M055prob::M804rc2::TamracSystem3

Domyślnie !!!

Ciekawe zestawienie: link
    Nie ma lepszego tele w takiej cenie!!!

d90::N50/1,8::N70-300VR::M055prob::M804rc2::TamracSystem3

Domyślnie

Wszyscy mają mambę. Mam i ja!

Niestety dzisiaj już za ciemno na zabawę poza ścianami domu, ale jutro po pracy idę na miasto sprawdzić, czy to szkło było warte tych pieniędzy
    zıq˙ʞǝɔǝıʍ//:dʇʇɥ :ɐʍoɯop ɐuoɹʇs ɐɾoɯ

Domyślnie "Stukanie" w obiektywie

mam pytanie, moze troche nie na temat.Przywiozlem z zagranicy obiektyw N 70-300 VR ED i nie wiem czy wszystko w nim w porzadku. W miare spokojnie potrzasajac tym obiektywem (a nawet nisac go w plecaku) wyczuwam w jego przedniej czesci (od strony filtra) jakies stukanie. Na pewno nie jest to stukanie zle przykreconego filtra,lecz taki odglos jakby jakis mechanizm albo soczewka mial luz. Nie wiem czy to normalne w tym obiektywie, moze ktos ma podobne doswiadczenia? Dodam,ze obiektyw ostrzy normalnie, nie zauwazylem na zdjeciach jakichs niedociagniec jakosciowych.

pozdrawiam,
    wojas

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojas123 Zobacz posta
    mam pytanie, moze troche nie na temat.Przywiozlem z zagranicy obiektyw N 70-300 VR ED i nie wiem czy wszystko w nim w porzadku. W miare spokojnie potrzasajac tym obiektywem (a nawet nisac go w plecaku) wyczuwam w jego przedniej czesci (od strony filtra) jakies stukanie. Na pewno nie jest to stukanie zle przykreconego filtra,lecz taki odglos jakby jakis mechanizm albo soczewka mial luz. Nie wiem czy to normalne w tym obiektywie, moze ktos ma podobne doswiadczenia? Dodam,ze obiektyw ostrzy normalnie, nie zauwazylem na zdjeciach jakichs niedociagniec jakosciowych.

pozdrawiam,
    wojas
    Kilka osób już o tym wspominało w tym wątku. Nie masz się czym martwić - to mechanizm od VR wydaje te dźwięki
    zıq˙ʞǝɔǝıʍ//:dʇʇɥ :ɐʍoɯop ɐuoɹʇs ɐɾoɯ

Domyślnie

dzieki -to uspokoiles mnie, bo myslalem,ze trafilem na jakis kiepski egzemplarz

Domyślnie

Chyba nie bardzo. VR stuka chwilkę po zwolnieniu spustu migawki. W trakcie dociskania spustu migawki są wyczuwalne drgania i delikatne "mruczenie" systemu. Obiektyw, jak napisałeś- potrząsany, NIE STUKA. Przynajmniej mój- jest dobrze spasowany, nie ma luzów i nie stuka, niezależnie od ogniskowej. Jeżeli jedynym objawem jest stukanie, bez pogorszenia jakości zdjęć, ja na twoim miejscu po prostu zaakceptowałbym to.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ebstein Zobacz posta
    Chyba nie bardzo. VR stuka chwilkę po zwolnieniu spustu migawki. W trakcie dociskania spustu migawki są wyczuwalne drgania i delikatne "mruczenie" systemu. Obiektyw, jak napisałeś- potrząsany, NIE STUKA. Przynajmniej mój- jest dobrze spasowany, nie ma luzów i nie stuka, niezależnie od ogniskowej. Jeżeli jedynym objawem jest stukanie, bez pogorszenia jakości zdjęć, ja na twoim miejscu po prostu zaakceptowałbym to.
    U mnie tez nic nie stuka, nie liczac "szumu" podczas wcisniecia migawki do polwy (VR sie wlacza) a po zrobieniu zdjecia STUK (VR sie wylacza). No ale jak napisal EBSTEIN jak zdjecia wychodza dobre to nie ma czym sie martwic.
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

Wiem że o tym było (wątek się sporo rozrósł) ale napiszę jeszcze raz
    obiektyw potrząśnięty potrafi wydawać odgłosy jakby coś w nim latało i jest to normalny objaw
    stuka także chwilę po zwolnieniu migawki kiedy elektronika VR przestaje działać
    Poza tymi odgłosami ze środka obiektyw powinien być dość ciasno spasowany
    i nie powinien mieć wyczuwalnych luzów
    Ostatnio edytowane przez flyski ; 27-10-2007 o 06:20
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

Jeszcze raz odgłosy.

Słychać szum, słychać stuknięcie - są to normalne objawy pracy tego obiektywu.

Czy normalnym objawem jest kiedy obracam aparat w prawo - uchwyt na dole (bo lampę chcę mieć z prawej strony) szum pracy znacznie głośniejszy i "wibracje" przenoszone na aparat tak, że są wyraźnie odczuwalne na uchwycie.

Strona 90 z 120 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów