Close

Strona 85 z 120 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 1198

Wątek: 70-300 VR MTF

Domyślnie

Pytanie do Drekanus77:
    Swietne te Twoje zdjecia samolotow. Chcialem zapytac o parametry, a mianowicie czy robiac takie zdjecie masz AF-S czy AF-C i czy VR Normal czy Activ? Ostatnio lapalem jakiegos poruszajacego sie ptasiora i caly czas uciekal mi z pola ostrosci. Uzywalem AF-S, VR Normal czasy okolo 1/200 ogniskowa okolo 200mm.
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

a to moje wypociny tylko troszke dalem ciala bo nie spostrzeglem ze mam ISO na maksa ustawione

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez charmside Zobacz posta
    Pytanie do Drekanus77:
    Swietne te Twoje zdjecia samolotow. Chcialem zapytac o parametry, a mianowicie czy robiac takie zdjecie masz AF-S czy AF-C i czy VR Normal czy Activ? Ostatnio lapalem jakiegos poruszajacego sie ptasiora i caly czas uciekal mi z pola ostrosci. Uzywalem AF-S, VR Normal czasy okolo 1/200 ogniskowa okolo 200mm.
    Sorry że się wtrące, ale ptactwo to raczej bez VR, tym bardziej w locie. No i AF-C, jeśli w locie
    pozdrawiam
    ff

Domyślnie

Uzywam tego obiektywu od ok. dwoch miesiecy. Najbardziej chyba cenie szybkosc ostrzenia. Mam jednak pewien problem, byc moze bede musial skorzystac z serwisu gwarancyjnego. Chodzi o VR.. Czy moglby ktos sprawdzic jak rzeczywiscie dziala VR w tym obiektywie. Wydaje mi sie, ze u mnie w kierunku horyzontalnym niestety nie dziala, wyraznie natomiast widac, ze dziala w pionie - ruszajac gora-dol obraz plywa, czego nie mozna powiedziec ruszajac prawo-lewo. Dzieje sie tak zarowno w trybie Active jak i Normal. Prawdopodobnie jest jakas awaria, a raczej wada ukryta bo od poczatku dzialanie tej stabilizacji mi nie pasowalo. Niestety nie mam z niczym innym (z VR) porownania.

Pozdr

Domyślnie

Wydaje mi sie ze VR powinien dzialac zarowno w pionie jak i w poziomie. Inaczej nie mialoby to sensu.
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

u mnie pływa normalnie znaczy w obu kierunkach
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Heh.. dzieki, to wkrotce czeka serwis, bo u mnie jakby nie patrzec na boki nie plywa Poza tym obiektyw swietny i trudno w tej klasie cenowej znalezc alternatywe.

Pozdr

Domyślnie

Wyłącz Tryb Active!

Domyślnie

nei wiem czy mi sie wydaje ale u mnie na oby pływa
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghs Zobacz posta
    Wyłącz Tryb Active!
    Napisał przecież że na obu tak jest

Strona 85 z 120 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów