Close

Strona 65 z 120 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1198

Wątek: 70-300 VR MTF

Domyślnie

na stałe?! chcesz ją przyspawać!!!! załóż filtr spełniający Twoje potrzeby do focenia w określonych warunkach chyba że chcesz tylko mieć UV to co innego. Warto jest mieć filtr na obiektywie, w końcu to filtr będzie zbierał "syfy", a nie soczewka i chyba łatwiej jest wyczyścić filtr niż soczewkę, a do tego jak porysujesz powierzchnię to wywalasz filtr a szkło masz czyste, a jak porysujesz soczewkę.... to masz porysowaną soczewkę i kłopot

Domyślnie

jak focisz w warunkach gdzie mozesz uszkodzic przednia soczewke lub mega zabrudzic to tak
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

ja co prawda nie mam filtra na moim, ale coraz bardziej się skłaniam do jakiejść ochronnej UV'łki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakenus77 Zobacz posta
    sigma przy VR'ce to nie porozumienie... musiałbym seriami foty robić żeby coś ostrego było.. do wolnych fotek jest ok. ale do samolotów ze srubokrętowów sie nie da zresztą VR to HIT ) no i sigma powyżej 200 jest ciut mydlana .
    Drakenus77 - nie demonizowałbym Sigmy, nie jest taka zła - http://www.myaviation.net/search/pho...983&size=large
    Choc oczywiście myślę o VR a ten wątek zdecydowanie mnie do niego przekonał...
    Nikon

Domyślnie

Hmm... Sigma ma plusy ale napęd z body mnie kiedyś do niej zraził oraz częste pomyłki AF według mnie też nieco mydlana powyżej 200mm,... chociaż ma też plusy nie winetuje, ma makro no i cena !
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

plusy Sigmy - ciezko o aberacje (choc mozna sie przylozyc) i zdecydowanie ladniejsza plastyka obrazu (porownuje z VR)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    plusy Sigmy - ciezko o aberacje (choc mozna sie przylozyc) i zdecydowanie ladniejsza plastyka obrazu (porownuje z VR)
    A miałbyś jakieś przykłady dla porównania (tej plastyki obrazu oczywiście)?
    Nikon

Domyślnie

troche moze przesadzilem ogolnie z plastyka. konkretnie chodzi mi o rozmycie. nikkor jest duzo ostrzejszy i bardzo mi to odpowiada, natomiast bokeh ma wg mnie taki sobie. jak chcesz to moge takie nieopodobajace mi sie przypadki podeslac (ale w tym watku juz troche takich jest). natomiast to nie jest tak ze na kazdym zdjeciu cos jest nie tak i w be w ogole, albo ze fotki z niego mi sie nie podobaja - wrecz przeciwnie. nie jest idealny po prostu

Domyślnie

ja juz nawet umiem robic akceptowalne fotki przy 1/10s iso800 f8
    w reportazach dalem watek o AutoMotoShow - praktycznie wszystkie fotki sa z VRa strzelane

Domyślnie

spoko pochwal się jeszcze jakie ogniskowe masz przy takich ustawieniach...

Strona 65 z 120 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów