anwas czytałem kilka razy Twoją wypowiedź i chodź domyślam się o co chodzi to cięzko zrozumieć :P
Szukaj
anwas czytałem kilka razy Twoją wypowiedź i chodź domyślam się o co chodzi to cięzko zrozumieć :P
anwasowi sie rozchodzi o panoramowanie. Nie przypuszczam, zeby przy panoramowaniu potrzebny byl jasny obiektyw. VR sie owszem przydaje.
ja to odbieram jako opis zdjęcia z małą GO i jednocześnie mały sarkazm anwasa![]()
A co mała głębia ostrości do poruszenia?
Pozdrawiam:
Andrzej
A kogo pytasz ? Bo jeśli mnie, to odpowiadam - nic nie ma. Po prostu próbowałem się domyśleć, co autor chciał powiedzieć.
Nie miałem do czynienia z tą sigmą ale miałem ten sam dylemat. Kupiłem nikkora vr. Jeśli masz zamiar robić dużo fotek z ręki to bierz nikkora, jeśli będziesz robił zdjęcia ze statywem to wziąłbym sigmę. Sigma jest dłuższa i chyba lepsza optycznie na długim końcu. Nikkor 70-300vr jest dobrym szkłem jak na tą cenę ale nie jest idealny. Ostrość przy 300mm nie jest powalająca a światło 5,6 czasami nie wystarcza nawet przy włączonym vr. Jak już ktoś napisał przy 1/30s ruchu nie zamrozisz.
Tutaj zdjęcia z pierwszego podchodu po kupieniu tego szkła. Jakość pozostawia wiele do życzenia. Chyba ręce mi się za bardzo trzęsły i nawet vr nie pomógł.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=17918
dzieki! Wlasnie taka odpowiedz mnie interesowalaAle zawsze znajda sie jacys ludzie przez ktorych jedno pytanie... zreszta niewazne
Jeszcze raz dzieki!
anwas, Ja wiem, że w Białymstoku duzo ludzi jest zafascynowanych niedoszłym Prezydentem Miasta, ale daj spokój, przenosić podobny tok myślenia na forum...
Pozdrawiam:
Andrzej
Fakt...idę strzelić jedną z dwóch fotek do porównania.
Skontaktuj się z nami