Szukaj
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
Witam,
stałem się szczęśliwym posiadaczem tegoż obiektywu o którym mowa w tym wątku.
Faktycznie próbowałem robić zdjęcia z balkonu okolicy a był to wieczór więc używałem F22 i czas między 10 a 20 sek. I powiem szczerze że przy statywie trzeba VR wyłączyc bo foty wychodzą rozmazane. Ale statyw też będę musiał wymienić bo za cholorę nie mogłem zrobić wczoraj ostrego zdjęcia . Stałem na balkonie troszkę wiało więc podejrzewam że statyw mój nie przewiduje przenosić takiego obciążenia.
Jeżeli chodzi o zdjęcia w domu duże zbliżenie doświetlenie lampą no rewelka - ale testów masę muszę przeprowadzić aby wyczuć obiektyw. Najgorsze jest to że aż do weekendu muszę czekać aby wyjść z nim na dwór i porobić foty przy świetle dziennym , bo teraz tak kończe prace że dnia jasnego już nie ma.
Czy Wy jak kupowaliście mieliście może instrukcję do tego obiektywu8 w języku polskim ?? Czy wogóle jest takowa ?
Ostatnio edytowane przez Oneil ; 06-02-2007 o 11:25
puszki i szkiełka różne takie tam oraz graty do noszenia mam
1/20s, f:5,6
w pełnym rozmiarze też wygląda dobrze.
pozdrawiam Krzysiek
[QUOTE=wld;213664]na stalowe ptaki wystarczy tryb "normal" tak myślęAle i tak posucha na Ławicy. Chyba, że pierdziawki (ATR-y) będziesz focił
![]()
## ale niebawem sezon się nieco rozkręci.. no i jeszcze F16 czasem przelecą przez EPPO ,do focenie jeszcze są krzesiny , Żerniki koło Gądek i Kobylnica całokształt ogólnie cinko... ale zacznie się lato parę imprezek się objedzie
Pozdrowienia dla chłopaków z Wlkp Sptters![]()
## a dzięki
ps skąd wiesz o WLKP_SPOTTERS ?znasz kogoś z nas osobiście?
no Panowie! kilkadziesiąt stron bublania a tu kilka fotek i żadnych konkretów
chwalić się proszę szkiełkiem , chwalić ! wygląda na bardzo interesujące więc proszę o dalsze foto-recenzje
Gawronek? jak tam u góroli na Krupówkach? ustrzeliłeś coś/kogoś ciekawego? drapnij coś o nowym szkiełku i wrzuć jakieś fotki proszę![]()
Na pewno większość zainteresowanych dopiero ZBIERA na szkiełko, więc cierpliwości!![]()
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Witam! Nie mam " dużych"wymagań:szukam szkła z szybkim AF do "przyrody" i zdjęc na wodzie jako przedłużenie N18-70 .Wymyśliłem zoom jw.ale może jeszcze cos innego.Proszę o radę co kupic do D50 i nie zastawic chałupy.
witam,
no, mam zielone światło. w przyszłym tygodniu kupuję szkło. TO szkło. w Krakowie jest taki sklep przy ulicy Sławkowskiej 12 i mają (mam nadzieję) ten obiektyw za 1999. nigdzie w Kraku nie spotkałem się z niższą ceną. gdyby ktoś wiedział, to proszę się podzielić swoją wiedzą w tym zakresie.
pozdrawiam
Krzyś
Skontaktuj się z nami