Close

Strona 38 z 120 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1198

Wątek: 70-300 VR MTF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakenus77 Zobacz posta
    ## hmm czyli jak fotografuje samolot to jaki tryb ,( stoję ale ruszam obiektywem ) ?
    na stalowe ptaki wystarczy tryb "normal" tak myślę Ale i tak posucha na Ławicy. Chyba, że pierdziawki (ATR-y) będziesz focił Pozdrowienia dla chłopaków z Wlkp Sptters
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakenus77 Zobacz posta
    ## hmm czyli jak fotografuje samolot to jaki tryb ,( stoję ale ruszam obiektywem ) ?
    Normal, jesli samolot leci "obok" ciebie. Wtedy przesuwac obiektyw w poziomie, wiec ta os musi byc odblokowana. Active jesli samolot leci w Twoim kierunku, prosto na ciebie. Wtedy nie przesuwasz obiektywu bo po co i VR musi redukowac Twoje drgania we wszystkich osiach.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

Witam,

stałem się szczęśliwym posiadaczem tegoż obiektywu o którym mowa w tym wątku.

Faktycznie próbowałem robić zdjęcia z balkonu okolicy a był to wieczór więc używałem F22 i czas między 10 a 20 sek. I powiem szczerze że przy statywie trzeba VR wyłączyc bo foty wychodzą rozmazane. Ale statyw też będę musiał wymienić bo za cholorę nie mogłem zrobić wczoraj ostrego zdjęcia . Stałem na balkonie troszkę wiało więc podejrzewam że statyw mój nie przewiduje przenosić takiego obciążenia.
    Jeżeli chodzi o zdjęcia w domu duże zbliżenie doświetlenie lampą no rewelka - ale testów masę muszę przeprowadzić aby wyczuć obiektyw. Najgorsze jest to że aż do weekendu muszę czekać aby wyjść z nim na dwór i porobić foty przy świetle dziennym , bo teraz tak kończe prace że dnia jasnego już nie ma.

Czy Wy jak kupowaliście mieliście może instrukcję do tego obiektywu8 w języku polskim ?? Czy wogóle jest takowa ?
    Ostatnio edytowane przez Oneil ; 06-02-2007 o 11:25
    puszki i szkiełka różne takie tam oraz graty do noszenia mam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Miałeś krótki czas, może coś na dłuższym?
    1/20s, f:5,6

w pełnym rozmiarze też wygląda dobrze.
    pozdrawiam Krzysiek

Domyślnie

[QUOTE=wld;213664]na stalowe ptaki wystarczy tryb "normal" tak myślę Ale i tak posucha na Ławicy. Chyba, że pierdziawki (ATR-y) będziesz focił
    ## ale niebawem sezon się nieco rozkręci.. no i jeszcze F16 czasem przelecą przez EPPO ,do focenie jeszcze są krzesiny , Żerniki koło Gądek i Kobylnica całokształt ogólnie cinko... ale zacznie się lato parę imprezek się objedzie

Pozdrowienia dla chłopaków z Wlkp Sptters
    ## a dzięki

ps skąd wiesz o WLKP_SPOTTERS ? znasz kogoś z nas osobiście?
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

no Panowie! kilkadziesiąt stron bublania a tu kilka fotek i żadnych konkretów
    chwalić się proszę szkiełkiem , chwalić ! wygląda na bardzo interesujące więc proszę o dalsze foto-recenzje

Gawronek? jak tam u góroli na Krupówkach? ustrzeliłeś coś/kogoś ciekawego? drapnij coś o nowym szkiełku i wrzuć jakieś fotki proszę

Domyślnie

Na pewno większość zainteresowanych dopiero ZBIERA na szkiełko, więc cierpliwości!
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie 70-300 VR vs Sigma 100-300 f4 HSM

Witam! Nie mam " dużych"wymagań:szukam szkła z szybkim AF do "przyrody" i zdjęc na wodzie jako przedłużenie N18-70 .Wymyśliłem zoom jw.ale może jeszcze cos innego.Proszę o radę co kupic do D50 i nie zastawic chałupy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jomi Zobacz posta
    Witam! Nie mam " dużych"wymagań:szukam szkła z szybkim AF do "przyrody" i zdjęc na wodzie jako przedłużenie N18-70 .Wymyśliłem zoom jw.ale może jeszcze cos innego.Proszę o radę co kupic do D50 i nie zastawic chałupy.
    ## uważam że lepszy nikkor 70-300 VR .. poczytaj wątek, od 1/10 zrobisz ostre foto.. a sigma jaśniejsza ale za to bez stabilizacji.. a stabilizacja to dobrodziejstwo...
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Łyczanka

Talking v-erka

witam,
    no, mam zielone światło. w przyszłym tygodniu kupuję szkło. TO szkło. w Krakowie jest taki sklep przy ulicy Sławkowskiej 12 i mają (mam nadzieję) ten obiektyw za 1999. nigdzie w Kraku nie spotkałem się z niższą ceną. gdyby ktoś wiedział, to proszę się podzielić swoją wiedzą w tym zakresie.
    pozdrawiam
    Krzyś

Strona 38 z 120 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów