Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie czytnik kart pamieci

Skladam nowy komputer. Potrzebny jest mi czytnik kart pamieci. Nie chce kupowac byle g... na kabelku, ktore bedzie mi sie majtac po biurku i czasami bedzie dzialac, a czasami nie, a jak bedzie dzialac, to tak sobie... Poszukuje czegos wydajnego w transferze danych -- generalnie, jak wiadomo, interesuje mnie CompactFlash -- chociaz mozliwosci odczytu innych formatow nie sa zabronione.
    Napatoczylem sie kiedys w sieci na anglojezyczny tekst o wydajnosci czytnikow. Najlepsze osiagi mial "Lexar Pro Firewire Card Reader". Namierzylem go nawet w kilku polskich sklepach netowych. Namierzylem, ale niestety wtedy nie kupilem, bo nowej maszyny nie mialem i odpowiedniego portu w moim rupieciu braklo. Teraz szukam i ni cholery -- nie moge znalezc.
    Przejrzalem test na TomsHardware ale zadnego ze zwyciezcow nie moge namierzyc w polskich sklepach internetowych. I mam kurna problem. Powazny problem. Jak tu z nowa maszyna (2 GB, Core 2 Dual) podniecac sie kompleksowa zabawa z fotkami, skoro nadal czesc zdjec bede zrzucal po USB 1.1 (chyba, ze D200 wykorzystam jako czytnik) -- troche nie przystoi, prawda?!
    Mam wiec do Was prosbe -- o opinie poprosze. Opinie na temat normalnie dostepnych w polskich sklepach (sieciowych oczywiscie) czytnikow kart pamieci. Oczywiscie preferuje cos, co sie da zamontowac w dziurze 3,5", ale ostatecznie moze byc tez na kablu (USB 2 lub FireWire). Priorytetem jest oczywiscie obsluga CF, WYDAJNOSC (spotkalem sie z komentarzem na temat jakiegos wewnetrznego card readera, ze duzo wolniej zrzucal pliki niz jakies zewnetrzne FUJI (mimo, ze nie tak wolno jak USB 1.1, wiec tu nie o to chodzilo (a na koniec w ogole przestal widziec jakiekolwiek karty)) i jak najmniej problemow.

Generalnie wiec -- sprawnie i jak najszybciej! Macie cos na oku, albo przetestowane? Wolalbym raczej przeczytac opinie ludzi, ktorzy juz niejeden czytnik uzywali, bo komentarze typu: "moj ICY / Welland / Chieftec lub inny noname -- fajnie dziala" -- na niewiele mi sie zdadza. Szukam czegos naprawde szybkiego i DOSTEPNEGO.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

koniecznie na 3,5 cala?

w komputroniku mają kombajny: panel

pozdrawiam,

ale mój zewnętrzny czytnik na prawdę fajnie działa

Domyślnie

no w komputroniku widzialem, ale zaden mi jakos nie podchodzi... Wszystko takie "no-name" sie wydaje. Nie chce wrocic kiedys przed polnoca z koncertu albo jakiegos meczu i meczyc sie godzine ze zrzucaniem zdjec, bo akurat czytnik nawalil...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

zawsze możesz kupić dwa a walnąć to każdy może ale masz rację, że bida u nas z czytnikami, sam przyjąłbym coś na firewire

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

ja mam pentagram voyager..wszystko jak narazie czyta..dałem za niego ok40PLN
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

ja mam z przodu kompa 5 in 1 multi panel - 3,5 cala - już długo. nie pamietam jakiej firmy. ma czytniki CF, MS, SD, wyjścia na 2x USB2.0 i wyjście fire wire oraz gniazda na mikrofon i słuchawki. kupiłem by czytac CF i miec USB i Fire wire z przodu kompa a nie grzebać z tyłu.
    nie jest to szybkie. wszystkie te ustrojstwa są razem na rozgałęzieniu USB 2.0
    szybsze sa zewnętrzne czytniki pracujące na USB 2.0, a w dodatku możesz je mieć raz do stacjonarnego a raz do laptopa.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów